• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ενταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.231
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προσωπικά είμαι ενάντιος στην έννοια το βασικού μισθού
Μάλλον και στην έννοια του μισθού....για τους υπόλοιπους βέβαια.

Εκεί που δεν εφαρμόζεται ( η εφαρμόζεται με πραγματικά χαμηλα όρια), π.χ. ΗΠΑ, Ανατολική Ευρώπη, τα πράγματα είναι καλύτερα
Πολύ καλό,πάρα πολύ καλό.Τελικά ο αγέρας του Βοσπόρου εμπνέει μια χιουμοριστική νότα στα γραπτά σου.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.231
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αφού απ'την πολύ την καλοπέραση η μισή Αν.Ευρώπη έχει μεταναστεύσει στη Δυτική.Μαζοχιστές σκέτοι σου λέω.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.544
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προσωπικά είμαι ενάντιος στην έννοια το βασικού μισθού (που έτσι κι αλλιώς δεν προκύπτει από νόμο αλλά από συλλογική σύμβαση εργασίας).
Η συλλογικη συμβαση εργασιας ειναι μια ιδιοτυπη συμβαση κατα το εργατικο δικαιο η οποια ενεχει και νομικες διαταξεις. Αρα ειναι και νομος, εκτος απο συμβαση, εχει δηλαδη μικτη φυση. Το αν εσυ εισαι προσωπικα αντιθετος με τις συλλογικες συμβασεις εργασιας, ουδολως ενδιαφερει κανεναν. Αν ομως αποφασισει το κρατος να ειναι αντιθετο με την υπαρξη τους, τοτε ας τις καταργησει εντελως. Αλλα εως εκεινη την ωρα που θα τις καταργησει, οφειλει να τις σεβεται, οπως αλλωστε καθε νομο το οποιον θεσπιζει: δε μπορει απο την μια μερια να τον ψηφιζει και μετα να ψαχνει νομικιστικα παραθυρακια για να τον καταργησει στην πραξη, ωστε να μην εφαρμοζεται.

Έλα όμως που, με νόμο του Ελληνικού κοινοβουλίου, οι προσληφθέντες στον ΟΤΕ πριν το 2005 είναι μόνιμοι και δε μπορεί να τους κουνήσει κανένας... Και φυσικά κανείς δε σκέφτεται να απολύσει τους νέους, καθώς είναι οι μόνοι που έχουν τεχνική κατάρτιση για τις νέες τεχνολογίες, και εν τέλει οι μόνοι που δουλεύουνε, ενώ πληρώνονται και χαμηλότερα.
Οι προσληφθεντες πριν το 2005 μπορουν να κανουν το σταυρο τους. Εχουν καθαρισει! Οι υπολοιποι μπορουν να τρεμουν, γιατι οταν θα μεγαλωσουν και θα φανουν στην πιατσα οι νεοτεροι, με την τεχνογνωσια των νεοτερων τεχνολογιων που θα υπαρχουν τοτε, η θεση τους θα βρεθει σε μεγαλο κινδυνο: αλλωστε οι νεωτεροι και θα ξεκινησουν με χαμηλοτερους μισθους απο οτι οι μεγαλυτεροι και ως νεωτεροι θα ειναι και πιο δραστηριοι καθοτι οι μεγαλυτεροι θα εχουν "βαρυνει" λιγο με τα χρονια. Η εμπειρια παιζει βεβαια εναν ρολο ειναι η αληθεια, αλλα στους δεκα εμπειρους θα παραμενει στην εργασια του ο ενας, προκειμενου να μεταλαμπαδευσει την εμπειρια του στους νεωτερους και οι υπολοιποι πενηνταρηδες -πενηνταπενταρηδες θα βρισκονται στο δρομο ξεζουμισμενοι, συνηθως και με οικογενεια και παιδια. Ωραια πραγματα ευαγγελιζεσαι! Αν εισαι εργοδοτης, καλα κανεις να κοιτας το συμφερον της επιχειρησης σου: αν ομως εισαι στην οχθη των εργαζομενων, να ξερεις οτι αυτες οι καταστασεις που περιγραφεις εχουν οδηγησει πολυ κοσμο στην απογνωση και απο τις δυο μεριες του Ατλαντικου.
Από κει και πέρα όμως, όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε όλες τις δουλειές του κοσμου, έτσι και οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ότι αξιζουν τα χρήματα που παίρνουν.
Καμια μα καμια αντιρρηση σε αυτο: Συμφωνω και επαυξανω. Ηδη εχω πει στο post #14 οτι:
Υπαρχει και το ρημαδι ο δημοσιουπαλληλικος κωδικας προβλεπει κλιμακουμενες ποινες για τους φυγοπονους και για τους μη προσερχομενους στην υπηρεσια τους υπαλληλους. Η σοβαροτερη ποινη που προβλεπεται ειναι η απολυση απο τη θεση. Σιγα και μην εχουν ποτε εφαρμοστει τα σχετικα αρθρα του.

Ο δημοσιουπαλληλικος κωδικας αλλωστε προβλεπει απο απλες ποινες π.χ. στερηση ημερομισθιου μεχρι για σοβαροτερες περιπτωσεις εως οριστικη απολυση. Ας εφαρμοστει επιτελους. Θα πρεπει καποτε και οι δημοσιοι υπαλληλοι να καταλαβουν οτι δεν ειναι εναντιον τους η εφαρμογη του. Ισα ισα με αυτον τον τροπο προστατευονται και οι συνεπεις υπαλληλοι εναντι των αλλων συναδελφων τους, οι οποιοι ειναι τεμπεληδες και φυρα, ουτως ωστε να μην πεφτει το προβλημα των τεμπεληδων γενικα και αοριστα στις πλατες ολων, δικαιων και αδικων.
 
Last edited by a moderator:

GTS

Member
Μηνύματα
7.099
Likes
20.768
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=191029Τα συμβολαια που δινει το κρατος προς τις εταιρειες φυλαξης δε θα ειναι ιδιατερως προσοδοφορα. Το κρατος ουτως η αλλως δεν εχει ελεγκτικους μηχανισμους η εχει και υπολειτουργουν (επιθεωρηση εργασιας κλπ).
Οποτε θα εχουμε μια απο τα ιδια, και προς επιβεβαιωση του ισχυρισμου σε διαβεβαιω οτι στο μεταξυ δεν εγινε και τιποτε για να αλλαξουν οι συνθηκες για τις εργολαβιες της καθαριοτητας.
Καλημέρα καταρχάς. Τα προηγούμενα γραφόμενα δε τα κάνω quote γιατί δε χωρά συζήτηση για μαφιόζικες πρακτικές. Ελπίζω ότι το καταλαβαίνεις αυτό.
Για τα παραπάνω λοιπόν που κάνω quote, διαπιστώνω δυστυχώς ότι κυριαρχεί ο ξύλινος λόγος και όχι μόνο στους πολιτικούς (ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις επίσης πού εγώ έγραψα ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν απλήρωτοι ή ότι πρέπει να γίνονται ελεύθερες απολύσεις, τα καταδικάζω μετά βδελυγμίας για άλλη μια φορά μήπως και το χωνέψεις).
Την έννοια λοιπόν του outsourcing εργασιών που δεν είναι πρωτεύουσα δουλειά-αποστολή του Δημοσίου (ας γίνει έστω μια συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, όχι φυσικά στο travelstories, ποιες δουλειές πρέπει να κάνει το Δημόσιο και ποιες όχι) την απορρίπτεις μονομιάς και έχω την εντύπωση ότι δεν την έχεις επεξεργαστεί και πολύ σοβαρά. Κάνω λάθος? Εσύ θα μου πεις. Πιάνοντας μεμονωμένες περιπτώσεις και γενικεύοντάς τες είναι μια πρακτική που σου αρέσει και σε βολεύει, αλλά δε προωθεί εν τέλει μια συζήτηση. Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι υπάρχουν εργασίες που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει το Δημόσιο με υπαλλήλους του (απαντώντας και στον φίλο Borealis που έσπευσε να ρίξει τη λάσπη του) και άλλες που ίσως δε πρέπει να κάνει με δικούς του υπαλλήλους (όποιες και να είναι αυτές, σίγουρα υπάρχουν), αλλά με συνεργαζόμενες εταιρείες. Το βάπτισμα τώρα μιας εταιρείας ως εξ'ορισμού δολοφόνων, απατεώνων και παρανόμων (όλα αυτά λες αφού εκ προοιμίου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δε λειτουργούν και η περίπτωση της δύστυχης Κούνεβα είναι ο κανόνας για σένα) είναι το λιγότερο άστοχο και δείγμα της παλαιοκομματικής νοοτροπίας της δεκαετίας του '80, όπου το επιχειρείν δαιμονοποιήθηκε από τον γνωστό μέγα λαϊκιστή, το κράτος (το πελατειακό, μην πάθεις κανά σοκ νομίζοντας κάτι άλλο) διογκώθηκε σε τερατώδη βαθμό, με αποτέλεσμα το επιχειρείν να γίνει στην Ελλάδα κάτι σαν έγκλημα, να γίνεται πάντα με λεφτά του Δημοσίου σε βάρος όλων των φορολογουμένων (οι γνωστές δουλειές με το κράτος πάσης φύσεως αεριτζήδων) και φυσικά να διαλυθούν από τις κομματικές ορδές όλοι οι μηχανισμοί που θα επέβλεπαν τη λειτουργία μίας αγοράς με κάποιους κανόνες και όχι όπως τώρα που με ανύπαρκτους μηχανισμούς (που στοιχίζουν όμως σίγουρα πανάκριβα), έχουμε μια απαράδεκτη κατάσταση με μπόλικη εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα με την οποία είσαι κολλημένη, δικαίωμά σου, αλλά το 1913 έχει περάσει και μαζί και οι ένδοξες μέρες του 1974-1989 που έβαλαν και τη ταφόπλακα στο πτώμα που σέρνεται σήμερα.
Ας πληρώσει λοιπόν το κράτος τους ανθρώπους που δουλεύουν γι'αυτό, με πλήρη δικαιώματα (ασφαλιστικά, εργατικά κτλ). αλλά ας εγκαταλείψει ο πονηρίδης Έλληνας τη νοοτροπία του να θεωρεί ότι αν δουλέψει λίγους μήνες για το Δημόσιο, πρέπει να αυτομάτως να αποκτήσει εξωπραγματικά και αυθαίρετα "δικαιώματα", στο όνομα μιας πολύ κακώς εννοούμενης μονιμότητας, που οι υπόλοιποι απλά ονειρεύονται. Το μόνο δικαίωμα που υπάρχει είναι αυτό στη δουλειά, στη τίμια εργασία και σε ένα αξιοπρεπή μισθό για όλους. Τα υπόλοιπα που υποστηρίζεις, μου φέρνουν στο νου κάτι πουλημένους στη ψυχή αλλά πανίσχυρους συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους, αλλά έχουν υπηρετήσει τα δυο μεγάλα κόμματα με το αζημίωτο....μου ήρθαν κάτι Κολλάδες και Σταμούλοι στο νου και συγκινήθηκα. Τη καλημέρα μου σε σένα και σ'αυτούς.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.544
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καταρχην καλημερα! Εστω και καθυστερημενα!
Χαρα στο κουραγιο σου που πρωι πρωι της Κυριακης εγραψες ολο αυτο το σεντονι.
Τα υπόλοιπα που υποστηρίζεις, μου φέρνουν στο νου κάτι πουλημένους στη ψυχή αλλά πανίσχυρους συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους, αλλά έχουν υπηρετήσει τα δυο μεγάλα κόμματα με το αζημίωτο....μου ήρθαν κάτι Κολλάδες και Σταμούλοι στο νου και συγκινήθηκα. Τη καλημέρα μου σε σένα και σ'αυτούς.
Καταρχην να διευκρινησω στα υπολοιπα μελη του φορουμ -οσα δε μας εχουν βαρεθει και εξακολουθουν να διαβαζουν αυτο το ποστ- οτι ουτε ειμαι, ουτε υπηρξα, και αυτε σκοπευω ποτε να γινω συνδικαλιστρια. Θεωρω την πλειοψηφια εξ αυτων υπαιτιους για τη δεινη θεση που εβρισκονται οι εργαζομενοι σημερα και κατα κυριο λογο αυτοι οι οποιοι εργαζονται στον ιδιωτικο τομεα. Αυτο προκειμενου να ξεκαθαρισω τους οποιους υπαινιγμους τυχον κανεις. Επιπλεον να ξαναπω οτι δεν ειμαι καν δημοσιος υπαλληλος και δεν εχω την παραμικρη προσοδο απο το κρατος, ετσι ωστε να μην θεωρηθει οτι οι αποψεις μου αυτες υποκρυπτουν καποιο προσωπικο οφελος. Εγω προσωπικα δεν εχω τιποτε να χασω ακομη και αν αρθει η μονιμοτητα των δημοσιων και δημοτικων υπαλληλων και υπαλληλων ΔΕΚΟ και απολυθουν οι μισοι και βαλε.
διαπιστώνω δυστυχώς ότι κυριαρχεί ο ξύλινος λόγος και όχι μόνο στους πολιτικούς
Το ιδιο μου θυμιζουν και τα δικα σου γραπτα,αλλα δεν το ανεφερα παρα μονο τωρα, αφου επιμενεις να χαρακτηριζεις επι τριτη φορα ξυλινο το δικο μου λογο. Ειδικα οποιος διαβασει την τριτη παραγραφο του post σου εχει τεραστια υπομονη.
(ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις επίσης πού εγώ έγραψα ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν απλήρωτοι ή ότι πρέπει να γίνονται ελεύθερες απολύσεις, τα καταδικάζω μετά βδελυγμίας για άλλη μια φορά μήπως και το χωνέψεις).
Δε σχολιαζω αυτα που θεωρω αυτονοητα. Αν δεν ειχες αυτην τουλαχιστον την ευαισθησια δε θα εμπαινα καν στον κοπο να σου απαντησω σε οτιδηποτε.
Την έννοια λοιπόν του outsourcing εργασιών που δεν είναι πρωτεύουσα δουλειά-αποστολή του Δημοσίου (ας γίνει έστω μια συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, όχι φυσικά στο travelstories, ποιες δουλειές πρέπει να κάνει το Δημόσιο και ποιες όχι) την απορρίπτεις μονομιάς και έχω την εντύπωση ότι δεν την έχεις επεξεργαστεί και πολύ σοβαρά. Κάνω λάθος? Εσύ θα μου πεις.
Ας ξεκαθαρισω το εξης: προφανως και δε με βρισκει αντιθετη το δημοσιο να συναλλασεται με καποιες εταιρειες για καποια θεματα προκειμενου να καλυψει καποιες αναγκες του. Για παραδειγμα πολυ λογικα θα απευθυνθει σε εταιρειες πληροφορικης για να αποκτησει την τοσο ζητουμενη μηχανοργανωση, να κανει την εκπαιδευση του προσωπικου του στις νεες τεχνολογιας, να παρακολουθησει τα συστηματα και τα προβληματα μεχρι να στρωθουν κλπ. Για ολο αυτο το διαστημα υπαλληλοι της επιχειρησης αυτης θα ειναι στα γραφεια του δημοσιου και θα εργαζονται εκει. Αλλα οταν τελειωσει αυτη η δουλεια,η εταιρεια θα φυγει, οι υπαλληλοι της θα σταματησουν να πηγαινουν καθε μερα στο εν λογω υπουργειο και παραλληλα θεωρω απαραιτητο να εχουν προσληφθει και κανα δυο ανθρωποι σχετικοι με τη δουλεια που πρεπει να γινεται ως δημοσιοι υπαλληλοι (πχ να ξεμπλοκαρουν το συστημα οταν μπλοκαρει, να εχουν το νου τους στην ασφαλεια του συστηματος, στα δικτυα κλπ) γιατι αυτες οι αναγκες θα ειναι μονιμες και διαρκεις, δεν εχουν τον χαρακτηρα του εκτακτου.
Στο θεμα των καθαριστριων και των αρχαιοφυλακων παντα υπαρχει τοσο η αναγκη να καθαριζονται οι χωροι, οσο και η αναγκη να φυλασσονται οι αρχαιολογικοι χωροι και τα μουσεια. Δωδεκα μηνες το χρονο. Δεν νομιζω οτι υπαρχει αντιρρηση επι αυτου. Δεν νομιζω οτι κανεις υποστηριζει οτι θα πρεπει να καθαριζονται οι δημοσιοι χωροι μηνα παρα μηνα η μονο το χειμερινο εξαμηνο κλπ. Αρα η αναγκη ειναι διαρκης. Ουτε θα κλεισει ποτε κανενα υπουργειο η νοσοκομειο η σταθμος του μετρο, ωστε να περισσεψουν οι προσληφθεισες καθαριστριες. Η θα κλεισει η Ακροπλη η το Εθνικο Αρχαιολογικο Μουσειο και θα μας μεινουν αμανατι οι αρχαιοφυλακες. Αρα η αναγκη ειναι μονιμη. Δηλαδη θελεις ενα ατομο να σφουγγαριζει επι δωδεκα μηνες και να κοβει κινηση μηπως καποιος επισκεπτης βουτηξει καμια πετρα επι δωδεκα μηνες. Δεν τον χρειαζεσαι μηνα παρα μηνα η εξαμηνο παρα εξαμηνο.
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι αυτος ο εργαζομενος παιρνει τον χαμηλοτερο βασικο (και πολυ λογικα να παιρνει τον χαμηλοτερο γιατι δεν απαιτουνται σοβαρες ικανοτητες για να πιασεις την σφουγγαριστρα η να χαζευεις τι κανει ο κοσμος γυρω σου). Παραλληλα παιρνουν και μερικα επιδοματα: Για παραδειγμα οι καθαριστριες παιρνουν επιδομα βαρεα και ανθυγιεινα- πραγμα απολυτως κατανοητο οταν καθαριζουν τα νοσοκομεια, πολυ λιγοτερο κατανοητο οταν καθαριζουν γραφεια. Αλλα το επιδομα του βαρεως και ανθυγιεινου επαγγελματος το πληρωνω και εγω στην κυρια που ερχεται και μου καθαριζει το σπιτι- οποτε θεωρητικα επιβαρυνει τοσο τους νομιμοφρονες ιδιωτες οσο και το δημοσιο). Παραλληλα υπαρχουν και αλλα επιδοματα- πχ τεκνων, αυξησεις μισθου επειδη δουλευει αρκετα χρονια στον ιδιο εργοδοτη κλπ. Ολοι αυτοι οι μισθοι, τα επιδοματα και τα ενσημα ας πουμε οτι επιβαρυνουν το κρατος κατα Χ ποσο. Το ερωτημα ειναι πως μπορει μια ιδιωτικη εταιρεια να πληρωνει το Χ ποσο στις καθαριστριες και να της μενουν χρηματα ωστε να καλυψει τις λειτουργικες αναγκες της και παραλληλα να εχει και κερδος καθοτι ως γνωστον και απολυτως θεμιτο δεν παρεχει υπηρεσιες καθαριοτητας για την ψυχη της μανας της. Ειτε λοιπον θα πρεπει το συμβολαιο να ειναι υψους μεγαλυτερο απο το Χ ποσο που δαπανα το κρατος για τις καθαριστριες, ειτε θα πρεπει να περικοπει το ποσο που θα δινει η εταιρεια ως αμοιβη στις καθαριστριες, μη πληρωνοντας τους τα διαφορα νομιμα επιδοματα. Σημερα συμβαινει παντου σε ολες τις υποεργολαβιες του δημοσιου η δευτερη λυση. Εις επιγνωση φυσικα του κρατους. Το κρατος δηλαδη αντι να πει "Ως εδω με τα επιδοματα. Το παρακανετε, τα κοβω σε ολους (και οχι μονο στην τελευταια τρυπα του ζουρνα που ειναι οι καθαριστριες και οι αρχαιοφυλακες) και σε οποιον αρεσει, οι υπολοιποι αν δε σας συμφερει τραβατε μια παραιτηση και να βγειτε στην ελευθερη αγορα εργασιας να βρειτε καλυτερους ορους εργασιας απο αυτους που σας προσφερω" η οποια θα ηταν μια εντιμη και κυριως νομιμη λυση, εφοσον φυσικα θα συνοδευοταν απο σχετικους νομους, κλεινει το ματι στους υπεργολαβους να παρανομουν μη καταβαλλοντας τα νομιμα ποσα προς τις καθαριστριες και παραλληλα τους προσφερει και ατιμωρησια. Για παραδειγμα αν εγω που ειμαι ελευθερη επαγγελματιας τολμουσα να μην καταβαλλω τα νομιμα στην καθαριστρια μου θα ειχα να κανω με το ΙΚΑ και την επιθεωρηση εργασιας, γιατι εγω δεν εχω τετοια επιχειρηση που να τυγχανω "κρατικης ασυλιας". Τι καλα λοιπον που το κρατος διασφαλιζει τον ελευθερο ανταγωνισμο στην ιδωτικη οικονομια!
Αν βεβαια προτιμηθει η πρωτη λυση -να δινει το κρατος υψηλοτερα συμβολαια τα οποια να καλυπτουν και ολο το υψος των μισθων, των επιδοματων και των ασφαλιστρων καθως και τα λειτουργικα τους και ενα νομιμο κερδος, τοτε μιλαμε οτι το κρατος θα δαπανουσε πολυ περισσοτερα χρηματα απο αυτα που πληρωνει σημερα.
Θα δεχομουν λοιπον ευκολα μια εταιρεια σεκιουριτι να φυλαξει μια περιοδικη εκθεση η οποια θα ειχε διαρκεια απο ενα μηνα εως εξι η εννεα, ακομη και χρονο. Και ετσι ειναι το σωστο να γινει. Δε μπορω ομως να δεχθω ομως να εχω εταιρεια σεκιουριτι να μου φυλα το Εθνικο Αρχαιολογικο Μουσειο η την Ακρπολη. Εχουμε μηπως σκοπο να τα κλεισουμε σε κανενα χρονο απο τωρα οποτε που να τραβιομαστε με απολυσεις προσωπικου;
Ας πληρώσει λοιπόν το κράτος τους ανθρώπους που δουλεύουν γι'αυτό, με πλήρη δικαιώματα (ασφαλιστικά, εργατικά κτλ). αλλά ας εγκαταλείψει ο πονηρίδης Έλληνας τη νοοτροπία του να θεωρεί ότι αν δουλέψει λίγους μήνες για το Δημόσιο, πρέπει να αυτομάτως να αποκτήσει εξωπραγματικά και αυθαίρετα "δικαιώματα"
Εδω ειναι που κανεις το λαθος οσον αφορα τους αρχαιοφυλακες: Αυτοι οι ανθρωποι οι οποιοι διαμαρτυρονται εχουν δουλεψει οι περισσοτεροι απο αυτους για το κρατος επι πολλα μα παρα πολλα χρονια με συμβασεις ορισμενου χρονου και οχι λιγους μηνες.
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάθονται και....δουλεύουν και μετά τη λήξη της σύμβασης για να ...θεμελιώσουν στο δικαστήριο δικαιώματα για τη μονιμοποίησή τους.....
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.544
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και να συμβαινει αυτο και δεν τους διωχνουν οι εως προτινος προισταμενοι τους; Αν οντως συμβαινει κατι τετοιο μηπως οντως τους εχουν αναγκη για να βγει η δουλεια;
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από δουλειά και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ανάγκη την πολιτική τους ομοιρία.....
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.544
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο.Κ ως εδω. Αλλα οι πρωην προισταμενοι τους γιατι εξακολουθουν να τους δεχονται στη δουλεια και δεν τους απαγορευουν την εισοδο στον εργασιακο χωρο; Εσυ αν ειχες καποιον πρωην εργαζομενο θα τον δεχοσουν στον εργασιακο σου χωρο να εργαζεται χωρις συμβαση; Και αν το εκανες ποιος θα ειχε τη μεγαλυτερη ευθυνη; Ο "πρωην" εργαζομενος η ο "πρωην" εργοδοτης;
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.746
Likes
15.188
. Ολοι αυτοι οι μισθοι, τα επιδοματα και τα ενσημα ας πουμε οτι επιβαρυνουν το κρατος κατα Χ ποσο. Το ερωτημα ειναι πως μπορει μια ιδιωτικη εταιρεια να πληρωνει το Χ ποσο στις καθαριστριες και να της μενουν χρηματα ωστε να καλυψει τις λειτουργικες αναγκες της και παραλληλα να εχει και κερδος καθοτι ως γνωστον και απολυτως θεμιτο δεν παρεχει υπηρεσιες καθαριοτητας για την ψυχη της μανας της. Ειτε λοιπον θα πρεπει το συμβολαιο να ειναι υψους μεγαλυτερο απο το Χ ποσο που δαπανα το κρατος για τις καθαριστριες, ειτε θα πρεπει να περικοπει το ποσο που θα δινει η εταιρεια ως αμοιβη στις καθαριστριες, μη πληρωνοντας τους τα διαφορα νομιμα επιδοματα. Σημερα συμβαινει παντου σε ολες τις υποεργολαβιες του δημοσιου η δευτερη λυση. Εις επιγνωση φυσικα του κρατους.
Στο Χ ποσό που ειναι το κόστος του κράτους να περιλαμβάνεται και υπεράριθμο προσωπικό που λουφάρει και δεν κάνει τίποτα δεν παίζει?'Οποτε ο ιδιώτης/εργολάβος που απασχολεί το προσωπικό(λιγότερο) που ακριβώς χρειάζεται για την δουλειά.μπορεί να πληρώνει τα νόμιμα επιδόματα και να έχει και κέρδος.

Γιατι ενα νοσοκομείο να απασχολεί καθαρίστριες με μηνιαίο μισθό που θα δουλεύουν ελάχιστες ώρες πραγματικά καί όχι συνεργείο που θα καθαρίζει 2-3 φορές την ημέρα κάνοντας πραγματική δουλειά?Το ίδιο γιατι να απασχολεί μισθωτές τραπεζοκόμους/σερβιτόρες και όχι συνεργείο για να σερβίρει τα γευματα?Δεν γίνεται έτσι μείωση εξόδων που ενδιαφέρει όλους μας?
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.820
Likes
7.717
Στο Χ ποσό που ειναι το κόστος του κράτους να περιλαμβάνεται και υπεράριθμο προσωπικό που λουφάρει και δεν κάνει τίποτα δεν παίζει?'Οποτε ο ιδιώτης/εργολάβος που απασχολεί το προσωπικό(λιγότερο) που ακριβώς χρειάζεται για την δουλειά.μπορεί να πληρώνει τα νόμιμα επιδόματα και να έχει και κέρδος.

Γιατι ενα νοσοκομείο να απασχολεί καθαρίστριες με μηνιαίο μισθό που θα δουλεύουν ελάχιστες ώρες πραγματικά καί όχι συνεργείο που θα καθαρίζει 2-3 φορές την ημέρα κάνοντας πραγματική δουλειά?Το ίδιο γιατι να απασχολεί μισθωτές τραπεζοκόμους/σερβιτόρες και όχι συνεργείο για να σερβίρει τα γευματα?Δεν γίνεται έτσι μείωση εξόδων που ενδιαφέρει όλους μας?
Και συ ρε φίλε με τις καθαρίστριες και τους τραπεζοκόμους τα έβαλες? με κανένα ισχυρότερο και δεκάδες φορές καλύτερα αμοιβόμενο προφανώς δεν έχεις τα κότσια...
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.820
Likes
7.717
Τόσα χρόνια ήξερα ότι το ταξικό μίσος εκφράζονταν από τις κατώτερες τάξεις προς τις ''ανώτερες'' κοινωνικά και οικονομικά. Το ότι θα έβγαινε όλο αυτό το μένος εναντίον ανθρώπων που δουλεύουν στη κυριολεξία για το ψωμί τους, και μάλιστα με τόσο μεγάλο αριθμό υποστηρικτών, ομολογώ ότι με τρομάζει. Τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες άρθρα ακόμη και σε συντηρητικές, βλ. Καθημερινή, έχουν αποδείξει ότι οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι χαμηλόμισθοι και οι πρώτοι που πλήτονται από τη κρίση. Εντάξει αντιλαμβάνομαι το φόβο της μεσαίας τάξης μήπως βρεθεί ένα σκαλί χαμηλότερα, αλλά ειλικρινά πιστεύετε ότι λοιδορώντας όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα την γλιτώσετε?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μηνύματα
912.867
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom