• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ενθύμια(Souvenirs)

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Παντα εκανα συλλογη με μαγνητακια την οποια αποφασισα να εγκαταλειψω οταν συνειδητοποιησα οτι δεν υπηρχαν σχεδον πουθενα στην Ινδια...Στη τουρκια ξεκινησα συλλογη με μπαχαρικα και τσαγια την οποια ενισχυσα στην Ινδια..Η τελευταια μου μανια ειναι να πηγαινω σε μαγαζια για ντοπιες και να αγοραζω ο,τι φορανε στην χωρα οι γυναικες ! απο το τελευταιο ταξιδι πηρα 2 σαρι ...Ενα βραδινο μεταξωτο και ενα καθημερινο με τα ασορτι μπουστακια...τωρα που θα τα βαλω αλλο θεμα αλλα υπαρχουν και οι αποκριες...

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Μαγνητάκια για το ψυγείο (έχω καμιά 90αριά) και αυτοκόλητα σηματάκια για το αρχείο ταξιδίων που διατηρώ.Επίσης στο Βιβλίο ταξιδίων διατηρώ επίσης τα αεροπορικά εισιτήρια (ενοώ το απόκομα της θέσης) καθώς και εισιτήρια εισόδων σε μουσεία,ατραξιόν ,εισιτήρια λεωφορίων τραμ κλπ

idem

Member
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
μαγνητακια για το ψυγειο.τι αλλο οπως και οι περισσοτεροι!οπου και αν παω ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο παιρνω και απο ενα ή καμια φορα και δυο.οπου μαγνητακι και φωτο απο το μερος που εχω παει.οταν ομως θα γεμισει το ψυγειο θα πρεπει να βρω κατι αλλο...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
μαγνητακια για το ψυγειο.τι αλλο οπως και οι περισσοτεροι!οπου και αν παω ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο παιρνω και απο ενα ή καμια φορα και δυο.οπου μαγνητακι και φωτο απο το μερος που εχω παει.οταν ομως θα γεμισει το ψυγειο θα πρεπει να βρω κατι αλλο...
Πάρε ένα δεύτερο ψυγείο :cool:

Εγώ αγοράζω σελιδοδείκτες από τα μέρη που πηγαίνω, έχω μαζέψει μια μεγαλούτσικη συλλογή μέχρι τώρα.

RTW

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και γώ φανατική με τα μαγνητάκια (σιγά μη μου γλύτωναν!!) ...κούπες κ καρτ-ποστάλ - αυτά είναι τα στάνταρντ. Και μετά ό,τι χαρακτηριστικό βρω κ μου τραβήξει το ενδιαφέρον..

idem

Member
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
Πάρε ένα δεύτερο ψυγείο :cool:

Εγώ αγοράζω σελιδοδείκτες από τα μέρη που πηγαίνω, έχω μαζέψει μια μεγαλούτσικη συλλογή μέχρι τώρα.
δεν υπαρχει χωρος για δευτερο ψυγειο μονο καθε λιγο να κανω αλλαγες:D

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
μαγνητάκια φυσικά... και βρήκα στην Ινδία στο αεροδρόμιο... σελιδοδείκτες και ένα μπλουζάκι από γνωστή αλυσίδα καφέ με το όνομα της πόλης.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Τι να πρωτοπώ;
παλιά έπαιρνα ξύλινα αγάλματα ιδίως από έβενο (μαύρο βαρύ ξύλο), από Ινδίες.
Ξύλινα κάδρα με θέματα από Ινδική μυθολογία.
μετά το γύρισα στα ταριχευμένα ζώα : ένας κροκόδειλος γύρω στο ένα μέτρο από Κολομβία.
μια χελώνα διαμέτρου 50 πόντου από Σευχέλες.
μια αγκούστα τυλιγμένο πάνω της ένα φίδι από Σενεγάλη.
άλμπουμ, μπιζουτιέρες και άλλα μπιχλιμπίδια από Ιαπωνία που παίζουν μουσική. Η κινέζικη αγορά δεν είχε έλθει ακόμα εδώ. φαναράκια κινέζικα, ξύλινες ομπρέλες, κιμονό μεταξωτά.
Από Κίνα το σπουδαιότερο σουβενίρ ήταν μια κονκάρδα του Μάο και το κόκκινο βιβλιαράκι στα ελληνικά που μου χάρισαν!!!!!!!κατάφερα και το πέρασα στον έλεγχο επί δικτακτορίας!!!!
Και φυσικά αυτό που βλέπετε στη φωτό μου με 20 δολάρια τότε, κρατώντας το στο χέρι μαζί με τις άλλες χειραποσκευές στα αεροπλάνα.
άλλα έχουν χαθεί, άλλα έχουν σπάσει...υπάρχει πάντως η ινδική γωνιά και η βενετσιάνικη.
Τελευταία επειδή δεν υπαρχει χώρος αρκούμαστε κι΄εμείς στα μαγνητάκια..και στις κούπες.
Αλλά μια που τόφερε η κουβέντα και δεν κατατάσεται στα σουβενίρ το πιο χρήσιμο που πήρα ήταν από τα Sears των ΗΠΑ (υπάρχουν ακόμη;), σετ σεντόνια και πετσέτες. Τα μεν πρώτα λίγο πιο ακριβά από τα canon και οι τελευταίες γράφουν made in brazil, αλλά είναι "αθάνατα".

Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΥΤΑΝ
Μολύβια από τα μουσεία και τα εισιτήρια εισόδου όλα κολλημένα πάνω από την καφετιέρα να τα βλέπω κάθε πρωί και να αναπολώ…..:love1:

_antonis_

Member
Εγώ είχα ξεκινήσει να μαζεύω πιάτα. Γιατί εδώ, έχυμε παραδοσιακές πιατοθήκες και έλεγα λέει να φτιάξω μία με όσα φέρνω απ'τα ταξίδια. Αλλά μετάνιωσα και ξεκίνησα χιονόμπαλες που φαίνονται καταπληκτικές έτσι που μπαίνουν στη σειρά. Πάντως ένα καλό που είδα σε εκπομπή ήταν που μάζευαν άμμο απο όποιο μέρος πήγαινε το ζευγάρι και την έβαζε σε μικρά σαν βαζάκια να τα πώ -δεν ξέρω πως να τα περιγράψω- και μπροστά έγραφαν απο που είναι. Τέλειο, φτηνί και το βρίσκεις παντού, όχι σα τη χιονόμπαλα που δε βρήκα στο Ντουμπάι... :D

KIKA

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΡΡΡΡΡΡΩΜΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ..ΜΠΟΡΩ?!!
...και γω μαγνητακια στο ψυγειο!δεν εχω και παρα πολλα γιατι περσυ ξεκινησα τη συλλογη μου,πιο παλια επαιρνα οτι μπορειτε να φανταστειτε..μεχρι που "ανακαλυψα" τα ομοραφα μου μαγνητακια..η πιο οικονομικη και πρακτικη λυση!!!ενα απο καθε μερος παιρνω!ευχομαι να μην περασουν πααααρααα πολλα χρονια για να γεμισει το ψυγειο μου..ειναι και διπορτο...

kostas_sam1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη?
Ταξίδι-Όνειρο
Κωνσταντινούπολη
παίρνω καρτ ποσταλ και μαζί με τις φωτογραφίες που βγάζω εγω και αποκόματα απο εισήτήρια, αποδείξεις (απο αεροπορικά, ξενοδοχεία, μουσεία κλπ.) τα βάζω ολα σε ενα αλμπουμ. επίσης αγοράζω και μνιατούρες με τα "σύμβολα" των χωρών που παω π.χ. μινι πύργο του αιφελ, κατρούλη του βελγίου κλπ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom