http://www.travelstories.gr/groups/...3%E5-%FC%EB%EF-%F4%EF%ED-%EA%FC%F3%EC%EF.htmlΠώς μπορώ να γραφτώ στο γκρουπ για τις καταδύσεις?
Βασικά νομίζω πως όλοι ονειροπολούμε λίγο πολύ εδώ μέσα. Και αν δεν το κάναμε, πώς θα ταξιδεύαμε, αφού το ταξίδι για να το πραγματοποιήσεις, πρέπει να το έχεις ήδη ονειρευτεί; Για μένα ταξίδι που πρωτύτερα δε θα είχα ονειρευτεί, δε θα ήταν ταξίδι, αλλά υποχρέωση που έπρεπε να εκτελέσω...Αγαπητέ _antonis_ δεν σου απαντώ επί του θέματος (παραείσαι "μπροστά").
Με αυτό που γράφεις μου ήρθε μια ιδέα: Τι θα έλεγες να φτιάξουμε ένα γκρουπ για όσους "στήνουν" μεσ' το μυαλό τους, πολλά περισσότερα ταξίδια απ΄όσα πραγματοποιούν??? Που "επιβιώνουν" ονειρευόμενοι δηλαδή. Που "ζουν" οργανώνοντας, στη κυριολεξία, ταξίδια...
Εγώ διεκδικώ την πρώτη θεση, όσον αφορά την ποσότητα (τουλάχιστον 2-3 ταξίδια τη βδομάδα). Εσύ, ίσως την πρώτη θεση, όσον αφορά την ποιότητα (άκου Παπούα, θα μας φάνε...)....
Και πάλι καλά μου ακούγεται η τιμή. Αν θυμάμαι καλά, κοίταζα πρίν λίγο καιρό ώς Αυστραλία ή ΠΝΓ και απο εκεί ήθελες ακόμη κανένα 500άρικο για τα νησιά. Ε, ναι συνολικά τόσο έβγαινε... Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό-δε θα το γλιτώσουμε το έξοδο...Τέλος, όσον αφορά το κόστος μετάβασης-επιστροφής, το είχαμε ψάξει από εκατό μεριές με όλους τους δυνατούς-απίθανους συνδυασμούς, αλλά σε καμμία περίπτωση αυτό δεν έπεφτε κάτω από 1300 ευρώ για ΠΝΓ.
Α παπα...δεν μπερδεύεις τα κλασσικά αγγλικά με αυτά τώρα;Pidgin...πχ Nem blo u?-What's your name? Χρησιμοποιούν αυτό το blo παντού,ακόμα και για να συνδέσουν προτάσεις..πχ Wat place blo u?-Where are you from? Age blo u?-What's your age? Wat time?-When? Mi lakem-i would like Taggio tumas-Thank you very much U feel how nau ή u how?-How are you feeling? U save?-Do you know? (save δεν είναι αγγλικά,νομίζω από γαλλίκα)...Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα αρκεί να μπεις στη λογική τους..
¨-)
Ναι την επιασα την κεντρικη ιδεα .Ορισμενα ειναι οντως απλοποιημενα Αγγλικα (συνταξη απλουστευμενη που θυμιζει me Tarzan-you Jane χωρις χρηση βοηθητικων ρηματων για δημιουργια χρονων ή ερωταπαντησεων...απλουστευμενη ορθογραφια -spelling rules p.x what=wat,you=u,nem=name)Ξεκινάω από τη βάρκα...Άκουσα πριν από κάποιες βδομάδες από ντόπιους φίλους ότι υπάρχει κόσμος που νοικιάζει βάρκες για 500 δολάρια αυστραλίας τη μέρα!!!Φυσικά γέλαγαν,κορόιδα υπάρχουν πολλά και πολλοί που επωφελούνται..Δεν ξέρω τιμές (φυσιολογικές τιμές) αλλά θα μάθω,σίγουρα το πετρέλαιο είναι το ακριβό..Ανοιχτή θάλασσα θα το λατρέψεις το μέρος..Για πρωτοχρονιά πήγαμε σε ένα νησί 3 ώρες από εδώ και στην ανοιχτή θάλασσα είδαμε φάλαινες!!!
Για το γκρουπ όσων στήνουν στο μυαλό τους ταξίδια και εγώ είμαι στις πρώτες θέσεις ¨-)Σταμάτησα να διαβάζω βιβλία για χώρες στο πανεπιστήμιο γιατί δε θα αποφοιτούσα ποτέ..
Pidgin...πχ Nem blo u?-What's your name? Χρησιμοποιούν αυτό το blo παντού,ακόμα και για να συνδέσουν προτάσεις..πχ Wat place blo u?-Where are you from? Age blo u?-What's your age? Wat time?-When? Mi lakem-i would like Taggio tumas-Thank you very much U feel how nau ή u how?-How are you feeling? U save?-Do you know? (save δεν είναι αγγλικά,νομίζω από γαλλίκα)...Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα αρκεί να μπεις στη λογική τους..
¨-)
Εντάξει ρε Κλήο, πριν πάνε εκεί οι ξενέρωτοι, οι ντόπιοι με άναρθρες κραυγές επικοινωνούσαν?Ορισμενα ομως ειναι εντελως ασχετα πχ. blo=is,Τaggio tumas=thank you)