Ινδία Εμπειριες απο Ινδια?

annoula

Member
Τον Αύγουστο και στο Δελχί και στο Βαρανάσι έχει ζέστη. Όχι να πεθάνεις αλλά αρκετή. Και από βροχές, ρίχνει, αλλά μη φανταστείς καμμιά κατάσταση που δεν μπορείς να κινηθείς. Συνήθως το απόγευμα, 1-2 ώρες το πολύ. Μην το παίρνεις κατά γράμμα, αλλά καταλαβαίνεις... Δεν σε αποκλείει από δραστηριότητες, δηλαδή.
Ωστόσο, στο Βαρανάσι, ο Αύγουστος δεν είναι ο καλύτερος μήνας για να πας, επειδή τα ποτάμια είναι φουσκωμένα από νερά και είναι σχεδόν πλημμυρισμένα τα ghats. Δεν μπορείς, ας πούμε, να πας "παραλιακά" από το ένα ghat στο άλλο. Θα πρέπει να επιστρέφεις πίσω, να κινείσαι μέσα στα στενά και να βγαίνεις από άλλη έξοδο στο επόμενο ghat. Ε, αν σου κάτσει και καμμιά βροχή την ώρα που είσαι στα στενά, συναντηθείς και με καμμιά αγελάδα, μέσα στη λασπούρα, δεν είναι κι ό,τι πιο ευχάριστο.
Επίσης, το πιθανότερο είναι να απαγορεύεται να πάρεις βάρκα στο Γάγγη, για τον λόγο που προανέφερα.
Συνεπώς, τον Αύγουστο, η εμπειρία σου στο Βαρανάσι μάλλον θα είναι λειψή και θα θέλεις να ξαναπάς (όχι ότι αυτό είναι κακό, δηλαδή - το να ξαναπάς, εννοώ! :) - 3 φορές έχω πάει και κάθε φορά που πάω Ινδία, θέλω να ξαναπάω! :D).
Σ ευχαριστώ τοσο πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες!🙂🙂🙂

tkaramp

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για Κασμίρ αν κάποιος έχει χρόνο μόνο για ένα θα πήγαινε Sonamarg η pahalgam? Υπάρχει άλλη πρόταση εκτός από αυτά για μονοήμερη από Srinagar που να έχει τοπία και δυνατότητα για trek( το gulmarg δεν μου γεμίζει το μάτι)?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Για Κασμίρ αν κάποιος έχει χρόνο μόνο για ένα θα πήγαινε Sonamarg η pahalgam? Υπάρχει άλλη πρόταση εκτός από αυτά για μονοήμερη από Srinagar που να έχει τοπία και δυνατότητα για trek( το gulmarg δεν μου γεμίζει το μάτι)?
Έχεις δίκιο για το Gulmarg... εκτός κι αν πας εποχή με χιόνια, για σκι, δεν θα δεις κάτι που δεν έχεις δεί ήδη, είτε στην Ευρώπη, είτε αλλού. Trekking μπορείς να κάνεις κι εκεί, φυσικά, αλλά έχεις καλύτερες επιλογές (αυτές που ανέφερες).
Sonamarg και Pahalgam αξίζουν, φυσικά, αλλά... μονοήμερη και trekking; Τι θα προλάβεις να κάνεις; Εκτός κι αν μιλάς για κάτι 2-3 ωρών. Προσωπικά θα έβαζα 2 διανυκτερεύσεις στο καθένα αλλά αν δεν έχεις χρόνο, έστω μία.
Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι ειδικά για το Pahalgam, καλύτερα είναι να αποφύγεις την περίοδο του Amarnath Yatra (που φέτος ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου) γιατί θα γίνεται χαμός από προσκυνητές και - εκτός κι αν συμμετέχεις! ;) - θα ταλαιπωρηθείς.
Από τα δύο θα διάλεγα... και τα δύο, δυσκολεύομαι να επιλέξω, θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου, ανάλογα με το τι θέλεις και σου αρέσει περισσότερο.

JoanneKapa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Μιας και σχεδιάζω το ταξίδι για Φλεβάρη στην Ινδία έχω κάποιες απορίες. Προσπαθώ να δω τι θα δω στο Ρατζαστάν. Έχει πάει κάποιος σε μικρότερες πόλεις του Ρατζαστάν, όπως Bundi πχ? Σκέφτομαι να παραλείψω την Jaipur και πάω Jodhpur για τα χωριά, udaipur & Bundi.
Επίσης ποιο είναι το επίσημο site για τα τρένα τους? Ή πάω απλώς στον σταθμό και βγάζω εκεί?

varioAthens

Member
Μιας και σχεδιάζω το ταξίδι για Φλεβάρη στην Ινδία έχω κάποιες απορίες. Προσπαθώ να δω τι θα δω στο Ρατζαστάν. Έχει πάει κάποιος σε μικρότερες πόλεις του Ρατζαστάν, όπως Bundi πχ? Σκέφτομαι να παραλείψω την Jaipur και πάω Jodhpur για τα χωριά, udaipur & Bundi.
Επίσης ποιο είναι το επίσημο site για τα τρένα τους? Ή πάω απλώς στον σταθμό και βγάζω εκεί?
Kριμα να παραλειψεις την Τζαιπουρ! Ειναι πολυ ομορφη οπως βεβαια και ολο το Ρατζασταν. Εγω ειχα παει Τζαιπουρ, Ουνταιπουρ, Τζοντπουρ το οποιο συνδυασα με ενα χωριο Bishnoi και αν ειχα χρονο θα εβαζα και Τζαιζαλμερ.

martine

Member
Θα συμφωνήσω δεν θα έβγαζα από το πρόγραμμα την Jaipur!

JoanneKapa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ωχ, το περίμενα! Και λογικό ακούγεται. Αν είχατε 6-7 μέρες στο Ρατζαστάν τι θα βάζατε? Που να προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες. Διότι σκέφτομαι ότι μετά τα πολλά παλάτια θα ήταν ωραίο κανένας χωριό ή κάτι πιο χαλαρό

varioAthens

Member
Ωχ, το περίμενα! Και λογικό ακούγεται. Αν είχατε 6-7 μέρες στο Ρατζαστάν τι θα βάζατε? Που να προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες. Διότι σκέφτομαι ότι μετά τα πολλά παλάτια θα ήταν ωραίο κανένας χωριό ή κάτι πιο χαλαρό
Οι πολεις που σου ειπα ειναι αρκετα διαφορετικες μεταξυ τους. Η Ουνταιπουρ εχει μεν παλατια αλλα εχει και λιμνες ενω η Τζοντπουρ ειναι στις παρυφες τις ερημου και εχει τα κλασικα μπλε σπιτια (ταρατσες για την ακριβεια). Λαβε ομως υποψιν οτι οι αποστασεις ειναι μεγαλες, η Ινδια απροβλεπτη ειτε κινηθεις με τρενα ειτε με ΙΧ, οποτε αφησε χρονο στις πολεις που θα επισκεφθεις για να τις ευχαριστηθεις και μην φτιαξεις πολυ σφιχτο προγραμμα.

GTS

Member
6-7μ είναι λίγες, οπότε σίγουρα θα μείνουν έξω πράγματα. Ό,τι σας βολέψει βάσει αποστάσεων και χρόνου.

JoanneKapa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ίσως μειώσω από την Κεράλα όπου έχω 10-12 μέρες αυτή τη στιγμή. Ανεξάντλητη η Ινδία!

JoanneKapa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβία - Χιλή
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ναι, εννοείται. Έχω υπολογίσει 3 μέρες για Βαρανάσι. Γενικώς θα έχουμε 35 μέρες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.576
Νεότερο μέλος
Dimispap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom