Grerena
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Bordeaux
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tromso, Las Vegas
Σε μια επίσκεψή μου σε ένα πάρκο δεινοσαύρων στην περιοχή της λίμνης Garda είδα μια πολύ μεγάλη συλλογή από ομοιώματα δεινοσαύρων. Τα ομοιώματα έδειχναν πολύ ρεαλιστικά λόγω των υλικών από τα οποία ήταν κατασκευασμένα αλλά και λόγω του ότι ήταν τοποθετημένα στο φυσικό περιβάλλον.
Κοντά σε κάθε δεινόσαυρο υπήρχε μια επεξηγηματική πινακίδα με το όνομα και τα χαρακτηριστικά του.
Όταν είδα αυτό ...
Συνειδητοποίησα πόσο οικείες μου φαίνονταν οι ονομασίες των δεινοσαύρων...
Ο "Μεγαλόκερος" δεν χρειάζεται μετάφραση για μένα ... αφού είμαι Ελληνίδα!
Για τους υπόλοιπους χρειάζεται.
“Corna giganti” δηλ. μεγάλα κέρατα στα Ιταλικά!
Και δεν ήταν μόνο αυτή η ονομασία! Συνατήσαμε και Τρικεράτοπα και Κολεόφυση και Ιγκουανόδοντα και πολλούς άλλους δεινόσαυρους με ελληνικής ετυμολογίας ονόματα.
Άλλωστε και η γενική ονομασία Δεινόσαυρος είναι πολύ ελληνική. «Δεινός» που σημαίνει “terrible” και «σαύρα» που σημαίνει “lizard”.
Κοντά σε κάθε δεινόσαυρο υπήρχε μια επεξηγηματική πινακίδα με το όνομα και τα χαρακτηριστικά του.
Όταν είδα αυτό ...
Συνειδητοποίησα πόσο οικείες μου φαίνονταν οι ονομασίες των δεινοσαύρων...
Ο "Μεγαλόκερος" δεν χρειάζεται μετάφραση για μένα ... αφού είμαι Ελληνίδα!
Για τους υπόλοιπους χρειάζεται.
“Corna giganti” δηλ. μεγάλα κέρατα στα Ιταλικά!
Και δεν ήταν μόνο αυτή η ονομασία! Συνατήσαμε και Τρικεράτοπα και Κολεόφυση και Ιγκουανόδοντα και πολλούς άλλους δεινόσαυρους με ελληνικής ετυμολογίας ονόματα.
Άλλωστε και η γενική ονομασία Δεινόσαυρος είναι πολύ ελληνική. «Δεινός» που σημαίνει “terrible” και «σαύρα» που σημαίνει “lizard”.