• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελεύθερο Camping

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
πφφφφ!!! όλα στη φόρα!!! και ο Κάλαμος???
οι καλύτερες παραλίες για να κάνεις ελεύθερο βέβαια στον Κάλαμο προσεγγίζονται κυρίως με σκάφος.
το καραβάκι πάντως απο Μύτικα στοίχιζε πέρσυ 1ε η διαδρομή και είναι για επιβάτες, άντε και κανένα ποδήλατο.
περισσότερες πληροφορίες στο ποστ του kalspiros για τα θετικά και αρνητικά των νησιών όταν βρω χρόνο.:cool:

tesla13

New Member
τα ιδια

Κανω και εγω λοιπον ελευθερο καμπινκ γιατι αυτο το πραγμα του να κοιμασαι 5 μετρα απ την θαλασσα και να βουτας με το που ξυπνας ειναι κατι το φανταστικο.
Πριν απο 5 χρονια ομως σε μια παραλια του πηλιου με αρκετες σκηνες μια Κυριακη πρωι(περιπου 7 ηταν) εμφανιστηκαν 3 βαριεστημενοι αστυνομικοι που τους ειχαν στειλει απο τον Βολο για εφοδο!!
Επεσε το σχετικο συρμα και πολλοι την κοπανησανε,αλλοι μπηκαν μεσα στην θαλασσα και αλλα τετοια ωραια.
Εγω με την παρεα μου δεν πηγαμε πουθενα πρωτον γιατι δεν εχουμε μαθει να τρεχουμε και δευτερον γιατι δεν πιστευουμε οτι κανουμε και κανα εγκλημα.
Οι παραλιες ειναι δημοσιες και κανεις δεν μπορει να μου στερησει το διακαιωμα να πηγαινω.
Οι αστυνομικοι μολις ειχαν γυρισει απ τα μπουζουκια και ηταν ευγενεστατοι και μας ειπαν οτι πρεπει να γυρισουν πισω με καποια ονοματα γιατι καποιος ειχε κανει καταγγελια και επρεπε να δειξουν οτι καποιον πιασανε.
Τους δωσαμε λοιπον τα στοιχεια μας και συνεχισαμε τις διακοπες μας.
Μετα απο 1,5 χρονο λοιπον μου ηρθε χαρτι για δικαστηριο στην Αργαλαστη.
Δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω οτι ηταν ειρηνοδικειο.
Να σημειωσω επισης οτι απο τα 4 ατομα που δωσαμε στοιχεια μονο σε μενα ηρθε κληση.
Πηγα λοιπον εκει και τους ειπα οτι δεν ηξερα οτι απαγορευται το καμπινκ και οτι εφτασα νυχτα εκει και δεν ειδα την πινακιδα.
Αθωοθηκα αμεσως λογω αμφιβολιων :clap::bleh:
Ουτε 150 ευρω πληρωσα που λενε ουτε τιποτα.
Αυτο που θελω να πω ειναι να μην σας τρομαζουν με αυτοφορα και αλλα τετοια τρομερα πραγματα,δεν κανετε κανενα εγκλημα,στηριχτε την επιλογη σας γιατι οι παραλιες ειναι για ολους!
Ακριβως τότε πιασαν και εμενα 2007 καλοκαιρι .....Αφου φαγαμε τα ωραια μας λεφτα Παρασκευη-Σαββατο στον Αι-Γιαννη σκάσανε Κυριακη ,και με διαβεβαιωσαν οτι δεν θα γινει τιποτα οι Μπασκινες..Ωσπου ηρθε ο δικαστικος κλητηρας και μου εφερε τα μαντατα..ΤΟ ποιο γρηγορο δικαστηριο που ειχα 10 σεκοντια....ΕΙπα απλα οτι δεν ηταν δικια μου η σκηνη και οτι ημουν καλεσμενος σε αυτη χαχαχαχαχα
:p

varioAthens

Member
Φετος η Ικαρια ηταν ενα ατελειωτο free camping... Και οχι μονο στην μεχρι προτινος καθιερωμενη παραλια του Να, η Μεσακτη ηταν φουλ στις σκηνες...ολα αυτα ενω κανονικα το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται :p

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειναι σωστο σ' ενα νομιμο foroum να παροτρυνουμε τον κοσμο σε παρανομες δραστηριοτητες;

υγ επιστω την προσοχη στην θεματοθέτρια...

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ελεύθερο camping και η παραλία τον Σεπτέμβρη

Την πινακίδα τη βάλανε φέτος. Αλλά και άλλες χρονιές επιτρεπόταν σε κείνο το σημείο του χωριού. Δε γινόταν διαφορετικά γιατί το μέρος διαθέτει ένα μόνο ξενοδοχείο με λίγα ενοικιαζόμενα (30 ευρώ το δίκλινο, 25 το Σεπτ.) αρκετά κουλτουριάρικο με βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο σε κάθε όροφο.
Είναι η δεύτερη πινακίδα ελεύθερου camping που βλέπω στην Κρήτη

NoFX182

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Backpacking over Europe
Την πινακίδα τη βάλανε φέτος. Αλλά και άλλες χρονιές επιτρεπόταν σε κείνο το σημείο του χωριού. Δε γινόταν διαφορετικά γιατί το μέρος διαθέτει ένα μόνο ξενοδοχείο με λίγα ενοικιαζόμενα (30 ευρώ το δίκλινο, 25 το Σεπτ.) αρκετά κουλτουριάρικο με βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο σε κάθε όροφο.
Είναι η δεύτερη πινακίδα ελεύθερου camping που βλέπω στην Κρήτη
είναι σιγουρα πινακιδα για ελευθερο camping? εμενα μου φενεται πως εγραφε απο πανω "απαγορευεται η" και το εχουν σβησει....:p

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
δεν ισχύει το σβησμένο, καλά το πρόσεξες, ρώτησα τους ντόπιους.
ό λόγος είναι ότι παραπάνω από 4-5 σκηνές δεν βολεύει γιατί δεν έχει σκιά, οπότε δεν ενοχλούν

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να πηγαίνεις σε μακρινή παραλία στου διαόλου τη μάνα, για να αποφύγεις ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες και να πέφτεις πάνω σε αντίσκηνα πάνω στην αμμουδιά.
Κύριοι του ελεύθερου κάμπιγκ, τα 80's τελειώσανε.
Δεν μπορείτε ούτε να πιάνετε ολόκληρο χώρο στην παραλία, ούτε να καβαντζάρετε τα λιγοστά σκιερά μέρη, με υπνόσακους, παγούρια και κρεμασμένες πετσέτες.
Επίσης δεν μπορείτε να γεμίζετε χαρτιά υγείας που ανεμίζουν στους παρακάτω θάμνους, ούτε να θάβετε τα κακά σας στην άμμο (στην καλύτερη περίπτωση).
Δεν μπορείτε να καταστρέφετε την αισθητική ενός πρωτόγονου μέρους που γλίτωσε από τους άλλους νεοβάρβαρους, με αυτοσχέδιες κούνιες, ράφια από νοβοπάν καρφωμένα σε δέντρα, μπουγάδες σε κλαδιά, μηχανές παρκαρισμένες και παντού πέτρες μαυρισμένες από τη φωτιά, με υπολείμματα φαγητού πάνω τους.
Κάποτε το ελεύθερο κάμπινγκ σε πολλά μέρη ήταν μονόδρομος, γιατί δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Τώρα έχει απ'όλα.
Από τους ελεύθερους κατασκηνωτές ένα αμελητέο ποσοστό είναι φυσιολάτρες. Οι άλλοι είναι συνήθως απένταροι ελληνάρες που φέρνουν τη νοοτροπία της πόλης στην φύση.

frenchman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Φίλε traveladdict μην τα βάζεις όλα στο ίδιο καζάνι όμως...

Συμφωνώ στην τελευταία παράγραφο, αλλά να είσαι σίγουρος ότι τους συγκεκριμένους ελληνάρες τους αποφεύγουν και οι ίδιοι οι "γνήσιοι" καμπιστας...
Ο σωστός καμπιστας πρέπει να αφήνει την παραλία ακριβώς όπως την βρήκε χωρίς κανένα σημάδι...

Οπότε αυτά που λες πάνε μόνο στους ελληνάρες, που βέβαια δεν είναι μόνο καμπίστες..

ΥΓ: Όπως εσύ κάνεις χιλιόμετρα να βρεις ήρεμη παραλία, έτσι κι εγώ κάνω χιλιόμετρα κατσικόδρομων για να βρω την πιο ερημική και παρθένα παραλία :cool:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ο σωστός καμπιστας πρέπει να αφήνει την παραλία ακριβώς όπως την βρήκε χωρίς κανένα σημάδι...

ΥΓ: Όπως εσύ κάνεις χιλιόμετρα να βρεις ήρεμη παραλία, έτσι κι εγώ κάνω χιλιόμετρα κατσικόδρομων για να βρω την πιο ερημική και παρθένα παραλία :cool:
Το θέμα δεν είναι μόνο στο πώς αφήνει την παραλία, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να την αφήνει καθαρή.
Η διαφωνία μου είναι πως συμπεριφέρεται και ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της παραμονής του στην παραλία.
Και όταν και εγώ κάνω χιλιόμετρα κατσικόδρομων για να βρω μια παρθένα παραλία, φαντάσου την απογοήτευση, όταν βλέπω πάνω στην αμμουδιά, κάτα μήκος της ακροθαλασσιάς τη μία δίπλα στην άλλη μια σειρά από σκηνές.
ΠΑΝΩ στην αμμουδιά. Σαν μικρά μπανγκαλόους.
Να μην έχεις χώρο να απλώσεις μια πετσέτα. Να κρατάνε καβάντζα όλο το χώρο της αμμουδιάς μπροστά από τη σκηνή μέχρι τη θάλασσα, που τον επεκτείνουν κιόλας με αυτοσχέδιες κατασκευές και στήσιμο μικρών τεντών, έστι ώστε να έχουν μερικά μέτρα παραπάνω. Και να σε βλέπουν σαν παρίσακτο που πήγες εκεί και τους χαλάς την ηρεμία που ΔΕΝ πλήρωσαν για να την έχουν.
Δυστυχώς, η κακή συμπεριφορά και η οπτική/αισθητική ρύπανση δεν περιορίζεται μόνο στα μπητσόμπαρα και τις ξαπλώστρες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom