Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Και εγώ στο Περού συνάντηση 2 Έλληνες στο Πούνο, και δεν ήταν τουριστική περίοδο. Ε και; Στη Βουδαπέστη έχεις πάει να δείς πόσους Έλληνες θα συναντήσεις;....και το Περού δεν θεωρείται χώρα της "μόδας" πάντως ή των ιδεολογικών απόψεων.Θα πω οτι τέλη Οκτώβρη που είχα πάει, ότι όλο και σε κάνα καταρράκτη ή σε θερμές πήγες (και προφανώς στο Ρέικιαβικ) άκουσα Ελληνικά...
Στην Ισλανδία συνάντησα πάρα πολλούς Ισπανούς, Γάλλους, Άγγλους, Κινέζους και Αμερικάνους. Με τη σειρά που τα έγραψα. Έλληνα κανέναν! Και πήγα και στα τουριστικά σημεία της χώρας. Πήγα μέσα στο κατακαλόκαιρο (μέσα Ιουλίου) όχι γιατί είμαι πλούσια, που και να ήμουνα λόγος δεν πέφτει σε κανέναν για το πορτοφόλι μου, αλλά γιατί ήμουν διατεθειμένη να ξοδέψω χρήματα που περιέκοψα απο άλλα ταξίδια που θα μπορούσα να κάνω και απο άλλα πράγματα στην καθημερινότητα μου για να μπορέσω να κάνω αυτό το ταξίδι. Αποτελούσε προτεραιότητα μου!
Τώρα, αν μου πεις να το κάνω αυτό για να πάω Κούβα πχ, δεν θα το έκανα, γιατί δεν με τραβάει η θάλασσα. Παρόλα αυτά θα πάω κάποια στιγμή για την ιστορία της και οχι για τις ιδεολογικές μου απόψεις καθώς οι ιδεολογικές μου απόψεις δεν αποτελούν κριτήριο για να ταξιδέψω.
Η Ισλανδία είναι ήδη τουριστική!!! Όταν άλλοι, πριν 10 και χρόνια, συναντούσαν ένα άντε δύο αυτοκίνητα στα ποτάμια που περνάς για να πας Άσκα, εγώ συνάντησα κανα 10αριά έτσι στο νερό...Και επειδή δεν είναι χώρα του κ..., λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης που οδήγησε σε άνθιση του airbnb και του να ακριβύνουν τα ενοίκια για τους ντόπιους, η κυβέρνηση κατασκευάζει καταλύματα για τους τουρίστες και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να θέσει ποσοστό airbnb ανά περιοχή και να μειώσει τα ενοίκια.
Για να κλείσει εδώ το θέμα, για μένα τουλάχιστον, θεωρώ οτι έχει γίνει μόδα τα ταξίδια και όχι οι προορισμοί των ταξιδιών. Με ότι αυτό συνεπάγεται.