• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκδρομή στο χωριό των...Καγιέν!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αναρωτιέμαι τι ποσοστό των μαθητών του κολλεγίου έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα...
Μια χαρα σχεση εχουν με τη δικη τους πραγματικοτητα, με τον κοσμο τους. Ειναι πληρως και αριστα ενταγμενα σε αυτην. Αλλα μια και δεν υπαρχει μονο μια πραγματικοτητα, αλλα υπαρχουν πολλες και διαφορετικες, πολυ μικρη επαφη εχουν με τις υπολοιπες, τις δικες μας πραγματικοτητες. Και οσο η ζωη τους τα φερνει καλα, συνεχιζουν την πορεια τους, αγνοωντας τις δικες μας πορειες.
Δεν υπαρχει ουδεις λογος να τους λυπομαστε που αγνοουν την πραγματικοτητα της πλειοψηφιας η οποια δεν τους αφορα. :D

harisma23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία (μάλλον)
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Να πω κι εγώ την άποψή μου ως απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών;

Τέλειωσα αυτό το σχολείο προ 25 ετών. Η οικογένειά μου δεν ήταν πλούσια, καθώς είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον πατέρα μου το καλοκαίρι που μπήκα στο Κολλέγιο. Αισθάνομαι τυχερός που μπόρεσα να το τελειώσω (είχα υποτροφία και πλήρωνα μόνο ένα τμήμα των διδάκτρων) γιατί θεωρώ ότι μου παρείχε ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό επίπεδο κι ένα πλούτο αξιόλογων ανθρώπων - συμμαθητών.

Τότε το σχολείο δεν ήταν "στιγματισμένο" ως το σχολείο της "άρχουσας τάξης", καθώς μπορεί ήδη να ήταν θεωρητικά το Νο1 σχολείο, αλλά πρακτικά είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους οικογένειες της μέσης τάξης. Τώρα όμως μπορούν να φοιτήσουν μόνο τα παιδιά της ανώτερης τάξης και των διαπλεκόμενων, των μεγαλολαμόγιων,των μεγαλογιατρών, των μεγαλοδικηγόρων και των μεγαλοκατασκευαστών, ενώ τότε ήταν οικονομικά δυνατό να το στείλει ο μέσος ιδιωτικός υπάλληλος, δικηγόρος, γιατρός, μηχανικός ή έμπορος. 'Ηταν ένα σχολείο με δημοκρατικές διαδικασίες (μαθητικές κοινότητες) που τότε (1974) δεν ήταν αυτονόητες για τους υπόλοιπους και απίθανους χώρους εκτόνωσης και άθλησης (αυτά υπάρχουν ακόμη).

Με την πάροδο του χρόνου όμως φαίνεται να υπέστη μια μεταμόρφωση αντίστοιχη με αυτή που συντελέστηκε και στην ελληνική κοινωνία. Η νέα άρχουσα τάξη, όπως διαμορφώθηκε από την έκπτωση των ηθικών αξιών και τη "νομιμοποίηση" των πάσης φύσεως λαμογιών, οδήγησε σε μια αλλοίωση του κολλεγιακού πνεύματος με τη διολίσθησή του προς γκλαμουροκαταστάσεις του στυλ που περιγράφεται στο άρθρο του Θεοδωράκη.

Άνθρωποι σαν κι εμένα (ένας απλός μηχανικός είμαι - μέση τάξη "του κερατά" ) είτε δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο είτε δεν θέλουν. Επειδή ξέρουν ότι είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να ακολουθήσουν εξτραβαγκάντζες του στυλ σχολική εκδρομή στην Κοπεγχάγη για παιδιά 10 χρονών.

Λυπάμαι, αλλά ακόμα κι αν είχα τη δυνατότητα να στείλω την κόρη μου (και πιθανώς θα μπορούσα, αν κυνηγούσα μια υποτροφία) δεν θα το έκανα! Γιατί θέλω να μεγαλώσει πατώντας στη γη κι όχι σε ένα συννεφάκι...

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Δεν υπαρχει κουμπι "ευχαριστω" οποτε σευχαριστω απο εδω!!!
Με καλυπτεις απολυτα ,ιδιως το τελευταιο... " Γιατί θέλω να μεγαλώσει πατώντας στη γη κι όχι σε ένα συννεφάκι..."

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom