• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

"Εθνικά πιάτα" χωρών

Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας.
Μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια κου ειμαστε εδω μάτω απομελειώστε το δουκάλι του ρίσκι.
:haha::haha: χικ :haha::haha::haha: χικ :haha::haha: χικ :haha::haha:

μακράν η καλύτερη συνταγή που έχω διαβάσει
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Egusi Soup - Νιγηρία και γενικότερα Δυτική και Κεντρική Αφρική

200 g Φύλλα από Σπανάκι του Λάγκος (στην ανάγκη, απλό σπανάκι)
50 g Σπόροι Εγκούσι (κοινώς, κολοκυθόσποροι καθαρισμένοι ανάλατοι)
1 κουτ. τσαγιού ξερό κόκκινο τριμμένο πιπέρι (για Νιγηρία μιλάμε, άρα καυτερό)
1 μέτριο κρεμμύδι
100 ml λάδι καρύδας (ή άλλο σπορέλαιο)
10g σκόνη αποξηραμένης καπνιστής καραβίδας
120g Φρέσκιες Ντομάτες
100ml Νερό
Αλάτι και Πιπέρι

Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι σε καθαρό φρέσκο νερό.
Κάνουμε σκόνη τους σκόρους εγκούσι και λιώνουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες και το κρεμμύδι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσθέτουμε και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και τσιγαρίζουμε το μείγμα στο λάδι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι (μπορούμε να βάλουμε και πικρά άγρια χόρτα), καπακώνουμε και πάλι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τη σκόνη καραβίδας και το αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρουμε με yam (είδος γλυκοπατάτας) ή μαγειρεμένο λευκό ρύζι και βραστό κοκκινιστό κρέας.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο, κατσικίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας ή ψάρι κατά το μαγείρεμα.
Επίσης, εναλλακτικά μπορούμε να το σερβίρουμε με eba (πιάτο που γίνεται με αλεύρι μανιόκας, αλλιώς cassava ή garri, στο οποίο προσθέτουμε βραστό νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πάρα πολύ καλά, ώσπου να γίνει σαν πολύ σφιχτός πουρές πατάτας), fufu (συνταγή υπάρχει πιο πάνω) ή άλλο κατάλληλο υδατάνθρακα.
awww.clubsputnik.org_images_egusi_soup.jpg
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα

Attachments

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Huevos Rancheros- Μεχικάνικο πρωινό με αμερικάνικη παρουσίαση

8 τορτίγιας
3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
αλατοπίπερο
φρέσκο κόλιανδρο
3/4 φλυτζανιού βρασμένα μαύρα φασόλα (από κονσέρβα-μια χαρά)
3/4 φλυτζανιού σάλσα, μαλακή ή πικάντικη
8 αυγά
1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί κίτρινο, που να λιώνει. Τυπικά, πέπερ τζακ τσηζ
1/2 σάουρ κρημ ή κρεμ φρες ή ακόμη και γιαούρτι στραγγιστό

Θα χρειαστείτε ταψάκι με φορμάκια για μάφιν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C, λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και αλείφετε τα φορμάκια, και τα τορτίγιας. Μετά τις παίρνετε και κόβετε ένα δαχτυλίδι γύρω γύρω περίπου 2-3 εκατοστά. Δε θέλουμε να προεξέχουν πολύ από τα φορμάκια, γιατί θα καούν. Στρώνετε ένα τορτίγια σε κάθε φορμάκι, μαλακά, να μη το σκίσετε και πιέζετε τις δίπλες προς τα τοιχώματα να κάτσουν λίγο.
Συνδυάστε τη σάλσα με τα φασόλια και στρώστε στον πάτο κάθε τορτίγια. Σπάστε από ένα αυγό πάνω από κάθε φορμάκι. Βάλτε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, ή όσπου τα αυγά έχουν ΣΧΕΔΟΝ γίνει. Βγάζετε από το φούρνο και μοιράζετε το τριμμένο τυρί πάνω σε κάθε αυγουλάκι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε πάλι στο φούρνο για 6-7 λεπτά.
Αφού τα βγάλετε, ξεφορμάρετε έυκολα και σερβίρετε με μια κουταλιά σάουρ κρημ και λίγη ακόμη σάλσα αν θέλετε.
Buen apetito!
 

Attachments

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
156
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Ετσι για να σπασουμε λιγο πλακα εγω σε αντιθεση με τα πολύ νοστιμα πιατα που αναφερονται παραπανω, θα σας γραψω για μερικα παραδοσιακα πιατα της χωρας με τη χειροτερη κουζινα. Ναι το μαντεψατεμ για τη Βρετανια μιλαω.

Λοιπον, περα από τα γνωστα Fish n’ Chips που φανταζομαι ολοι ξερουν τα οποια δεν είναι και τοσο ανοστα (αν αλογα το μαγαζι), υπαρχουν και μερικα ακομη παραδοσιακα πιατα.

1. Baked Beans on Toast. Το κυριως πρωινο των Βρετανων. Ειναι ενα ξεραμα που αποτελειται απο κονσερβα φασολια με σαλτσα ντοματας που τα βαζεις επανω σε φετες ψωμι του τοστ και τα φηνεις για λιγο στο γκριλλ. Αν εχετε παρακολουθησει τη σειρα Μr Bean θα εχετε δει τις περιβοητες κονσερβες χρωματος μπλε βεραμαν. Το ονομα του δε είναι διακωμωδηση της μανιας των Βρετανων με αυτό το πιατο.
2. Haggis. Ειναι το καμαρι των Σκωτσεζων και ας πουμε οτι ειναι κατι σαν το “σπληναντερο» στη σκωτσεζικη του εκδοση. Απλη αηδια. Μακρυα αν σας το σερβιρουνε..
3. Και φτανουμε στον βασιλια του ξερατου. Jellied Eels with Mint Sauce. Ητοι βραστο χελι (στι ζελε του) συνοδευομενο απο σαλτσα μεντας - κακομοιρο ζωντανο οπως θα ελεγε και ο Οβελιξ!!

Όλα τα παραπανω τα ψιλοαντεξα αλλα στο τριτο παρεδωσα τα οπλα. Ελεος!

Υπαρχουν βεβαια και πολλα αλλα «αστερια» της Βρετανικης κουζινας αλλα τα παραπανω είναι τα πιο διασημα.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.438
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
το πολωνικό hot dog :D

aimg.bazarek.pl_144404_13975_1907181_15657742904d0ff69b4d574.jpg


Τι χρειαζόμαστε:

1 γαλλική μπαγκέτα
1 συσκ. μανιτάρια champignon (250 gr περίπου)
1 μέτριο κρεμμύδι
6-8 φέτες γκούντα ή 200γρ. τριμμένη γκούντα
κέτσαπ
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι
πιπέρι


Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι.
Αφού έχουμε καθαρίσει τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Καθώς σωτάρουμε αλατοπιπερόνουμε.
Αφού ολοκληρώσουμε το σωτάρισμα της γέμισης κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος ώστε να έχουμε 4 κομμάτια, παίρνουμε τα κομμάτια της μπαγκέτας και πατάμε τη ψίχα, ώστε να δημιουργήσουμε "αυλάκι" για την γέμιση, χωρίς να αφαιρέσουμε την ψίχα του ψωμιού.
Γεμίζουμε τις μπαγκέτες βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Τέλος πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε από πανώ κέτσαπ.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ααααα! Αφού έχουμε ολοκληρώσει μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Καλή Όρεξη!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.212
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom