mourohavlos
Member
- Μηνύματα
- 2.545
- Likes
- 4.662
Να προτείνω κι εγώ μια παραδοσιακή (ethnic) συνταγή?
Η πρότασή μου λοιπόν είναι: Ελληνική ΦΑΣΟΛΑΔΑ !!!!!!!
Ιδού η συνταγή, όπως τη βρήκα τυχαία από ένα site και η σχετική φωτό...
Υλικά:
500 γρ. φασόλια χοντρά
2 καρότα κομμένα ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλινο
2 ντομάτες τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτάλι της σούπας ντοματοπολτός
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Η παρασκευή αυτού του πιάτου αρχίζει το προηγούμενο βράδυ, αφού πρέπει να μουλιάσουμε τα φασόλια σε νερό για μια νύχτα ολόκληρη. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, ίσα-ίσα να πάρουν μια βράση. Τα στραγγίζουμε και πάλι. Ετοιμάζουμε μια βάση από τα λαχανικά μας (όλα πλυμένα και κομμένα σε μέγεθος της αρεσκείας μας): αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα τα λαχανικά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και τα φασόλια και περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό ζεστό. Αφήνουμε τα υλικά να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Η πρότασή μου λοιπόν είναι: Ελληνική ΦΑΣΟΛΑΔΑ !!!!!!!
Ιδού η συνταγή, όπως τη βρήκα τυχαία από ένα site και η σχετική φωτό...
Υλικά:
500 γρ. φασόλια χοντρά
2 καρότα κομμένα ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλινο
2 ντομάτες τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτάλι της σούπας ντοματοπολτός
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο προαιρετικά
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Η παρασκευή αυτού του πιάτου αρχίζει το προηγούμενο βράδυ, αφού πρέπει να μουλιάσουμε τα φασόλια σε νερό για μια νύχτα ολόκληρη. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, ίσα-ίσα να πάρουν μια βράση. Τα στραγγίζουμε και πάλι. Ετοιμάζουμε μια βάση από τα λαχανικά μας (όλα πλυμένα και κομμένα σε μέγεθος της αρεσκείας μας): αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα τα λαχανικά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και τα φασόλια και περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό ζεστό. Αφήνουμε τα υλικά να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Attachments
-
28,9 KB Προβολές: 63