• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Είμαι 16 και θα πάω μόνη στην Νέα Υόρκη

Marie

New Member
Καλησπέρα! Είμαι 16 και σκοπεύω να κάνω ένα 2μηνο ταξιδάκι ασυνόδευτη στην Νέα Υόρκη της Αμερικής. Θα κλείσω εισιτήριο για 15-20 Ιουνίου του '12 και θα γυρίσω μέσα Αυγούστου. Έβγαλα διαβατήριο ένα μήνα πριν και 2χρονη ΕΣΤΑ. Πιθανόν θα πετάξω με Δέλτα. Θα με αφήσουν στο αεροδρόμιο οι γονείς μου και όταν με το καλό προσγειωθώ Αμερική θα με παραλάβουν ενήλικοι συγγενείς.
Δεν έχω ξαναβγεί εκτός Ελλάδας ούτε έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο ξανά οπότε δεν έχω ιδέα σχετικά με το τί θα μου ζητηθεί στο αεροδρόμιο πριν και μετά την πτήση.
  • Θα χρειαστούν να με συνοδέψουν και οι δύο μου κηδεμόνες στο αεροδρόμιο της Αθήνας και θα πρέπει να υπογράψουν και οι δύο ότι επιτρέπουν το ταξίδι μου;

• Θα ερωτηθούν οι κηδεμόνες μου σχετικά με την παραμονή μου στην ΝΥ και την παραλαβή μου από το αεροδρόμιο; Αν ναι, τί άλλο θα χρειαστεί να απαντήσουν;

• Σύμφωνα με την έρευνα που έχω κάνει, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες θεωρούν τα παιδιά άνω των 16 ενήλικους, που σημαίνει ότι δεν θα είμαι υπό την εποπτεία αεροσυνοδών, ισχύει;

• Μόλις προσγειωθώ στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΣΤΑ, θα χρειαστεί να μιλήσω σε κάποιον υπεύθυνο ο οποίος θα σιγουρευτεί ότι δεν είμαι ''επικίνδυνη'' και μπορώ να μείνω στην Αμερική ως τουρίστρια. Τί ερωτήσεις θα μου κάνουν περίπου;

• Θα μιλήσω με εκείνον τον υπεύθυνο πριν ή αφού με παραλάβουν οι συγγενείς μου;

• Γενικά, θα εξυπηρετηθώ σωστά από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου όσο αναφορά τα πάντα σχετικά με την πτήση μου και την συνάντησή μου με τους συγγενείς μου, ή θα χαθώ εντελώς...; :xmas_redface: (η πτήση μου θα είναι απευθείας από Ελλάδα σε Αμερική)

• Δικαιούμαι να πάρω 2 αποσκευές μαζί μου χωρίς επιπλέον φόρο, σωστά;

• Τέλος, η ΕΣΤΑ μου επιτρέπει να ταξιδέψω στις ΗΠΑ για 3 μήνες μέσα σε 2 χρόνια. Που σημαίνει... Αυτό το καλοκαίρι θα μείνω για 2 μήνες. Αν χρειαστώ να ξαναπάω το επόμενο καλοκαίρι (2013), θα πρέπει να βγάλω καινούρια ΕΣΤΑ ή θα είμαι αναγκασμένη να μείνω μονάχα για τον επόμενο 1 μήνα της ΕΣΤΑ που δεν θα έχω χρησιμοποιήσει το '12; Θα μπορέσω να την βγάλω αφού η προηγούμενη δεν έχει λήξει και εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ολόκληρο το χρονικό όριο που μου δίνεται;
    Θα μπορέσω να βγάλω μαθητική βίζα το 2013 αν η ΕΣΤΑ μου ισχύει ακόμα; 'Η μήπως δεν έχει σχέση η ΕΣΤΑ με την βίζα;

Είμαι αρκετά αγχωμένη σχετικά με το ταξίδι μου και το γεγονός ότι θα πάω μόνη δεν με ανακουφίζει καθόλου. Και σαν να μην μου φτάνουν μονάχα οι δικές μου ανησυχίες, έχω και την μητέρα μου που φωνάζει όλη την ώρα ότι φοβάται και πως δεν θέλει να πάω.:xmas_rolleyes: Το θέμα είναι, θα πάω φέτος το καλοκαίρι σαν επίσκεψη και προετοιμασία για το 2013, που σκοπεύω να σπουδάσω στην ΝΥ.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω και πολλά σχετικά με την περίπτωσή μου, παρότι έψαξα αρκετά. Χρειάζομαι πληροφορίες για να γνωρίζω τί με περιμένει, αλλά και για να καθησυχάσω την μητέρα μου.

Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με της απορίες μου, ή ακόμα και επιπλέον πληροφορίες τις οποίες εγώ πιθανών να μην έχω καν σκεφτεί, θα τις εκτιμήσω ιδιαίτερα.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :xmas_lol:

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
κι μη μου αγχώνεσαι, εφόσον ξέρεις αγγλικά, το τελωνείο θα σου βγει εύκολο. Εδώ ο πατέρας μου που ήξερε μόνο ελληνικά, πολωνικά κι ρωσικά τα εβγαλε πέρα.

Marie

New Member
Σε ευχαριστώ ΘανάσηU2!!! Αυτό πραγματικά απαντάει σε πολλές απορίες μου!
Ναι, τα αγγλικά μου είναι τέλεια αλλά και πάλι φοβάμαι πως θα χαθώ... Θα βρεθώ από Πάτρα σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο. Φαντάζομαι πως θα είναι ιδιαίτερα αποπροσανατολιστικό!
Και πάλι ευχαριστώ :)

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Σε ευχαριστώ ΘανάσηU2!!! Αυτό πραγματικά απαντάει σε πολλές απορίες μου!
Ναι, τα αγγλικά μου είναι τέλεια αλλά και πάλι φοβάμαι πως θα χαθώ... Θα βρεθώ από Πάτρα σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο. Φαντάζομαι πως θα είναι ιδιαίτερα αποπροσανατολιστικό!
Και πάλι ευχαριστώ :)
σκέψου εγώ με 0 ρωσικά πέρασα μερικά από τα χειρότερα περάσματα, κι τελωνεία, που το JFK είναι Χίλτον μπροστά τους ;)

νο στρες, κι όλα θα πάνε καλά

papariskonst

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Μην αγχώνεσαι. Όλα θα πάμε καλά...
Πάντως για καλό και για κακό δες και την ταινία "The Terminal" με τον Tom Hanks...:xmas_lol:

Χωρίς εξτρά χρέωση, για τα εισητήρια οικονομικής θέσεις δικαιούσαι γενικά μόνο μια βαλίτσα. Κάποτε μπορούσες να έχεις δυο βαλίτσες των 32 κιλών... μετά έγινε δυο την 23 κιλών... και πιο πρόσφατα μόνο μια των 23 κιλών. Κάποτε επίσης η Ολυμπιακή (όταν πήγαινε στις ΗΠΑ) ήταν η μόνη εταιρία με όριο 32 κιλά... μάλλον δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι όλες οι άλλες εταιρίες αλλάξαν τους κανόνες.

Δεν θα χρειαστείς καινούρια ESTA για ταξίδια με το visa waiver κατα τη διάρκεια των δυο ετών. Μπορείς να μείνεις μέχρι 90 μέρες σε κάθε επίσκεψη - οι ημέρες δεν αθροίζονται. Αλλά αν τα ταξίδια σου είναι πολύ συχνά, έχουν μεγάλη διάρκεια ή ο τελωνειακός υπάλληλος διαπιστώσει ότι δεν έχεις τουριστική πρόθεση αλλά "μένεις" στις ΗΠΑ τότε μπορεί να σου απαγορευτεί η είσοδος. Η φοιτητική βίζα δεν έχει σχέση με το ESTΑ - αλλά αν δημιουργηθούν τυχόν περιπλοκές με τις τουριστικές επισκέψεις αυτό μπορεί να επηρεάσει το αν μελλοντική τουριστική βίζα θα εγκριθεί. Γενικά, η είσοδος στις ΗΠΑ σε αλλοδαπούς είναι προνόμιο - δεν είναι δικαίωμα - και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom