echo2011
Member
Ατυχές το παράδειγμα με το σχολείο. Το δημόσιο σχολείο για να επιτελέσει έργο πρέπει να υποστηρικτεί πολύ περισσότερο απ'τον κρατικό προϋπολογισμό και όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό. Αντίθετα η ΕΡΤ δουλευε με 2/3 υπεράριθμους και άρα θα μπορούσε να επιτελέσει το έργο της συρρικνωμένη, με πολύ μικρότερο κόστος.Περίεργη αντίληψη περί στατιστικής. Οι λιγότερες θέσεις εργασίας σημαίνουν και λιγότερους "κάποιους" βολεμένους; Δεν ήξερα ότι το χειρίζονται με ποσοστα (Χ % "κάποιοι" βολεμένοι). Εγώ λέω ότι μπορείς αν θες και το 100% της νέας ΕΡΤ να το διορίσεις με βύσμα.
Με το επιχείρημα αυτό περί συρρίκνωσης να ύποθέσω ότι βλέπεις θετικά και τη συρρίκνωση των σχολείων με την εφαρμογή των 27 μαθητών ανά τάξη, που θα έχει δευτερογενώς αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξαναεργαστεί ψυχή ζώσα από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς τα προσεχή χρόνια εκτός από τις απολύσεις (είναι γνωστό ότι είναι η επόμενη δεξαμενή απολυμένων μετά την ΕΡΤ). Γιατί να βολεύονται κι αυτοί, ε;
Είχες γράψει πέρα από την Φατμαγκιούλ (και έκανα quote):Επειδή το σχόλιό μου περί ΝΕΡΙΤ και Φατμαγκιούλ αφορούσε στην ποιότητα του προγράμματος της νέας ΕΡΤ, δεν καταλαβαίνω πότε θεωρήθηκε "πάτος" η παλιά . Για λίγους, ναι (ντοκυμαντέρ για ποιητες και λογοτέχνες, εκπομπές για την τέχνη,το θέατρο, την κλασική μουσική, κλπ), αλλά "πάτος"; Ή μήπως υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει στο σχόλιο;
"Κάποιοι έχουν μερικές υποψίες για το πόσο διαφανής ή ποιοτική θα είναι, πάντως."
και από κάτω σου γράφω:
"Και γω εξέθεσα παραπάνω τις αμφιβολίες μου.. Αλλά όταν έχεις πιάσει πάτο, χειρότερα δε γίνεται.."
Οι αμφιβολίες μου που εγραψα 2 μηνύματα πριν αναφέρονται μόνο στο θέμα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, οπότε η παράθεση μου ήταν για αυτό το θέμα. Σε κανένα μήνυμα δεν αναφέρθηκα στην ποιότητα.