• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΕΡΤ τέλος... ξαναρχίζει η ΥΕΝΕΔ;

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Αλλά αν τελικά έστω και μέρος των προσλήψεων γίνει μέσω ΑΣΕΠ και αν τελικά η χρηματοδότηση που θα δέχεται από τον ελληνικό λαό είναι κατά πολύ μικρότερη (όπως υπόσχονται) σε σχέση με πριν, τότε τουλάχιστον θα στενέψουν κατά πολύ τα περιθώρια να γλεντάνε εις βάρος μας τα λαμόγια που θα καταφέρουν να ξανατρυπώσουν εκεί μέσα.
Ωραία τα λες... κάτσε να συγκρατηθώ και να μην πάω καμιά βόλτα προς Μουσείο Ακρόπολης μεριά και μου μπουν κακές σκέψεις...

Από αυτό που γράφεις παραπάνω καταλαβαίνω ότι ακόμη και στην αδιαφάνεια δεχόμαστε μέχρι ένα όριο (ο καθένας υποθέτω, το δικό του)! Όλα κι όλα!

Traveller

Member
Γιατί συγχύζεσαι, επειδή ο κ. Καλφαγιάννης είναι/ήταν εκλεκτός του Τσίπρα; Αντίστοιχα υπήρχαν οι εκλεκτοί του Σίμου κ.ο.κ.
Nαι ρε συ η καούρα μου είναι να υποστηρίξω τον Καλφαγιάννη και τον Τσίπρα...το θέμα μας είναι ότι έχουμε πάρει γερή κατηφόρα και οι "κυβερνώντες" της δίνουν μία να πάει προς τον πάτο γρηγορότερα... αυτοί βέβαια σήμερα είναι αύριο δεν είναι, ένα πράμα σαν τον Χοντρό που τρώει μακαρονάδες στη Ραφήνα και τον ΓΑΠ, που κάνει ποδήλατο στη Βοστόνη, αλλά η ρημαγμένη Ελλάδα μένει...

Όπως είπα, όσοι πολιτικοί έχουν απομείνει, ΤΩΡΑ δίνουν εξετάσεις... αν ο Τσίπρας φανεί στη σούμα, όπως δυστυχώς φαίνεται μέχρι σήμερα, κατώτερος των περιστάσεων, εύκολα τον στέλνω στον διάολο... αν κατάλαβες λοιπόν ότι ο Τσίπρας είναι το πολιτικό μου είδωλο και ο Συνασπισμός το κόμμα που με εκφράζει κατάλαβες λάθος... εγώ κολλημένος σε πρόσωπα και πολιτικούς συνασπισμούς δεν είμαι και εύχομαι να μην είναι πια κανένας μας, γιατί είδατε που καταντήσαμε...

angelo_kav

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Έχεις δίκιο πως οι ενδείξεις που έχουμε δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να ελπίζουμε πως η νέα δημόσια τηλεόραση θαναι ο παράδεισος της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.. Αλλά αν τελικά έστω και μέρος των προσλήψεων γίνει μέσω ΑΣΕΠ και αν τελικά η χρηματοδότηση που θα δέχεται από τον ελληνικό λαό είναι κατά πολύ μικρότερη (όπως υπόσχονται) σε σχέση με πριν, τότε τουλάχιστον θα στενέψουν κατά πολύ τα περιθώρια να γλεντάνε εις βάρος μας τα λαμόγια που θα καταφέρουν να ξανατρυπώσουν εκεί μέσα. Προσωπικά θεωρώ πως και αυτό κάτι είναι απ'το να συνέχιζε η ΕΡΤ ως έχει..
Η αξιοκρατία στην Ελλάδα είναι σαν το τέρας στο Λοχ Νες. Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή, κανείς δεν την έχει δει.

Last edited by a moderator:

jimp

Member
Παντως ειναι απιστευτο αυτο που εχει γινει.

Η υποτακτικη τρικομματικη κυβερνηση αποφασιζει να δειξει και καλα οτι εχει παρει μια αποφαση μονη της να κλεισει την ΕΡΤ.
Δειχνει με αυτο τον τροπο οτι κανει καλα τη δουλεια της στους ξενους αλλα και στους Ελληνες που τη στηριζουν και θελουν αιμα και να δειξει η αγαπημενη τους κυβερνηση οτι μπορει να ειναι κυριαρχη στη χωρα της.
Φυσικα οι αγαπημενοι μας συντροφοι της ευρωπαικης ενωσης δεν ξερουν τιποτα απλα εχουν πει και ζητουν την απολυση καποιων χιλιαδων.
Οι αλλοι συντροφοι και αφου εχει παρει την αποφαση ο φωτισμενος ηγετης κανουν την παπια.
Ο φωτισμενος ηγετης λεει οτι ζητηθηκε απο την ευρωπαικη ενωση και κρυβεται και μεταβιβαζει τις ευθυνες στις Βρυξελλες ζητωντας παραλληλα τη στηριξη τους.
Και ερχεται ο προεδρος του ευρωπαικου κοινοβουλιου να τον αδειασει λεγοντας '' ...υπάρχουν κυβερνήσεις που κλείνουν με δική τους απόφαση τη δημόσια τηλεόραση της χώρας και λένε ότι ευθύνονται οι Βρυξέλλες. Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, χάνει τον σεβασμό των άλλων.''

Τον προσκυνημενο ουδεις αγαπησε. Ενταξει ειμαι λιγο αισιοδοξος, υπαρχουν ακομα ορισμενοι που πιστευουν σε αυτον και θελουν να του δωσουν ακομη μια ευκαιρια!

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Όσο για τις κραυγές περί πραξικοπήματος, δημοκρατίας κτλ κτλ, η κυβέρνηση προέκυψε απο εκλογές όσο και αν δεν μας αρέσει.
Έχεις καταλάβει ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι τρικομματική? Το 29% δεν είναι δα και κανένα φοβερό ποσοστό… Χρειάζονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να πάμε προς την ανάπτυξη… Να χαρώ δημοκρατία…

echo2011

Member
Βεβαίως και γίνεται... είναι η διαφορά του επισκευάζω από το διαλύω... κανένας δεν υποστήριξε ότι η ΕΡΤ είναι ένας οργανισμός υπόδειγμα και σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά για να βελτιωθεί η κατάσταση. Μια σωστή κυβέρνηση που σέβεται τον λαό και τους εργαζόμενους όμως έχει προτάσεις, διάδοχο σχήμα, προχωρά σε διαβούλευση και τότε μόνον τότε παίρνεις αποφάσεις.
Δε ξέρω κατά πόσο ήταν δυνατή η "επισκευή" με τις υπάρχουσες συνθήκες.. Με τα υπόλοιπα που αναφέρεις συμφωνώ απόλυτα και τα έγραψα και γω.
Δεν καταλαβαίνω αυτο το "έχει πιάσει πάτο η ΕΡΤ", δηλαδή τα Μεγκα, Αντ1, Σταρ είναι στον αφρό;
Δε διάβασα στη συζήτηση κανέναν να υπερασπίζεται τα ιδιωτικά κανάλια και να λέει πως έχουν υψηλό επίπεδο.
Η αξιοκρατία στην Ελλάδα είναι σαν το τέρας στο Λοχ Νες. Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή, κανείς δεν την έχει δει.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι έτσι, ακόμα και εκεί που υποτίθεται ότι υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια, όλο και κάποιοι βρίσκουν παραθυράκια και χώνονται..
Από αυτό που γράφεις παραπάνω καταλαβαίνω ότι ακόμη και στην αδιαφάνεια δεχόμαστε μέχρι ένα όριο (ο καθένας υποθέτω, το δικό του)! Όλα κι όλα!
Δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα, η μηδενική αδιαφάνεια θα ήταν το ιδανικό.. Αλλά από αυτό που είχαμε προτιμώ μια δημόσια τηλεόραση "συρρικνωμένη" με λιγότερες δυνατότητες βολέματος κάποιων..

Last edited by a moderator:

Otokodate

Member
Μόλις γύρισα από την ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση όπως σχεδόν όλοι λένε έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ έτσι ώστε να εκπληρώσει κάποιες μνημονιακές υποχρεώσεις προς τους δανειστές τις οποίες δεν κατάφερε να εκπληρώσει διώχνοντας τους λεγόμενους επίορκους δημόσιους υπάλληλους. Εκτός αυτού υπάρχουν διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν πως έγινε επίτηδες όλο το σκηνικό ώστε να γίνουν εκλογές, τώρα αν αυτές οι θεωρίες αληθεύουν μάλλον θα το μάθουμε σε μερικές μέρες.

Μπορεί να έχουμε μπει στην εποχή του διαδικτύου όμως εκατομμύρια Έλληνες βλέπουν κάθε μέρα τηλεόραση και ακούνε ραδιόφωνο. Μερικοί απ'αυτούς διαλέγουν να βλέπουν ΕΡΤ, οι περισσότεροι διαλέγουν να βλέπουν τα ιδιωτικά κανάλια. Τον κόσμο τον έχουν μάθει να βλέπει χαμηλού επιπέδου πράγματα, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουν να παράγονται υψηλού επιπέδου πράγματα. Η ΕΡΤ έχει τους μοναδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που σταθερά παράγουν πολιτισμό και σταθερά προωθούν τον Ελληνικό πολιτισμό, αυτό το κάνουν με εκπομπές όπως τις Ανιχνεύσεις, Μεσόγειος, μουσικό οδοιπορικό, στα μονοπάτια της σκέψης, Παρασκήνιο, Μονόγραμμα, Σε ήχο ελεύθερο, Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα κλπ κλπ. Επίσης, η ΕΡΤ ήταν μια απ'τις ελάχιστες επαφές με τον Ελληνικό πολιτισμό που διατηρούσαν οι ομογενείς και αυτοί που ζουν σε κάποιες παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας. Απο'κει και πέρα, το υλικό της ΕΡΤ υπάρχει και στο διαδίκτυο, και ένα κομμάτι απ'αυτό υπάρχει και στο γιουτιουμπ. Οπότε ο,τι παράγει η ΕΡΤ μένει, και όποιος θέλει να το δει έχει και αυτή τη δυνατότητα.

Προσωπικά δεν έχω δει ούτε δείγμα σοβαρού αντίλογου απ'την αντίθετη πλευρά. Στην αντίθετη πλευρά μπορώ να διακρίνω δύο σχολές "σκέψης"... Η μία λέει: "ο μι τζι μας παίρνουν τα λεφτά, θέλω τα 4,20 πίσω να χτυπήσω 2 πιτόγυρα" και η άλλη "επιτέλους εξυγίανση της ερτ". Η πρώτη μου θυμίζει tea party, ενώ η δεύτερη μάλλον ζει στον κόσμο της αν νομίζει πως η Ν.Δ. πλάθοντας μια νέα ΕΡΤ έτσι όπως την θέλει αυτή θα την εξυγιάνει. Βέβαια ακόμα και στα σοβαρά να τις έπαιρνα αυτές τις απόψεις η αλήθεια είναι πως χάνουν την ουσία. Η ουσία είναι ο Πολιτισμός δεν είναι ούτε τα 2 πιτόγυρα ούτε κάποιες λαμογίες που μπορεί να συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Αν αντικατασταθεί ο πολιτισμός που παράγει η ΕΡΤ με μπούρδες για μεγαλύτερες ακροαματικότητες κλπ κλπ ή αν μειωθεί ο πολιτισμός που παράγει αισθητά θα πρόκειται για έγκλημα. Αν η ΕΡΤ γίνει κρατικό mega ή ant1 τότε καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου η ΕΡΤ γιατί απλά θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης.

osfialgia

Member
Μόλις γύρισα από την ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση όπως σχεδόν όλοι λένε έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ έτσι ώστε να εκπληρώσει κάποιες μνημονιακές υποχρεώσεις προς τους δανειστές τις οποίες δεν κατάφερε να εκπληρώσει διώχνοντας τους λεγόμενους επίορκους δημόσιους υπάλληλους. Εκτός αυτού υπάρχουν διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν πως έγινε επίτηδες όλο το σκηνικό ώστε να γίνουν εκλογές, τώρα αν αυτές οι θεωρίες αληθεύουν μάλλον θα το μάθουμε σε μερικές μέρες.

Μπορεί να έχουμε μπει στην εποχή του διαδικτύου όμως εκατομμύρια Έλληνες βλέπουν κάθε μέρα τηλεόραση και ακούνε ραδιόφωνο. Μερικοί απ'αυτούς διαλέγουν να βλέπουν ΕΡΤ, οι περισσότεροι διαλέγουν να βλέπουν τα ιδιωτικά κανάλια. Τον κόσμο τον έχουν μάθει να βλέπει χαμηλού επιπέδου πράγματα, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουν να παράγονται υψηλού επιπέδου πράγματα. Η ΕΡΤ έχει τους μοναδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που σταθερά παράγουν πολιτισμό, και σταθερά προωθούν τον Ελληνικό πολιτισμό π.χ. Ανιχνεύσεις, Μεσόγειος, μουσικό οδοιπορικό, στα μονοπάτια της σκέψης, Παρασκήνιο, Μονόγραμμα, Σε ήχο ελεύθερο, Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα κλπ κλπ. Επίσης, η ΕΡΤ ήταν μια απ'τις ελάχιστες επαφές με τον Ελληνικό πολιτισμό που διατηρούσαν οι ομογενείς και αυτοί που ζουν σε κάποιες παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας. Απο'κει και πέρα, το υλικό της ΕΡΤ υπάρχει και στο διαδίκτυο, και ένα κομμάτι απ'αυτό υπάρχει και στο γιουτιουμπ. Οπότε ο,τι παράγει η ΕΡΤ μένει, και όποιος θέλει να το δει έχει και αυτή τη δυνατότητα.

Προσωπικά δεν έχω δει ούτε δείγμα σοβαρού αντίλογου απ'την αντίθετη πλευρά. Στην αντίθετη πλευρά μπορώ να διακρίνω δύο σχολές "σκέψης"... Η μία λέει: "ο μι τζι μας παίρνουν τα λεφτά, θέλω τα 4,20 πίσω να χτυπήσω 2 πιτόγυρα" και η άλλη "επιτέλους εξυγίανση της ερτ". Η πρώτη μου θυμίζει tea party, ενώ η δεύτερη μάλλον ζει στον κόσμο της αν νομίζει πως η Ν.Δ. πλάθοντας μια νέα ΕΡΤ έτσι όπως την θέλει αυτή θα την εξυγιάνει. Βέβαια ακόμα και στα σοβαρά να τις έπαιρνα αυτές τις απόψεις η αλήθεια είναι πως χάνουν την ουσία. Η ουσία είναι ο Πολιτισμός δεν είναι ούτε τα 2 πιτόγυρα ούτε κάποιες λαμογίες που μπορεί να συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Αν αντικατασταθεί ο πολιτισμός που παράγει η ΕΡΤ με μπούρδες για μεγαλύτερες ακροαματικότητες κλπ κλπ, αν η ΕΡΤ γίνει κρατικό mega ή ant1 τότε καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου η ΕΡΤ γιατί θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης.

το θεμα δεν ειναι τα 5 ερυρω το μηνα που διναμε μεσω ΔΕΗ, Υπαρχουν τοσες κρατικες επιχορηγησεις και παραχωρησες προς την ΕΡΤ ,που θα μπορουσαν να ειχαν αξιποιηθει αλλιως.
Οσα χρονια η ΕΡΤ ειχε ελλειμα, παρολο τη συνισφορα των πολιτων μεσω ΔΕΗ, αυτο το έλλειμα ποιος το καλυπτε? Καλυπτόταν απο δημοσιο χρημα ή οχι?
Ακομα και η συνεισφορα μέσω ΔΕΗ, τα 90 εκατομμυρια που μαζευνται περιπου το χρονο, θα μπορουσαν να αξιποιηθουν αλλιως. Για ενα προγραμμα υπερ των ανεργων ας πουμε. Αυτων των ανεργων που δεν εχουν τα κονε ωστε να βρισκονται σε θεσεις που πληρονονται με δημοσιο χρημα.

Υγ. για τον τροπο κλεισιματος και για πολλα αλλα που λες, συμφωνω .Μη μου λες ομως οτι ο μονος αντιλογος ειναι τα πιτογυρα

Otokodate

Member
Μη μου λες ομως οτι ο μονος αντιλογος ειναι τα πιτογυρα
Αυτό που υπονοείς είναι... εδώ δεν έχουμε να φάμε θέλουμε και πολιτισμό;; Ας καταστρέψουμε τα πάντα τότε, τρομερή ιδέα.

Οπότε εγώ μόνο πιτόγυρα είδα στο post σου. Όχι ένα ούτε τρία... δύο πιτόγυρα.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
το θεμα δεν ειναι τα 5 ερυρω το μηνα που διναμε μεσω ΔΕΗ, Υπαρχουν τοσες κρατικες επιχορηγησεις και παραχωρησες προς την ΕΡΤ ,που θα μπορουσαν να ειχαν αξιποιηθει αλλιως.
Οσα χρονια η ΕΡΤ ειχε ελλειμα, παρολο τη συνισφορα των πολιτων μεσω ΔΕΗ, αυτο το έλλειμα ποιος το καλυπτε? Καλυπτόταν απο δημοσιο χρημα ή οχι?
Ακομα και η συνεισφορα μέσω ΔΕΗ, τα 90 εκατομμυρια που μαζευνται περιπου το χρονο, θα μπορουσαν να αξιποιηθουν αλλιως. Για ενα προγραμμα υπερ των ανεργων ας πουμε. Αυτων των ανεργων που δεν εχουν τα κονε ωστε να βρισκονται σε θεσεις που πληρονονται με δημοσιο χρημα.

Υγ. για τον τροπο κλεισιματος και για πολλα αλλα που λες, συμφωνω .Μη μου λες ομως οτι ο μονος αντιλογος ειναι τα πιτογυρα
Όχι βέβαια...Το θέμα είναι ο πολιτισμός που χάθηκε και έπεσε σε βαρύ πένθος όλη η Ελλάδα.
Το ντελίριο συμπαράστασης στην αδικοχαμένη ΕΡΤ συνεχίζεται με βαρύγδουπες δηλώσεις.
Χθες που είδα λίγο ΝΕΤ από το 902 που συζητούσαν στο studio ήταν πολύ αστεία αυτά που άκουσα για την αμέμπτου ηθικής ΕΡΤ και για τους εργαζόμενους που ΟΛΟΙ όπως ειπώθηκε από τους δημοσιογράφους δούλευαν σκληρά και κανείς δεν έπερνε παχυλούς μισθούς και όλοι ήταν συζητήσιμοι με τηυν κυβέρνηση!

Καλή η πλύση εγκεφάλου των μέσων ενημέρωσης και του διαδυκτίου για τον θρήνο για την ΕΡΤ αλλά λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει.
Κάπου στη μέση είναι η κατάσταση και έχουν δίκιο και οι δύο πλευρές.
Αλλά όταν ακούω να μη κοιμηθεί κανεις ησυχος το βράδυ και μαζευτείτε όλοι στην ΕΡΤ και άλλα τέτοια κουφά απλά γελάω.

Ο κοσμάκης δοκιμάζεται έχει χάσει τη δουλειά του έχει περικοπές τρελές στον μισθό του την σύνταξή του άλλοι δεν έχουν να φάνε και ο υπόλοιπος κοσμάκης θρηνεί για την ΕΡΤ .

Αλλά ξέχασα είναι και ο πολιτισμός στη μέση.

Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρο Ελλάδας... το 1980!
Σωστά τα λένε... εμείς είμαστε οι ηλίθιοι... χεστήκαμε για την δημόσια παιδεία μια που έχουμε ξεμπερδέψει χρόνια τώρα με την εκπαίδευση, καρφί δεν πρέπει να μας καίγεται για την δημόσια υγεία, μια που έχουμε ιδιωτική ασφάλιση και φυσικά να πάνε στον αγύριστο όσοι μένουν στα ακριτικά νησιά μας και η συγκοινωνία τους επιδοτείται, μια που ούτε καν σκέφτομαι να πάω στο Καστελόριζο... ας τα διαλύσουμε όλα και ας κοιτάξουμε την πάρτη μας ρε!!

Υ.Γ. Ναι ρε ξεφτύλες, καλά κάνουμε και δίνουμε 4,2€ τον μήνα, γιατί κάποιοι γουστάρουν να ακούσουν κλασσική μουσική, να δουν όπερα, να χαρούν ένα σοβαρό ντοκιμαντέρ, να ξεστραβωθούν με μια καλή ταινία... δεν γουστάρουμε όλοι ρε να βλέπουμε τις γελοίες κατίνες των πρωινάδικων ούτε τους γελοίους μαϊντανους των μεσημεριανών ούτε τις παπαριές με τα τούρκικα... και μην βιαστεί να πει κανένας άσχετος ότι αυτά όλα δεν τα πληρώνουμε, γιατί πρέπει να ξέρει ότι τα θαλασσοδάνεια του MEGA εμείς τα πληρώνουμε κανονικότατα με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών... άντε μεσημεριάτικα με τις παπαριές των ηλίθιων που νομίζουν πως κάνουν αντίσταση και ότι ο Σαμαράς θα τους σώσει...
Εγκρίνω κι επαυξάνω. Όσο γιά το αν πληρώνουμε ή όχι τα παρανόμως εκπέμποντα σήμα, ιδιωτικά κανάλια, ας αναλογιστούμε εκτός από τα θαλασσοδάνεια και το εξής απλό: Σε όλα τα διαφημιζόμενα προϊόντα, στη τιμή αγοράς τους έχει συνυπολογιστεί και το κόστος της διαφήμισης. Την οποία διαφήμιση εγώ δε τη βλέπω, γιατί γενικά δε βλέπω τηλεόραση κι ακόμα περισσότερο τα ιδιωτικά σκουπίδια, σόρρυ, κανάλια ήθελα να πω, αλλά το κόστος της διαφήμισης το πληρώνω, στην αγορά του προϊόντος. Αυτό το γράφω σαν αντιπαράθεση σε αυτούς που λένε, ότι "εγώ δε βλέπω ΕΡΤ αλλά τη πληρώνω". Και πολύ θα ήθελα να έδινα μόνο 4 ευρώ το μήνα και να ήταν οι τιμές όλων των προϊόντων πολύ χαμηλότερες...................

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom