Δωδεκάνησα 2025 (Σύμη/ Χάλκη/ Νίσυρος/ Τήλος)

athmpiz

New Member
Καλησπέρα σας!

Είμαστε ζευγάρι από Θεσσαλονίκη και σκεφτόμασταν να επισκεφτούμε τον Αύγουστο τα Δωδεκάνησα!☀🏖

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 7 μέρες (μαξ) στη διάθεση μας για διακοπές και θέλαμε μικρά μέρη, χωρίς πολλή φασαρία για να περάσουμε ήρεμες διακοπές.

Σκεφτόμασταν να συνδυάσουμε με κάποιον τρόπο τους παρακάτω προορισμούς: Σύμη, Χάλκη, Νίσυρο, Τήλο.
Προς το παρόν, βέβαια, λόγω του ότι είναι νωρίς, δεν έχουν βγει και δρομολόγια στο ιντερνετ ούτως ώστε να δούμε πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε ή πχ αν έχει δρομολόγια από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς ενδιάμεση στάση τη Ρόδο.

Έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο να μας πει αν είναι εφικτό;
Έχετε κάποια άλλη πρόταση να κάνετε!

Οποιαδήποτε συμβουλή, ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!😍

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα. Τήλος και Νίσυρος συνδυάζονται άνετα. Είναι στην ίδια γραμμή και είναι διαδοχικά λιμάνια. Για 7 ημέρες είναι μια χαρά. Εγώ δεν θα έβαζα κάτι άλλο για χαλαρές διακοπές.
Για τις υπόλοιπες συνδέσεις πήγαινε στο https://www.google.com/url?sa=t&sou...8QFnoECBEQAQ&usg=AOvVaw3fbh4kI5AthC9Ajh1qzVMW
και βάλε ημερομηνίες του περσινού καλοκαιριού για να πάρεις μια ιδέα. Τα δρομολόγια συνήθως μένουν τα ίδια. Πχ. Είδα ότι από Νίσυρο μπορείς να πας Σύμη μέσω Κω. Μπορεί να υπάρχει κι άλλος τρόπος.

BASILISPAP

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΖηλανδία,Περού,Κιργιστάν
Καλημέρα, υπάρχει σύνδεση και για τα τρία νησιά ανάλογα τις ημέρες. Το θέμα είναι βέβαια ότι αυτή την στιγμή ακόμα δεν έχουν βγει τα δρομολόγια. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι τρεις, η Blue star, η ΣΑΟΣ και η Δωδεκάνησος.

Αρχική
Αρχική - Saos
Home - Dodekanisos Seaways

athmpiz

New Member
Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις γνώμες και τον χρόνο σας! Θα τα τσεκάρω όλα αυτά που μου προτείνατε!!

Σαν προορισμοί, πως σας φαίνονται;
Δεν έχουμε πάει ποτέ Δωδεκάνησα και δεν έχουμε εικόνα!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις γνώμες και τον χρόνο σας! Θα τα τσεκάρω όλα αυτά που μου προτείνατε!!

Σαν προορισμοί, πως σας φαίνονται;
Δεν έχουμε πάει ποτέ Δωδεκάνησα και δεν έχουμε εικόνα!
Πολύ ενδιαφέροντες και ιδιαίτεροι προορισμοί. Οι παραλίες δεν είναι το ατού τους, αλλά αποζημιώνουν με τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Δώστε τις πιο πολλές μέρες στη Νίσυρο. Κάτι του στυλ 3 Νίσυρο, 2 Τήλο και 2 Σύμη και αφήστε τη Χάλκη για όταν θα επισκεφθείτε τη Ρόδο. Ή βγάλτε και τη Σύμη. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις θα κρίνουν και τις μέρες που θα διαθέσετε σε κάθε νησί.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Εμείς περίπου πέρυσι το Πάσχα είχαμε κινηθεί κυρίως πάνω από την Κω (Πάτμο - Λειψοί - Λέρος), καθώς και στη Σύμη.

Λίγο διαφορετική ομάδα νησιών από τη δική σας, αλλά θα σου πω τις εντυπώσεις μου, όντας και σε εμένα η πρώτη μου επίσκεψη στα Δωδεκάνησα. :)

Η Πάτμος έχει απίστευτη ακτογραμμή. Δυστυχώς η παρέα δεν ήθελε να εκδράμουμε και στην ΒΑ πλευρά, στην οποία είχα σημειώσει και τις περισσότερες παραλίες. Χωρίς αμάξι θα την άφηνα.

Τους Λειψούς τους λάτρεψα. Ακόμη και τη Χώρα θα την χαρακτήριζα ανεπιτήδευτη. Όσο τους γυρίσαμε τις παραλίες δεν θα τις χαρακτήριζα ουάου, αλλά η χώρα μου άρεσε πολύ. :heart:

Από τη Λέρο έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα. Έχει μεν το καλύτερο οδικό δίκτυο από τα νησιά που επισκέφθηκα, βέβαια στην Αγία Μαρίνα είχε ένα θέμα στο πάρκινγκ, όπως και στο Λακκί. Έχε υπόψη ότι και τα δύο είναι λιμάνια, οπότε θέλει προσοχή το πού θα δέσει το πλοίο (που μπορεί να αλλάξει και αυθημερόν). Η ιστορία της κλινικής είναι μια θλιβερή ιστορία, αλλά αν πας προς τα εκεί μπορείς να βρεις πληροφορίες για ό,τι έγινε εκεί. Πλέον εγκαταλελειμμένη, τυπικά έστω δεν μπορείς να την επισκεφθείς.

Η Σύμη μου άρεσε λιγότερο από τα μέρη που είδαμε. Ναι, η χώρα φαίνεται ωραία στις φωτογραφίες από το πλοίο και ο Πανορμίτης επίσης είναι ωραίος, αλλά ως εκεί. Στα σοκάκια δεν βολεύει το αυτοκίνητο και η Ακτή Παύλου το καλοκαίρι θυμίζει Κηφισό (βάλε περιφερειακό για τους Θεσσαλονικείς). Επίσης, είχε πολύ καγκουριά, κάτι που δεν το περίμενα. Πιτσιρίκια με μηχανάκια, κορναρίσματα, μαρσαρίσματα, και δεν ήταν καν σεζόν. Δεν ήταν το ακριτικό νησί, τουλάχιστον έτσι όπως το φανταζόμουν. :rolleyes-80:

Εν ολίγοις, από τα νησιά που λες, την Σύμη θα την έβγαζα και θα προσπαθούσα να βάλω τους Λειψούς. Τα νησιά συνδέονται σίγουρα με την Dodekanisos που αναφέρθηκε, η οποία αν θυμάμαι καλά τα παίρνει με τη σειρά (κάποια δρομολόγια συνεχίζουν και μέχρι το Καστελόριζο). ;) Έχε υπόψη ότι κάνει στάση για λίγο στα λιμάνια, οπότε καλό είναι να είστε στην ώρα σας εκεί. Επίσης, τα πλοία δεν είναι τεράστια, λάβετέ το και αυτό υπόψη αν έχετε και αυτοκίνητο μαζί σας. Το οδικό δίκτυο είναι μέτριο και με στροφές, υπολογίζετε κάμποσο παραπάνω χρόνο απ'όσο θα φανταζόσασταν με βάση τη χιλιομετρική απόσταση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.915
Μέλη
39.622
Νεότερο μέλος
athmpiz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom