Glosoli
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Τελικά αν πηγαίνεις κάπου χωρίς παρέα ντόπιου το ταξίδι είναι τελείως διαφορετικό. Μου φαίνεται πως έχω καλομάθει εγώ με τους φίλους που έχω κάνει σε όλες τις χώρες.
μπα;;;πολύ ενδιαφέρονΣτη Βουλγαρια δεν πειραζουν τα κηδειοσημα, το θεωρουν κακο σημαδι. Τα αφηνουν κολλημενα στην πορτα μεχρι να πεσουν μονα τους απο τον αερα και τη βροχη. Καμμια φορα αν δεν ξερεις ειναι λιγο μακαβριο, νομιζεις οτι εχει πεσει μαστιγα σε ολα τα σπιτα των χωριων και εχουν πεθανει ολοι..
Πολύ ενδιαφέρον αυτό, ομολογώ ότι δε το είχα σκεφτεί. Βέβαια πολλά από όσα είδα εκεί ήταν δυστυχώς "φρέσκα", κάτι που μου θύμισε ότι είχα διαβάσει επανειλημμένα ότι η Βουλγαρία έχει έναν από τους ταχύτερα μειούμενους πληθυσμούς στην Ευρώπη, μαζί με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ενώ στην Ελλάδα ακόμα το ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων είναι ελαφρώς αρνητικό, σε αυτές τις χώρες είναι ξεκάθαρα αρνητικό, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, των πολλών δολοφονιών και άλλων παρόμοιων ενεργειών λόγω διαφθοράς και του χαμηλού επιπέδου της δημόσιας περίθαλψης. Προσωπικά γνωρίζω 2 Βούλγαρους, του ενός έχουν σκοτώσει το γιο σε κάτι σα βεντέτα και της άλλης έχουν πεθάνει 3 συγγενείς από καρκίνο πριν τα 55Στη Βουλγαρια δεν πειραζουν τα κηδειοσημα, το θεωρουν κακο σημαδι. Τα αφηνουν κολλημενα στην πορτα μεχρι να πεσουν μονα τους απο τον αερα και τη βροχη. Καμμια φορα αν δεν ξερεις ειναι λιγο μακαβριο, νομιζεις οτι εχει πεσει μαστιγα σε ολα τα σπιτα των χωριων και εχουν πεθανει ολοι..
Καλά έπεσες διάνα!αυτό νομίσαμε,αυτήν ακριβώς την κουβέντα είπε η φίλη μου και της λέω σταμάτα και ...σκιάχτηκα,φτου φτου,λέω μπας και είναι τίποτε άλλο...Στη Βουλγαρια δεν πειραζουν τα κηδειοσημα, το θεωρουν κακο σημαδι. Τα αφηνουν κολλημενα στην πορτα μεχρι να πεσουν μονα τους απο τον αερα και τη βροχη. Καμμια φορα αν δεν ξερεις ειναι λιγο μακαβριο, νομιζεις οτι εχει πεσει μαστιγα σε ολα τα σπιτα των χωριων και εχουν πεθανει ολοι..
καλά τέλειο!!ακόμα γελάω μ αυτό που έγραψες,να μην έχει ένα ζωγράφο εκεί κοντά να μας αποθανατίσει..Έφη. Τρεις κρατημένες χέρι με χέρι ταλαιπωρημένες κοπέλες, να προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω στο απέραντο λευκό του χιονιού, μου θυμίζει πίνακα Ρενουάρ.
σίγουρα είσαι τυχερός γιατί μαθαίνεις και για ήθη και έθιμα...σου λύνονται απορίες,να ορίστε τι μάθαμε σήμερα..παραπάνω..Τελικά αν πηγαίνεις κάπου χωρίς παρέα ντόπιου το ταξίδι είναι τελείως διαφορετικό. Μου φαίνεται πως έχω καλομάθει εγώ με τους φίλους που έχω κάνει σε όλες τις χώρες.
Το ξέρω Σοφία,αλλά μιλάμε για ξενοδοχείο πεντάστερο μην το ξεχνάς...οι τιμες των φαγητων για βουλγαρια ηταν ακριβες.. ετσι για να ξερετε