• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δουλειές στην Αυστραλία

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Και οι πρόγονοί μας κυνηγούσαν βουβάλια στις πεδιάδες για να φάνε. Δε πάει να πει αυτό ότι αυτό μπορείς να το κάνεις και σήμερα ε; Έχουμε 2014. Λέω.

Και οι πρόγονοί μας κυνηγούσαν βουβάλια στις πεδιάδες για να φάνε. Δε πάει να πει αυτό ότι αυτό μπορείς να το κάνεις και σήμερα ε; Έχουμε 2014. Λέω.
Και στο 2014 όποιος δεν έχει προσόντα αλλά όρεξη για δουλειά, χάνεται; Και όποιον δεν έχει κάποια προσόντα αλλά δεν επαναπαύεται στους γονείς του, όπως οι περισσότεροι της γενιάς του, και ψάχνει κάτι να κάνει στην ζωή του με απλές σκέψεις, βασιζόμενες σε γεγονότα, πρέπει να ανέχεται την ειρωνία του σημερινού μορφωμένου Έλληνα;
Αυτός είναι ο σημερινός πολιτισμός; Η απαξίωση; Και η αλληλοβοήθεια;

jimp

Member
Και στο 2014 όποιος δεν έχει προσόντα αλλά όρεξη για δουλειά, χάνεται; Και όποιον δεν έχει κάποια προσόντα αλλά δεν επαναπαύεται στους γονείς του, όπως οι περισσότεροι της γενιάς του, και ψάχνει κάτι να κάνει στην ζωή του με απλές σκέψεις, βασιζόμενες σε γεγονότα, πρέπει να ανέχεται την ειρωνία του σημερινού μορφωμένου Έλληνα;
Αυτός είναι ο σημερινός πολιτισμός; Η απαξίωση; Και η αλληλοβοήθεια;
Βρε κοπέλα μου για να σε δεχθούν στην Αυστραλία πρέπει να πλήρεις κάποιες προυποθέσεις.
Έ μία από αυτές είναι και η γλώσσα, δεν είναι όπως παλιά που χρειάζονταν εργατικό δυναμικό σε χιλιάδες και δεν ρωτούσαν τίποτα. Ούτε ισχύει αυτό που δείχνει η ταινία Νύφες(να τη δεις είναι πολύ καλή). Χοντρικά πρέπει κάποιος να σε ''σπονσοράρει'' ή το επάγγελμά σου να είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν μπορεί να το βρει αυτό στην Αυστραλία.

Και δεν ρωτάμε εδώ μέσα πρέπει να ρωτήσεις εκεί που πρέπει και φυσικά όχι να πουλάς εξυπνάδα σε ανθρώπους που απλά σου λένε τι ισχύει και επειδή η απάντηση δεν είναι αυτό που θες ν΄ακούσεις πουλάς ειρωνεία και μιλάς γενικόλογα για αλληλοβοήθεια. Αυτή είναι η αλληλοβοήθεια, να σου πει κάποιος που έχει πάει εκεί τι ισχύει.

Αν δεν το δέχεσαι, βγάλει εισιτηριάκι qatar airways, που είναι και σε προσφορά τώρα, και πήγαινε, και αν μείνεις, βρεις δουλειά, σε δεχθούν και συνεχίσεις, μακάρι να γίνουν όλα αυτά, έλα εδώ μέσα και γράψε πως το κατάφερες.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ή είσαι troll και έχεις μπει να μας δουλέψεις χοντρά, ή έχεις μηδενική αντίληψη της πραγματικότητας. Αυτά που γράφεις για γονείς και ιστορίες καμία σχέση δεν έχουν με την κουβέντα μας.

Επίσης, αν βασιζόσουν σε γεγονότα και είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις τα όσα έχω γράψει, θα ήξερες ότι αυτά που ρωτάς δε στέκουν.

Τέλος, καμία ειρωνία και απαξίωση δεν υπάρχει στις απαντήσεις μου, η πραγματικότητα είναι ότι σε βοηθάω με αυτά που γράφω, αλλά δεν το καταλαβαίνεις.

Εσύ προφανώς θεωρείς βοήθεια μόνο απαντήσεις όπως αυτή:

"Ναι, και βέβαια θα βρεις δουλειά χωρίς να ξέρεις λέξη αγγλικά, χωρίς κανένα χαρτί που να δικαιολογεί βίζα εργασίας από το κράτος ή από κάποιον εργοδότη, βγάλε ένα αεροπορικό, έλα εδώ, κάτσε παράνομα, όλο και κάποιος ελληνάρας θα σε βολέψει, θα σου δίνει ψίχουλα και θα δουλεύεις μέρα-νύχτα, και από κάποιο θαύμα θα βγάλεις βίζα παραμονής".

:rolleyes-80:

Έχω διαβάσει άπειρες περιπτώσεις ατόμων σαν κι'εσένα που πήγαν σε "ειδικά γραφεία" για να τους βρουν δουλειά δήθεν και να τους βγάλουν βίζα, και κατέληξαν να χάνουν πάρα πολλά λεφτά και όχι μόνο αυτά βέβαια.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η απαξίωση από εμένα, αλλά η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα - τόσο πολύ που δε ξεχωρίζουμε ποιος μας βοηθάει και ποιος μας πουλάει παραμύθια.

Edit: με πρόλαβε ο @jimp :D

Δεν ζήτησα να ακούσω κάτι που να μου αρέσει ούτε κάτι ουτοπικό! Και δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν αλλά όταν μου μιλάνε ειρωνικά το καταλαβαίνω!
Κατανοώ την διάθεση σου να βοηθήσεις! Δεν είμαι εκτός πραγματιότητας απλά προσπαθώ να δω τι μπορώ να κάνω με τις γνώσεις που διαθέτω!
Διάβασα με πολλή προσοχή και το άρθρο σου και τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις! Αναρωτήθηκα αν υπάρχουν εξαιρέσεις!
Ούτε καν υπαινίχθηκα ότι με κοροϊδεύεις! Αλλά πόσο σοβαρά να σε πάρω όταν μου λες για βουβάλια κ.α.
Τώρα που μου απάντησες με σοβαρότητα και λεπτομέρειες κατάλαβα!
Αν προσβλήθηκες για κάτι σου ζητώ συγγνώμη! Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο!

maik75

Member
Καλησπέρα στο forum νέο μέλος εδώ και θα ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου από τις 2 πρώτες εβδομάδες στη Μέλβούρνη.Ξεκινάω τη παρουσίαση μου με 2 σημαντικές παρατηρήσεις:

1. είμαιαυστραλός υπήκοοςοπότε θέμα εισόδου και παραμονής δεν είχα καν.

2. κατά 95% συμφωνώ με τον Δευκαλίωνα που έχει πολύ σοβαρή και ορθή άποψη της κατάστασης στην Αυστραλία.

Κάποιος χωρίς αυστραλέζικη υπηκοότητα επίσημα και χωρίς προβλήματα για να παραμείνει στη χώρα χρειάζεται είτεπρόσκληση εργασίας (sponsor)είτε να παντρευτεί αυστραλό/ή υπήκοο απλά και ξεκάθαρα.

Επομένως μέσα σε 3 μήνες που διαρκεί η τουριστική βίζα πρέπει να βρεθεί εργοδότης που να σε προσλάβει πράγμα πλέον όχι τόσο εύκολο καθώς οι συνθήκες εργασίας στην Αυστραλία έχουν ζορίσει.

Εννοείται ότι θα πρέπει κάποιος να σας φιλοξενήσει στην αρχή καθώς το κόστος διαμονής εδώ είναι μεγάλο και θα πρέπει να είσαστε σίγουροι για το πόσο είναι διαθετιμένος να σας φιλοξενήσει αυτός που σκέφτεστε (ο γραφών έχει πικρή εμπειρία). Από πολύ μου κοντινό συγγενή έφαγα πόρτα και τελικά με φιλοξενεί φίλος φίλου μου έτσι μπόρεσα να κάνω το βήμα εδώ αλλιώς ..... θα έμενα με το αυστραλέζικο διαβατήριο στο χέρι.....για να μη πω κάτι άλλο που όλοι καταλαβαίνετε.

Πριν συνεχίσω θέλω να επισημάνω οτι ΔΕΝ αποτρέπω κανέναν να έρθει Αυστραλία απλά θέλω με όλη τη καλή μου διάθεση να προφυλάξω αυτούς που σκοπεύουν να έρθουν εδώ χωρίς κάποια σοβαρή πληροφόρηση και απογοητευμένοι από τη τραγική κατάσταση της χώρας μας.

Από τις λίγες μέρες ομολογουμένως που βρίσκομαι Μελβούρνη διαπιστώνω ότι η εύρεση εργασίας μέσω των sites (π.χ. seek) δεν είναι τόσο απλή υπόθεση γιατί μαζί με μένα ψάχνουν και ένα σωρό Αυστραλοί που έχουν σπουδάσει εδώ και έχουν εμπειρία από την αυστραλέζικη αγορά εργασίας (πολύ σημαντικό πιστέψτε με). Μου φαίνεται πιο καλή λύση για όσα παιδιά έχουν ένα καλό επαγγελματικό προφίλ να κάνουν εγγραφή στο linkedinόπως έκανε ο Δευκαλίων και να περιμένουν την επαγγελματική πρόσκληση οπότε δε θα ταλαιπωρηθούν με τις διαδικασίες της βίζας που είναι χρονοβόρες και κοστοβόρες.

Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς συνάδελφους (είμαι φυσικός) τα πράγματα έχουν ως εξής: τα πτυχία μας αναγνωρίζονται αλλά όπως όλοι οι αυστραλοί καθηγητές χρειαζόμαστε το masterofeducation. Όμως για να κάνεις το οποιοδήποτε μεταπτυχιακό εδώ χρειάζεσαι το academicIELTS με βαθμό τουλάχιστον 7,5.

http://www.vu.edu.au/courses/master-of-teaching-secondary-emts

Γενικότερα κάθε ειδικότητα που μπορείτε να σκεφτείτε ακόμα και για εργάτης σε οικοδομικές εργασίες χρειάζεσαι ένα αντίστοιχο certification(πιστοποίηση) που αποκτάται σε πανεπιστήμιο με τα ανάλογα δίδακτρα (300 $ - 10000$) και φυσικά τον ανάλογο βαθμό στο IELTS (5 και άνω). Και ναι όπως ήδη έχετε καταλάβει το γνωστό Proficiency δυστυχώς ΔΕΝ αναγνωρίζεται από τα αυστραλέζικα πανεπιστημιακά ιδρύματα ΕΚΤΟΣ εάν έρθετε με skilledvisa 190 . Όπως και να έχει χρειάζεται υψηλού επιπέδου αγγλικά με το ανάλογο πτυχίο advancedorielts.

Με αφορμή την ερώτηση μέλους του φόρουμ για τις τράπεζες σας παραθέτω ένα πραγματικό γεγονός φίλου ελληνοαυστραλού που είναι υπάλληλος σε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες εδώ κάτι αντίστοιχο με την Εθνική τράπεζα και ετοιμάζεται να παραιτηθεί για να δουλέψει στις οικοδομές (και ναι έχει βγάλει την αντίστοιχη πιστοποίηση για να δουλέψει ως οικοδόμος !!!). Επομένως δε βλέπω το λόγο διευθυντής τραπέζης στην Ελλάδα να ψάξει για δουλειά ως τραπεζικός υπάλληλος σε αυστραλέζικη τράπεζα (εκτός αν στείλει το βιογραφικό του και του γίνει πρόσκληση τότε τα δεδομένα αλλάζουν ΔΡΑΣΤΙΚΑ).

Φυσικά για τη βίζα 190 πάλι χρειάζεσαι ΙΕΛΤΣ από 6 και άνω ή το advanced.

http://www.liveinvictoria.vic.gov.a...lled-nominated-visa-subclass-190#.VQtpm46Ufpc

Ομοίως για τον φίλο ηλεκτρολόγο χρειάζεσαι πιστοποίηση άρα και τα αντίστοιχα αγγλικά.

Αγαπητέ VAG@M υπάρχει το CENTRELINK αλλά ΜΗΝ ελπίζεις σε πολλά έφαγα την κρυάδα ο ίδιος παρόλο που ασχολήθηκαν μαζί μου πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου και καλώς ήρθες στην Αυστραλία.

Στείλε μου αν θες ένα προσωπικό μήνυμα να κανονίσουμε να πιούμε καφέ, εγώ δουλεύω στο St Kilda rd, αλλά πηγαίνω συχνά στο cbd για ραντεβού.

Τώρα ψάχνεις για δουλειά σε σχολείο;

maik75

Member
Αγαπητέ Δευκαλίων κάτσε να περάσω πρώτα το ρημάδι το IELTS με 7.5 τουλάχιστον και μετά βλέπουμε

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ευκολάκι το ielts, θέλει απλώς συγκέντρωση στο listening γιατί δεν έχεις πολύ χρόνο να συμπληρώσεις τις απαντήσεις και αν "χάσεις" τη ροή του ήχου δυσκολεύει.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
άντε άντε το γκρουπάκι του τραβελστόρις μεγαλώνει στην Αυστραλία. σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και να πραγματοποιείται τα όνειρά σας.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Defkalion και Maik 75 γεια σας από την Ελλάδα, παρακαλώ όταν έχετε λίγο χρόνο γράψτε διευκρινήσεις σχετικά με το πτυχίο αγγλικών proficiency, έχετε γράψει "δεν αναγνωρίζεται από τα αυστραλέζικα πανεπιστήμια ", η αξία του στην αναζήτηση εργασίας? εάν το έχεις δεν αλλάζει η διαδικασία πιστοποίησης των αγγλικών?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μηδενική η αξία του. Ούτε αλλάζει κάτι στην πιστοποίηση αγγλικών.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom