Spy_ros
New Member
Καλημέρα. Νεος χρήστης στο site, η αλήθεια ειναι οτι εντυπωσιάστηκα απο το ενδιαφέρον κ τον κόπο που έχετε κάνει μέχρι στιγμής κυρίως ο Defkalion στο να μας ενημερώσετε.
Θέλω να έρθω για μεταπτυχιακό. Απ οτι καταλαβα με part-time δουλειά δε παιζει με την καμμία (εδώ ξενέρωσα) να ανταπεξέλθω τις οικονομικές απαιτήσεις (Το προσπερναω προς στιγμην αυτο το εμπόδιο ψάχνοντας λύση μέσω συγγενών).
Στην καλύτερη των περιπτώσεων που τελειώσω το μεταπτυχιακό, εχω δυνατότητα εργασίας πανω στο αντικείμενο μου στο τομέα πληροφορικής? Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (που εννοείται δεν έχουν προυπηρεσία) απορροφούνται αμέσως απο επιχειρήσεις ή ειναι απλά ενα μικρό πλεονέκτημα που στην ουσία για εμας τους μετανάστες δεν αξίζει τοσο τον κόπο-έξοδα? Είναι προτιμότερο να ψάξω για sponsor με visa εργασίας?
Με την προυπόθεση οτι ειμαι ένας 25χρονος κ άμα ειναι να ξενιτευτώ, να πάω σε μια χώρα με δυνατότητα εξέλιξης κ καριέρας. Αμα ειναι να δουλεύω κ εκει μια ζωή "χαμάλης" σε Ελλήνες εργοδότες, ας μείνω Ελλαδα.
Αυτό το μήνα σκεφτόμουν όλο κ πιο έντονα να ξεκινήσω τις διαδικασίες για φοιτητική visa αλλα διαβάζοντας το παραπάνω ποστ ψιλοαπογοητεύτηκα.Όλοι οι υπόλοιποι έρχονται με τουριστικές βίζες ή στην καλύτερη περίπτωση φοιτητικές και προσπαθούν να βρουν άκρη αφού φτάσουν, κάτι πολύ δύσκολο όμως, και συνήθως καταλήγουν να δουλεύουν για Έλληνες εργοδότες που τους πληρώνουν πολύ κάτω από το κανονικό, ενώ ταυτόχρονα ξοδεύουν χιλιάδες δολλάρια στη βιομηχανία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη "νόμιμη παραμονή" στη χώρα, τις περισσότερες φορές μη παίρνοντας κανένα αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, το διάστημα Ιούλιος 2012 με Ιούνιος 2003 (το οικονομικό έτος της Αυστραλίας δηλαδή) δόθηκε visa εργασίας μόνο σε 457 Έλληνες ...
Θέλω να έρθω για μεταπτυχιακό. Απ οτι καταλαβα με part-time δουλειά δε παιζει με την καμμία (εδώ ξενέρωσα) να ανταπεξέλθω τις οικονομικές απαιτήσεις (Το προσπερναω προς στιγμην αυτο το εμπόδιο ψάχνοντας λύση μέσω συγγενών).
Στην καλύτερη των περιπτώσεων που τελειώσω το μεταπτυχιακό, εχω δυνατότητα εργασίας πανω στο αντικείμενο μου στο τομέα πληροφορικής? Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (που εννοείται δεν έχουν προυπηρεσία) απορροφούνται αμέσως απο επιχειρήσεις ή ειναι απλά ενα μικρό πλεονέκτημα που στην ουσία για εμας τους μετανάστες δεν αξίζει τοσο τον κόπο-έξοδα? Είναι προτιμότερο να ψάξω για sponsor με visa εργασίας?
Με την προυπόθεση οτι ειμαι ένας 25χρονος κ άμα ειναι να ξενιτευτώ, να πάω σε μια χώρα με δυνατότητα εξέλιξης κ καριέρας. Αμα ειναι να δουλεύω κ εκει μια ζωή "χαμάλης" σε Ελλήνες εργοδότες, ας μείνω Ελλαδα.
Last edited: