• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διημερο στη Θεσσαλονικη

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
ΥΓ . τελευταία επίσκεψη ήταν πρίν 14 χρόνια για μπουζουκοκατάσταση σε ΑΒΑΝΤΑΖ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ ...αποκλέιεται να υπάρχουν ακόμα !!!!!!!!
τι μου θύμισες τώρα!!
ΑΒΑΝΤΑΖ στην Αγίου Δημητρίου! εννοείτε δεν υπάρχει!! πω πω πως περνούν τα χρόνια
(δίπλα στο ΑΒΑΝΤΑΖ είχε ένα μαγαζί με φοβερά σουβλάκια..αραγε αυτό υπάρχει ακόμη?)

XRISTOS71

Member
τι μου θύμισες τώρα!!
ΑΒΑΝΤΑΖ στην Αγίου Δημητρίου! εννοείτε δεν υπάρχει!! πω πω πως περνούν τα χρόνια
(δίπλα στο ΑΒΑΝΤΑΖ είχε ένα μαγαζί με φοβερά σουβλάκια..αραγε αυτό υπάρχει ακόμη?)
σκέψου : παρασκευή απόγευμα απο αθήνα οδικός ,ξενοδοχείο μπανιο κατευθείαν μπουζούκια Καρράς τότε αν θυμάμαι καλά .....σαββάτο βράδυ τα ιδια .....κυριακή μεσημέρι παραλία καφε -φαγητό και επιστροφή Αθήνα για δουλειά δευτέρα νωρίς το πρωί ..:cool:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
εγω για ξενοδοχειο θα προτεινα το city που ειναι "πιο κεντρο δεν γινεται"!!!στην κομνηνων με μητροπολεως.

να προσθεσω για μαγαζια , με θεα στη θαλασσα shark στην σοφουλη, interni ,omilo kai bungallow white στην νεα παραλια.

ξενοδοχειο επισης εντος πολεως στην παραλια θα ελεγα κ το mediterranean palace οπου απεναντι εχει και το αγαπημενο μου μεζεδοπωλειο "το πανελληνιον".
θα προτεινα κ καφεδακι στην ικτινου τωρα που εχουν βγει κ τα τραπεζια εξω,εχει ωραια ατμοσφαιρα.

Μπραβο Σκιουρίνα, ΤΕΛΕΙΕΣ οι προτασεις σου συμφωνω και επαυξανω, τοσο για ξενοδοχεία οσο και για ποτο με θεα

Να συμπληρωσω αλλα 3 bar-restaurant για ποτο (ή φαγητο) με θεα θαλασσα το Zasus(πρωην Ημεροβιγλι) και το Azzuro (και τα 2 στη Σοφουλη)
και τη Remvi στην Κρηνη

Αγαπημενο μου μαγαζι για θαλασσινα "7 Θαλασσες" στην Καλαποθακη-κεντρο(ναι εχει ανοιξει κ στην Αθηνα, δεν ξερω αν θα το βρειτε ανοιχτο τον Αυγουστο)
Ο "Αχινος" ειναι πιο παρειστικη κατασταση λιγα στενα πιο πανω στην Ερμου, αρκετα καλος οπως λεει κ η Κρικυ

Για θαλασσινα εκτος κεντρου, στην Κρηνη "Το Ταξίδι" και το "Μαιάμι"

Αν παλι επιμενετε για Αθωνος (πολυ ζεστη, θα παθετε), πατε καλυτερα στη "Γωνια του Μερακλη", νομιζω ειναι πιο μερακλης απο τους υπολοιπους

ΥΓ:Tike γιοκ παιδια ! εχει κλείσει εδω και 3 μηνες

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
+1 για την γωνια του μερακλη!!!

shadow88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Γεια σας από την όμορφη Θεσσαλονίκη κ συγκεκριμένα τη Καλαμαριά....Λοιπόν για μεσημεράκι καφές στην παραλία(λ.Νίκης ή Αριστοτέλους)είναι ότι πρέπει..Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο,κάθεσαι όπου βρεις!Εγώ προτιμώ Αχιλλειον στη παραλία ή Garcon και στην Αριστοτέλους SUKI και MOJO...Για φαγητό στο κέντρο,Kitchen bar στο λιμάνι ή εκει είνα ωραία και για ποτό το βράδυ,Πανελλήνιον και Ruby Tuesday στην Αγ.Σοφίας για πιο αμερικάνικου τύπου φαγητό..Άθωνος είναι πιο φοιτητικά και όχι τιποτα σπουδαίο..Καλύτερα δηλαδή στο Ούζου μέλαθρον..Αν προχωρήσεις τώρα προς Καλαμαριά(που στο προτείνω ανεπιφύλακτα),στη Σοφούλη μπορείς να βρεις πολύ καλά μαγαζιά..Για φαγητό προτείνω Τα πινελίκια και Τα βλάχικα...Για ποτό το Shark είναι δίπλα από το Αzzuro(το οποίο Αzzuro να προσθέσω είναι λιγάκι ακριβό) ή το Ημεροβίγλι για πιο ρομαντικά...Αν σου αρέσει ο πολύς θόρυβος μπορείς να πας για ποτό και στη παραλία της Κρήνης και μετά για ένα βρώμικο στον Σολωμονίδη..Τώρα που το θυμήθηκα στη Κρήνη υπάρχει και το Mistral πολύ ωραίο bar...Αν είχες παραπάνω μέρες στη διάθεση σου θα σου έλεγα να πας και προς Περαία,έχει ορισμένες πολύ ωραίες ταβέρνες..Τέλος πάντων επειδή δεν γράφω έκθεση,να τελειώσω κάπου εδώ,διαλέγεις και παίρνεις...Α!Εμένα ο Τερκενλής δεν μ αρέσει!Δηλαδή λυπάμαι να δώσω 12ε για ένα τσουρέκι...Απλώς είναι η μυρωδιά του στη γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους..Σίγουρα τα τρίγωνα του Ελενίδη είναι φανταστικά,(και του Τάσου στ Πανόραμα αλλά είναι λίγο μακριά)πεθαίνω για μιλφειγ Κωνσταντινίδη και τούρτες από τον Αγαπητό...:bleh::bleh::bleh:Συμφωνώ για κρέπα VALENTINO από τη Ναυαρίνου...Καλά να περάσεις!:lol:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
εχοντας απολυτη επιγνωση των συνεπειων...και αντιδρασεων...
θα τολμησω να πω ουτε κ εμενα μου αρεσει το τσουρεκι του Τερκενλη,
ειδικα το σκετο ειναι χαλια
Εχω κανει διατριβη, ουτε Αγαπητος ουτε τπτ,
το καλυτερο σκετο τσουρεκι το εχει με διαφορα ο Χατζηφωτιου
Αν πατε να παρετε και πουρακια (τυλιχτα)
Συμφωνω απολυτα για τον Κωσταντινιδη,
εχει απιστευτο Millefeuile που το κανει μπροστα σου και φανταστικο κορνε
αυτα!

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
ακουσατε τοσα
αντε να πω και εγω δυο λογια.καταρχην τερκενλη πια εχει και στο κτελ μεσα και στο σιδηροδρομικο σταθμο...πως φαινεται οτι καποιοι κυκλοφορουν μονο με τα αυτοκινητα τους...
με τιποτα δεν προτεινω πλατεια αθωνος μια που θεωρουνται οχι καθαρα και συγκεκριμενα στον πινακα πριν 2 χρονια βρηκαμε ολοκληρη γοπα στο κοτοπουλο και μετα απο αυτο μας εκαναν δωρο το τραπεζι..αν και τυχεροι ηταν που δεν το καταγγειλαμε στο υγειονομικο..η στον Ευαγγελατο..
για χοτελ εχει πολλα πανω στην εγνατια που επισης ειναι πολυ κεντρο σε καλες τιμες...πχ αιγαιον και αλλα
επισης θα προτεινα μια βολτα με αμαξι παμω στην βασ.ολγας που εχει τα παλια αρχοντικα..οπως του ερυθρου σταυρου [το αγαπημενο μου] η οπως η βιλλα μπιανκα και φυσικα οπωσδηποτε ανω πολη και κρηνη και φυσικα παραλια νικης..
Για φαι θα προτεινα τον ' Μολυβο ' μου εχει επισης βραβευτει και εχει 2 στην ιων.δραγουμη. το ενα απεναντι απο το αλλο.το ενα με παραδοσιακες γευσεις και το αλλο με γευσεις απο ολο τον κοσμο...
εχει τοσα να δειτε που καλο ειναι να περπατησετε πολυ και να απολαυσετε καθε στιγμη...αυτα σας περιμενουμε...

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
α όλα κι όλα.. ο τερκενλής από τον επισκέπτη της θεσσαλονικης δεν αντιμετωπίζεται ως τσουρέκι, αλλά ως σύμβολο της πόλης πια...:bleh:

πας τσιμισκη και αριστοτέλους μόνο και μόνο για τη μυρωδιά του...:D αν έχεις δε μαζί σου και κάποιον newbie της πόλης, αποτελεί μέρος της ξενάγησης...:rolleyes:

σοβαρά τώρα, ναι είναι ακριβό... δεν έχω πάρει ποτέ σκέτο... (μα σκέτοοο??? σαν να λέμε βάφλα χωρίς παγωτό... :cool:) ...παίρνω συνήθως αυτό με τη λευκή σοκολάτα και κρέμα κάστανο... :bleh: και πρέπει να το πουλάνε κανά 20άρικο αν θυμάμαι καλά... :roll:

επίσης, να σας πω την αλήθεια κι εγώ αν έμενα πάνω, θα το είχα βαρεθεί (σκέψου τις πρώτες φορές πέρναγα από την πόλη μόνο και μόνο γι' αυτό, τώρα πια τρώω μόνο αν τύχει και κατεβάσει κανένας φίλος)...

αλλά!!! όπως και να το κάνουμε είναι τρελή γουρουνιά (αν και οκ, λιγωτικό αν φας πολύ από αυτό που προτιμώ εγώ, λόγω της λευκής σοκολάτας), αλλά είναι εμπειρία!!! ...ειδικά τις πρώτες φορές που θα το φας! :cool:

αν τώρα δε σας αρέσει η λευκή σοκολάτα, δοκιμάστε κάτι πιο κλασικό μεν, σοκολατένιο δε!... :bleh:

τώρα βέβαια να πω και το εξής... αν δεν προλάβεις να δοκιμάσεις κάποιο ζαχαροπλαστείο από τα "διάσημα" εκεί (σου προτείναμε και πολλά τι να πρωτοχωρέσει το στομάχι), όλα μα όλα τα μεγάλα πια, έχουν ανοίξει και αθήνα...:bleh:

εντάξει επιφυλάσσομαι αν είναι η ποιότητα είναι ολόιδια με θεσ/νικη, καθώς όπως και να το κάνουμε το αυθεντικό είναι αλλιώς... (βλέπε θέματα μεταφοράς υλικών κ.λπ. κ.λπ.), αλλά στην ανάγκη δοκίμασε κάποια και εδώ... έχει και τερκενλή (χαλάνδρι), και αγαπητό,(σύνταγμα) και χατζηφωτίου (κολωνάκι νομίζω και αλλού) και χατζή (σύνταγμα).. μόνο ο ελενίδης δεν έχει κατέβει ακόμη... :D

μέχρι και ντερλίσιους έχουμε πια (έτσι μεταφέρθηκε το ντερλικατεσσεν :cool: ...εδώ μιλάμε για σουβλάκια πια, αλλά μια και το προτείνανε πιο πάνω)

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Δεν ειναι κ τοσο ακριβο το γεμιστο τσουρεκι ,περιπου 13 ευρω/κιλο νομιζω
ναι, οκ , για τους newbies ειναι εντυπωσιακο, για δωρο επισης
αχ...σας παρασυρει ολους η μυρωδια
τωρα λευκες-γαλακτος-μπιτερ επικαλυψεις και γεμιση με 40 C
δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο
εχει ομως πολυ ωραια και φρεσκα γλυκα ο Τερκενλής, παρτε κροκαν, μπισκοτοκρεμα! Παρτε κ παγωτο απο Freggio, στη Βογατσικου, πιο κατω στο Εverest !

getxowoman

Member
Καταρχην δικιο εχει η renata οταν λεει οτι αυτο το φορουμ ειναι θησαυρος!! Σας ευχαριστω ολους που γραψατε..

Απο οτι καταλαβα δε θα μεινω νηστικη σε καμια περιπτωση στη Θεσσαλονικη:haha:,απο το πρωι με μεχρι το επομενο πρωι θα τρωω,ειτε σε καφετερια,ειτε σε καποιο εστιατοριο,μετα κατι στο χερι για τη ληγουρα,αν υπαρχει βεβαια,μετα παλι καφεδες και συνεχεια σε καποιο εστιατοριο με θεα και μετα για ποτο και κατι γρηγορο στο χερι!!

Ωραια αξιοθεατα εχει η Θεσσαλονικη! Ομολογω οτι δεν περιμενα οτι ανοιγοντας αυτο το θρεντ θα μαζευτει τοσο υλικο για φαγοποτι!!

Ελπιζω να καταφερω να ερθω....
Και παλι σας ευχαριστω

alexstef2

Member
Απο οτι καταλαβα δε θα μεινω νηστικη σε καμια περιπτωση στη Θεσσαλονικη:haha:,απο το πρωι με μεχρι το επομενο πρωι θα τρωω,ειτε σε καφετερια,ειτε σε καποιο εστιατοριο,μετα κατι στο χερι για τη ληγουρα,αν υπαρχει βεβαια,μετα παλι καφεδες και συνεχεια σε καποιο εστιατοριο με θεα και μετα για ποτο και κατι γρηγορο στο χερι!!
χαχαχαχα! Έχεις ακούσει τη παροιμία: 'Από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί!?' Επειδή εδώ εμάς, μας καίει ...ΟΡΜΑ!

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
παιδια πολυ καλες οι πληροφοριες.ειναι και για μενα πολυ χρισημες.φτιαχνω λιστα με τα εστιατορια και τις ταβερνες για να τα προλαβω ολα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα