• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διημερο στη Θεσσαλονικη

alexstef2

Member
κέντρο μόνο πόδι!που θα μείνετε? κεντρο η εκτός? στο κέντρο με αμάξι δεν έχει και πολύ νόημα γιατί είναι μικρό..
Εντάξει δε τα έγραψα για να πάτε να φάτε σε όλα! υπάρχει κ το πακέτο!χιχ!
Α! κινηση έχει αρκετή..

alexstef2

Member
Αν θέλετε να το αφήσετε κάπου το αμαξι θα πρότεινα να μην το πάτε σε πάρκινγκ τόσες ώρες.. Στην Αγίου Δημητρίου πίσω από τα πανεπιστήμια έχει άπειρο χώρο για πάρκινγκ τσάμπα. Ουσιαστικά ειναι μεγάλο πεζοδρόμιο αλλά όλοι εκεί παρκάρουν. Είναι ασφαλές. Εκτός κι αν πετύχετε καμμια πορεία που θα περνάει από εκεί..

getxowoman

Member
κέντρο μόνο πόδι!που θα μείνετε? κεντρο η εκτός? στο κέντρο με αμάξι δεν έχει και πολύ νόημα γιατί είναι μικρό..
Εντάξει δε τα έγραψα για να πάτε να φάτε σε όλα! υπάρχει κ το πακέτο!χιχ!
Α! κινηση έχει αρκετή..
Ακομα δεν εχω βρει ξενοδοχειο και δεν εχω ιδεα που θα μεινω εντος ή εκτος...

alexstef2

Member
Πάντως σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να ανεβείτε χωρίς αυτοκινητο. Για Θεσσαλονίκη δε πολύ βολεύει. Αν ωστόσο πάτε κ αλλού κ το θέλεετ σιγουρα το αμαξι τοτε θα πρότεινα να μείνεετ στο κέντρο παρόλο το δύσβατο της υπόθεσης γιατί τα εκτός είναι πιο ακριβά εκτός κι αν θέλετε σε πιο λουξ φάση!
Ανάλογα με το βαλάντιο σας μπορώ να σας πω και για ξενοδοχείο αν θέλεις..

getxowoman

Member
Πάντως σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να ανεβείτε χωρίς αυτοκινητο. Για Θεσσαλονίκη δε πολύ βολεύει. Αν ωστόσο πάτε κ αλλού κ το θέλεετ σιγουρα το αμαξι τοτε θα πρότεινα να μείνεετ στο κέντρο παρόλο το δύσβατο της υπόθεσης γιατί τα εκτός είναι πιο ακριβά εκτός κι αν θέλετε σε πιο λουξ φάση!
Ανάλογα με το βαλάντιο σας μπορώ να σας πω και για ξενοδοχείο αν θέλεις..

Με αυτοκινητο... οσο για το ξενοδοχειο ακομα δεν εχω δει τιποτα αλλα και για την ωρα δε με απασχολει.. εκτος αν ξερεις καποιο στο κεντρο με παρκινκ
Το θεμα ειναι να λειτουργει το GPS!!!!! :haha:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
getxo ελάτε εσείς και μεις θα οργανώσουμε την επόμενη συνάντηση με την ευκαιρία. Όμως το βρίσκω πολύ κουραστικό το πήγαινε-έλα Αθήνα οδικώς σε δύο μέρες. Δεν μπορείτε να βολέψετε καμιά μέρα παραπάνω;
Θα προλάβετε να φάτε και κάτι απ' αυτά που προτείνει ο alex ;)

getxowoman

Member
getxo ελάτε εσείς και μεις θα οργανώσουμε την επόμενη συνάντηση με την ευκαιρία. Όμως το βρίσκω πολύ κουραστικό το πήγαινε-έλα Αθήνα οδικώς σε δύο μέρες. Δεν μπορείτε να βολέψετε καμιά μέρα παραπάνω;
Θα προλάβετε να φάτε και κάτι απ' αυτά που προτείνει ο alex ;)

Εχω κανει το μπιλμπαο βαρκελωνη σε 2 μερες και ειναι και 600χλμ,αυθημερον μαδριτη,τα χλμ δεν ειναι το προβλημα μας,το θεμα ειναι να δουμε κατι καλο εκει στα μερη σας!:D και θα φαμε κατι απο αυτα που λεει ο αλεξ!!! μαλλον διαιτα πρεπει να ξεκινησω :haha:

varioAthens

Member
Σοβαρά τώρα, για τον τόσο λίγο χρόνο που έχεις δεν προλαβαίνεις να κάνεις και πολλά πράγματα! Για μένα must στη Θεσσαλονίκη πάντως είναι ο ατελείωτος μεσημεριανός καφές στη Λ. Νίκης και οπωσδήποτε μεζεδο-φαγητό!!!
Α! Και μια και ο καιρός θα είναι καλός, το βράδυ κάπου για ποτό πλάϊ στη θάλασσα (π.χ. Σοφούλη)...

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
λοιπόοοον...

αν και υπάρχουν άτομα εδώ πέρα που ξέρουν άααααααπειρα περισσότερα από εμένα για θεσσαλονίκη (έως και συμβουλές έχω ζητήσει! :rolleyes:), ας γράψω κι εγώ πέντε πράγματάκια...

καταρχήν, μια και θα πάτε με αυτοκίνητο, πρόταση μου είναι (τη στιγμή που δεν έχετε πάει) να σταματήσετε στα τέμπη..

είναι πάνω στο δρόμο (θα το καταλάβετε από τα πάρκινγκ όπου θα δείτε πούλμαν , αυτοκίνητα κ.λπ κλ.π)... κατεβαίνετε κάτω, περνάτε τα τουριστικά είδη greek arts χεχεχε! και βλέπετε τη γέφυρα, το εκκλησάκι εκεί... και τα λοιπά... έχει πολύ ωραία φύση, πράσινο.. εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, για χαλάρωση από τη διαδρομή! :D

όχι ότι η ελλάδα δεν έχει απείρως ωραία μέρη παντού, αλλά, πάνω στο δρόμο της εθνικής, δε νομίζω ότι θα βρεις ωραιότερο τοπίο... τουριστικό μεν, αλλά θα πάτε καθημερινή, οπότε δε θα υπάρχει θέμα!

σημείωση, μάλλον θα χρειαστείτε και μία στάση νωρίτερα για καφέ φαγητό κ.λπ., καθώς τα τέμπη είναι μακρούτσικα από αθήνα, αλλά η εθνική έχει άπειρα μέρη για τέτοια...

τώρα για θεσσαλονίκη.. must η πλατεία αριστοτέλους με τις μυρωδιές του τερκενλή και στη συνέχεια η βόλτα στη νίκης έως το λευκό πύργο...

επίσης, για περπάτημα η περιοχή της άνω πόλης πιστεύω θα σας αρέσει πολύ.. έχει το κάτι διαφορετικό σε σχέση με την υπόλοιπη θεσσαλονίκη... φεύγεις από το κλίμα της πόλης...

για φαγητά και γλυκά είπαμε τα must... (που βλέπεις συνέχεια μέσα στα αεροπλάνα που κατεβαίνουν αθήνα χεχε! :cool:) καζάν ντιπί από τον χατζή, τρίγωνα από τον ελενίδη, φυσικά τσουρέκι με λευκή σοκολάτα με κρέμα κάστανο από τον τερκενλή!:bleh:... κρέπα από το valentino στη ναυαρίνου στο χέρι, με οδηγίες με το πώς να τη φας για να μη λερώσεις...:rolleyes:

από εστιατόρια δεν ξέρω πολλά... έχω πάει πρόσφατα και θυμάμαι τον "αχινό" στην ερμού, που έχει πολύ ωραία θαλασσινά και ψαρικά σε αρκετά elegant περιβάλλον! δε το λες φτηνό, αλλά έχει χαρακτήρα και ωραία πιάτα...

αν πάτε ντε και καλά άθωνος (που ναι, ούτε εγώ θα σου την πρότεινα οπωσδήποτε) έχω φάει συμπαθητικά στον πίνακα, αλλά νομίζω τα παιδιά σου έχουν προτείνει άλλες περιοχές καλύτερες... αααααα ναι όμως... αν σας έρθει όρεξη για γύρο, με διαφορά το καλύτερο είναι το "the best" στη ροτόντα... μπορείς να βάλεις διάφορες σως εκτός από τζατζίκι.. γενικά οι θεσσαλονικείς είναι πολύ μερακλήδες σ' αυτά σε σχέση με τους αθηναίους...:bleh:

εγώ, πάντως, αν πήγαινα τωρα, θα δοκίμαζα την κουζίνα του τελλόγλειου, μόνο και μόνο επειδή βραβεύτηκε στους σκούφους από περιέργεια! :)

ααα... ναι για mediteranean cosmos και τετοια... δε νομίζω ότι σε 2 μέρες θες ντε και καλά να δεις ένα εμπορικό κέντρο που είναι και στην άκρη της πόλης.. συμπαθές είναι δε λέω... αλλά όχι και must...

ίσως, αν έχεις χρόνο, να πας καμιά παραλία κρήνης στις καφετέριες... όχι για το μέρος τόσο, αλλά για τη θέα θάλασσα και τα φοβερά φρέντο (χεχεχε! ...αν και εκεί πάνω είναι του φραπέ...) στα καφέ χαλαρααά... ποτέ δε σερβίρεται ο καφές ξεροσφύρι, αλλά με κρουασανάκια... και άπειρα κερασματάκια (μέχρι μπολ με σαντιγύ και μπανάνες και φράουλες μου έχουν φέρει εκεί... :p)

αλλά και στη νίκης θα βρεις μερη για καφέ σε τέτοια φάση...

XRISTOS71

Member
ο λαός λέει : μαζι με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα

επειδη είμαι κύριος αναλαμβάνω τόν τίτλο τής γλάστρας και αφήνω για τήν αγαπητή getxowoman τον μυρωδάτο βασιλικό
θα έμαι για τρείς μερούλες στήν συμπρωτέυουσα 3-6 αυγούστου στήν επιστροφή από χαλκιδική ...κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη και κάθε πρόταση για φαγητό
ηδη οι προτάσεις πολλές και ενδιαφέρουσες

ξενοδοχείο δέν έχω κλέισει ακόμα ...να επιλέξω κεντρικό -παραλία για να αποφύγω τίς πολλές μετακινήσεις με το ιχ η κάποιο όχι τόσο κεντρικό ?
για φαγητο να προτείνω το tike που εχω φάει στο αδελφάκι τής Αθήνας

ΥΓ . τελευταία επίσκεψη ήταν πρίν 14 χρόνια για μπουζουκοκατάσταση σε ΑΒΑΝΤΑΖ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ ...αποκλέιεται να υπάρχουν ακόμα !!!!!!!!

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εγω για ξενοδοχειο θα προτεινα το city που ειναι "πιο κεντρο δεν γινεται"!!!στην κομνηνων με μητροπολεως.

να προσθεσω για μαγαζια , με θεα στη θαλασσα shark στην σοφουλη, interni ,omilo kai bungallow white στην νεα παραλια.

ξενοδοχειο επισης εντος πολεως στην παραλια θα ελεγα κ το mediterranean palace οπου απεναντι εχει και το αγαπημενο μου μεζεδοπωλειο "το πανελληνιον".
θα προτεινα κ καφεδακι στην ικτινου τωρα που εχουν βγει κ τα τραπεζια εξω,εχει ωραια ατμοσφαιρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα