• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διανυκτερεύσεις με 25 ευρώ σε 5 αστέρων ξενοδοχεία προσφέρουν οι Τούρκοι

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Το Palandoken έχει 8 κόκκινες πίστες, 3 μαύρες και 9 λιφτ.
Η σύγκριση δεν γίνεται για τις πίστες, αλλά για την πληθώρα των ξενοδοχείων - ειδικά των υψηλών κατηγοριών, αλλά και για το γεγονός, ότι βρίσκεται στα 3.180 μέτρα με πολύ καλή ποιότητα χιονιού και μεγάλη τουριστική διάρκεια.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το Palandoken έχει 8 κόκκινες πίστες, 3 μαύρες και 9 λιφτ.
Η σύγκριση δεν γίνεται για τις πίστες, αλλά για την πληθώρα των ξενοδοχείων - ειδικά των υψηλών κατηγοριών, αλλά και για το γεγονός, ότι βρίσκεται στα 3.180 μέτρα με πολύ καλή ποιότητα χιονιού και μεγάλη τουριστική διάρκεια.
είπαμε άστο, δεν γίνεται σύγκριση με Ευρώπη και ΗΠΑ. ούτε καν με Μπάνσκο. και τα Καλάβρυτα έχουν 12 πίστες και 9 λιφτ, και λοιπόν? οι ολλανδοί που γνώρισα πήγαιναν εκεί αντί για Μπάνσκο γιατί έπαιρναν Full Board με τα ίδια χρήματα αντί HB..για τέτοιο επίπεδο μιλάμε. μην κάνεις την ιεροσυλία να συγκρίνεις αυστριακά, γαλλικά, ιταλικά και ελβετικά χιονοδρομικά με το Palandoken. έλεος. μάλλον δεν κάνεις σκι..:haha::haha:
και στην Τυνησία άκουσα ότι φτιάχνουν ένα κολοσσιαίο θέρετρο των 5000+ δωματίων. και λοιπόν? θα ανταγωνιστούμε εμείς ή οι Σικελοί αυτό? ο τουρίστας του γνωστού τριπτύχου SSS (sea, sand, sun, το 4ο S δεν το λέω..) θα πάει εκεί που είναι φθηνότερα κάθε χρόνο χωρίς να τον νοιάζει τίποτε άλλο. αυτό είναι το target του ελληνικού τουριστικού προιόντος?

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Η διαφορά μας είναι στο ότι εγώ έχω πάει στο Palandoken και έχω άποψη επί του θέματος και δεν βασίζομαι στη γνώμη φραγκοφονιάδων Ολλανδών, που δεν πάνε στις Άλπεις ( που είναι και πιο κοντά), αλλά πάνε στο Μπάνσκο. Σου εξήγησα ποια είναι τα υπέρ του Palandoken. Από κει και πέρα υπάρχουν 100 χιονοδρομικά καλύτερα, αλλά και 100 χειρότερα.
Και έχεις δίκιο, δεν κάνω σκι, επειδή μετά από 20 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης μου με το σπορ, το βρίσκω φοβερά βαρετό και ασχολούμαι πλέον με το ορειβατικό σκι.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η διαφορά μας είναι στο ότι εγώ έχω πάει στο Palandoken και έχω άποψη επί του θέματος και δεν βασίζομαι στη γνώμη φραγκοφονιάδων Ολλανδών, που δεν πάνε στις Άλπεις ( που είναι και πιο κοντά), αλλά πάνε στο Μπάνσκο. Σου εξήγησα ποια είναι τα υπέρ του Palandoken. Από κει και πέρα υπάρχουν 100 χιονοδρομικά καλύτερα, αλλά και 100 χειρότερα.
Και έχεις δίκιο, δεν κάνω σκι, επειδή μετά από 20 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης μου με το σπορ, το βρίσκω φοβερά βαρετό και ασχολούμαι πλέον με το ορειβατικό σκι.
μην αρπάζεσαι (όπως συστήνεις αλλού..)..δεν θα κάνουμε σύγκριση των ενασχολήσεών μας..ούτε και το πόσα χρόνια ασχολείται ο καθενας μας (μου θύμισες το "ξέρεις ποιος είμαι γω ρε.." του Traveller...)..έλα πλάκα κάνουμε.
αν ακόμα νομίζεις ότι συγκρίνεται με τα ευρωπαικά χιονοδρομικά άποψή σου. όποιος ασχολείται με το σπορ κρίνει. προσωπικά πριν πάω σε ένα χιονοδρομικό για 1η φορά πρώτα κοιτάω τα αντικειμενικά στοιχεία (χιλ. πιστών, λιφτ, % κάλυψη τεχνητού κλπ.). σ' αυτά με ποιο ευρωπαικό συγκρίνεται? του χ βαυαρικού χωριού? μετά κοιτάω οδηγούς (με ποιο αξιόπιστο σχετικά παντα, του Reuters) και τέλος γνώμες άλλων.
άντε πες την τελευταια λέξη όπως σ' αρέσει..:D

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Φυσικά και κάνουμε πλάκα. Η αντίδραση μου ήταν περισσότερο για τα παιριπαιχτικά γελάκια που πρόσθεσες. Η τελευταία λέξη πάντα αφορά συνομιλητές που υπολογίζω. Όταν δεν με ενδιαφέρουν, θα πρόσεξες ότι ούτε καν απαντάω.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Φυσικά και κάνουμε πλάκα. Η αντίδραση μου ήταν περισσότερο για τα παιριπαιχτικά γελάκια που πρόσθεσες. Η τελευταία λέξη πάντα αφορά συνομιλητές που υπολογίζω. Όταν δεν με ενδιαφέρουν, θα πρόσεξες ότι ούτε καν απαντάω.
εννοούσα να πεις την τελευταία λέξη επί του θέματος. τέλος πάντων. δεν ήταν περιπαικτικά γελάκια για σένα αλλά για τη σύγκριση. δεν θέλω να με υπολογίζεις σαν συνομιλητή μόνο να ακούς αυτά που λέω και αυτά που λέει ο καθένας εδώ. όπως κι εγώ δεν προσέχω καθόλου τι κάνεις αλλά αυτά που λες. στο φόρουμ δεν είμαστε μόνο για να δώσουμε τα φώτα μας αλλά και για να πάρουμε. κάνω σκι πολύ περισσότερα χρόνια από σένα αλλά θα ακούσω τη γνώμη σου όπως και αυτού που κάνει για πρώτη φορά. γι' αυτό και αναζήτησα ινφο για το Palandoken και είδα ότι είναι πίσω μεν ακόμα αλλά παράδειγμα για άλλους... και το Σότσι είναι πίσω τώρα αλλά μετά τους ολυμπιακούς ποιος ξέρει..

Traveller

Member
Aν και άσχετο με το θέμα νομίζω ότι άριστα κολλάει εδώ μια που και ο κουεμπεκόπληκτος έκανε και αναφορά στο πρόσωπό μου...

Πρώτα απόλα δικαιώθηκα samion, δεν είχες ιδέα με ποιόν μιλούσες...

Δεύτερον... η ημιμάθεια είναι απείρως χειρότερη από την αμάθεια... π.χ δεν έχω ιδέα για σκι, διαβάζω 2-3 περιοδικά άντε πάω και σε κανένα Germat, αυτόματα βαφτίζομαι ειδικός και έχω άποψη για τα ανά τον κόσμο χιονοδρομικά κέντρα... ζήτημα χρόνου είναι βέβαια να βρεθεί κάποιος που ξέρει πραγματικά και να γίνω ρόμπα... τώρα βέβαια όπου σκι βάζεις ταξίδια, ποδόσφαιρο , αεροπορικές εταιρίες, τρένα, πλοία και πάει λέγοντας... αν πραγματικά δεν το κατέχεις το σπορ γίνεσαι ολίγον ρεζίλι... τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πάμπολα στο φόρουμ μας...

Στο θέμα μας... είναι γνωστό στους κοσμικούς κύκλους ότι οι γνώσεις μου περί των χιονοδρομικών κέντρων και περί σκι γενικότερα είναι ανύπαρκες... πιστός λοιπόν στον χρυσό κανόνα που με ευλάβεια ακολουθώ, όταν δεν γνωρίζω κάτι καλά βγάζω τον σκασμό, σκέφτομαι να ανοίξω ένα εκλεπτισμένο Αlsace riesling να αφεθώ στην απόλαυση του apres ski και κατά συνέπεια να αφήσω την τελευταία λέξη στους ειδικούς και στους "ειδικούς"...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Aν και άσχετο με το θέμα νομίζω ότι άριστα κολλάει εδώ μια που και ο κουεμπεκόπληκτος έκανε και αναφορά στο πρόσωπό μου...

Πρώτα απόλα δικαιώθηκα samion, δεν είχες ιδέα με ποιόν μιλούσες...

Δεύτερον... η ημιμάθεια είναι απείρως χειρότερη από την αμάθεια... π.χ δεν έχω ιδέα για σκι, διαβάζω 2-3 περιοδικά άντε πάω και σε κανένα Germat, αυτόματα βαφτίζομαι ειδικός και έχω άποψη για τα ανά τον κόσμο χιονοδρομικά κέντρα... ζήτημα χρόνου είναι βέβαια να βρεθεί κάποιος που ξέρει πραγματικά και να γίνω ρόμπα... τώρα βέβαια όπου σκι βάζεις ταξίδια, ποδόσφαιρο , αεροπορικές εταιρίες, τρένα, πλοία και πάει λέγοντας... αν πραγματικά δεν το κατέχεις το σπορ γίνεσαι ολίγον ρεζίλι... τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πάμπολα στο φόρουμ μας...

Στο θέμα μας... είναι γνωστό στους κοσμικούς κύκλους ότι οι γνώσεις μου περί των χιονοδρομικών κέντρων και περί σκι γενικότερα είναι ανύπαρκες... πιστός λοιπόν στον χρυσό κανόνα που με ευλάβεια ακολουθώ, όταν δεν γνωρίζω κάτι καλά βγάζω τον σκασμό, σκέφτομαι να ανοίξω ένα εκλεπτισμένο Αlsace riesling να αφεθώ στην απόλαυση του apres ski και κατά συνέπεια να αφήσω την τελευταία λέξη στους ειδικούς και στους "ειδικούς"...
εν οιδα οτι ουδεν οιδα..αγαπητέ Traveller..
ο "φωτεινός παντογνώστης" μας τέλειωσε μόλις μπήκαν τα '80ς..δεν έχω τις γνώσεις σου στα αεροπορικά αλλά λέω ότι ξέρω (δες Χαβάη). κι εσύ όσο κι αν ασχολείσαι πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις, γι αυτό πρέπει να ακούμε τους άλλους.
στα χιονοδρομικά 1 + 1= 2 και όχι 3. μιλάμε για αυτά που είπα πριν. χιλ. πιστών, αριθμό λιφτ, τεχνητη κάλυψη κλπ.
anyway να μη μακρυγορούμε το θέμα λύθηκε. ας αγνοούμαι..
Zermatt μωρε λέγεται, Zermatt..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα