• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ιταλία Διαμονή στη Ρώμη

vicky_pl

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φρανκφούρτη - Κολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλησπέρα
Θα ταξιδέψουμε οικογενειακός( 4 άτομα) στη Ρώμη 30/4 με 4/5.
Έχω κάνει κράτηση μέσω booking σε 2 διαμερίσματα με δωρεάν ακύρωση μέχρι το Σάββατο .
Το 1ο: Il Giardino Di Maria - Metro C, Ρώμη – Ενημερωμένες τιμές για το 2024 (booking.com)
Το 2ο: La casa per te, Ρώμη – Ενημερωμένες τιμές για το 2024 (booking.com)
Ξέρω ότι είναι και τα δύο λίγο μακριά από το κέντρο αλλά στα πιο κοντινά η τιμή σχεδόν διπλασιάζεται. Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, α) ποιο από τα 2 έχει πιο εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και β) ποια περιοχή είναι πιο ασφαλή;
Θα διάλεγα το πρώτο κυρίως λόγω του ότι βρίσκεται κοντά σε μέτρο στάση, αν και δεν έχω κυκλοφορήσει κατά εκείνες τις γειτονιές.

dmei

Member
Καλησπέρα σε όλους
Σχεδιάζουμε ταξίδι (ζευγάρι) 13-16 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Θέλουμε να μείνουμε κέντρο κοιτάζω για prati booking Airbnb. Ξεκίνησα ψάχνοντας για 400€ τις 3 νυχτες αλλά δεν βρήκα του αξιολογο. Αν κάποιος από εσάς έχει να προτείνει κάτι αξιόλογο ας το στειλει
Δημητρα Μ

foliasi

Member
Καλησπέρα σε όλους
Σχεδιάζουμε ταξίδι (ζευγάρι) 13-16 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Θέλουμε να μείνουμε κέντρο κοιτάζω για prati booking Airbnb. Ξεκίνησα ψάχνοντας για 400€ τις 3 νυχτες αλλά δεν βρήκα του αξιολογο. Αν κάποιος από εσάς έχει να προτείνει κάτι αξιόλογο ας το στειλει
Δημητρα Μ
Την τελευταία μας φορά και με γνώμονα ότι οι τιμές έχουν ξεφύγει απίστευτα (!!!) μείναμε εδώ:

B&B Al Posto Giusto · Rome, Metropolitan City of Rome Capital

Συστήνεται 100%! Δίπλα στο Μετρό, συμπεριλαμβάνεται πρωινό. Πεντακάθαρο και πολύ οικονομικό.
Εγώ το έκλεισα μέσω της εφαρμογής B&B HOTELS. Εκεί θα βρεις πιο οικονομικές επιλογές...

IonioAgaphmou

Member
Χρόνια πολλά σε όλους. Επειδή έχω διαβάσει και παρακολουθήσει διάφορα σχετικά με την περιοχή του Τερμινι, και επειδή μάλλον θα αναγκαστώ να μείνω κάπου εκεί τριγύρω , θα ήθελα αν υπάρχουν εδώ άτομα που ξέρουν καλά την περιοχή ή την έχουν ζήσει, να μου πουν τη γνώμη τους για το ποιες είναι συγκεκριμένα οι οδοί πέριξ του Τερμινι που θα ήταν καλό να αποφύγει κανείς να μείνει ή να κυκλοφορεί.
Από αυτά που διαβάζω, μάλλον ισχύει ότι για κάποια στενά πιο πάνω η πιο κάτω ή πιο "παραδίπλα" αλλάζει κάπως η κατασταση.

Επειδή θα είμαι και μόνη, οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι πολύ ευπρόσδεκτη.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τζέντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Χρόνια πολλά σε όλους. Επειδή έχω διαβάσει και παρακολουθήσει διάφορα σχετικά με την περιοχή του Τερμινι, και επειδή μάλλον θα αναγκαστώ να μείνω κάπου εκεί τριγύρω , θα ήθελα αν υπάρχουν εδώ άτομα που ξέρουν καλά την περιοχή ή την έχουν ζήσει, να μου πουν τη γνώμη τους για το ποιες είναι συγκεκριμένα οι οδοί πέριξ του Τερμινι που θα ήταν καλό να αποφύγει κανείς να μείνει ή να κυκλοφορεί.
Από αυτά που διαβάζω, μάλλον ισχύει ότι για κάποια στενά πιο πάνω η πιο κάτω ή πιο "παραδίπλα" αλλάζει κάπως η κατασταση.

Το Τέρμινι είναι κάτι αντίστοιχο της Ομονοίας. Πολύ κεντρικό και βολικό αλλά και μέρος που μαζεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι, οπότε και μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Ίσως είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα από Termini προς Repubblica παρά από Termini προς Vittorio Emanuele ή Cavour ή Castro Pretorio. Σε κάθε περίπτωση όμως παντού χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση. Ενώ περπατάς να κοιτάζεις εκτός από μπροστά, δεξιά-αριστερά και πίσω για να ελέγχεις αν κάποιος σε παρακολουθεί κι αν υποψιάζεσαι κάτι τέτοιο να περνάς απέναντι. Μπες στα σχόλια των ξενοδοχείων που ενδιαφέρεσαι κι ίσως βρεις κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση ή από ποιον δρόμο να πας. Αν καταλήξεις σε κάποια προεπιλογή, μπορείς να γράψεις κι εδώ, ίσως κάποιος να έχει μείνει και να μοιραστεί την εμπειρία του.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία

Το 2019 είχα μείνει εδώ:
Davinci
Διεύθυνση:Via Carlo Alberto 26, Κεντρικός Σταθμός, 00185 Ρώμη, Ιταλία.

και φέτος αρχές Νοεμβρίου εδώ:
Domus Santa Caterina
Διεύθυνση: Via Carlo Emanuele I 49, Κεντρικός Σταθμός, 00185 Ρώμη, Ιταλία

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο ή επικίνδυνο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

Εντυπωσιαστηκα προ ημερων απο την τοσο βαρια αστυνομευση. Συνεχεις ελεγχοι, μονιμη πλεον παρουσια στρατου στην πλατεια, παντου καμερες. Το βραδυ μετα τις 23.00 βλεπεις πιο πολυ δυναμεις ασφαλειας παρα περαστικους. Μην ξεχναμε ξεκινα το Giubileo κ η πολη αλλα κ οι Αρχες δινουν τεραστια σημασια να εκμηδενισουν την εγκληματικοτητα, προσπαθεια που ξεκινησε το καλοκαιρι.
Ανετα μενεις νοτια εως το υψος του mercato centrale και στα τετραγωνα ως εκει, ως via principe amedeo και αντιστοιχα βορεια. Δυτικα προς repubblica οπως αναφερθηκε ασφαλης περιοχη. Αποφευγεις προς μετρο vittorio emanuele, castro pretorio.

connosp

Member
Το Τέρμινι είναι κάτι αντίστοιχο της Ομονοίας. Πολύ κεντρικό και βολικό αλλά και μέρος που μαζεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι, οπότε και μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Ίσως είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα από Termini προς Repubblica παρά από Termini προς Vittorio Emanuele ή Cavour ή Castro Pretorio. Σε κάθε περίπτωση όμως παντού χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση. Ενώ περπατάς να κοιτάζεις εκτός από μπροστά, δεξιά-αριστερά και πίσω για να ελέγχεις αν κάποιος σε παρακολουθεί κι αν υποψιάζεσαι κάτι τέτοιο να περνάς απέναντι. Μπες στα σχόλια των ξενοδοχείων που ενδιαφέρεσαι κι ίσως βρεις κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση ή από ποιον δρόμο να πας. Αν καταλήξεις σε κάποια προεπιλογή, μπορείς να γράψεις κι εδώ, ίσως κάποιος να έχει μείνει και να μοιραστεί την εμπειρία του.
Ένα κατάλυμα που με έμεινα τον Ιούνιο ήταν το
https://www.booking.com/Share-xzlXRW
κοντά στο Termini αν είναι διαθέσιμο θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένη (ήσυχο, ασφαλή, κεντρικό)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.749
Μέλη
39.488
Νεότερο μέλος
DespinaTsi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom