orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Άρα δε πήγατε στις Βάγκες Δεν πειράζειΔεν μείναμε στην κεντρική αλλά δεν ξέρω και πως λέγεται αυτή που πήγαμε. Περπατήσαμε για λίγη ώρα και σταματήσαμε σε ένα σημείο που φαίνονταν ωραία τα νερά, βρήκαμε μια σκιά κάτω από τους κέδρους και καθίσαμε.
Συνήθως τα καραβάκια πάνε πακέτο. Δηλαδή άμα πάρεις το καραβάκι στις 10:00 τότε πρέπει να γυρίσεις με το ίδιο στις 17:00 (ή τελοσπαντων όποια ώρα είναι). Ειδικά τώρα που υπάρχει και COVID νομίζω είναι και απαιτούμενο να πας με το ίδιο καραβάκι προκειμένου να υπάρχει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος (ιχνη-ποια χαχαχαχα). Τουλάχιστον έτσι ήταν πέρυσι. Χρειάζεται τηλέφωνο σίγουρα στην Ιεράπετρα και στο Μακρύγιαλο για το Κουφονήσι για να δείτε τις ώρες.@alma δώσε και μερικές πληροφορίες αν θέλεις.
Συχνότητα δρομολογίων, κόστος, πόση ώρα απαιτεί η μετάβαση από την Ιεράπετρα αλλά και πόση ώρα «πρέπει» να μείνεις, περιμένοντας καραβάκι για επιστροφή.
Για παράδειγμα έχει ένα που πάει πρωί κι ένα που επιστρέφει απόγευμα ή συχνότερα δρομολόγια;
Αφού δε δουλεύει το αναψυκτήριο στο νησί, τα νερά και η τροφή από πριν είναι μεγάλο must γιατί αλλιώς σε πιάνει απελπισία. Πέρυσι ήμασταν 2 άτομα και είχαμε 6 0,5l μπουκάλια νερό και μας τελείωσε το τελευταίο καμια ώρα πριν φύγουμε και μπήκα στο πλοιαράκι σα το λυσσασμένο.
Επίσης μεγάλο must να έχεις δει τον καιρό από πριν, είναι τέτοιοι οι αέριδες που μπορεί στη Χρυσή να έχει αέρα και στο Κουφονήσι να έχει άπνοια ή το ανάποδο. Στη Χρυσή έχει παραλίες και στη βόρεια και στη νότια μεριά, στο Κουφονήσι οι καλές παραλίες που σε πάει το καραβάκι είναι στη νότια μεριά του νησιού.
Τώρα εάν θυμάμαι ένα πρακτορείο είχε δώσει τιμή 25 ευρώ και το άλλο πρακτορείο είχε τιμή 22 ευρώ. Κάτι τέτοιο, ειλικρινά δε θυμάμαι τιμές, αλλά μου έκανε εντύπωση που πρακτορεία σε απόσταση κάποιων μέτρων να δίνουν διαφορετικές τιμές.
Last edited: