MVSylvia
Member
Σκεψου και το ενδεχομενο πολυημερου τρεκ εκτος των ημερησιων (εκτος κ αν στις ημερησιες διανυκτερευετε σε αλλο μερος καθε φορα κ οχι επιστροφη στην ιδια βαση)Εγώ θα τη πω την αμαρτία μου: η μεγάλη μου αγάπη είναι πλέον τα βουνά και όχι οι θαλασσες και ομολογουμένως το εξωτερικό μου έχει λείψει. Ίσως είναι λοιπόν ευκαιρία να γίνει ένα ταξίδι που έχω εδώ και 2-3 χρόνια στο μυαλό μου, τα Παμιρ. Σε αντίθεση με τους περισσότερους που κάνουν το κλασικό τουρ των 7-8 ημερών, εμείς θα προτιμήσουμε να το απολαύσουμε. Σε ένα από τα ωραιότερα τοπία του κόσμου είναι κρίμα να μην αφιερώσουμε το χρόνο που του αξίζει, λέμε επομένως για ένα ξεγυρισμένο 12ημερο. Θελουμε να μην είμαστε συνέχεια στο δρόμο και φυσικά να κάνουμε ημερήσια τρεκ για να απολαύσουμε το μεγαλείο των βουνών. Το Κιργισταν θα γίνει ξεχωριστό ταξίδι στο μέλλον (μπορεί και στο πολύ κοντινό). Θεωρώ ότι ένα τέτοιο ταξίδι είναι σχετικά ασφαλές αφού θα είσαι σε δικό σου μεταφορικό μέσο και στις ερημιές της φύσης δε θα υπάρχει λόγος ανησυχίας ή περιορισμών.
Fingers crossed.
Θα σου δωσω μολις βρω χρονο να ψαξω τα κοντακτ αυτου του θεου που χρησιμοποιησαμε εμεις στα Φαν αλλα ξερω οτι σαν οδηγος ειναι τοπ κ στα Παμιρ. Οι τιμες ηταν στο 1/3 σε σχεση με τα γνωστα γραφεια (καραβανισταν κτλ):
Trekking in Tajikistan's Fann mountains, central Asia's 'crown jewels'
Δυστυχως την περιοδο που ειναι επισκεψιμα τα βουνα, πλεον υπαρχει αρκετουτσικος τουρισμος αλλα τιποτα το ενοχλητικο, δεν με πειραξε καθολου κ ας νομιζα πως θα ειμαστε μονοι μας.
Ο συνταξιδιωτης που συνεχισε μετα στα Παμιρ ειπε το ιδιο.
Θα ψαξω να σου βρω κ εναν που ηταν τσιμπημενος αλλα προτεινε ωραιους συνδυασμους κ επισης καποια βιβλια τρεκκινγκ κ ενα μπλογκ με εγκυρη πληροφορια. Ειναι που ειμαι τελειως χυμα στο να κραταω πληροφοριες κ μετα θελει ανασκαφη για να τα ξαναβρω.
Last edited: