Διακοπες καλοκαιρι 2021:Ελλαδα η εξωτερικο;

Καλοκαίρι 2021, που πάμε?

• Total voters
    101

MVSylvia

Member
Εγώ θα τη πω την αμαρτία μου: η μεγάλη μου αγάπη είναι πλέον τα βουνά και όχι οι θαλασσες και ομολογουμένως το εξωτερικό μου έχει λείψει. Ίσως είναι λοιπόν ευκαιρία να γίνει ένα ταξίδι που έχω εδώ και 2-3 χρόνια στο μυαλό μου, τα Παμιρ. Σε αντίθεση με τους περισσότερους που κάνουν το κλασικό τουρ των 7-8 ημερών, εμείς θα προτιμήσουμε να το απολαύσουμε. Σε ένα από τα ωραιότερα τοπία του κόσμου είναι κρίμα να μην αφιερώσουμε το χρόνο που του αξίζει, λέμε επομένως για ένα ξεγυρισμένο 12ημερο. Θελουμε να μην είμαστε συνέχεια στο δρόμο και φυσικά να κάνουμε ημερήσια τρεκ για να απολαύσουμε το μεγαλείο των βουνών. Το Κιργισταν θα γίνει ξεχωριστό ταξίδι στο μέλλον (μπορεί και στο πολύ κοντινό). Θεωρώ ότι ένα τέτοιο ταξίδι είναι σχετικά ασφαλές αφού θα είσαι σε δικό σου μεταφορικό μέσο και στις ερημιές της φύσης δε θα υπάρχει λόγος ανησυχίας ή περιορισμών.
Fingers crossed.
Σκεψου και το ενδεχομενο πολυημερου τρεκ εκτος των ημερησιων (εκτος κ αν στις ημερησιες διανυκτερευετε σε αλλο μερος καθε φορα κ οχι επιστροφη στην ιδια βαση)

Θα σου δωσω μολις βρω χρονο να ψαξω τα κοντακτ αυτου του θεου που χρησιμοποιησαμε εμεις στα Φαν αλλα ξερω οτι σαν οδηγος ειναι τοπ κ στα Παμιρ. Οι τιμες ηταν στο 1/3 σε σχεση με τα γνωστα γραφεια (καραβανισταν κτλ):

Trekking in Tajikistan's Fann mountains, central Asia's 'crown jewels'

Δυστυχως την περιοδο που ειναι επισκεψιμα τα βουνα, πλεον υπαρχει αρκετουτσικος τουρισμος αλλα τιποτα το ενοχλητικο, δεν με πειραξε καθολου κ ας νομιζα πως θα ειμαστε μονοι μας.

Ο συνταξιδιωτης που συνεχισε μετα στα Παμιρ ειπε το ιδιο.

Θα ψαξω να σου βρω κ εναν που ηταν τσιμπημενος αλλα προτεινε ωραιους συνδυασμους κ επισης καποια βιβλια τρεκκινγκ κ ενα μπλογκ με εγκυρη πληροφορια. Ειναι που ειμαι τελειως χυμα στο να κραταω πληροφοριες κ μετα θελει ανασκαφη για να τα ξαναβρω.

Last edited:

GTS

Member
Σκεψου και το ενδεχομενο πολυημερου τρεκ εκτος των ημερησιων (εκτος κ αν στις ημερησιες διανυκτερευετε σε αλλο μερος καθε φορα κ οχι επιστροφη στην ιδια βαση)

Θα σου δωσω μολις βρω χρονο να ψαξω τα κοντακτ αυτου του θεου που χρησιμοποιησαμε εμεις στα Φαν αλλα ξερω οτι σαν οδηγος ειναι τοπ κ στα Παμιρ. Οι τιμες ηταν στο 1/3 σε σχεση με τα γνωστα γραφεια (καραβανισταν κτλ):

Trekking in Tajikistan's Fann mountains, central Asia's 'crown jewels'

Δυστυχως την περιοδο που ειναι επισκεψιμα τα βουνα, πλεον υπαρχει αρκετουτσικος τουρισμος αλλα τιποτα το ενοχλητικο, δεν με πειραξε καθολου κ ας νομιζα πως θα ειμαστε μονοι μας.

Ο συνταξιδιωτης που συνεχισε μετα στα Παμιρ ειπε το ιδιο.

Θα ψαξω να σου βρω κ εναν που ηταν τσιμπημενος αλλα προτεινε ωραιους συνδυασμους κ επισης καποια βιβλια τρεκκινγκ κ ενα μπλογκ με εγκυρη πληροφορια. Ειναι που ειμαι τελειως χυμα στο να κραταω πληροφοριες κ μετα θελει ανασκαφη για να τα ξαναβρω.
Αμα έχεις μεηλ του οδηγού δωστο μου ναι, ευχαριστώ πολύ! Για πολυήμερο τρεκ δε νομίζω ότι τα καταφέρνω: πριν λίγο γύρισα από διαδρομή Καισαριανη-Παιανια (και πίσω) και είμαι μισος μέσα στο φέρετρο...

GTS

Member
@GTS :haha: :haha: :haha: :haha: Άσε και εγώ πριν δυο χρόνια τρέκαρα με φουλ δυνάμεις στις βουνάρες, τώρα βαριανασαίνω σε κλίση 5 μοιρών :haha:

Το μειλ του Niyozkul Nematov ειναι
[email protected]
Είσαι πρώτος. Κι επειδή έχω κάνει μικρά τρεκ σε ψηλά βουνά (Άνδεις), από ένα υψόμετρο και πάνω γίνεται πολύ ζόρι. Στα 5000μ μαλιστα ούτε τη πιο χαζή ανηφόρα.

RanouG

Member
Καλησπέρα παιδιά ,έχετε υπόψη για διακοπές εξωτερικού καλοκαίρι ,ότιδηποτε αφορά Ευρώπη χωρίς να είναι απαραίτητα παραθαλάσσιο ,αρκεί να είναι δροσερό .Μην είναι Ιταλία ας πούμε !
Ευχαριστώ!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα παιδιά ,έχετε υπόψη για διακοπές εξωτερικού καλοκαίρι ,ότιδηποτε αφορά Ευρώπη χωρίς να είναι απαραίτητα παραθαλάσσιο ,αρκεί να είναι δροσερό .Μην είναι Ιταλία ας πούμε !
Ευχαριστώ!
E, Σβάλμπαρντ, τι άλλο; Νορβηγία - Η κατάκτηση του άγριου Βορρά

RanouG

Member
Ευχαριστώ πολύ .Έχω δει πολύ όμορφα σχόλια για αυτό το μέρος .Υπάρχει και κάτι άλλο ως επιλογή να μου πείτε για καλοκαιρι,κάτι καλό και χωρίς να έχει τις θερμοκρασίες Ελλάδας Ιταλίας ,Γαλλίας ?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ευχαριστώ πολύ .Έχω δει πολύ όμορφα σχόλια για αυτό το μέρος .Υπάρχει και κάτι άλλο ως επιλογή να μου πείτε για καλοκαιρι,κάτι καλό και χωρίς να έχει τις θερμοκρασίες Ελλάδας Ιταλίας ,Γαλλίας ?
Ε, ο ευρύτερος βόρειος Ατλαντικός. Ισλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Φαρόε, Γροιλανδία (αν και δεν είναι ακριβώς Ευρώπη) κλπ.

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Ευχαριστώ!
Θεωρώ αρκετά βόρεια Ευρώπη. Και λέω αρκετά βόρεια, γιατί Γερμανία και Αυστρία που ζούσα χρόνια, το καλοκαίρι έπιανε και 37άρια.
Απλά δεν είχαν οι ζέστες τη διάρκεια του νότου. Επειδή Αύγουστο θα είμαι Ισλανδία, θα σου την πρότεινα. Αλλιώς, Σκανδιναβικές χώρες.

paefstra

Member
Ετερη επιλογη που τελος Ιουνη αρχες Ιουλη φορουσαμε φθινοπωρινα μπουφαν ειναι η ορεινη Ρουμανια. Ειδικα αν θελει καποιος να ριξει το κοστος στον πατο
Η Aegean εβαλε πτησεις για Κλουζ με κατω απο 50 ευρω η διαδρομη, περνας και εκπτωτικο κουπονι κομπλε. Ωραια τοπια και μικρες πολεις, ωραιο φαι. Μια βδομαδα σε τιμες ελληνικου 3ημερου.
Edit : 80 ευρω καλοκαιρι με επιστροφη, τζαμπα πραμα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα