alexvovo
Member
Χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Περιμένω να μου πει κάποιος αν γνωρίζει κάτι και για τα υπόλοιπα νησιά που προανέφερα και θα αποφασίσωΆνετα.
Στον Αρτεμώνα μπορείς να πας με τα πόδια διανύοντας ένα μονοπάτι που ξεκινά από το κέντρο της Απολλωνίας και περνά μέσα από γραφικά σοκάκια του χωριού. Μπορείς αν θες να ανεβείς μέχρι πάνω ψηλά, στους ανεμόμυλους, και να θαυμάσεις την υπέροχη θέα από εκεί. Εναλλακτικά, μπορείς να πας στο κέντρο του Αρτεμώνα με το κτελ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι προτιμητέο, διότι χάνεις πολλές από τις ομορφιές που σου προσφέρει το περπάτημα μέσα στα σοκάκια.
Επίσης, μπορείς να ανεβείς το λεγόμενο "στενό" της Απολλωνίας (εκεί είναι συγκεντρωμένα όλα τα μαγαζιά και η νυχτερινή ζωή της Σίφνου) και να φτάσεις μέχρι την Καταβατή, ώστε να έχεις πλήρη εικόνα της χώρας.
Στο Κάστρο πηγαίνεις με το κτελ, απόσταση 10 λεπτών και αξίζει με χίλια επίσκεψη.
Όσον αφορά τις παραλίες, θα πρότεινα να επισκεφθείς τον Πλατύ Γιαλό, το Βαθύ (όμορφες παραλίες, οργανωμένες σε κάποια σημεία, με νεαρό κόσμο και οικογένειες, πρόσβαση με κτελ). Αν σου αρέσει το περπάτημα, μπορείς να πας με κτελ στον Φάρο και να περπατήσεις ένα μονοπάτι που πάει προς την Παναγία Χρυσοπηγή. Πίστευω ότι αξίζει γιατί είναι καλοφτιαγμένο, θα δεις όμορφα τοπία και θα έχεις τη χαρά της ανακάλυψης αυτών. Οι παραλίες που συναντάς ακολουθώντας το μονοπάτι είναι κατά σειρά: Φάρος, Βλυχό, Αποκοφτό, Παναγία Χρυσοπηγή. Εμένα μου άρεσε το Γλυφό (ή Βλυχό) και η Παναγία Χρυσοπηγή για μπάνιο. Αλλά τα γούστα διαφέρουν για τον καθένα...
Εδώ μπορείς να δεις τα δρομολόγια των λεωφορείων (τον Αύγουστο είναι περισσότερα)
http://www.sifnaiko-fos.gr/index.php/xrisima-sifnou/dromologia-topikon-leoforeion
Αν χρειαστείς κάποια διευκρίνιση, μη διστάσεις να με ρωτήσεις.