• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διακοπές ....ΔΕΗ.....

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Λοιπόν, συμβουλές για διακοπές…. Όχι στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό… αλλά διακοπές-πτώση τάσης στη ΔΕΗ.

- Την ιδέα για το θέμα, μου την έδωσε ο soudianos που λόγω διακοπής ρεύματος, το pc του πήγε για service.:(
- Σε συνάδελφο επίσης, κάηκε η μητρική κ.αλ. του laptop, ενώ αυτό ήταν σε σταθεροποιητή. Kόστος επισκευής 400 ευρουλάκια …. Μάλιστα της είπαν ότι η βλάβη έγινε, όχι όταν έπεσε το ρεύμα, αλλά όταν επανήλθε..
- Σε άλλον, το κλιματιστικό… του είπαν να αγοράσει έναν σταθεροποιητή (μεγάλο μηχάνημα) … κόστος …τρελλά λεφτά…:mad:
- Περσινές απώλειες μου : μια πλακέτα του ασανσέρ (120 ευρουλάκια) και η ασφάλεια αυτονομίας θέρμανσης.

Κοντολογίς, θα ήθελα τα φωτα σας… Όχι αυτά της ΔΕΗ.... ( αυτά είναι για φούντο) :mad:

- Η εγγύηση που δίνει ο σταθεροποιητής (πολύμπριζο) που οι περισσότεροι αγοράζουμε (πχ. 25 χρόνια για αποκατάσταση συσκευών) είναι μπουρμπούτσαλα και εικονική πραγματικότητα?

- Τι στην ευχή μπορεί να γίνει με ΔΕΗ για αποζημιώση ζημιών, λόγω πτώσης τάσης ?? (μάλλον τίποτε...)

- Καμμιά συμβουλή (... εκτός του να τα βγάζω όλα από τις πρίζες)...

- Με τον Σύλλογο του Καταναλωτή, έχετε βρει καμμιά άκρη? ...

Τhanks....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χμμμ.... το μονο που θυμάμαι είναι οτι διάβασα πριν κάποιους μήνες στην εφημερίδα οτι δικαστήριο (πρωτοδικειο; εφετειο; Αρειος Πάγος; δε θυμάμαι πια) δικαιωσε μια κυρία η οποια λόγω διακοπής του ρεύματος καταστράφηκαν όλα τα ηλεκτρικά της είδη. ΄Τώρα αν θα τα καταφέρεις να σε αποζημιώσουν χωρίς να καταφύγεις σε δικηγόρους και δικαστήρια χλωμό το βλέπω...
Δε χάνεις όμως τίποτε να απευθυνθείς στο νομικό τμημα της ΔΕΗ και να απαιτησεις αντίστοιχη καταβολή λογω δικαστικού προηγούμενου.

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Χμμμ.... το μονο που θυμάμαι είναι οτι διάβασα πριν κάποιους μήνες στην εφημερίδα οτι δικαστήριο (πρωτοδικειο; εφετειο; Αρειος Πάγος; δε θυμάμαι πια) δικαιωσε μια κυρία η οποια λόγω διακοπής του ρεύματος καταστράφηκαν όλα τα ηλεκτρικά της είδη. ΄Τώρα αν θα τα καταφέρεις να σε αποζημιώσουν χωρίς να καταφύγεις σε δικηγόρους και δικαστήρια χλωμό το βλέπω...
Δε χάνεις όμως τίποτε να απευθυνθείς στο νομικό τμημα της ΔΕΗ και να απαιτησεις αντίστοιχη καταβολή λογω δικαστικού προηγούμενου.
Ναι βρε Ερση μου, και εμείς πέρσυ το ίδιο είπαμε "που να τρέχουμε". Ευτυχώς το κόστος δεν ήταν μεγάλο..

Τώρα λογικό ήταν να καταφύγει η κυρία (με τις ηλεκτρικές συσκευές) στα δικαστήρια.... ευτυχώς που αποζημιώθηκε:clap:
Απλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμμιά κίνηση από ομαδικές αγωγές προς ΔΕΗ, να δεις τι καλό που θα ήταν... (παρότι χρονοβόρο....)

Και καλά λέμε εμείς για συσκευές.... τι γίνεται όμως με τα ιατρικά μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής κλπ, όταν έχει να κάνει με τον ανθρώπινο παράγοντα..:(

Α ρε Αμερική, με τις αποζημιώσεις σου (για ψίλου πήδημα) ...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τα νοσοκομεια εχουν άλλα ηλεκτρικά συστήματα με μεγαλύτερη ασφάλεια και επιπλέον εχουν και γεννήτριες- τουλάχιστον οι μεγάλες μονάδες που διατηρουν εντατικές, τεχνητά νεφρα κλπ. οπότε το πρόβλημμα δεν είναι τόσο τεράστιο.

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Τα νοσοκομεια εχουν άλλα ηλεκτρικά συστήματα με μεγαλύτερη ασφάλεια και επιπλέον εχουν και γεννήτριες- τουλάχιστον οι μεγάλες μονάδες που διατηρουν εντατικές, τεχνητά νεφρα κλπ. οπότε το πρόβλημμα δεν είναι τόσο τεράστιο.
Δυστυχώς Ερση μου, δεν εννοούσα τα νοσοκομεία, αλλά ειδικές περιπτώσεις κατ΄οικον:(

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
....όχι, όχι μη με προκαλείτε..δεν θα μιλήσω ...για δημοκρατία, συνδικαλισμό κλπ. Όλα αυτά είναι Άγια και Ανέγγιχτα...Όλα εν ονόματι και προς το συμφέρον του εργαζόμενου!!!!!!!!!!!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Δυστυχώς Ερση μου, δεν εννοούσα τα νοσοκομεία, αλλά ειδικές περιπτώσεις κατ΄οικον:(
Tελικά Μαίρη, με τριάντα ευρουλάκια καθάρισα. Περισσότερο όμως ήταν η ταλαιπωρία. το πρόβλημα ήταν ότι γίνηκαν τρία συνεχόμενα!!! black out και μετά δεν άνοιγαν τα windows. έτσι έκαναν format. Ρώτησα και μου έδειξαν ένα προστατευτικό με 50 ευρώ, που σε περίπτωση διακοπής συνεχίζει την τροφοδότηση με μπαταρία για ένα δεκάλεπτο, όποτε έχεις το χρόνο να κλείσεις το pc. είναι όμως ογκώδες και βαρύ, θα κάνω έρευνα για κάτι πιο εύχρηστο

GTS

Member
Υπολογιστής χωρίς UPS ίσον με έγκλημα. Τώρα, για το θέμα της αποζημίωσης, εάν υπάρχει υπαιτιότητα ΔΕΗ στην υπόθεση αποζημιώνεσαι. Αν υπάρχει ανωτέρα βία, όχι. Σε κάθε περίπτωση, κάνε μία αίτηση στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ στη περιοχή σου και θα λάβεις απάντηση όπως και να'χει. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ αποδέχεται την ευθύνη της και αποζημιώνει.

Ρίξε μια ματιά και εδώ: ΔΕΗ Α.Ε.

Και πριν κάποιοι ξεσπαθώσουν μιλώντας για συνδικαλιστές και πράσινα άλογα να σκεφτούν ότι υπάρχει και η ανωτέρα βία και οι αστάθμητοι-απρόβλεπτοι παράγοντες. Δηλαδή αν πέσει κεραυνός φταίει η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ? Ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω πριν μιλήσουμε, δε βλάπτει. Και να θυμόμαστε πως ότι φτιάχνεται χαλάει....απλοί κανόνες τεχνικής επιστήμης.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπολογιστής χωρίς UPS ίσον με έγκλημα. Τώρα, για το θέμα της αποζημίωσης, εάν υπάρχει υπαιτιότητα ΔΕΗ στην υπόθεση αποζημιώνεσαι. Αν υπάρχει ανωτέρα βία, όχι. Σε κάθε περίπτωση, κάνε μία αίτηση στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ στη περιοχή σου και θα λάβεις απάντηση όπως και να'χει. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ αποδέχεται την ευθύνη της και αποζημιώνει.

Ρίξε μια ματιά και εδώ: ΔΕΗ Α.Ε.

Και πριν κάποιοι ξεσπαθώσουν μιλώντας για συνδικαλιστές και πράσινα άλογα να σκεφτούν ότι υπάρχει και η ανωτέρα βία και οι αστάθμητοι-απρόβλεπτοι παράγοντες. Δηλαδή αν πέσει κεραυνός φταίει η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ? Ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω πριν μιλήσουμε, δε βλάπτει. Και να θυμόμαστε πως ότι φτιάχνεται χαλάει....απλοί κανόνες τεχνικής επιστήμης.
Το τι είναι ανωτέρα βία και τι όχι παίρνει πάρα πολύ "ξεχείλωμα". Όταν π.χ. συμβαίνει διακοπή ουδετέρου σε μια πολυκατοικία (συνήθως στο κέντρο της Αθήνας, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κόβεται ένα καλώδιο 40ετίας κάτω από το πεζοδρόμιο, εξ αφορμής κάποιου φορτίου στο πεζοδρόμιο), ποιός φταίει? Το φορτίο π.χ. (φορτηγό) στο πεζοδρόμιο, η ελλιπής συντήρηση του δικτύου επί 40+ χρόνια, ή ο μηχανικός που επέλεξε την όδευση από εκείνο το σημείο?

Αυτή η ανωτέρα βία είναι η καραμέλα που όλοι οι μηχανικοί χρησιμοποιούμε για να φυλαχτούμε από τις κακές μας προβλέψεις. Οι μισές και βάλε φυσικές καταστροφές θα μπορούσαν με τα κατάλληλα μέτρα να έχουν αποφευχθεί (π.χ. αντιπλημμυρικά έργα), αλλά τις αποδίδουμε πάραυτα στην ανωτέρα βία και ξεμπερδεύουμε.

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Το μόνο που μας σώζει με το ups είναι να μη χάσουμε κάποιο αρχείο που δεν αποθηκεύτηκε πριν να πέσει το ρεύμα. Το πρόβλημα που προέκυψε στον soudiano χρειάζεται όντως απανωτά black outs, συνήθως τα windows συνέρχονται χωρίς format.
Η μεγάλη ζημιά γίνεται τη στιγμή που επανέρχεται το ρεύμα οπότε μπορεί η τάση του να είναι πάρα πολύ υψηλή με αποτέλεσμα να "καίγονται" τα τροφοδοτικά ή άλλα συστήματα των συσκευών.
Όσον αφορά τις αποζημιώσεις της ΔΕΗ είχα διαβάσει ότι μπορεί να δοθεί αποζημίωση φτάνει να αποδειχτεί ότι η ζημιά προκλήθηκε από υπερφόρτιση και (τώρα το παραθυράκι) δεν υπήρχε προειδοποίηση από τη ΔΕΗ!!! Γι' αυτό όταν έχουν προγραμματισμένες απεργίες βγάζουν ανακοίνωση με τις ώρες διακοπής, οπότε δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα... Για τις περιπτώσεις όμως που οι διακοπές είναι ξαφνικές, νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να δικαιωθεί κάποιος αρκεί να διαθέτει υπομονή...

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Αγαπητέ GTS, είπα ότι δεν θα "σηκώσω το γάντι" αλλά...
Δεν αναφέρθηκα , δεν υπονόησα, την "ανωτέρα βία και οι αστάθμητοι-απρόβλεπτοι παράγοντες" (αυτά είναι πάνω απ' τις δυνάμεις μας)αλλά μόνο τους "συνδικαλιστές και πράσινα άλογα"
που σωστά αναφέρεις(!!!) που εκβιάζουν τους πραγματικά δημιουργούς πλούτου-εργαζόμενους (ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία).
Έλα ντε όμως που ο αγαπητός Ταβερ "αγγίζει" ακόμα και την..."ανωτέρα βία και οι αστάθμητοι-απρόβλεπτοι παράγοντες".
Και σαν να μου φαίνεται ότι έχει δίκιο!!! Ακόμα και τις συνέπειες της Φύσης, ο έντιμος, οργανωμένος, νοικοκύρης, εργατικός, δημιουργικός, νομοταγής, συνειδητοποιημένος, φιλοπρόοδος λαός, τις αντιμετωπίζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ και τελικά ενσκύπτουν, πάνω του, ηπιότερες.

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Tελικά Μαίρη, με τριάντα ευρουλάκια καθάρισα. ..... τρία συνεχόμενα!!! black out και μετά δεν άνοιγαν τα windows. έτσι έκαναν format. Ρώτησα και μου έδειξαν ένα προστατευτικό με 50 ευρώ.........θα κάνω έρευνα για κάτι πιο εύχρηστο
αα εντάξει φθηνά την γλύτωσες Αντώνη :D
Ψάξτο λίγο περισσότερο και από φόρουμς (insomnia κλπ)

Εγώ δυστυχώς, έχω αμελήσει.:(... (γυρεύοντας πάω μάλλον....)
το μόνο που κάνω είναι να κατεβάζω τα πάντα σε εξωτερικό δίσκο...)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom