• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Διαδικτυακό μουσείο του... κιτς

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
«Πολύ άσχημη τέχνη για να την αγνοήσει κανείς». Με αυτό το σύνθημα συστήθηκε το διαδικτυακό Μουσείο Κακής Τέχνης.

Το μουσείο αυτό, ή αλλιώς MOBA (Museum of Bad Art), που δεν θα πρέπει κανείς να το μπερδέψει με το γνωστό μουσείο MOMA της Νέας Υόρκης, συγκεντρώνει τα "πιο άσχημα έργα τέχνης, τα οποία, όμως, σε καμία περίπτωση, δεν θα έπρεπε να περάσουν απαρατήρητα".

Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στο μουσείο αυτό και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του MOBA, κάθε προσφορά είναι καλοδεχούμενη.

Τα έργα τέχνης είναι ταξινομημένα σύμφωνα με τη θεματολογία που καλύπτουν... Μπορείτε να πάρετε μια μικρή ιδέα του τι περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα στις εικόνες που ακολουθούν...

η συνέχεια του άρθρου Διαδικτυακό μουσείο του... κιτς | Τέχνες | Ελευθεροτυπία

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Μα πως μπορεί ένα έργο τέχνης να χαρακτηριστεί ‘κακό’; Αυτό δεν είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα; Προσωπικά κανένα από τα έργα του λινκ που περιλαμβάνονται στο μουσείο δεν θίγει την αισθητική μου.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ας ενημερώσει κάποιος τον αρθρογράφο ότι το Κίτς είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, και όχι κάθε λογής "κακή" τέχνη γενικώς.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
κιτς το [<k>íts] O (άκλ.) : για κτ. που χαρακτηρίζεται από κραυγαλέα έλλειψη καλού γούστου, για κτ. που φτάνει στα όρια του γελοίου λόγω κυρίως των υπερβολικών και ετερόκλητων στοιχείων που το απαρτίζουν

(Λεξικό Τριανταφυλλίδη)

Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε πολλά μουσεία "καλής τέχνης" έχω δει έργα που μου άρεσαν λιγότερο!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ωραία, συγκεντρώστε τα ούλα και φέρτε τα να τα εκθέσουμε στο Trikkis Palace...

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Μα πως μπορεί ένα έργο τέχνης να χαρακτηριστεί ‘κακό’; Αυτό δεν είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα; Προσωπικά κανένα από τα έργα του λινκ που περιλαμβάνονται στο μουσείο δεν θίγει την αισθητική μου.
Το καλο και το κακο,το ηθικο και το ανηθικο,το ομορφο και το ασχημο,παντα χωρανε αμφισβητηση και υποκειμενισμο.
Ομως, το κιτς,ειναι η φτηνη απομιμηση,το δηθεν,το ρητορικο,το επιτηδευμενα εντυπωσιακο.Με ενα λογο,αυτο που παρουσιαζεται σαν διαφορετικο,απο αυτο που ειναι...
Θα το δουμε στην αθωα και αφελη μορφη του,οπως η κινεζικη πορσελανη,στο μικροαστικο δυαρακι και την περμαναντ της θειας,στους αρραβωνες της ξαδερφης, ως την επικινδυνη και χυδαια,που αφορα τον λαικισμο των πολιτικων,της προπογανδας,των ΜΜΕ...
Δεν ειναι τυχαιο,οτι το κιτς θριαμβευσε την δεκαετια του 30,με τον ψευδοκλασικισμο του ναζισμου και τον σοσιαλιστικο ρεαλισμο του σταλινισμου...
Οσο για τα εργα του μουσειου του κιτς,εγω θεωρω οτι οι καλλιτεχνες,επιχειρουν ενα ειρωνικο παιχνιδι πανω σε διασημα εργα και αυτο εμενα με αφηνει αδιαφορη.

Lalibela

Member
ο καθενας μπορει να παρει ενα κουβα μπογια να τον πεταξει σε εναν καμβα
και να το πει τεχνη
ναι ειναι καθαρα υποκειμενικο

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Καλα,αυτα που εχω δει εγω στο μουσειο μοντερνας τεχνης στην βιεννη,απλα δεν παιζονται....:shock:
Δεν μπορω να τα πω κι ολα δημοσια...
Εμας καλιτεχνης τσαλαβουτουσε γυμνος τον πισινο του στο χρωμα και μετα κυλιοταν στον καμβα..........:roll:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλα,αυτα που εχω δει εγω στο μουσειο μοντερνας τεχνης στην βιεννη,απλα δεν παιζονται....:shock:
Δεν μπορω να τα πω κι ολα δημοσια...
Εμας καλιτεχνης τσαλαβουτουσε γυμνος τον πισινο του στο χρωμα και μετα κυλιοταν στον καμβα..........:roll:
Όταν λέμε ζωγραφική του κ.... δηλαδή, αυτό εννοούμε, ε?

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
:haha::haha::haha::haha:....ακριβως.......:haha::haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα