Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
εδώ θα διαφωνήσω μερικώς με το φιλο thanosth. όπως μου είπε ιταλός αστυνομικός σε έλεγχο στην autostrada βράδυ, δεν είναι υποχρεωμένος από κανένα νόμο να διαβάσει ελληνικούς χαρακτήρες. και μου φάνηκε λογικό. όπως έχω ξαναγράψει για να μην έχετε ποτέ πρόβλημα (και δεν εννοώ νομικό αλλά κάθε είδους ταλαιπωρία) ΟΛΑ τα έγγραφά μας πρέπει να ειναι και με λατινικούς χαρακτήρες. Συνοψίζω λοιπόν και ας μου το επιτρέψει ο φίλος Christos..μην αγχώνεσαι και μην προβληματίζεσαι για το (νέο) δίπλωμα!
αποσπασμα απο το δημοσιευμα της ελευθεροτυπίας:
και με αυτό να πας που έχεις τώρα, δεν θα εχεις το παραμικρό πρόβλημα!
αρκεί να συνοδεύεται απο την νεου τύπου ταυτότητα (σημ. να αναγράφεται δηλαδη το ονοματεπωνυμο σου με λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο που λογικά θα έχεις μαζί σου, ωστε να μπορεί να γινει η ταυτοποιηση σου σε πιθανό έλεγχο !
Συν η πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική σου εταιρια
συν το χαρτί απο το ΙΚΑ για την ιατροφαρμακευτική σου κάλυψη
κ εισαι οκ...
1.Διπλωμα : για ταξίδια στην ΕΕ το νέο που εκδίδεται από ΥΜΕ από 19/1 (ουσιαστικά από Αστυνομία) με 30 Ε. πληροφορίες στο σάιτ του ΥΜΕ. Για ταξίδια εκτός ΕΕ το δίπλωμα της ΕΛΠΑ (που καλύπτει επίσης και εντός ΕΕ μαζί με το εθνικό δίπλωμα, το ροζ)
2. Διεθνή άδεια με λατινικούς χαρακτήρες. εκτός ΕΕ πολύπτυχο ΕΛΠΑ. Προσοχή αν δεν ταξιδεύει ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Χρειάζεται εξουσιοδότηση.
3. Πράσινη κάρτα από ασφαλεια.
4. Προαιρετικά: κάρτα υγείας από το ταμείο ασφάλισης του καθενός για ταξίδια εντός ΕΕ και ΕΟΧ. εκτός ΕΕ ταξιδιωτική ασφάλεια, διαβάστε σχετικά στο φόρουμ.
ελπίζω να βοηθώ και θα ήθελα να ακούσω τις σχετικές εμπειρίες σας.