• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ρωσία Διαδικασία και κόστος έκδοσης VISA για Ρωσία

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
oταν ζητησατε το invitation απο το ξενοδοχειο , σας ζητησαν να τους δωσετε ολα τα στοιχεια της πιστωτικης σας εγγραφως; εγω εκλεισα μεσω booking στο Izmaylovo και μου το ζηταει... τι κανω;:rolleyes:

_antonis_

Member
oταν ζητησατε το invitation απο το ξενοδοχειο , σας ζητησαν να τους δωσετε ολα τα στοιχεια της πιστωτικης σας εγγραφως; εγω εκλεισα μεσω booking στο Izmaylovo και μου το ζηταει... τι κανω;:rolleyes:
Φυσικά δε θα τα δώσεις. Θα επιμείνεις πως δεν τα δίνεις και ότι γνωστοί σου σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν έκαναν τίποτα τέτοιο (δεν έχω ιδέα βέβαια). Τι στοιχεία ακριβώς σου ζητάει δηλαδή, όλα;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Φυσικά δε θα τα δώσεις. Θα επιμείνεις πως δεν τα δίνεις και ότι γνωστοί σου σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν έκαναν τίποτα τέτοιο (δεν έχω ιδέα βέβαια). Τι στοιχεία ακριβώς σου ζητάει δηλαδή, όλα;
Μα τι λες στην κοπέλα βρε Αντωνη ; Αυτη είναι η τακτική των ξενοδοχείων. Τα ζητάνε ως εγγύηση για τα έγγραφα σε περίπτωση που δεν εμφανιστεις. Θα χρεωσουν στην κάρτα το ποσο σαν αποζημιωση για τον «κόπο» που έκαναν.
Ελεναρα προσπάθησε να δώσεις μια κάρτα χρεωστικη όχι πιστωτική , αν και δεν υπάρχει πρόβλημα

elaros

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Επειδή η δική μου ταλαιπωρία ξεκίνησε ήδη από την έκδοση διαβατηρίου (με στέλνανε να εκδώσω νέα ταυτότητα, περίμενα στις ουρές-ένα δράμα) δεν είχα κουράγια να ψαχτώ και για τη βίζα και το ανάθεσα σε πρακτορείο, δεν είναι όμως τόσο τραγικά τα πράγματα, σου παραθέτω κι αυτό μπας και βοηθηθείς http://www.hrcc.gr/info.php

Τώρα λίγα λόγια για την Αγία Πετρούπολη: Το να ξέρεις το κυριλλικό αλφάβητο βοηθάει, αλλά δε θα σε εμποδίσει κιόλας καθώς η πόλη είναι τουριστική και υπάρχουν πινακίδες στα αγγλικά (και στο μετρό και στους δρόμους). Ναι οι Ρώσοι δε μιλούν αγγλικά, με λίγη νοηματική και λίγα ψευτοαγγλικά όμως θα τα καταφέρεις. Εν ολίγοις δε θα είσαι και τόσο χαμένος στη μετάφραση όσο νομίζεις. Η hardcore κυριλλική κατάσταση με μηδέν αγγλικά από πινακίδες παίζει στη Μόσχα, αλλά εσύ πας μόνο Αγ. Πετρούπολη έτσι δεν είναι; Δεν έχω ένα μήνα που γύρισα από Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη και ήταν ταξίδι-μεγάλη εμπειρία, εύχομαι να πας και να το καλοευχαριστηθείς!!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
καλά η κυριλική δε είναι κι τόσο hardcore, μια καλή επανάληψη πριν πας, μια χαρά είναι, όπως κι η γνωριμία μερεικών λέξεων στα ρωσικά είναι καλό ;)

elaros

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ειδικά αν θες να παραγγείλεις και πεθαίνεις της πείνας :roll:

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
έχεις ιδέα τι έχω περάσει σε Λευκορωσίες/ Ουκρανίες? ναι μεν έχουν Κυριλική γλώσσα, άλλα δε έχουν καμία σχέση με τα Ρωσικά. πχ το ευχαριστώ στα Ρωσικά είναι σπασίμπο κι στα Ουκρανικά ντζιακούι, όπως κι έχουν παραπάνω γράμματα στην αλφάβητο τους ;)

_antonis_

Member
Μα τι λες στην κοπέλα βρε Αντωνη ; Αυτη είναι η τακτική των ξενοδοχείων. Τα ζητάνε ως εγγύηση για τα έγγραφα σε περίπτωση που δεν εμφανιστεις. Θα χρεωσουν στην κάρτα το ποσο σαν αποζημιωση για τον «κόπο» που έκαναν.
Ελεναρα προσπάθησε να δώσεις μια κάρτα χρεωστικη όχι πιστωτική , αν και δεν υπάρχει πρόβλημα
Πάντως εμένα όπου ζητούσαν στοιχεία πιστωτικής για την Αφρική,δεν έδινα. Ζητούσα online σύστημα κατάθεσης να κάνω εγώ την χρέωση της κάρτας μου. Άλλο το θέμα με τη Ρωσία όμως, εσείς ξέρετε.
Βέβαια, αν γίνει το θέμα με χρεωστική είναι μια χαρά, καλύτερα κάνε το έτσι elenara.

marquis

Member
Εμάς το Radisson, είχε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Ζητούσε όλα τα στοιχεία της πιστωτικής γραπτώς προκειμένου να δώσουν την πρόσκληση.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
σας ευχαριστω πολυ ολους, θα την βγαλω απο ενα σαιτ που ειπε ο φιτζιανο γιατι δεν μου τη δινουν δωρεαν επειδη εκλεισα απο booking...

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
σας ευχαριστω πολυ ολους, θα την βγαλω απο ενα σαιτ που ειπε ο φιτζιανο γιατι δεν μου τη δινουν δωρεαν επειδη εκλεισα απο booking...
Ετσι σου ειπαν??? Επειδη εκλεισες απο booking??? Τι σημασια εχει?? Και γω απο το booking το εκλεισα το δωματιο και δεν πληρωσα για visa support(δεν μου ζητησαν λεφτα , παρα μονο την καρτα για εγγυηση)

dmdoc

Member
Elenara,η Ευαγγελία σου τα λέει καλά.Η διαδικασία είναι ίδια παντού(ανεξαρτήτως τρόπου κράτησης),ακόμα και στο Hilton που έκλεισα εγώ.Ζητήσανε-και έδωσα-τα στοιχεία της πιστωτικής,ώστε να χρεωθεί με ποσό που έχουν προαναφέρει για τα visa support documents,αν για κάποιο λόγο ακυρωθεί η κράτησή μου.Σε κάποια άλλα ξενοδοχεία ίσως χρεώνουν εξ αρχής το service,άλλωστε το ίδιο δεν κάνουν οι άλλοι διαμεσολαβητές;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom