Ενδιαφέρομαι και εγώ για βίζα... Αγία Πετρούπολη θα πάμε συγκεκριμένα με λεωφορείο απ'το Ταλίν δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο επειδή δεν φτάνουμε με αεροπλάνο...Ποσο ταλαιπωρία αυτή η Βίζα! Σήμερα ανακάλυψα ότι πρέπει να βγάλω βίζα για Ρωσία.. παλι καλά έχω ενα μηνα περιθώριο! Απο αύριο ξεκινάω την διαδικασία. Μέσω δυο τουριστικών γραφείων που ρώτησα το ενα ηθελε 95€ συν 2€ την μέρα για την ταξιδιωτική ασφάλεια και το αλλο ήθελε 100€ συν 2€ την μερα για ασφάλεια, θα δω ποσο θα μου βγει αν το κάνω μόνος μου! Η σελίδα για την έκδοση και πληροφορίες ειναι www.vhs-greece.com
Πρωτον απο το ξενοδοχείο που ειχα κανει κράτηση μου στείλανε μια φορμα για να συμπληρώσω και να τους την ξανα στειλω υπογεγραμμένη, όπως τα διαβατήρια και την πιστωτική κάρτα όπου δεν έχω, εχω χρεωστική... Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα σκαναρω ολα αυτα κ να δεχτούν τις φώτος που θα τα βγάλω... κ ολα αυτα για να μου στείλουν μετα ενα αλλο χαρτί σαν πρόσκληση για να το εχω μαζι για να παραδώσω για την έκδοση της βίζας..
Δεύτερον στο site στις πληροφορίες λεει οτι πρεπει να κανω αίτηση αν κατάλαβα καλα με τα στοιχεία μου και θα μου στείλουν μια αίτηση μετα για να την κατεβάσω να την συμπληρώσω κ να την εχω μαζι κ αυτη οταν παω να παραδώσω τα χαρτιά...
Τρίτον οκ χρειάζεται μια φώτο...
Τέταρτον πρέπει να ψαξω να βρω ασφαλιστική εταιρία για να βγάλω ταξιδιωτική ασφάλεια..
Και πέμπτον πρέπει να κλεισεις ηλεκτρονικό ραντεβού για να πας να καταθέσεις τα χαρτιά...
Μετα κάνεις κ τον σταυρό σου οτι ολα ειναι οκ κ τα εχεις ολα σωστα...Αλλιώς δεν ξερω τι αλλο κάνεις!
Δεν έχουν άδικο ισως που ζητάνε τοσα τα ταξιδιωτικά γραφεία για ολα αυτα αλλα θα δω την διαφορα στην τιμή κ αν ολα πανε καλα θα σας πω. Μια εβδομάδα λέει οτι κανει να βγει.
Γράφει ακόμα ότι απο τις 8 Φεβρουαρίου 2016 η αμοιβή υπηρεσίας και για την παραλαβή επεξεργασια εγγράφων για την έκδοση Ρωσικης βιζας στο κέντρο θεωρισεων θα διαμορφωθεί στα 25 ευρώ συν φπα για κάθε διεκπεραίωση.... μακάρι!!!
Επίσης αν ειχα εναν εκτυπωτή και ενα σκάνερ σπίτι μου δεν θα με ένοιαζε... αλλα το τρέξιμο αυτό με τρελαίνει!!! Καλο σας βράδυ και θα σας πω παλι μολις ειναι ολα έτοιμα!
Μπορείς να με ενημερώσεις για το που βρήκες ταξιδιωτική ασφάλιση τελικά και πόσο κόστισε όλη η διαδικασία?
για την πρόσκληση απ'το ξενοδοχείο αν κάνω κράτηση με booking μετά λογικά πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους μέσω mail για να μου την στείλουν?
Όλα αυτά που αναφέρεις αφορούν το προξενείο στην Αθήνα ή κάπου αλλού?