DRAKFIREMAN
Member
άριστη η περιγραφή σου και άριστες οι φωτογραφίες.έχεις αποδόσει πολύ όμορφά όλους τους θρησκευτικούς προορισμούς.πάντα τέτοια!!
Όλη η νότια-νοτιοανατολική Τουρκία (Αττάλεια, Άδανα, Γκαζιαντέπ, Αντιόχεια, Μάρντιν κ.λπ) ήταν στα σχέδιά μας για ταξίδι οδικώς, αλλά δυστυχώς προλάβαμε και πήγαμε μόνο Αττάλεια, στα υπόλοιπα δε το βλέπω να μπορούμε να πάμε σύντομα και με τη φόρα που έχει πάρει ο Ερντογάν μάλλον θα τα ξεχάσουμε για πολύ καιρόΤο Γκαζιαντέπ δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, αν εξαιρέσεις το μοναδικό μουσείο με τα μωσαϊκά. Εκεί κοντά όμως έχει πράμα. Αντάκυα (Αντιόχεια), Ούρφα κλπ. Τα Άδανα ναι αξίζουν. Τώρα βέβαια εκεί κάτω είναι είναι λίγο σα να παίζεις με ένα βαρέλι μπαρούτι.
Γκαζιαντέπ, Μαρντίν και πιό πέρα είναι πολύ ενδιαφέρουσες περιοχές, μία διαφορετική Τουρκία! Αυστηρά συντηρητικές κοινωνίες με σκληρούς κανόνες και έθιμα. Πιό ''ευρωπαϊκή'' θα έλεγα την Αττάλεια λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.Όλη η νότια-νοτιοανατολική Τουρκία (Αττάλεια, Άδανα, Γκαζιαντέπ, Αντιόχεια, Μάρντιν κ.λπ) ήταν στα σχέδιά μας για ταξίδι οδικώς, αλλά δυστυχώς προλάβαμε και πήγαμε μόνο Αττάλεια
Γι΄αυτές τις περιοχές μας έχει μιλήσει η φίλη μας Aygul, η οποία πριν κάποια χρόνια λόγω ενασχόλησής της με τα συνδικαλίστικά μετατέθηκε από Σμύρνη κάπου εκεί, δε θυμάμαι τώρα πόλη, αλλά απ' ότι μας έχει πει ήταν τα χειρότερα χρόνια της ζωής της. Μία κοπέλα μεγαλωμένη σε οικογένεια με ευρωπαϊκό τρόπο ζωής βρέθηκε ξαφνικά εκεί, κόντεψε να σαλτάρει. Η Αττάλεια δεν έχει σχέση με αυτά, πάρα μα πάρα πολύ τουριστική, εμείς είχαμε πάει Αύγουστο του 2014 και είχε αφόρητη ζέστη και υγρασία σε σημείο να μην μπορείς να αναπνεύσεις, κόλλαγες παντού. Και με τέτοιο καιρό αποκλείσαμε οποιαδήποτε επίσκεψη σε αξιοθέατα τριγύρο, που έχει πολλά. Τη βγάζαμε όλη μέρα στην παραλία. Πιστεύω ότι άνοιξη πρέπει να είναι καλή εποχή. Μιας και έχεις ρίζες από εκεί, πρέπει να πας. Δε νομίζω ότι εκεί είναι τόσο επικινδύνα όσο οι άλλες περιοχές.Γκαζιαντέπ, Μαρντίν και πιό πέρα είναι πολύ ενδιαφέρουσες περιοχές, μία διαφορετική Τουρκία! Αυστηρά συντηρητικές κοινωνίες με σκληρούς κανόνες και έθιμα. Πιό ''ευρωπαϊκή'' θα έλεγα την Αττάλεια λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.
Η Αττάλεια αν και τόπος καταγωγής των παππούδων και των γιαγιάδων μου, (μεγάλωσα με τις ιστορίες και τις αναμνήσεις τους για τα χρόνια που έζησαν πριν την καταστροφή αλλά και για τις δύσκολες ώρες του μεγάλου ξεριζωμού) , δεν έχω πετύχει ακόμα να την επισκεφθώ - ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον.
Όμως όπως το γράφεις, αν δεν ηρεμήσει η κατάσταση στην περιοχή, είναι σχεδόν απαγορευτικό ένα ταξίδι ειδικά σε εκείνα τα μέρη.
Έχω ''κολλήσει'' τα τελευταία χρόνια με το Μπόντρουμ και την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια την αφήνω όλο για αργότερα. Ο αδελφός μου έχει γυρίσει όλα τα παράλια και έφτασε μέχρι και την Αττάλεια και από ότι μου είπε είναι πολύ εντυπωσιακή πόλη με πολύ καλές τουριστικές υποδομές.Πιστεύω ότι άνοιξη πρέπει να είναι καλή εποχή. Μιας και έχεις ρίζες από εκεί, πρέπει να πας. Δε νομίζω ότι εκεί είναι τόσο επικινδύνα όσο οι άλλες περιοχές.
Πρέπει να κάτσω λίγο να τα υπολογίσω γιατί δυστυχώς σε κανένα ταξίδι δεν κάνουμε μετά απολογισμό τι ξοδέψαμε, οπότε ό,τι και να σου πω τώρα θα σε γελάσω. Τα ξενοδοχεία από τις κρατήσεις που είδα κατά μέσο όρο το δίκλινο μας βγήκε 52,00 ευρώ τη μέρα και ήταν καλά ξενοδοχεία, εύκολα όμως βρίσκεις και πολύ πιο οικονομικά. Και από φαγήτο αν θυμάμαι καλά δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβά, αλλά και πάλι εξαρτάται τι επιλέγεις, εμείς του δώσαμε και κατάλαβε. Θα σου απάντησω σε λίγες μέρες ακριβώς τι ξοδέψαμεΩραία ιστορία, ωραίο και ενδιαφέρον ταξίδι. Παντα τέτοια!!! Πες μου λιγο για το κοστος πάνω -κάτω πόσα πρέπει να υπολογίζει κανείς για 6-7 μέρες μετακινήσεις, φαγητό , καύσιμα κτλ
Λοιπόν ρώτησα και το σύζυγο που είναι πιο οργανωτικός από εμένα και όσον αφορά στη βενζίνη οι τιμές είναι πάνω κάτω όπως εδώ, οπότε εξαρτάται από το αμάξι πόσο καίει και από τα χιλιόμετρα που θα κάνεις, εμείς γενικά κυκλοφορούσαμε αρκετά εντός Καππαδοκίας. Χονδρικά για όλα τα χιλιόμετρα που κάναμε πρέπει να δώσαμε γύρω στα 200 ευρώ. Στο φαγητό πάλι εξαρτάται πώς τη βγάζει ο καθένας, εμείς όπως έχω πει και αποδεικνύουν και οι φώτο φάγαμε πολύ και επειδή θέλουμε να τα δοκιμάζουμε όλα, παίρναμε αρκετά πιάτα συν μπύρα-κρασιά (έχουν ωραία κρασιά εκεί) και για όλα δίναμε περίπου κατά μέσω όρο γύρω στις 80-100 λίρες για τρια άτομα. Φυσικά αν θες μπορείς να τη βγάλεις και πιο οικονομικά. Να αναφέρω ότι έξω τρώγαμε μόνο βράδυ, μας κράταγε το πλούσιο πρωινό και άντε να πίναμε κανένα καφέ τη μέρα. Αυτά που σου αναφέρω είναι Καππαδοκία. Σμύρνη λόγω νυστείας τη βγάλαμε με θαλασσινά, οπότε τα χρυσοπληρώσαμε και ήταν και χάλια, Ικόνιο από δική μας καθαρά επιλογή μιας και ήταν βράδυ Ανάστασης φάγαμε στο ξενοδοχείο και επίσης το χρυσοπληρώσαμε αφού άμα θες δείπνο σε 5*ξενοδοχείο θα τα σκάσεις (αλλά και πάλι πολύ πιο φθηνά σε σχέση με τα αντίστοιχα ξενοδοχεία της Ελλάδας). Παμμούκαλε είχαμε κλείσει με ημιδιατροφή, οπότε δε ξοδέψαμε τίποτα. Γυρίσαμε πίσω με πολλά κιλά παραπάνω, σε σημείο να φέυγουν τα κουμπιά από τα τζιν. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, οτιδήποτε άλλο θες με ρωτάς.Ωραία ιστορία, ωραίο και ενδιαφέρον ταξίδι. Παντα τέτοια!!! Πες μου λιγο για το κοστος πάνω -κάτω πόσα πρέπει να υπολογίζει κανείς για 6-7 μέρες μετακινήσεις, φαγητό , καύσιμα κτλ
Εύχομαι να πας σύντομα και να περάσεις υπεροχα και εννοείται ότι χρειαστείς με ρωτάς. Όπως έγραψα και στην ιστορία συμβουλή μου, όχι με γκρουπ και αυτό επειδή έχω δει πρόγραμμα και απορώ πώς χωράνε τόσες επισκέψεις σε τόσες λίγες ημέρες, δε βλέπεις απολύτως τίποτα.Πολύ ωραίο ταξίδι.Είναι μέσα στα σχέδια μου. Ευχαριστούμε για την περιγραφή.