Nicolas
Member
- Μηνύματα
- 212
- Likes
- 614
- Επόμενο Ταξίδι
- ......
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καραϊβική
Μάλλον έχεις δίκιο,το είχα διαβάσει πάντως στο Οικονομία24 πριν μερικούς μήνες οπότε μάλλον τα παιδιά εκεί τα μπέρδεψαν λίγο....!
Ανα ατομο εγραφε παραπανω.ποιους ιαπωνες; για διαιρεσε τα ποσα με τους κατοικους καθε χωρας κ μετα μπορεις να κλαψεις... με λυγμους!
Ισως εκει τα δανεια να εγιναν βιομηχανικες μοναδες. Εδω παλι να κατασπαταληθηκαν.Ιαπωνια-Καναδας δεν υποτιθεται οτι ειναι ανεπτυγμενα κρατη με παροχες..κρατος προνοιας κλπ κλπ?
Ειδες η διαφορα νοοτροπιας των λαων αυτων ποσο κανει τη διαφορα?Ισως εκει τα δανεια να εγιναν βιομηχανικες μοναδες. Εδω παλι να κατασπαταληθηκαν.
σωστος ο taver..Υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: Το Ιαπωνικό χρέος βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια Ιαπώνων μικροκαταθετών (έχουν ουσιαστικά όλοι από λίγα κρατικά ομόλογα) κι όχι μεγάλων διεθνών τραπεζών.
Όχι, δεν είναι γι αυτό το λόγο. Στη δική μας περίπτωση, οι δικοί μας δανειστές εκτιμούν ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα να μη μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το δάνειο που θα μας δώσουν, γι αυτό και ζητούν μεγαλύτερο επιτόκιο. Για την Ιαπωνία, ουδείς αμφιβάλλει.σωστος ο taver..
τεραστια διαφορα ειναι..
γι αυτο αλλωστε δυνητικα δανειζομαστε τωρα με 12% περιπου για 10 ετη, ενω οι ιαπωνες με μολις 1.2%
Για την Ιαπωνία μπορεί να μην αμφιβάλει κανείς. Αλλά όπως και νάναι, χρέος 200% δεν είναι απλή ιστορία. Μία κακή διεθνής συγκυρία μπορεί να φέρει ένα υπερχρεωμένο κράτος, ακόμα και εάν αυτό είναι η Ιαπωνία, σε δύσκολη θέση.Όχι, δεν είναι γι αυτό το λόγο. Στη δική μας περίπτωση, οι δικοί μας δανειστές εκτιμούν ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα να μη μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το δάνειο που θα μας δώσουν, γι αυτό και ζητούν μεγαλύτερο επιτόκιο. Για την Ιαπωνία, ουδείς αμφιβάλλει.
Η αλήθεια είναι αυτή βέβαια. Μόνο με ανάπτυξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα αυτά. Αυτό είναι και το μόνο που μπορούμε πλέον να ελπίζουμε. Να περάσει δηλαδή η περίοδος της ύφεσης και να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αντιθέτως η πτώση του ΑΕΠ κατά 8 % (το 2010 και το 2011) επιφέρει από μόνο του αύξηση του χρέους (σε ποσοστό επί του ΑΕΠ) κατά 10% περίπου!Κι αυτό, επειδή η Ελλάδα, ταυτόχρονα με το πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους, έχει και γιγαντιαία "ανελαστικά" ελλείμματα (που αντί να μειώνουν το χρέος το αναγκάζουν να αυξάνεται και άλλο), και πολύ χαμηλη ανταγωνιστικότητα στην πραγματική της οικονομία, που δεν της επιτρέπει να αυξήσει το ΑΕΠ και να ξεπεράσει το πρόβλημα αναπτυσσόμενη.