• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κροατία Δαλματικες ακτες

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Καλως ηρθες και απο εμας.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Θενκσ ε λοτ (Για να αποφύγω τα greeklish :bleh::bleh:)
όσον αφορα αυτό το μέρος νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα να γράψεις με λατινικούς χαρακτήρες αυτά που είναι στα αγγλικά ή καμία αλλη γλώσσα....ή κάνω και εγώ λάθος;

Για το ταξίδι σου, επείδη πήγα σε πολλά μέρη της Κροατίας θα έλεγα ότι αντί για Τρόγκιρ να πας Σπλίτ το οποίο είναι κατά την γνώμη μου η πιο όμορφη πολή όλης της ακτής, και από 'κει νησια Χβαρ και Μπρατς....και επειδή θα έρθεις από Ιταλία Σλοβενία δεν πρέπει με τίποτα να προσπεράσεις την Οπατία...μαγική, λίγο πολύ όλη η Ίστρια (αν έτσι λέγεται) είναι πανέμορφή με μεγάλη επηρροή της Ιταλίας....

Μοσταρ οπος δήποτε και επειδή θα ξανάκαταίβεις Ντούμπροβνικ θα περάσεις και οναδικό μέρος που βγαίνει η Βοσνία στην θάλασσα στην μικρή πόλη-Νέουμ...ουτως ή άλλως να περάσει κάποιος από μπροστά μεριά της ακτής στο Ντούμπροβμικ πρέπει να βγεί από την Κροατία, να περάσει αυτά τα 20 χμ της Βοσνίας και να ξαναμπεί, αλλά επείδη αυτό το μέρος είναι σε κόλπο του χερσονύσου Πέλιεσατς οι Κροάτες λένε να κτίσουν γέφυρα η οποία θα συνδέσει τις πλεβρές αυτές.... Ξέφυγα λίγο....

Ναι, και κάτι άλλο....εγώ θα ξαναπήγαινα και στο νήσι της Κόρτσουλα (μην γελάτε το τσ είναι εκείνο παχή chair :haha:)

τα ξενοδοχεία δεν είναι και πολύ ακριβά, ιδιαίτερα με αυτα που προσφέρουν (τα ακριβά)....και βρίσκεις και φθηνότερα

αν θες κάτι και μπορώ να βοηθήσω ρώτα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οταν θα ερθει η ωρα θα με βοηθησεις και εμενα Ιβανα;

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
εννοείται κοπέλα μου.....

όπως είμαι σίγουρη ότι και η δικές σου (ονειρεμένες μου) εμπειρίες θα τις μοιράσεις μαζί μου όταν θα χρειάστει (μακάρι)....

ετοιμάζομαι να γράψω μία μεγάλη ιστορία για όλα τα μέρη της πρώην YU που έχω πάει και όχι μόνο περιγραφές, αλλά και όψεις της κουλτούρας, νοοτροπίας και πολλά άλλα από κάθε λαό, και πίστεύω να είμαι και αντικειμενική κάτι που για όλους μας είναι πολύ δύσκολό σε όποια πλεύρα να ανήκουμε.....απλά έιχα ασχοληθεί αρκετά, και πίστευω ότι έχω σωστή κρίση....
ανεξάρτητα σε ποίον αρέσει ή όχι :)

και δίαβασα και πολλές προκαταλήψεις στο φόρουμ πού θα ήθελα να τις εξηγήσω αλλά όχι στα θέματα πού τα βρήκα να μην παρεξηγηθεί και κάποιος :p

(για να δούμε μόνο τεμπέλα πού είμαι, θα το γράψω;:cool:)

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Αχ, τι ωραία!
Θέλω κι εγώ πολύ να πάω στην Κροατία, αν και γενικώς δεν μου αρέσουν τα Βαλκάνια. Δεν ταιριάζουμε. (Όπως με το Βερολίνο, ΕΡΣΗ ;)).
Δεν το έχω ψάξει καθόλου, όμως. Πώς μπορώ να πετάξω για Κροατία; Έχω υπόψιν μου την Croatian, αλλά δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με τις τιμές.
Επιπλέον, γνωρίζει κάποιος να μου πει ποιά είναι τα ομορφότερα μέρη που θα μπορούσα να επισκεφθώ σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα; Ας πούμε 5-6 μέρες.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αχ, τι ωραία!
Θέλω κι εγώ πολύ να πάω στην Κροατία, αν και γενικώς δεν μου αρέσουν τα Βαλκάνια. Δεν ταιριάζουμε. (Όπως με το Βερολίνο, ΕΡΣΗ ;)).
Δεν το έχω ψάξει καθόλου, όμως. Πώς μπορώ να πετάξω για Κροατία; Έχω υπόψιν μου την Croatian, αλλά δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με τις τιμές.
Επιπλέον, γνωρίζει κάποιος να μου πει ποιά είναι τα ομορφότερα μέρη που θα μπορούσα να επισκεφθώ σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα; Ας πούμε 5-6 μέρες.
ειναι αρκετα ακριβα τα αεροπορικα, αν σωνει και καλα θες να πας αεροπορικως, μπορεις να πας απευθειας στο Βελιγραδι αν σε ενδιαφερει και δεν εχεςι παει ( ειναι πανεμορφο , να στο πει και η φιλη μας η Ιβανα ) κι απο κει σε 4-5 ωρες εισαι Ζαγκρεμπ. Ειδαλλως δε συμφερει ( καλυτερα πανε στο Μπιλμπαο ;) )
Ειναι πολυ ωραια να πας Ντουμπροβνικ και Σπλιτ, οσο για το Ζαγκρεμπ, οι αποψεις διιστανται

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
μόλις τα έγραψα στο προπρηγούμενο ποστ.

Να προσθέτω και Λίμνες -Πλίτβιτσε, είναι εθνικό πάρκο κιόλας ....υπέροχες καταράκτες έχει....από Ζάγκρεμπ μόνο πέρασα δεν μπορώ να σου πω

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
αλλά επείδη αυτό το μέρος είναι σε κόλπο του χερσονύσου Πέλιεσατς οι Κροάτες λένε να κτίσουν γέφυρα η οποία θα συνδέσει τις πλεβρές αυτές.... Ξέφυγα λίγο....
quote]

To σχέδιο αυτό πάει μάλλον για άκυρο γιατί η Βοσνία έχει τρελές αντιδράσεις (σε περίπτωση που θα αναπτύξει μελλοντικά το μοναδικό της λιμάνι και οι Κροάτες φωνάζουν ότι θα κοστίσει πολύ.

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Σιγά μην οδηγήσω κιόλας. Θα με πιέζει ο χρόνος. Αεροπορικά από το Βελιγράδι, το οποίο επίσης θέλω να δω, θα είναι πάλι ακριβά, λετε;
Για το Βελιγράδι, δηλαδή, λες ότι έχει φθηνά εισιτήρια; Με ποιά εταιρία;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σιγά μην οδηγήσω κιόλας. Θα με πιέζει ο χρόνος. Αεροπορικά από το Βελιγράδι, το οποίο επίσης θέλω να δω, θα είναι πάλι ακριβά, λετε;
Για το Βελιγράδι, δηλαδή, λες ότι έχει φθηνά εισιτήρια; Με ποιά εταιρία;
περισυ ειχε προσφορες 90 ? πανε ελα
φετος δε γνωριζω
εγω παω παντα οδικως , μου αρεσει και η διαδρομη
παντως ο πιο οικονομικος τροπος ειναι να πας με την Ιβανα που παει καθε μηνα :))))))))

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
:p:p:p

φαντάσου να είμαι εδώ και είμαι με γύψο......:(

τι να πω...να μην είναι υπερβολικό ;)

όσον για τα εισιτήρια και εγώ νομίζω ότι είναι ακριβά, αλλά easy έχει πτύση Παρισι -Ζαγκρεμπ, και μάλον θα μπορούσες να το συνδιάσεις και έτσι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom