Δίλημμα: Ρουμανία ή Ντουμπάι;

Hayate

Member
Μηνύματα
932
Likes
6.004
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Υπάρχουν και συνδυαστικά εισιτήρια που ρίχνουν το κόστος για τα θεματικά πάρκα στο Άμπου Ντάμπι... Προφανώς τα έξοδα συνεχίζουν να είναι σεβαστά για οικογένεια ..
 

North66

Member
Μηνύματα
4.355
Likes
5.200
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αν το Φλεβάρη χτύπαγε άνετα 30άρια το μεσημέρι, δε νομίζω ότι μέσα Απρίλη δεν μπορεί να χτυπάει 40άρια.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.997
Likes
16.830
Βεβαίως να το αναλύσουμε, γιατί όχι; Καταρχάς με ξάφνιασε αυτό το "δίλημμα" που έχεις. Θα το χαρακτήριζα πρωτότυπο! :D Θα ήθελα να μου πεις πως προέκυψε.

Τα ΗΑΕ είναι μία χώρα που βρίσκεται στο πάτο της ταξιδιωτικής μου λίστας. Θα πάω όταν θα έχω ξεμείνει απο προορισμούς. Δλδ πολύ δύσκολα σε αυτή τη ζωή που διανύω... Η Ρουμανία απο την άλλη είναι μία απο τις αγαπημένες μου χώρες και έχω πάει ήδη τρεις φορές και θα ξανα πάω!

Δεν με ελκύουν τα αστικά τοπία άκρατου πλούτου, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι μαθήματα απληστίας και υπερκαταναλωτισμού. Και τι θα μπορούσε να προσφέρει ένας τέτοιος προορισμός σε ένα παιδί; Για μένα τίποτα καλό.
Απο την άλλη η Ρουμανία είναι μία χώρα με τρομερές αντιθέσεις απο άκρη σε άκρη και σε πολλά επίπεδα, έχει υπέροχη φύση, και πλούσια ιστορία! Θα προτιμούσα τα παιδιά μου να κάνουν βόλτα με ένα ατμοκίνητο τρενάκι που διασχίζει τα πανέμορφα δάση των Καρπαθίων στις Μαραμούρες, να παίξουν στο πάρκο των δεινοσαύρων στο Rasnov, να περιηγηθούν σε πραγματικά κάστρα και οχυρά και να κάνω αυτήν την επίσκεψη όσο πιο διαδραστική μπορώ, να δουν πρωτότυπους αρχαιολογικούς χώρους και να εξάψω τη φαντασία τους με ιστορίες, να επισκεφτούν υπαίθρια μουσεία και να γνωρίσουν την λαογραφία ενός άλλου λαού, να δουν και να γνωρίσουν πόλεις και χωριά με διαφορετική αρχιτεκτονική απο τη δική μας, να κάνουν βαρκάδα σε ένα πραγματικά υπέροχο βιότοπο και πολλά άλλα...
Τα είπες όλα. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο
Και να ο λόγος που μου άρεσε τόσο η Ρουμανία, πλην του χάλια Βουκουρεστιου.
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.434
Likes
4.557
Καλησπέρα!
Ξέρω, καμιά σχέση μεταξυ των δυο προορισμων. Ψάχνω το επόμενο (οικογενειακό) μας ταξίδι. Οι επιλογες μας είναι Πασχα Ντουμπάι (βρήκα φθηνά εισιτήρια και θα τα έκλεινα από τώρα αν ημουν σίγουρη) ή Ρουμανία το καλοκαίρι (το επόμενο). Έχουμε 3 παιδια, 11, 8 και 2 ετών. Η ερώτησή μου είναι πού πιστεύετε ότι θα περασουν καλυτερα τα παιδια (και επομένως κι εμείς;) Ταξιδευουμε συχνά με τα παιδια, μόνο εντός Ευρωπης, και είναι εξοικειωμένα με 10-12ημερα ταξίδια στη διάρκεια των οποίων αλλάζουμε 2-3 πολεις, κάνουμε πολλες δραστηριότητες στη φυση, σπηλιές, zip lines κλπ.
Εγώ το Ντουμπάι δεν το ειχα στη λίστα γιατί δεν είναι του γουστου μου, θα είναι όμως κάτι διαφορετικό και τα παιδια νομίζω θα ξετρελαθουν (ουρανοξύστες, θεματικά παρκα, έρημος). Μήπως είναι όμως πολυ μικροί ακόμα και ειναι κρίμα να το "χαραμισω"; Να το αφήσω για αργότερα; Κάτι άλλο για το Ντουμπάι που μου διαφεύγει;

Για τη Ρουμανία ξέρω τι να περιμένω, οκ θα είναι άλλο ένα ταξίδι μας. Τι λέτε;
Είναι όντως 2 προορισμοί που δεν συγκρίνονται μεταξύ τους και για να σε δυσκολέψω ακόμα περισσότερο στην επιλογή σας προτείνω για πάσχα Europa park με Αλσατία και μέλανα Δρυμό, καταρράκτες και κούκους ή Gardaland με Βερόνα, λίμνες Β Ιταλίας κ βαρκάδα στη Βενετία
 
Last edited:

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
257
Likes
221
Sassenach αρχικά σε ευχαριστώ κατά πολυ για την απάντησή σου, τα έγραψες υπέροχα.

Δεν με ελκύουν τα αστικά τοπία άκρατου πλούτου, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι μαθήματα απληστίας και υπερκαταναλωτισμού.
Συμφωνώ μαζί σου, γι'αυτό κιόλας ανέφερα ότι δεν το ειχα καν στη λίστα το Ντουμπάι. Όμως αυτά που περιγραφεις για τη Ρουμανία τα έχουμε ήδη κάνει με τα παιδια σε περισσοτερες απο 10 χώρες. Και έλεγα μήπως κάνουμε/δουμε κάτι διαφορετικό στο επόμενο ταξίδι μας. Και για εμένα ακόμα που όπως κι εσυ δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση το Ντουμπάι, θα είναι σίγουρα μια αλλαγή μετά από τόσα χρόνια στο ίδιο μοτίβο ταξιδιού. Όλα αυτά με αφορμή το γεγονός ότι βρήκα φθηνά αεροπορικα. Επουδενι δεν θα έδινα πολλα χρήματα για να παμε στο Ντουμπάι. Όμως το χαμηλό κόστος αεροπορικων, σε συνδιασμό με ξενοδοχείο που βρήκα επίσης φθηνό για 6 βράδια είναι δελεαστικο! Οι δραστηριότητες βέβαια εκεί ειναι πανακριβες, αλλά με τόσο χαμηλά τα αεροπορικά κα διαμονή, ισοσταθμιζεται.
Εν ολίγοις, ενώ στο πλάνο είχα τη Ρουμανία, το Ντουμπάι μπήκε ως ιδέα για το κάτι διαφορετικό από όσα έχουν δει μέχρι τώρα.
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
257
Likes
221
Προτείνω για πάσχα Europa park με Αλσατία και μέλανα Δρυμό, καταρράκτες και κούκους ή Gardaland με Βερόνα, λίμνες Β Ιταλίας κ βαρκάδα στη Βενετία
Ευχαριστώ παρα πολυ escursione! Από όλα όσα είπες, μόνο στη Βενετία και στη λίμνη Κόμο εχω παει. Θέλω πολυ να πάμε Αλσατία, Europa park και μελανα Δρυμό, αλλά μου φαίνεται ότι θα βγει πολυ ακριβό ταξίδι αν υπολογίσεις ότι θέλει αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με την διαμονή Αλσατία που είναι πανάκριβη 😞
Επίσης, τι είναι αυτό το "κουκους" που γράφεις μετά τους καταρράκτες; 🤣 και ποιους καταρράκτες εννοείς; Τέλος, προς ποιο αεροδρόμιο θα προτεινες να πεταξουμε με προορισμο Αλσατία και Europa park? (Κινδυνευει να βγει off topic)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.355
Likes
5.200
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Να πας Ντουμπάι, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από Ευρώπη και επίσης διαφορετικό από άλλες πιο παραδοσιακές αραβικές χώρες. Απλά επέλεξε να επισκεφτείς την περιοχή έως Μάρτιο το πολύ γιατί μετά ζεσταίνει αρκετά.
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
257
Likes
221
Απλά επέλεξε να επισκεφτείς την περιοχή έως Μάρτιο το πολύ γιατί μετά ζεσταίνει αρκετά.
Μακάρι να μπορουσαμε. Είμαι εκπαιδευτικός και έτσι ταξιδεύουμε μόνο Χριστουγεννα/Πασχα/καλοκαίρι. Για Χριστουγεννα οι τιμές ήταν απαγορευτικες για εμάς. Άρα ευτυχώς που το Πάσχα πεφτει σχετικά νωρίς φέτος!
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.434
Likes
4.557
όλοι οι προορισμοί από τη στιγμή που είστε με 3 μικρά παιδιά χρειάζονται αυτοκίνητο για περισσότερο άνεση και για να εξερευνήσετε περισσότερο την περιοχή. Ρουμανία που θέλετε να πάτε καλοκαίρι ακόμα και με αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Στα Καρπάθια καλοκαίρι τέτοια εποχή μπορεί να κάνεις με αυτοκίνητο 2 ώρες τα 35 χιλιόμετρα από την κίνηση. Για Ντουμπάι δεν έχω άποψη δεν έχω παέι κ ούτε έχω σκοπό για την ώρα....
Για το Europa park που βρίσκεται στο Rust (45 km από Κολμάρ, 55 km από Στρασβούργο, 40 km από Φράιμουργκ με τις ωραίες μπυραρίες του!) σε βολεύουν τα αεροδρόμια Καρλσρούη (Μπάντεν Μπάντεν) και της Βασιλείας ανάλογα την εποχή και την πόλη από την οποία θα πετάξετε. Ο Μέλανας Δρυμός φημίζεται για τα χωριά με τους περίφημους ωρολογοποιούς που κατασκευάζουν τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα ρολόγια-κούκους. Ένα από τα χωριά που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Triberg διάσημο για τους καταρράκτες με τα μονοπάτια πεζοπορίας, τη τούρτα black forest, το μεγαλύτερο ρολόι κούκου στον κόσμο και το σπίτι των 1000 ρολογιών! Έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας να το οργανώσετε, έχει παρα πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Σταματάω εδώ γιατι οδεύει προς off topic.......
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.652
Likes
43.896
Θέλω πολυ να πάμε Αλσατία, Europa park και μελανα Δρυμό, αλλά μου φαίνεται ότι θα βγει πολυ ακριβό ταξίδι αν υπολογίσεις ότι θέλει αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με την διαμονή Αλσατία
Πιο ακριβα απο 5 διαβατηρια 500 ευρω που χρειαζεστε για το Ντουμπαι?
 

North66

Member
Μηνύματα
4.355
Likes
5.200
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τα διαβατήρια ισχύουν για δέκα χρόνια πια άρα είναι καλή απόσβεση. Επίσης όσο αργείς να πας Ντουμπάι τόσο πιο ακριβά θα πληρώσεις το ταξίδι την επόμενη χρονιά άρα πάλι κανείς απόσβεση.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.530
Μηνύματα
899.220
Μέλη
39.246
Νεότερο μέλος
Coco71

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom