Bahari
Member
- Μηνύματα
- 1.848
- Likes
- 1.483
Γνωρίζατε ότι στην Ιαπωνία η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται από νέους και νέες ηλικίας άνω των 20 ετών;
Γνωρίζατε ότι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ιαπωνία μετά το σούμο είναι το μπέιζμπολ;
Γνωρίζατε ότι η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο (82,7 έτη);
Γνωρίζατε ότι στην Ιαπωνία μέχρι και το 1868 δεν έτρωγαν κρέας; Ο αυτοκράτορας Meiji ήταν αυτός που, θέλοντας να κάνει ένα άνοιγμα στο δυτικό τρόπο ζωής, επέτρεψε την κατανάλωση κρέατος.
Γνωρίζατε ότι ένα από τα φυσικά χαρακτηριστικά των δυτικών που προκαλεί μεγάλη εντύπωση στους γιαπωνέζους είναι η μύτη τους; Λένε ότι έχουμε πολύ μεγάλη μύτη σε σύγκριση πάντα με τη μύτη των ασιατών που είναι πολύ μικρή.
Γνωρίζατε ότι στο Kobe και στο Matsuzaka κάνουν μασάζ στις αγελάδες; Για να κάνουν το κρέας των αγελάδων πιο μαλακό τους κάνουν μασάζ με βούρτσες από τρίχες αλόγου, τους δίνουν να πιουν μπύρα (η μπύρα βοηθά στη χώνεψη της τροφής) και σάκε και τους βάζουν να ακούν καθημερινά κλασική μουσική. Γι’ αυτό το λόγο το κρέας αυτών των αγελάδων είναι πολύ γευστικό αλλά και πολύ ακριβό (250 γραμμάρια από αυτό το κρέας στοιχίζει περίπου 90 ευρώ). Λέγεται όμως ότι όλα αυτά είναι μύθος και ότι η εξαιρετική ποιότητα κρέατος που παράγεται στην περιοχή Hyogo οφείλεται στο DNA των συγκεκριμένων αγελάδων, στη διατροφή τους και στο νερό που πίνουν.
Γνωρίζατε ότι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ιαπωνία μετά το σούμο είναι το μπέιζμπολ;
Γνωρίζατε ότι η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο (82,7 έτη);
Γνωρίζατε ότι στην Ιαπωνία μέχρι και το 1868 δεν έτρωγαν κρέας; Ο αυτοκράτορας Meiji ήταν αυτός που, θέλοντας να κάνει ένα άνοιγμα στο δυτικό τρόπο ζωής, επέτρεψε την κατανάλωση κρέατος.
Γνωρίζατε ότι ένα από τα φυσικά χαρακτηριστικά των δυτικών που προκαλεί μεγάλη εντύπωση στους γιαπωνέζους είναι η μύτη τους; Λένε ότι έχουμε πολύ μεγάλη μύτη σε σύγκριση πάντα με τη μύτη των ασιατών που είναι πολύ μικρή.
Γνωρίζατε ότι στο Kobe και στο Matsuzaka κάνουν μασάζ στις αγελάδες; Για να κάνουν το κρέας των αγελάδων πιο μαλακό τους κάνουν μασάζ με βούρτσες από τρίχες αλόγου, τους δίνουν να πιουν μπύρα (η μπύρα βοηθά στη χώνεψη της τροφής) και σάκε και τους βάζουν να ακούν καθημερινά κλασική μουσική. Γι’ αυτό το λόγο το κρέας αυτών των αγελάδων είναι πολύ γευστικό αλλά και πολύ ακριβό (250 γραμμάρια από αυτό το κρέας στοιχίζει περίπου 90 ευρώ). Λέγεται όμως ότι όλα αυτά είναι μύθος και ότι η εξαιρετική ποιότητα κρέατος που παράγεται στην περιοχή Hyogo οφείλεται στο DNA των συγκεκριμένων αγελάδων, στη διατροφή τους και στο νερό που πίνουν.