Γινόμαστε καλύτεροι ταξιδεύοντας ;

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Θα εξαρτιόταν από το πόσο "θα τα είχα πάρει". Πάντως χθές είχα νευριάσει πολύ. Και φυσικά αν τον έβλεπα και του την έλεγα θα του έλεγα και για τα ταξίδια.
Φίλε Δήμο, με συγχωρείς, η ερώτηση ήταν μόνο ρητορική, δεν περίμενα απάντηση. Δεν έχει νόημα ότι και να πει κανείς................

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Φίλε Δήμο, με συγχωρείς, η ερώτηση ήταν μόνο ρητορική, δεν περίμενα απάντηση. Δεν έχει νόημα ότι και να πει κανείς................
Δεν σε παρεξήγησα. Ίσα ίσα που το έθεσες πολύ σωστά. Πως αντιδρούμε εμείς; Νοιώθω αρκετά συνένοχος όταν τα βλέπω και δε μιλάω. Άσε που βράζω μέσα μου για πολύ ενώ αν τα είχα πει θα το έβγαζα από μέσα μου.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Δεν σε παρεξήγησα. Ίσα ίσα που το έθεσες πολύ σωστά. Πως αντιδρούμε εμείς; Νοιώθω αρκετά συνένοχος όταν τα βλέπω και δε μιλάω. Άσε που βράζω μέσα μου για πολύ ενώ αν τα είχα πει θα το έβγαζα από μέσα μου.
Εγώ δεν αισθάνομαι συνένοχος. Ήρθα από το εξωτερικό και μεσυγχωρείς, πρόσφερα και προσφέρω, απλόχερα. Μιλούσα για 2 δεκαετίες και παρά την εκτίμηση και τον σεβασμό που μου έχει η τοπική κοινωνία, μέσα τους, οι "ξύπνοι" με θεωρούν "ιδιόρυθμο". Έτσι σταμάτησα και να μιλάω.
Τελικά τιιιι κάνουμε? ....Κάνουμε μπράφ...φυγήηηηη. Κατ' αρχήν εικονική και ελπίζω μόλις το οργανώσω πραγματική................

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
Άραγε γινόμαστε καλύτεροι ταξιδεύοντας ή απλά καταναλώνουμε ένα ακόμα προϊόν (ταξίδι) όπως τόσα άλλα; Δυστυχώς έχω παραδείγματα που συνηγορούν υπέρ και των δύο απαντήσεων. Γνωστοί μου που το μυαλό τους όσο ταξιδεύουν ανοίγει και άλλοι που όπως ήταν (στενόμυαλοι «καταναλωτές») έτσι είναι και ας έχουν ταξιδέψει στο 70% των χωρών του πλανήτη.
Βάζω λοιπόν αυτό τον προβληματισμό για συζήτηση. Τι νομίζετε εσείς;
σίγουρα υπάρχουν και οι 2 κατηγορίες. όταν η μητέρα μου ρώτησε φίλη της πώς της φάνηκε το λονδίνο η απάντηση που πήρε ήταν "φοβερά μαγαζιά και πολυκαταστήματα"!!! (ακούς traveller; ) έγω είχα ακούσει για κάποιο λονδίνο που έχει ένα βρετανικό μουσείο, ένα big ben μια tower bridge και πολλά άλλα. μάλλον για άλλο λονδίνο έχω ακούσει εγώ :D

άλλο παράδειγμα αντίστοιχης συμπεριφοράς ήταν η συμπεριφορά των περισσοτέρων την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων. ολοι ήταν ευγενικοί στο δρόμο, στη δουλειά, κανείς δεν πετούσε σκουπίδια στο δρόμο, και όλοι έλεγαν "πρέπει να διαφημίσουμε τη χώρα μας" "είναι για το εθνικό συμφέρον" κτλ κτλ. όταν τελείωσαν οι αγώνες λες και κάποιος γύρισε ένα διακόπτη και επίστραψε στην παλιά κάφρικη συμπεριφορά.

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
Είναι απλό νομίζω το θέμα
Βλέποντας στα ταξίδια, αυτό που θα θέλαμε να ζούμε, το αφομοιώνουμε και το κουβαλάμε πίσω, φορτωμένοι με κατι καλύτερο απ'οταν φύγαμε;)
Ιδε άλλως, το διαφορετικό η το καλύτερο, δεν το προσέχουμε καν, ή στην χειρότερη θα χλευάσουμε ότι δεν ειναι αρεστό ή κατανοητό.
Οπότε γυρνάμε πίσω το ιδιο απολίτιστοι όσο φύγαμε.:(

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Λέτε να φταίνε τα 400 χρόνια που έχουν περάσει στο dna μας και δε λέμε ακόμα να συνέλθουμε? :D

Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνουμε "ευρωπαίοι".

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Λέτε να φταίνε τα 400 χρόνια που έχουν περάσει στο dna μας και δε λέμε ακόμα να συνέλθουμε? :D

Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνουμε "ευρωπαίοι".
Σε πληροφορώ ότι οι Τούρκοι σε γενικές γραμμές είναι ήρεμοι και ευγενείς και καθόλου φωνακλάδες και επιδειξιομανείς.
Από παλιά έχουμε αυτή τη φήμη: κοιτάμε την πάρτη μας και το βόλεμα μας, είμαστε όλο φιγούρα και έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Σε πληροφορώ ότι οι Τούρκοι σε γενικές γραμμές είναι ήρεμοι και ευγενείς και καθόλου φωνακλάδες και επιδειξιομανείς.
Από παλιά έχουμε αυτή τη φήμη: κοιτάμε την πάρτη μας και το βόλεμα μας, είμαστε όλο φιγούρα και έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος.
Συμφωνώ απόλυτα και το είδα πολύ έντονα πριν 5 μήνες που ταξίδεψα στην Τουρκία και έμεινα για 5 μέρες με τούρκους συναδέλφους μου και ήμασταν όλη τη μέρα με καμιά 30αριά Τούρκους.
Έχω "τσακωθεί" αρκετές φορές με γνωστούς και φίλους γιατί υποστιρίζω την άποψή μου οτι ήμαστε "αντικοινωνικός" λαός. Όλοι μπερδεύουν την "κοινωνική" συμπεριφορά (ενεργή συμμετοχή στα κοινά) με την εξωστρέφια. Δυστυχώς έξω από την πόρτα μας στάχτη και μπούρμπερη! -Ωχ! Βρε αδερφέ!!:(

σαιτας

Member
δεν καταφεραμε να τους χαλασουμε ε ?
συμφωνω παντως οτι ειναι ευγενεις και ηρεμοι οι γειτονες.
τωρα το οτι κοιταμε το βολεμα μας, φταινε οι κυβερνωντες, που μας θελουν για πελατες. το λεγομενο ρουσφετι. βεβαια το βασικο σε ολα ειναι οτι δεν υπαρχουν συνεπειες και νομοι σε οτι κι αν κανεις, αρκει να εχεις μεσον και χρηματα.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πιστευω ακραδαντα οτι γινομαστε καλυτεροι ταξιδευοντας και εκτιμουμε πραγματα που πολλες φορες τα θεωρουμε αυτονοητα.
Ειδικα τα ατομα που μπορουν και θελουν να δεχτουν εστω και το παραμικρο ψηγμα καλης θελησης και συμπεριφορας απο ενα αλλο λαο.

Την προσωπικη μου γνωμη την εχω αναφερει στον επιλογο της ιστοριας μου
Αρχαριοι και Βασιλιαδες.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εγω πιστευω πως δεν μας κανει καλυτερους ανθρωπους ουτε ενα ουτε χιλια ταξιδια οπως δεν μας κανει καλυτερους ενα "καλο" σχολειο. Ολα αυτα μας δινουν μια ευκαιρια και απο εμας εξαρταται πως θα την εκμεταλευτουμαι.
Μονο μερικα γερα χαστουκια της ζωης μπορει να μας κανουν να καταλαβουμε πως η γη δεν περιστρεφεται γυρω μας, αλλωστε το ειπε και ο Γαλιλαιος

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
(Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει το θέμα ή ότι το ανοίγω στη σωστή θέση)
Χθες το μεσημέρι μπροστά στο Καρφούρ της Ν.Ιωνίας. Το πεζοδρόμιο από τη μια θάμνους-φράχτη, από την άλλη τα πεύκα και οι κάδοι των σκουπιδιών. Και παχιά σκιά. Μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πάνω στο πεζοδρόμιο δεν αφήνει χώρο ούτε για τοπ μόντελ μίνι διαστάσεων. Μια μητέρα με το καροτσάκι κατεβαίνει στο δρόμο. Όσοι ξέρουν τη περιοχή ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Ρώσικη ρουλέτα. Η Ιφιγενείας με τα διπλοπαρκαρισμένα είναι καρμανιόλα.
Θα μου πείτε τώρα. Και τι έγινε; Συνηθισμένη εικόνα. Και εγώ ίσως το προσπέρναγα χωρίς να δώσω σημασία αν δεν έπεφτε το μάτι μου στη μηχανή. Γεμάτη αυτοκόλλητα με ακτοπλοϊκές που πάνε Ιταλία, κάμπινγκ Ευρωπαϊκά, Θυρεοί Ευρωπαϊκών πόλεων κλπ. Ταξιδιάρης ο τύπος. Δε λέω ότι είναι εύκολο να αλλάξεις οδηγική συμπεριφορά αλλά ούτε τα στοιχειώδη; Δεν έμαθε στα ταξίδια του τίποτα ο τύπος;
Άραγε γινόμαστε καλύτεροι ταξιδεύοντας ή απλά καταναλώνουμε ένα ακόμα προϊόν (ταξίδι) όπως τόσα άλλα; Δυστυχώς έχω παραδείγματα που συνηγορούν υπέρ και των δύο απαντήσεων. Γνωστοί μου που το μυαλό τους όσο ταξιδεύουν ανοίγει και άλλοι που όπως ήταν (στενόμυαλοι «καταναλωτές») έτσι είναι και ας έχουν ταξιδέψει στο 70% των χωρών του πλανήτη.
Βάζω λοιπόν αυτό τον προβληματισμό για συζήτηση. Τι νομίζετε εσείς;
Εδώ ακόμα και σ' αυτό το forum συζητάμε αν πρέπει ή όχι να συμμορφωθούμε με το νόμο και να πληρώσουμε κάποια διόδια. Σε εκπλήσσει που τον ίδιο νόμο σε κάποιες ακόμα ελαφρύτερες διατάξεις του (παρκάρισμα) εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πρώτοι που τον αγνοούμε?

Ο Έλληνας οδηγός (ναι, αυτός που συνέχεια κατηγορεί όλους τους άλλους στο δρόμο, μουτζώνει, βρίζει, εκτονώνεται κλπ) είναι μοναδική ποικιλία. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι αυτό, αλλά πάνω από όλα αυτές οι συμπεριφορές πλέον ενθαρρύνονται, για να φτάσουν σχεδόν να αποτελούν συνταγή επιβίωσης, και οι "απλές" παρανομίες να αποτελούν καθεστώς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom