Για τη βαρεμάρα τις μέρες της καραντίνας v2

katkats

Moderator
Μηνύματα
10.025
Likes
13.052
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αντί να περιμένεις τα κολοκυθάκια, μάζεψε τα λουλούδια και κάνε τα γεμιστά. Πολύ πιο νόστιμη επιλογή.
Πολύ νόστιμα αλλά αν είναι νανακια - δύσκολο.
Όμως μπορείς να τα βάλεις σε ομελέτα ή να τα κάνεις τηγανίτες.
Κόψε αυτά που δεν συνδέονται με κολοκυθάκι.
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.518
Likes
8.315
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Πολύ νόστιμα αλλά αν είναι νανακια - δύσκολο.
Όμως μπορείς να τα βάλεις σε ομελέτα ή να τα κάνεις τηγανίτες.
Κόψε αυτά που δεν συνδέονται με κολοκυθάκι.
Αν θυμάμαι καλά η @mikrh_tsopana δεν πολύ τρώει τα τηγανητά γι’ αυτό της πρότεινα τα γεμιστά.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Όσο για τα κολοκυθάκια, έχουν πετάξει πάρα πολλά λουλούδια, οπότε θέλω να πιστεύω πως θα φάω πιο πριν. Γενικά όλα μου τα φυτά είναι νανάκια, αγόρασα δηλαδή σποράκια για φυτά που φτάνουν μαξ. τα 60 εκατοστά, ώστε να τα χωρέσω στο λιλιπούτειο μπαλκόνι μου (2mx0.66m).
Αν τα ξεκίνησες απο σπόρο λογικό είναι να είναι μικρότερα από τα δικά μου. Δεν είχα ακούσει για ποικιλία νανάκια σε κολοκύθια εκτός από τα ντοματίνια που έβαλα που κι αυτά ήδη ξεπέρασαν το ένα μέτρο σε λιγότερο από ένα μήνα.
Παλαιότερα που έβαζα μποστάνι σε οικόπεδο που έχουμε θυμάμαι πως στις κολοκυθιές η μια είχε βγεί αρσενικιά και έκανε μόνο λουλούδια χωρίς να δένει κολοκυθάκι από κάτω. Αυτά τα έκοβα και τα γέμιζα με ένα μείγμα φέτας με ανθότυρο και λίγο δυόσμο . Τα βουτούσα σε κουρκούτι σαν αυτό που τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο και τα τηγάνιζα. Γίνονταν σαν λουκουμάδες και ήταν τέτοιος μεζές. Εναλλακτικά όπως που έγραψαν ήδη για τα ευαίσθητα στομαχάκια σαν το δικό σου γίνονται όμως και γεμιστά με ρυζάκι και φρέσκια ντομάτα με μυρωδικά στην κατσαρόλα μαζί με αμπελόφυλα που είναι εξίσου νόστιμα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
10.025
Likes
13.052
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αν τα ξεκίνησες απο σπόρο λογικό είναι να είναι μικρότερα από τα δικά μου. Δεν είχα ακούσει για ποικιλία νανάκια σε κολοκύθια εκτός από τα ντοματίνια που έβαλα που κι αυτά ήδη ξεπέρασαν το ένα μέτρο σε λιγότερο από ένα μήνα.
Παλαιότερα που έβαζα μποστάνι σε οικόπεδο που έχουμε θυμάμαι πως στις κολοκυθιές η μια είχε βγεί αρσενικιά και έκανε μόνο λουλούδια χωρίς να δένει κολοκυθάκι από κάτω. Αυτά τα έκοβα και τα γέμιζα με ένα μείγμα φέτας με ανθότυρο και λίγο δυόσμο . Τα βουτούσα σε κουρκούτι σαν αυτό που τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο και τα τηγάνιζα. Γίνονταν σαν λουκουμάδες και ήταν τέτοιος μεζές. Εναλλακτικά όπως που έγραψαν ήδη για τα ευαίσθητα στομαχάκια σαν το δικό σου γίνονται όμως και γεμιστά με ρυζάκι και φρέσκια ντομάτα με μυρωδικά στην κατσαρόλα μαζί με αμπελόφυλα που είναι εξίσου νόστιμα.
Στον τόπο καταγωγής μου τα κάνουμε με τους δύο τρόπους που λες και με όσους λέω εγώ. Τα γεμιστά λουλούδια με κουρκούτι είναι ο καλύτερος μου καλοκαιρινός μεζές.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Στον τόπο καταγωγής μου τα κάνουμε με τους δύο τρόπους που λες και με όσους λέω εγώ. Τα γεμιστά λουλούδια με κουρκούτι είναι ο καλύτερος μου καλοκαιρινός μεζές.
Έτσι έμαθα να τα τρώω και κατόπιν να τα μαγειρεύω πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια στις πρώτες διακοπές μου στη Λέσβο. Εκεί δεν υπήρχε ταβερνάκι που να μην τα είχε στο μενού.
Πολύ νόστιμα σε όλες τις εκδοχές τους τα κολοκυθολούλουδα μόνο που πρέπει να τα προλάβεις φρέσκα πριν αρχίσουν να μαραίνονται και κλείνουν.
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.518
Likes
8.315
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
μόνο που πρέπει να τα προλάβεις φρέσκα πριν αρχίσουν να μαραίνονται και κλείνουν
Θέλουν μάζεμα πρωί πρωί. Κατόπιν, αν δεν φτάνουν για την μαγεριά της ημέρας, τα βάζεις το ένα μέσα στο άλλο και τα κρατάς στο ψυγείο έως και 2-3 μέρες μέχρι να μαζευτούν αρκετά.
Τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα είναι αυτά που προέρχονται από τις «μακριές» κολοκυθιές, αυτές που παράγουν μεγάλα πράσινα κολοκύθια (αυτά που χρησιμοποιούνται στις αλμυρές κολοκυθόπιτες). Δυστυχώς δεν κάνουν για περιορισμένο χώρο καθώς απλώνονται πολύ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.937
Likes
44.907
Στον τόπο καταγωγής μου τα κάνουμε με τους δύο τρόπους που λες και με όσους λέω εγώ. Τα γεμιστά λουλούδια με κουρκούτι είναι ο καλύτερος μου καλοκαιρινός μεζές.
Βρηκα συνταγη ιταλικη που τριβεις παρμεζανα και σκορδο στο κουρκουτι. Ενα κλικ πιο πανω απο το απλο.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.745
Likes
8.093
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Βρηκα συνταγη ιταλικη που τριβεις παρμεζανα και σκορδο στο κουρκουτι. Ενα κλικ πιο πανω απο το απλο.
Σε οσα ιταλικα στη Βαλενθια εχω φαει κολοκυθοανθους γεμιστους ηταν αθλιοι και δεν ειμαι μονο εγω που το πιστευω. Σημερα το πρωί ειχα δυο λουλουδια που ηταν ορθανοιχτα, μες στη μερα μαζεψαν οπως και τα υπολοιπα οποτε ειναι μαλλον αργα. Εχω μαγαζι με λαχανικα ωστοσο που προμηθευομαι κολοκυθοανθους γυρω στον Ιουνη και τους κανω και με τους δυο τροπους που λετε. Γενικα δεν τρωω τηγανιτα (αν και τελευταια το καλαμαρακι παει συννεφο) αλλα γι αυτη τη φαγηταρα κανω παντα μια εξαιρεση (για ενα-δυο).

Μαζί με τις άσπρες μελιτζάνες και τα σύκα, είναι οι αγαπημένοι μου καλοκαιρινοί καρποί.

εδιτ: περυσι ειχα βγαλει και βιντεο για ισπανη φιλη να δει πως τους γεμιζω γιατι ειχε φαει στη Λεσβο και της ειχαν αρεσει παρα πολύ!

εδιτ2: γεμιστους του εχω βαλει και στην καταψυξη (ωμους) και τους εχω φτιαξει μες στο καταχειμωνο, ήταν πολύ τίμιοι!
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Περιμένουμε τις φωτογραφίες!
Φρέσκιες φωτογραφίες όπως το υποσχέθηκα από τα καμάρια μου!

Η κατακόκκινη μπιγκόνια μας που μοστράρει όλο νάζι πάνω στο τραπεζάκι του πίσω μπαλκονιού που πίνουμε τον πρωινό μας καφέ και κανα ποτάκι το βράδυ.

μπιγκονια κοκκινη.jpg


Δεξιά από την καρέκλα μου σε απόσταση αναπνοής για να φυλάνε και από τα κουνούπια οι δυο βασιλικοί (κανονικός για τις σάλτσες μας και πλατύφυλλος για τις πέστο.

βασιλικοι.jpg


Πίσω μου στο κάγκελο σκαρφαλωμένο το ρυγχόσπερμο που εδώ και τρεις μέρες άρχισε να ανθίζει και από κάτω τα γεράνια και ο δυόσμος για τα Μοχίτος, τα Αλγερινά τσάγια μας αλλά και τα ντολμαδάκια. Από κάτω υπάρχει και μια δάφνη που δεν φαίνεται στην φωτογραφία.

ρυγχοσπερμο γερανια και δυοσμος.jpg


Το μπροστινό ηλιόλουστο μπαλκόνι στη λεωφόρο κάνει χρέη μποστανιού αφού πλέον δεν έμεινε χώρος καρέκλες παρά μόνο για όρθιους.Έτσι και αλλιώς δεν πολυκαθόμαστε λόγω θορύβου.
Η αρωματική μίνι γαρυφαλίτσα μου και τα τρίχρωμα γεράνια.

γαρυφαλλια.jpg


Απο κάτω προφυλαγμένες από τον αέρα οι καυτερές πιπεριές και δυο ακόμα βασιλικοί για φυσικό εντομοαπωθητικό χωρίς ψεκασμούς.

πιπεριες.jpg


Και αριστερά οι τρεις ντοματιές που απλώθηκαν στο μισό μπαλκόνι και φορτώνουν καθημερινά με νέα άνθη και δεμένα τοματίνια.

ντοματιες μετρο.jpg

Οι κατηφέδες στην ίδια γλάστρα επίσης χρησιμεύουν κατά της μελίγκρας και άλλων ασθενειών εκτός ότι δίνουν χρώμα.

ντοματινια.jpg


Σε καμιά δεκαριά μέρες βλέπω να τρώμε τα πρώτα!!!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.122
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom