Τσεχική Δημοκρατία Για μπύρες στην Πράγα, πιο γραφικός κι απ’ τα Χριστούγεννα

barkour

Member
Δεν σηκώθηκαν ούτε μια φορά για τουαλέτα. Αντίθετα εμείς με 1,5 λίτρο πηγαίναμε κάθε τρεις και λίγο.
3 ερμηνείες σκεφτήκαμε:
1) Δεν πίνουν καθόλου νερό
2) Είναι γενετικά προσαρμοσμένοι
3) Έχουν συνηθίσει να πίνουν πολύ μπύρα (Βλέπε @psilos3)

Ζουν αναμεσα μας....🍺🍺

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Α ρε τι μου θυμισες τα εχω και πολυ φρεσκα μια βδομαδα πριν ημουν και εγω εκει.Το προβλημα δεν ειναι η τουαλετα που πρεπει να πας για κατουρημα ,ουτε το κρυο και το χειμωνα πινω μπιρα,ουτε αν μεθας σταματας αναλογα την αντοχη σου, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αλλο...
πως δεν φουσκωνουν με τοση μπιρα?οσο και να μου αρεσε η μπιρα τους και δεν μεθαω ευκολα δεν μπορουσα να πιω πανω απο μια 500ml ,τους θαυμαζω που πινουν την μια μετα την αλλη.Η τα φαγητα τους ηταν βαρια πολυ η ή μπιρα.Μονιμως στην Πραγα ειχα ενα φουσκωμα και δεν μπορουσα να φαω απο την μπιρα.
Πολυ ωραια πολη και ας εχει τουρισμο η γεφυρα του Καρολου ειδικα το βραδυ που δεν εχει τοσο κοσμο ως και αδεια αργα ειναι κατι μαγικο,μεταφυσικο σαν να ειναι μια πυλη στο χρονο σε ενα παραμυθι και με το που την περνας και μπαινεις στην νεα πολη μεταφερε στην πραγματικοτητα.
Μαγικα και τα σοκακια το βραδυ περπατας μονος απο τη μερια του καστρου .

Το μονο παιδια σαν ενσταση δεν θα ελεγα οτι εχει τοσο κακο φαγητο οσο λετε,εμενα η τσεχικη κουζινα μου αρεσε και εχω φαει και σε μαγαζια στην Αθηνα.Οκ δεν εχει αν θελετε γκουρμε κουζινα και εστιατορια της προκοπης εχει με το ψαροντουφεκο συμφωνω.Αλλα η παραδοσιακη κουζινα ειναι οκ γκουλας νοστιμο, ,κοτσι καλο,η παπια μου αρεσε ,μπιρα φοβερη ,αν εισαι της κρεατοφαγιας εχουν καλο κρεας.Αλλα στην Πραγα δεν παω για fine dining ,λιγο να ξεφυγεις απο τα τουριστικα μαγαζια και τα ρολογια και την παλια πολη και με γνωμονα tripadvisor και προτασεις με μαγαζια λιγο πιο εξω εχει καλο φαγητο.Δεν επεσα και ξερος απο την κουζινα αλλα δεν θα ελεγα και χαλια.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ψηλε μπραβο φιλε, πολυ ωραια! Ωραια πολη, γραφει τελεια στην καμερα. Αλλα η αληθεια ειναι οτι στην πραγματικοτητα δε με κερδισε κ της εδωσα κ 2 ευκαιριες μαλιστα. Ακομα ψαχνω το γιατι. Ισως να ειναι ο υπερτουρισμος της ο λογος...

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ψηλε μπραβο φιλε, πολυ ωραια! Ωραια πολη, γραφει τελεια στην καμερα. Αλλα η αληθεια ειναι οτι στην πραγματικοτητα δε με κερδισε κ της εδωσα κ 2 ευκαιριες μαλιστα. Ακομα ψαχνω το γιατι. Ισως να ειναι ο υπερτουρισμος της ο λογος...
Εξαρταται παντα απο την εποχη που θα πας .Πχ εγω που πηγα Ιανουαριο αμεσως μετα τις γιορτες δεν ειχε τοσο κοσμο.Στο ρολοι μονο ειχε συνωστισμο ,αργα το βραδυ πχ στη γεφυρα του Καρολου αλλα και τα σοκακια γυρω απο το καστρο στη Mala Strana ηταν αδεια και πολυ ατμοσφαιρικα.

Η παλια πολη και η πλατεια ειναι πανεμορφη και ας εχει κοσμο η γεφυρα μαγικη αλλα ενα κλικ μου αρεσει πιο πολυ η απεναντη πλευρα προς το καστρο.
Αυτο που θα συμφωνησω οτι με το που περνας τον πυργο της Πυριτιδας και μπαινεις στην νεα πολη προσγειωνεσε στην πραγματικοτητα και ειναι μαι τυπικη πολη Ευρωπης με ολιγον μελαγχολια .

Στην Πραγα δεν με πειραξε τοσο ο υπερτουρισμος αντιθετα στην Βενετια με ενοχλησε περισσοτερο οπου επαθα για πρωτη φορα στην ζωη μου και μοναδικη και μια γερη κριση πανικου,χωρις να εχω ιστορικο κρισεων ή αγοροφοβιας.

Καμμια φορα υπαρχει και καποιος λογος που καποια μερη ειναι πολυ τουριστικα... αρεσουν πολυ στον κοσμο!!

Αλλα εννοειται γουστα ειναι αυτα σεβαστα και σε καθε ανθρωπο αρεσει και καποιο μερος περισσοτερο ΄ή λιγοτερο αναλογα και πως το βιωσε,

Last edited:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Α ρε τι μου θυμισες τα εχω και πολυ φρεσκα μια βδομαδα πριν ημουν και εγω εκει.Το προβλημα δεν ειναι η τουαλετα που πρεπει να πας για κατουρημα ,ουτε το κρυο και το χειμωνα πινω μπιρα,ουτε αν μεθας σταματας αναλογα την αντοχη σου, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αλλο...
πως δεν φουσκωνουν με τοση μπιρα?οσο και να μου αρεσε η μπιρα τους και δεν μεθαω ευκολα δεν μπορουσα να πιω πανω απο μια 500ml ,τους θαυμαζω που πινουν την μια μετα την αλλη.Η τα φαγητα τους ηταν βαρια πολυ η ή μπιρα.Μονιμως στην Πραγα ειχα ενα φουσκωμα και δεν μπορουσα να φαω απο την μπιρα.
Πολυ ωραια πολη και ας εχει τουρισμο η γεφυρα του Καρολου ειδικα το βραδυ που δεν εχει τοσο κοσμο ως και αδεια αργα ειναι κατι μαγικο,μεταφυσικο σαν να ειναι μια πυλη στο χρονο σε ενα παραμυθι και με το που την περνας και μπαινεις στην νεα πολη μεταφερε στην πραγματικοτητα.
Μαγικα και τα σοκακια το βραδυ περπατας μονος απο τη μερια του καστρου .

Το μονο παιδια σαν ενσταση δεν θα ελεγα οτι εχει τοσο κακο φαγητο οσο λετε,εμενα η τσεχικη κουζινα μου αρεσε και εχω φαει και σε μαγαζια στην Αθηνα.Οκ δεν εχει αν θελετε γκουρμε κουζινα και εστιατορια της προκοπης εχει με το ψαροντουφεκο συμφωνω.Αλλα η παραδοσιακη κουζινα ειναι οκ γκουλας νοστιμο, ,κοτσι καλο,η παπια μου αρεσε ,μπιρα φοβερη ,αν εισαι της κρεατοφαγιας εχουν καλο κρεας.Αλλα στην Πραγα δεν παω για fine dining ,λιγο να ξεφυγεις απο τα τουριστικα μαγαζια και τα ρολογια και την παλια πολη και με γνωμονα tripadvisor και προτασεις με μαγαζια λιγο πιο εξω εχει καλο φαγητο.Δεν επεσα και ξερος απο την κουζινα αλλα δεν θα ελεγα και χαλια.
εγω με το φαγητο ποτε δεν ειχα προβλημα. σε καμια χωρα...εκτος απο τον φοβο στομαχικων διαταραχων...
και επισης δεν κταλαβαινω την ενοια "πηγαμε εκει μια βδομαδα, ωραια αλλα δεν εχουν καλη κουζινα"
τι θα πει καλη κουζινα? αυτο εινα τοσο υποκειμενικο....
και ποιος μιλαει? εμεις που αν δεν ηταν οι προσφυγες απο την M Ασια ακομα με ψωμι, τοματα και ελια θα ημασταν...
αντε και καμια γιδα βραστη...

paefstra

Member
Εμπειρία από την πρώτη μου επίσκεψη στην Πράγα.
Σε διπλανό τραπέζι κάθεται νεαρό ζευγάρι και πίνει μπύρες χωρίς συνοδευτικά. Από τα χαρτάκι που έχει πάνω το τραπέζι βλέπω ότι έχουν πιεί 16 μισόλιτρα, δηλαδή περίπου 4 λίτρα μπύρας ο καθένας.
Δεν σηκώθηκαν ούτε μια φορά για τουαλέτα. Αντίθετα εμείς με 1,5 λίτρο πηγαίναμε κάθε τρεις και λίγο.
3 ερμηνείες σκεφτήκαμε:
1) Δεν πίνουν καθόλου νερό
2) Είναι γενετικά προσαρμοσμένοι
3) Έχουν συνηθίσει να πίνουν πολύ μπύρα (Βλέπε @psilos3)
Δεν πινουν νερο.
Εχουν μεγαλα ποσοστα καρκινου του παχεος εντερου (κατα τον ξεναγο μας στο ταξιδι και μονιμο κατοικο εκει) λογω της ακατασχετης κρεατοφαγιας με 2-3 λαχανικα ολα κι ολα στην κουζινα τους.
Δεν θελω να τρομαξω τον @psilos3 αλλα και η μπυρα αντι για νερο δεν βοηθαει.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Κάποιος γνωστός μου έλεγε πως στην Πράγα δεν πίνουν νερό γιατί δεν είναι καλής ποιότητας. Προτιμούν τις μπύρες που κατά βάση φτιάχνονται από το νερό του Pilsen που θεωρείτε εξαιρετικό.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Κάποιος γνωστός μου έλεγε πως στην Πράγα δεν πίνουν νερό γιατί δεν είναι καλής ποιότητας. Προτιμούν τις μπύρες που κατά βάση φτιάχνονται από το νερό του Pilsen που θεωρείτε εξαιρετικό.
Ωραια δικαιολογια δε λεω. Ελα μωρε, με ενα σωρο φιλτρα, εμφιαλωμενα κτλ. Και μην ακουσω οτι ειναι ακριβα. Στα s.m ακομα κ στο εξωτερικο δεν βγαινει στην 6αδα πανω απο 0.30€ το μεγαλο μπουκαλι. Απλα ειναι στην κουλτουρα τους.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Εξαρταται παντα απο την εποχη που θα πας .Πχ εγω που πηγα Ιανουαριο αμεσως μετα τις γιορτες δεν ειχε τοσο κοσμο.Στο ρολοι μονο ειχε συνωστισμο ,αργα το βραδυ πχ στη γεφυρα του Καρολου αλλα και τα σοκακια γυρω απο το καστρο στη Mala Strana ηταν αδεια και πολυ ατμοσφαιρικα.

Η παλια πολη και η πλατεια ειναι πανεμορφη και ας εχει κοσμο η γεφυρα μαγικη αλλα ενα κλικ μου αρεσει πιο πολυ η απεναντη πλευρα προς το καστρο.
Αυτο που θα συμφωνησω οτι με το που περνας τον πυργο της Πυριτιδας και μπαινεις στην νεα πολη προσγειωνεσε στην πραγματικοτητα και ειναι μαι τυπικη πολη Ευρωπης με ολιγον μελαγχολια.
Σιγα μην ειναι τυπικη ευρωπαικη πολη. Τυπικη πολη ανατολικου μπλοκ θες να πεις. Ολη η ομορφια της ειναι στην παλια πολη. Αντε κ οτι συνορευει γυρω απ την παλια. Απο κει κ περα αστα.

paefstra

Member
Απλα ειναι στην κουλτουρα τους.
Σε εποχες που η ψυχιατρικη ηταν ανυπαρκτη, οι γιατροι εστελναν στον Ιταλικο νοτο την αστικη ταξη για να ηρεμησουν τα νευρα τους. Ουτε μπυρες ουτε τιποτε δεν χρειαζονταν εκει.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Δεν πινουν νερο.
Εχουν μεγαλα ποσοστα καρκινου του παχεος εντερου (κατα τον ξεναγο μας στο ταξιδι και μονιμο κατοικο εκει) λογω της ακατασχετης κρεατοφαγιας με 2-3 λαχανικα ολα κι ολα στην κουζινα τους.
Δεν θελω να τρομαξω τον @psilos3 αλλα και η μπυρα αντι για νερο δεν βοηθαει.
οντως...αν και δεν ειναι σε αυτο πρωτοι αλλα ειναι στις πρωτες...τωρα για κρεατοφαγια δεν ξερω...
δηλαδη αλλες χωρες τρωνε λιγοτερο κρεας?

paefstra

Member
οντως...αν και δεν ειναι σε αυτο πρωτοι αλλα ειναι στις πρωτες...τωρα για κρεατοφαγια δεν ξερω...
δηλαδη αλλες χωρες τρωνε λιγοτερο κρεας?
Εχω περασει 7 μερες στην Ισπανια μονο με θαλασσινα, ποτε το ιδιο πιατο ξανα. Εχεις καιρο να βγεις απο κεντρικη Ευρωπη?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom