psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Προετοιμασία και σχεδιασμός
- Αναχώρηση & οι πρώτες στιγμές στην Πράγα
- Η νύχτα στο ιστορικό κέντρο
- Στα ψηλά της Πόλης
- Το κάστρο της Πράγας
- Η βροχή και η …νύχτα των Ιρλανδών
- Παραμονή, και λίγο εκτός κέντρου
- Η πολυκοσμία της Χριστουγεννιάτικης Πράγας
- Στο μουσείο μπύρας & το τελευταίο βράδυ
- Χριστούγεννα στον …αέρα
- Συμπεράσματα - Απολογισμός
- Χριστούγεννα στον …αέρα
Για μπύρες στην Πράγα, πιο γραφικός κι απ’ τα Χριστούγεννα
Ας μη γελιόμαστε. Ξεκινώντας κάποιος να ψάχνει Χριστουγεννιάτικο προορισμό εντός Ευρώπης, σίγουρα κατατάσσει αυτήν εδώ τη πόλη υψηλότερα από τις υπόλοιπες. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει την ατάκα «Πράγα ή κάπου αλλού» για Χριστούγεννα; Πόσες φωτογραφίες δεν έχετε δει να κυκλοφορούν εκεί έξω -μιας και ζούμε την εποχή της εικόνας- γεμάτες στολισμούς και Χριστουγεννιάτικες αγορές και δεν αναρωτηθήκατε «Μα κι αυτή από την Πράγα δεν είναι»; Πόσοι ήταν αυτοί οι φίλοι σας που εκμεταλλεύτηκαν κάποιο πακέτο ή κάποια απευθείας πτήση της γιορτές για την πρωτεύουσα της Τσεχίας; Μη μου πείτε λίγοι, δε θα σας πιστέψω….
Είναι αυτοί όμως λόγοι για μένα προκειμένου να κάνω ένα αντίστοιχο ταξίδι; Βεβαίως και όχι. Απλά και μόνο ακολουθώντας μια αλληλουχία εκδρομών το τελευταίο ενάμισι έτος, είχε έρθει και η σειρά της Πράγας, που την είχα έτσι κι αλλιώς στο μυαλό μου για χειμώνα, αόριστα και γενικά όπως πάντα.
Βλέπετε έψαχνα κάτι περίπου αυτές τις μέρες κι όχι απαραίτητα Χριστούγεννα, μιας και η περσινή μου εμπειρία στο Παρίσι μου ‘δωσε να καταλάβω ότι δεν ενδείκνυται αυτή η περίοδος για solo εκδρομές. Όχι ότι περνάς άσχημα, τουναντίον, απλά και μόνο το γεγονός ότι δεν είναι όλα ανοικτά, ότι αυτές οι μέρες συνηθίζεται να γιορτάζονται με κόσμο, ε είναι ένα μειονέκτημα. Χώρια που δε γίνεται να λείπει το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Έτσι, διεξάγοντας την έρευνα μου λίγο καιρό πριν μου καλάρεσε το ενδεχόμενο να επιστρέψω 25 του μήνα, κάτι που σε συνδυασμό με το προσιτό οικονομικά εισιτήριο για Πράγα φάνταζε ιδανικό, κάνοντας με να μη διστάσω ούτε στιγμή να το κλείσω, αρχίζοντας παράλληλα να ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βρισκόμουν εκεί.
Όχι βεβαίως τόσο για το εορταστικό κλίμα που ώρες - ώρες μου τη δίνει κιόλας, όσο για να γνωρίσω ακόμα μια σημαντική πόλη της κεντρικής Ευρώπης, φημισμένη για την ομορφιά της, την ιστορία της, την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την κουζίνα της και πάνω απ’ όλα τις αμέτρητες μπυραρίες της!
Ήταν μεγάλο βλέπετε το δέλεαρ με όσα είχα διαβάσει γι’ αυτή τη πόλη με την έντονη ζωή κι ακόμα πιο έντονη μπυροποσία, σπορ που μόνο αδιάφορο δε μ’ αφήνει, σε συνδυασμό με τα Χριστούγεννα που για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια είχαν κάτι απ’ τα παλιά.
Τα βρήκα όμως όπως τα περίμενα;
Για να δούμε.
Last edited: