Δυστυχώς εν έτη 2024 δεν υπάρχει ισότητα. Θα στο επιβεβαιώσουν πολλές γυναίκες που το έχουν υποστεί στο εργασιακό τους περιβάλλον. Δεν είναι θέμα κριτικής. Είναι οτι λέγονται ή γίνονται πράγματα σε γυναίκες στον εργασιακό χώρο που αντίστοιχα δεν λέγονται / γίνονται ποτέ σε έναν άνδρα υπάλληλο. Εργάζομαι σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και έχω ακούσει διάφορα όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, δεν έχει δοθεί ο χώρος που λες στις γυναίκες .. η πλειοψηφία των θέσεων ευθύνης στις επιχειρήσεις ήταν και είναι σε χέρια ανδρών. Και αφού πιάνεις το θέμα της πολιτικής.. αλήθεια πόσες γυναίκες πρωθυπουργούς ξέρεις; πόσες είναι πρόεδροι κομμάτων;Εν έτη 2024 λέγεται κάτι τέτοιο;
Που "ανδροκρατούμενοι" χώροι έχουν πλέον δώσει χώρο στην γυναίκα και μάλιστα ετοιμάζονται και για άλλα "φύλλα" !
Ενας χώρος που Μ έρχεται είναι η πολιτική,όπου γυναίκα πολιτικό μέχρι πριν 20 χρόνια δεν έβλεπες ούτε καν στα έδρανα.Πλεον σε αρκετά κόμματα είναι πρόεδροι ως και κυβερνήτες (με αφορμή την πρόσφατη αυτοβιογραφία της Μερκελ)
Θεωρώ όμως πως κάποιοι "χώροι" δέχονται σκληρής κριτικής,ε λοιπόν απ την στιγμή που και η γυναίκα "μπηκε" στο πεδίο αυτό,λαμβάνει και αυτήν την σκληρή κριτική που λαμβάνουν και οι άντρες.
Τι εννοώ;Δεν νομίζω να θεωρεί κανείς πως οι άνδρες πολιτικοί λαμβάνουν μιας καλύτερης κριτικής αντιμετώπιση,απ ότι οι γυναίκες.
Δεν νομίζω,να είναι κανείς επιεικής με κάποιον "άνδρα" σε μια γυναικοκτονια.
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς,πως οι προηγούμενες γενιές στηρίχθηκαν στην ελληνίδα μάνα που γαλούχησαν κάποιες απ τις πιο "σκληρές & αξιες " οικογένειες...
Αντιφατικό επίσης αυτού που γράφεις είναι,να είναι τόσο μισητή η ελληνίδα μάνα-πεθερά,από την "σύγχρονη" νύφη της
Γενικότερα, το εάν υπάρχει ισότητα ή όχι καλύτερα αφήστε το να το κρίνουν οι ίδιες οι γυναίκες. Προφανώς, εσύ ως άντρας δεν έχεις νοιώσει ποτέ να σε ξεχωρίζουν λόγω του φύλου σου και θεωρείς ότι όλα είναι καλά και ωραία.