• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

MVSylvia

Member
Εγω παλι γιατι νομιζω οτι το "ασθενες" φυλο μονο ασθενες δεν ειναι και μπορει μια γυναικα να ζησει μονη της μεγαλωνοντας το/τα παιδι/ια της ενω το υποτιθεμενο "ισχυρο" φυλο -ναι ντε αυτο που το παρακαλανε για γαμο- δεν αντεχει στιγμη χωρις την φροντιδα της γυναικας και γι' αυτο τρεχει να ξαναπαντρευτει.
Μπράβο που έχεις την ψυχραιμία να απαντάς σε αυτά που γράφονται. Που οι άντρες παντρεύονται και μετά ξανά και ξανα για να χουν το φαι κ τις δουλειές έτοιμες σε μεγάλο ποσοστό, κατά τα άλλα οι γυναίκες παρακαλάνε να παντρευτούν.

paefstra

Member
Το βασικότερο: επειδή η σύντροφος έχει κάνει την κρεβατομουρμούρα επιστήμη, καμιά φορά και η πεθερά. Οι περισσότεροι που ξέρω έκαναν το γάμο επειδή τους τα έπρηξαν οι γυναίκες της οικογένειας και δεν υπερβάλλω, οι περισσότεροι είναι, σε διαφορετικές χώρες/κοινωνίες/πολιτικά συστήματα/οικονομική κατάσταση. Αν ήταν στο χέρι του άντρα δε θα το έκαναν, οι νομικές επιπλοκές είναι πολλές, τα έξοδα επίσης, ποιος να βάζει σακάκι και γραβατα κλπ. Αλλά "ε το ήθελε πολύ η ΜΑρία/Yanisley/Josephine μου". "Μια μέρα είναι , ας πάει στο διάολο να ησυχάσω με τη μουρμούρα" είναι για τους περισσότερους.
Μπα. Παρακαλαει για γαμο οποιος εχει χαμηλοτερο κοινωνικο στατους η περιουσια απο τον/ την συντροφο, γυναικα η αντρας. Ο γαμος γινεται για νομικη, κοινωνικη και οικονομικη κατοχυρωση των παιδιων, αν υπαρξουν, και του/της κατωτερου συζυγου κοινωνιοικονομικα. Αλλιως μενει σχεση και κανενα προβλημα σημερα.
Δεν εχω δει ως τωρα να παρακαλανε για γαμο αντρα "ξεβρακωτο" οι μανες και οι νυφες. Το αντιθετο μαλιστα, οι μανες, γυναικων και αντρων, μουρμουριζουν "μπορεις και καλυτερα". Γιατι οι μανες ειναι πρακτικα μυαλα, δεν μασανε απο συναισθημα που ξερουν οτι καποτε θα ληξει και ξερουν οτι σε περιπτωση διαζυγιου τα παιδια δεν θα παρουν τιποτε.

Last edited:

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ειδικά για δεύτερο γάμο έχοντας παιδιά από τον πρώτο το σκέφτονται πολύ. Μόνο αν συμφέρει οικονομικά το κάνουν.
Γιατί να μπλέξουν ενώ μπορεί να βγαίνουν ωραιότατα ραντεβού χωρίς να φθείρεται η σχέση ή και να συζουν αν έχουν φύγει τα παιδιά από το σπίτι?

paefstra

Member
Ειδικά για δεύτερο γάμο έχοντας παιδιά από τον πρώτο το σκέφτονται πολύ. Μόνο αν συμφέρει οικονομικά το κάνουν.
Γιατί να μπλέξουν ενώ μπορεί να βγαίνουν ωραιότατα ραντεβού χωρίς να φθείρεται η σχέση ή και να συζουν αν έχουν φύγει τα παιδιά από το σπίτι?
Εν τω μεταξυ αν η δευτερη συζυγος ειναι καλυτερα οικονομικα δεν ειναι τοσο μπουνταλας να ρισκαρει να αποκτησουν δικαιωματα σε περιουσια τα παιδια του πρωτου γαμου του συζυγου.
Γενικα δεν ειναι τοσο βοδια οι γυναικες να μην αντιλαμβανονται το νομικο μερος του γαμου, που αυτο μονο τον διαφοροποιει απο μια απλη σχεση.

8avos

Member
Ειδικότερα αν έχει αποβιώσει και η/-ο πρώτος γάμος,όλο και κάτι "τσιμπάνε" από επίδομα-σύνταξη.Με τον δεύτερο γάμο,κόβονται αυτά ,οπότε και δεν συμφέρει να ξαναπαντρευτούν...

Να τα λέμε κ αυτά

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ειδικότερα αν έχει αποβιώσει και η/-ο πρώτος γάμος,όλο και κάτι "τσιμπάνε" από επίδομα-σύνταξη.Με τον δεύτερο γάμο,κόβονται αυτά ,οπότε και δεν συμφέρει να ξαναπαντρευτούν...

Να τα λέμε κ αυτά
Πρώτη μου ξαδέρφη που έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία με 2 παιδιά δεν ξαναπαντρευτηκε ενώ μπορούσε, γι αυτό το λόγο.

paefstra

Member
Ενδιαφερον εχει και αυτο που μου εχουν πει φιλοι και φιλες γκει. Ενω οι συγγενεις αντιμετωπιζουν με αποδοχη ειτε αδιαφορια ειτε με εχθροτητα το να υπαρχει γκει παιδι στο σοι, το συνηθες ειναι να ειναι ντε φακτο αρνητικοι στον γαμο των γκει.
Γιατι τους γκει πολλοι εμισησαν, αλλα την κληρονομια τους κανεις στο σοι. Και δεν καταπινεται ευκολα οτι ενας ξενοφερτος μετα θανατον θα παρει κληρονομικα δικαιωματα απο καποιον που εκ των πραγματων θα τα αφησει σε συγγενεις.
Φιλοι γκει που αντιμετωπιζουν εχθροτητα απο τα σογια σκεφτονται γαμο μονο και μονο για να τους κοψουν την ορεξη.

Last edited:

8avos

Member
Ενδιαφερον εχει και αυτο που μου εχουν πει φιλοι και φιλες γκει. Ενω οι συγγενεις αντιμετωπιζουν με αποδοχη ειτε αδιαφορια ειτε με εχθροτητα το να υπαρχει γκει παιδι στο σοι, το συνηθες ειναι να ειναι ντε φακτο αρνητικοι στον γαμο των γκει.
Γιατι τους γκει πολλοι εμισησαν, αλλα την κληρονομια τους κανεις στο σοι. Και δεν καταπινεται ευκολα οτι ενας ξενοφερτος μετα θανατον θα παρει κληρονομικα δικαιωματα απο καποιον που εκ των πραγματων θα τα αφησει σε συγγενεις.
Φιλοι γκει που αντιμετωπιζουν εχθροτητα απο τα σογια σκεφτονται γαμο μονο και μονο για να τους κοψουν την ορεξη.
Πάντως στο δικό μου μυαλό το gay "άκουσμα" είχε κάτι "επαναστατικό" .Οταν άκουσα πως "αγωνίζονται" για να παντρεύονται ... δεν μ φάνηκε και τόσο επαναστατικό ...χωρίς να σημαίνει πως ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα αυτό ή όποιο άλλο θέλει ...

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
O γάμος είναι νομική παραχώρηση δικαιωμάτων στον σύντροφο. Ο νόμος δεν νοιάζεται αν παντρεύεσαι απο έρωτα, απο προξενιό ή από συμφέρον. Το γεγονός ότι πάσχιζαν τόσο για να αποκτήσουν δικαίωμα γάμου ζευγάρια που ήταν αποκλεισμένα από αυτόν (π.χ. gay) δείχνει ακριβώς αυτό. Απλά όλα αυτά δεν τα πολυσκέφτεσαι όσο είσαι υγιής & οικονομικά ανεξάρτητος, για αυτό θεωρείται απο κάποιους παρωχημένος θεσμός...
Όσον αφορά κάτι που αναφέρθηκε για το εαν μια γυναίκα που είναι σεξουαλικά απελευθερωμένη είναι καλή μανα ή όχι....αυτά ανήκουν σε προηγούμενους αιώνες!
Νομίζω ότι το κλειδί και για τις γυναίκες και για τους άντρες είναι να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους πριν παντρευτουν. Τότε μόνο θα κάνουν σωστή επιλογή συντρόφου και θα έχει περισσότερες πιθανότητες μακροημέρευσης ο γάμος.
Αυτά για την έννοια του γάμου...από εκεί κ πέρα η τελετή κ το μετέπειτα είναι άλλο πράγμα! Σε άλλους αρέσει να γιορτάζουν τα γενέθλια κ σε άλλους όχι. Αλλοι θέλουν να μοιραστούν την στιγμή με 100 άτομα και άλλοι με 5...αρκεί κατ εμε να είναι όλα επιλογή του ζευγαριού και να μην γινεται για τα δώρα, για τις υποχρεωσεις των γονιων, για το τι θα πει ο θειος...

paefstra

Member
Πάντως στο δικό μου μυαλό το gay "άκουσμα" είχε κάτι "επαναστατικό" .Οταν άκουσα πως "αγωνίζονται" για να παντρεύονται ... δεν μ φάνηκε και τόσο επαναστατικό ...χωρίς να σημαίνει πως ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα αυτό ή όποιο άλλο θέλει ...
Απο ο,τι ακουω παρα πολλοι της κοινοτητας το θεωρουν μικροαστικη επιλογη. Μπορει και να ειναι.
Απο την αλλη πραγματικα πρεπει να ειναι απαισια η αισθηση να σε υποτιμουν θειες και ξαδερφια αλλα να ξερογλειφονται για το/τα διαμερισματακι/ια σου, οποτε καλα τους κανουν.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Τα περιουσιακά ρυθμίζονται και με διαθήκη, τα υπόλοιπα δεν ξέρω.
Όταν κάτι ειναι απαγορευμένο γίνεται επιθυμητό από πολλούς κι ας μην έχει και τόσο ουσία

varioAthens

Member
Ο σεξουαλικος προσανατολισμος καποιου απο ποτε αποτελει επαναστατικη πραξη;
Το ακουσαμε και αυτο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara