• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί παντρεύεστε;

XRISTOS71

Member
τελικα τι παιζει;
εγω που ειμαι παντρεμενος αλλα χωρις παιδια μπας και δεν εχω ανθρωπινο DNA???
Εγω απλά σου εύχομαι να αποκτήσεις και μάλιστα σύντομα .
Η ολοκλήρωση ενός γάμου και η πραγματική έννοια της οικογένειας έρχεται οταν ενα ζευγάρι αποκτήσει παιδί .

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
thanx φιλε μου...αλλα εχω αλλες προτεραιοτητες..χαχα

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
πολλοί θέτουν ως προυπόθεση για γάμο το να κάνουν παιδιά και είναι σχεδόν σίγουρο ότι το να παντρευτείς μόνο επειδή είσαι ερωτευμένος δεν εξασφαλίζει καμία διάρκεια (αφού ο έρωτας περνάει).
διαφωνω ριζικως και καθετως....ο ερωτας δεν περναει. Αρκει να υπηρχε απο πριν και να τον διατηρησεις εμμεσα...ή μαλλον μην αφησεις την ρουτινα να τον φθειρει...

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Η ολοκλήρωση ενός γάμου και η πραγματική έννοια της οικογένειας έρχεται οταν ενα ζευγάρι αποκτήσει παιδί.
XRISTOS71 καταλαβαίνω απόλυτα την άποψή σου. Θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι κανονικά ένα ζευγάρι θα πρέπει να μπορεί να είναι ευτυχισμένο ανεξάρτητα από την ύπαρξη ενός παιδιού (το οποίο αναμφισβήτητα είναι σημείο αναφοράς στη ζωή τους από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο). Υπάρχουν πολλά άτεκνα ζευγάρια που είναι πολύ πιο ευτυχισμένα και βγάζουν πολύ καλύτερη αύρα από άλλα, με παιδιά, που είναι μαζί όχι γιατί πραγματικά "συνταξιδεύουν" αλλά γιατί πρέπει να μην χωρίσουν λόγω των παιδιών. Ο γάμος κατά τη γνώμη μου πρέπει να αφορά το ζευγάρι πρωτίστως, όχι το ενδεχόμενο "κοινωνικής εξασφάλισης" των παιδιών που ενδεχομένως έρθουν.
Τώρα, γιατί παντρεύεται ο κόσμος; Άλλοι επειδή έτσι συνηθίζεται, άλλοι από ανασφάλεια μη μείνουν μόνοι στα γεράματα, άλλοι επειδή πιστεύουν στο Θεό και θέλουν να ευλογήσει τον έρωτά τους, άλλοι για να βγάλουν πιο εύκολα δάνειο, άλλοι...άλλοι...άλλοι...Σημασία έχει καθένας να είναι συνειδητοποιημένος, για να μην ψάχνει μετά για υπαίτιους αν δει ότι δεν του βγαίνει...

XRISTOS71

Member
ΗΛΕΚΤΡΑ
πιστέυω οτι εχεις καποιο φιλικό σου ζευγαρι χωρίς παιδιά .
Οταν αναφερεσαι σε αυτούς τους λες πχ ''Η οικογενεια του Τακη '' η Ο''Τακης και η Μαρία η γυναίκα του ''

Στην ουσία δεν διαφωνούμε απλά εσυ το πήγες εντελώς στην άλλη πλευρά.
Φυσικά και δεν λέω οτι τα ζευγάρια χωρίς παιδιά δεν αγαπιούνται ,φυσικά και υπάρχουν ζευγαρια με παιδιά που προεκυψαν απλά στην πορεία και μη εχοντας εναλλακτική απλά παντρέυτικαν , φυσικά και υπάρχουν ζευγάρια που θεωρούν οτι κανοντας ενα παιδί θα ερθει η ευτυχία ανάμεσα τους και τοσα άλλα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να λεμε για ωρα .
Εγω αναφερθηκα στην εννοια ''οικογενεια '' και μόνο.

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Όντως δε διαφωνούμε, όπως σου είπα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και όντως το πήγα στο άλλο άκρο, γιατί ήθελα να εστιάσω στο πόση σημασία έχει για μένα να είναι πρώτα το ζευγάρι ευτυχισμένο. Σχολιάζουμε δύο διαφορετικές πτυχές του ίδιου θέματος. Ίσως επειδή δεν έχω κάνει ακόμα το 'μεγάλο βήμα', δίνω περισσότερη βαρύτητα στη σωστή επιλογή του ανθρώπου που μοιραζεσαι τη ζωή σου και κατόπιν στα υπέροχα ανθρωπάκια που θα τη διανθίσουν:)
Έχω παράδειγμα -ευτυχισμένου- άτεκνου ζευγαριού στο περιβάλλον μου, όπως έχω και παράδειγμα δυστυχισμένων γονέων, που μοιραία επηρέασαν και τη ζωή των παιδιών τους. Ίσως γι' αυτό θεωρώ τα παιδιά ως συνέχεια μιας ευτυχισμένης 'συζυγίας' και όχι ως προϋπόθεση.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα απο ενα παιδί ????

εκτός αν εχεις τη εντύπωση οτι έρχονται ''κατα παραγγελία'' όποτε το ζητάμε ...
οχι δεν εχω τετοια εντυπωση...
και οι προτεραιοτητες ειναι θεμα ανθρωπου...αλλα εγω, αλλα εσυ, αλλα ο καθενας

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ΗΛΕΚΤΡΑ
πιστέυω οτι εχεις καποιο φιλικό σου ζευγαρι χωρίς παιδιά .
Οταν αναφερεσαι σε αυτούς τους λες πχ ''Η οικογενεια του Τακη '' η Ο''Τακης και η Μαρία η γυναίκα του ''

Στην ουσία δεν διαφωνούμε απλά εσυ το πήγες εντελώς στην άλλη πλευρά.
Φυσικά και δεν λέω οτι τα ζευγάρια χωρίς παιδιά δεν αγαπιούνται ,φυσικά και υπάρχουν ζευγαρια με παιδιά που προεκυψαν απλά στην πορεία και μη εχοντας εναλλακτική απλά παντρέυτικαν , φυσικά και υπάρχουν ζευγάρια που θεωρούν οτι κανοντας ενα παιδί θα ερθει η ευτυχία ανάμεσα τους και τοσα άλλα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να λεμε για ωρα .
Εγω αναφερθηκα στην εννοια ''οικογενεια '' και μόνο.

μμ...διαφωνω...οικογενεια ειναι ειτε εχεις παιδια ειτε οχι. Η αντιληψη αυτη που λες : κωστας + μαρια, ή οικογενεια Κωστα (οταν ειναι Κωστας + μαρια + παιδια) ειναι πολυ αναχρονιστικη και διαφωνω καθετα...

φυσικα επειδη δεν εχω παιδια....(πλακα κανω...και να ειχα παλι θα διαφωνουσα) :bleh:

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
διαφωνω ριζικως και καθετως....ο ερωτας δεν περναει. Αρκει να υπηρχε απο πριν και να τον διατηρησεις εμμεσα...ή μαλλον μην αφησεις την ρουτινα να τον φθειρει...
άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή... προσωπικά αδυνατώ να πιστέψω ότι η γιαγιά μου ήταν ερωτευμένη με τον παπού μου στα 85 τους. αγάπη ναι αλλά αυτό είναι ένα άλλο πράγμα. δε νομίζω να είχε καρδιοχτύπια μόλις τον έβλεπε το πρωί

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή... προσωπικά αδυνατώ να πιστέψω ότι η γιαγιά μου ήταν ερωτευμένη με τον παπού μου στα 85 τους. αγάπη ναι αλλά αυτό είναι ένα άλλο πράγμα. δε νομίζω να είχε καρδιοχτύπια μόλις τον έβλεπε το πρωί
Καρδιοχτύπια θα είχε λόγω ηλικίας, όχι λόγω έρωτα :haha:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ε ειναι αποψη σου...παω πασο. εγω διαφωνω...
και θελω να πιστευω το αντιθετο.

Υ.Γ. ειδικα για τους παπουδες + γιαγιαδες κανεις δεν ξερει και σιγουρα ισως εχεις δικιο...εκεινη την εποχη το μεγαλο ποσοστο γαμων δεν στηριζοταν στον ερωτα....μπορει να μην ειχε καρδιοχτυπια ουτε καν τον πρωτο μηνα του γαμου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα