• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γιατί μας αρέσει η Γερμανία;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
οι ΙΧήδες δεν πληρώνουμε!
Για ρώτα όμως τους νταλίκερμεν!:cool:

αλλά όντως αγαπάμε την Γερμανία γιατί υπάρχουν δρόμοι που μπορούμε να τρέχουμε όσο θέλουμε και μπορούμε, και χωρίς να πληρώνουμε διόδια για αυτους τους δρομους.

Εχω ακούσει, οτι η Γερμανία συγκεντρώνει τουρίστες και για αυτον τον λόγο: να οδηγήσουν σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο χωρίς περιορισμό στην ταχύτητα!

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
καλέ χτύπα ξύλο! πωπω...
θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Εξάλλου η ενοικιάστρια επέμενε για τη συγκεκριμένη ασφάλιση, πριν την υπογραφή του συμβολαίου, για περιστατικά σαν αυτό. Και οι Γερμανοί όπως μου εξήγησαν το έχουν οι περισσότεροι αυτό. Το μόνο που με φοβίζει λίγο είναι ότι το ποσό είναι μόνο 6.50ευρώ το μήνα, αλλά το πληρώνουμε μόνο το Δεκέμβρη αθροιστικά. Και λογικά δεν το έχουν αφαιρέσει ακόμα από το μισθό μου (όπως και η ασφάλεια υγείας αφαιρείται αυτόματα από το μισθό μου), οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει. Αύριο θα ενημερώσω για την εξέλιξη... Ααααχχ ας πάνε όλα καλά...
μην ανησυχείς καθόλου. Ανεξάρτητα από την η/μ χρέωσης, το ασφαλιστήριο ισχύει με τη
προϋπόθεση ότι έχεις αντίγραφο συμβολαίου υπογεγραμμένο από την Ασφαλιστική.
Μας λες σε παρακαλώ εκτός του κόστους ενοικίου πόσες είναι οι επί πλέον χρεώσεις του διαμερίσματος? Νερό, κοινόχρηστα, τηλ. ηλ.ρεύμα, ασφάλεια, κηπουρός αν είσαι σε συγκρότημα. Όπως καταλαβαίνεις με ενδιαφέρει μια 2η βάση στο Βερ.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εγώ αντίγραφο δεν έχω, αλλά λογικά έχει ο χώρος εργασίας μου, αφού μου έκανε ομαδική ασφάλιση.

Το σπίτι που μένω τώρα είναι περίπου 37τμ (ετσι μου είπε, αν και εμενα μου φαινεται περισσοτερο, ίσως λόγω διαρρύθμισης). Συνολικά πληρώνω 363 τα οποία είναι:
205Ε Kaltmiete (σκετο δλδ-κρύο όπως λένε αυτοί)
47Ε θέρμανση και ζεστό νερό
30Ε ρεύμα
10Ε αέριο
30Ε τηλέφωνο(απεριόριστες κλήσεις εντός Γερμανίας)+ιντερνετ στη Vodafone, με ταχυτητα δεν ξερω ονομαστική, αλλά από rapidshare :cool:κατεβαζω με 600
41Ε Nebenkosten, δλδ όλα τα υπόλοιπα. Δεν ξερω λεπτομερειες, αλλά λογικά περιλαμβανει κοινόχρηστα, κάδους ανακύκλωσης κλπ. Αλλά μπορώ να ρωτήσω αύριο μερικούς Γερμανούς, να μου πουν αυτοί τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνει. Αλλά από όσο θυμάμαι που κοιταζα στο ιντερνετ, εξαρτάται απο το κάθε σπίτι

Σαφώς σε άλλες περιοχες βρισκεις και φθηνοτερα σπιτια, αλλά αυτο το ερωτευτηκα, και ειναι και καλη περιοχη, οποτε με 363 συνολο (κατευθειαν στο λογαριασμο), το εκλεισα

Ετοιμαζω νεο θεμα στο blog για "αναζητηση σπιτιου στο Βερολινο", αλλα ενώ περιμενα να το τελειωσω σημερα σε καποιο διάλειμμά μου στη δουλειά, τελικά μου βγαίνει μεγαλούτσικο, γιατί θέλω να κάνω και συγκρίσεις με περιοχές κ.α. τρομάρα μου...
Αλλά μέσα στο σ/κ αν εχω χρονο, θα το ανεβασω.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Εγώ αντίγραφο δεν έχω, αλλά λογικά έχει ο χώρος εργασίας μου, αφού μου έκανε ομαδική ασφάλιση.

Το σπίτι που μένω τώρα είναι περίπου 37τμ (ετσι μου είπε, αν και εμενα μου φαινεται περισσοτερο, ίσως λόγω διαρρύθμισης). Συνολικά πληρώνω 363 τα οποία είναι:
205Ε Kaltmiete (σκετο δλδ-κρύο όπως λένε αυτοί)
47Ε θέρμανση και ζεστό νερό
30Ε ρεύμα
10Ε αέριο
30Ε τηλέφωνο(απεριόριστες κλήσεις εντός Γερμανίας)+ιντερνετ στη Vodafone, με ταχυτητα δεν ξερω ονομαστική, αλλά από rapidshare :cool:κατεβαζω με 600
41Ε Nebenkosten, δλδ όλα τα υπόλοιπα. Δεν ξερω λεπτομερειες, αλλά λογικά περιλαμβανει κοινόχρηστα, κάδους ανακύκλωσης κλπ. Αλλά μπορώ να ρωτήσω αύριο μερικούς Γερμανούς, να μου πουν αυτοί τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνει. Αλλά από όσο θυμάμαι που κοιταζα στο ιντερνετ, εξαρτάται απο το κάθε σπίτι

Σαφώς σε άλλες περιοχες βρισκεις και φθηνοτερα σπιτια, αλλά αυτο το ερωτευτηκα, και ειναι και καλη περιοχη, οποτε με 363 συνολο (κατευθειαν στο λογαριασμο), το εκλεισα

Ετοιμαζω νεο θεμα στο blog για "αναζητηση σπιτιου στο Βερολινο", αλλα ενώ περιμενα να το τελειωσω σημερα σε καποιο διάλειμμά μου στη δουλειά, τελικά μου βγαίνει μεγαλούτσικο, γιατί θέλω να κάνω και συγκρίσεις με περιοχές κ.α. τρομάρα μου...
Αλλά μέσα στο σ/κ αν εχω χρονο, θα το ανεβασω.
δηλαδή, δεν πιστεύω, στα 363 το μήνα να είναι και το ενοίκιο του διαμ/τος?
(το φθινόπωρο που έψαχνα για το γιο μου, φοιτητή ΕΜΠ, στου Ζωγράφου άσχετα από
τετραγωνικά, τα απλώς αξιοπρεπή διαμ/τα είχαν στάνταρ ταρίφα 500 μόνο νοίκι!!!) Περιμένω πως και πως το νέο σου θέμα . Σ' ευχαριστώ

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
ναι, το καθαρό νοίκι είναι τα 205E (kaltmiete=κρύο νοίκι ενώ όταν λένε warm miete=ζεστό. Όμως αυτό άλλοτε σημαίνει νοικι+κοινοχρηστα και πιο σπάνια νοικι+κοινοχρηστα+ρευμα+νερο. Πρεπει να ρωτήσεις τον ιδιοκτητη σε κάθε περίπτωση, για να εισαι απόλυτα βεβαιος, τι εννοεί με το warm miete που λέει στην αγγελία)

καλά, οι τιμές σε σχέση με Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερες. Αλλά το πιο σημαντικό ειναι το επίπεδο ζωής. Βέβαια το Βερολίνο δεν είναι και Μόναχο, είναι κατ'εμέ κάτι σαν τη Ν.Υόρκη της Ευρώπης, αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι αρκετά ασφαλές, ειδικά αν αποφεύγεις κάποια πράγματα/μέρη/ανθρώπους.

Και εμείς σκεφτόμαστε μήπως να αγοράσουμε ένα μικρό διαμέρισμα, γιατί είναι επένδυση και ειναι και ευκαιρία. Και οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες από Θεσ/νίκη. Ακόμα τουλάχιστον. Αλλά πρέπει να ψάξουμε το θέμα της εφορίας...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μια χαρά είναι οι τιμές. Εδώ στην Ελλάδα για κάτι αντίστοιχο θα πλήρωνες κάπου 300 Ευρώ το μήνα (και βάλε) μόνο για το Kaltmiete...+ όλα τα άλλα, κι όλα αυτά με ελληνικό μισθό!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Τα νευρα μου! Θελω να μετακομισω τωρα! Εγω πριν 4 χρονια στη Καλλιθεα της Αθηνας πληρωνα 405 ενοικια μονο για ενα μικρο διαμερισμα! Γερμανια και παλι Γερμανια. Και μου αρεσει που ολα καθοριζονται απο συμβολαια εκει. Ετσι δεν χρειαζεται καθε φορα να μαλωνεις με τον ιδιοκτητη για να σου φτιαξει διαφορα.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μια χαρά είναι οι τιμές. Εδώ στην Ελλάδα για κάτι αντίστοιχο θα πλήρωνες κάπου 300 Ευρώ το μήνα (και βάλε) μόνο για το Kaltmiete...+ όλα τα άλλα, κι όλα αυτά με ελληνικό μισθό!
Koita, epeidi sto Berolino yparxei poly anergia (to megalytero pososto sth Germania), isws kai gia ayto na einai pesmenes oi times. Kai gia ton idio logo einai paaara para polla ta spitia poy diatithente pros enoikiasi. Polys kosmos feygei pros to noto, opoy yparxoyn perissoteres doyleies kai kalytera lefta. Alla ekei fantazomai einai kai pio ypsila ta enoikia(an krinw apo to Monaxo, poy einai aplisiasta men gia emas, alla oi misthoi toys einai poly kalyteroi...Akoysa kati posa kai emeina etsi: :shock:)

H alhtheia einai oti kai egw den bgazw akoma polla, se sxesi me toys germanikoys misthous panta, alla na fantasteis oti moy perisseyoyn gyrw sta 200-300eyrw to mhna gia ta proswpika moy exoda, kathws ta trofima kai ta alla proionta einai safws fthinotera apo ellada...Eidika sto Berolino einai arketa fthna kai gia Germania akoma (logw ths anergias alla kai ths istorias toy Berolinoy. Meta tin ptwsi toy teixoys, o kosmos synexizei na psaxnei kai na sthrizei to fthino, opote den mporei kai na kratisei gia poly kapoios an prospathisei na anevasei times 'h na ekmetalleytei ton kosmo)

---------sorry gia ta greeklish, tha ta allaxw to brady apo to spiti, twra den exw ellinikoys xaraktires:(------------------------

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
ναι, το καθαρό νοίκι είναι τα 205E (kaltmiete=κρύο νοίκι ενώ όταν λένε warm miete=ζεστό. Όμως αυτό άλλοτε σημαίνει νοικι+κοινοχρηστα και πιο σπάνια νοικι+κοινοχρηστα+ρευμα+νερο. Πρεπει να ρωτήσεις τον ιδιοκτητη σε κάθε περίπτωση, για να εισαι απόλυτα βεβαιος, τι εννοεί με το warm miete που λέει στην αγγελία)

καλά, οι τιμές σε σχέση με Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερες. Αλλά το πιο σημαντικό ειναι το επίπεδο ζωής. Βέβαια το Βερολίνο δεν είναι και Μόναχο, είναι κατ'εμέ κάτι σαν τη Ν.Υόρκη της Ευρώπης, αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι αρκετά ασφαλές, ειδικά αν αποφεύγεις κάποια πράγματα/μέρη/ανθρώπους.

Και εμείς σκεφτόμαστε μήπως να αγοράσουμε ένα μικρό διαμέρισμα, γιατί είναι επένδυση και ειναι και ευκαιρία. Και οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες από Θεσ/νίκη. Ακόμα τουλάχιστον. Αλλά πρέπει να ψάξουμε το θέμα της εφορίας...
(...απίστευτο!!! εγώ, ο αμαθής, νόμιζα ότι μιλούσες για ζεστό και κρύο νερό)
Άρα η τιμή είναι συμφέρουσα και απ΄ότι αναφέρεις παραπάνω, το σπίτι, σου αρέσει κιόλας πολύ. Συγκρίνεις το Βερολίνο με το Μόναχο εννοώντας, αν καταλαβαίνω, ότι το δεύτερο είναι πιο ήσυχο και ασφαλές (το περίφημο "μεγάλο χωριό") ?
Ελπίζω τον Αύγουστο να έρθω οικογενειακώς και να κοιτάξω για αγορά...
Σ ' ευχαριστώ.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
... γιατί εχει Galeria Kaufhof, C&A, Karstadt (σημ. αν και το τελευταίο πάει τελευταία για λουκέτο) και άλλα παρόμοια πολυκακαταστήματα σε όλη την γερμανική επικράτεια, οπου το shopping αποτελεί απόλαυση.!!!
:clap::cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Koita, epeidi sto Berolino yparxei poly anergia (to megalytero pososto sth Germania), isws kai gia ayto na einai pesmenes oi times. Kai gia ton idio logo einai paaara para polla ta spitia poy diatithente pros enoikiasi. Polys kosmos feygei pros to noto, opoy yparxoyn perissoteres doyleies kai kalytera lefta. Alla ekei fantazomai einai kai pio ypsila ta enoikia(an krinw apo to Monaxo, poy einai aplisiasta men gia emas, alla oi misthoi toys einai poly kalyteroi...Akoysa kati posa kai emeina etsi: :shock:)

H alhtheia einai oti kai egw den bgazw akoma polla, se sxesi me toys germanikoys misthous panta, alla na fantasteis oti moy perisseyoyn gyrw sta 200-300eyrw to mhna gia ta proswpika moy exoda, kathws ta trofima kai ta alla proionta einai safws fthinotera apo ellada...Eidika sto Berolino einai arketa fthna kai gia Germania akoma (logw ths anergias alla kai ths istorias toy Berolinoy. Meta tin ptwsi toy teixoys, o kosmos synexizei na psaxnei kai na sthrizei to fthino, opote den mporei kai na kratisei gia poly kapoios an prospathisei na anevasei times 'h na ekmetalleytei ton kosmo)

---------sorry gia ta greeklish, tha ta allaxw to brady apo to spiti, twra den exw ellinikoys xaraktires:(------------------------
Σαφώς είναι κάπως ακριβότερα τα ενοίκια στις πιο νότιες περιοχές, αλλά κι εκεί σου δίνονται πολλές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, στην Στουτγάρδη, είναι πιο ακριβά τα ενοίκια, αλλά και πάλι έχει κανείς την δυνατότητα να νοικιάσει ένα σπίτι σε προάστιο της πόλης και σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Οι μετακινήσεις εκεί είναι πιο εύκολες, αφού είναι ανεπτυγμένες και οι συγκοινωνίες, οπότε δεν είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν και μάλιστα βρίσκονται στην δουλειά τους σε πολύ λιγότερο χρόνο απ' ότι κάνει ο μέσος κάτοικος Αθηνών για να φτάσει στην δουλειά του.

Σαφώς και είναι υπό ανάπτυξη το Βερολίνο, αλλά το είπες και μόνη σου ότι τιμές και μισθοί πάνε κάπως αντίστοιχα. Εδώ ανεβαίνουν οι τιμές με τέτοιους ρυθμούς που δεν τις προλαβαίνεις και επίσης...το ξέρεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά ανοίκιαστα σε πολλές περιοχές εδώ στην Αθήνα, αλλά μένουν για μήνες ξενοίκιαστα προκειμένου να μην ρίξουν τις τιμές τους οι ιδιοκτήτες τους;

... γιατί εχει Galeria Kaufhof, C&A, Karstadt (σημ. αν και το τελευταίο πάει τελευταία για λουκέτο) και άλλα παρόμοια πολυκακαταστήματα σε όλη την γερμανική επικράτεια, οπου το shopping αποτελεί απόλαυση.!!!
:clap::cool:
Κλείνει το Karstadt??? Τραγικό!!!! :(:(:(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills