• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γιατί μας αρέσει η Γερμανία;

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Πω πω...Θάνο, καλά, αυτό με τα κολυμβητήρια είναι κάτι που με πονάει εδώ στην Ελλάδα!

Εδώ στην Ελλάδα, δεν φτάνει που δεν έχουμε πολλά κολυμβητήρια, οι διαδικασίες για να γραφτείς και οι διαθέσιμες ώρες να τα επισκεφτείς είναι τόσο περιορισμένα και περίπλοκα που το βαριέσαι και μόνο που το σκέφτεσαι!

Θα συμπληρώσω ότι στην Γερμανία, η μία από τις δύο σχολικές ώρες της γυμναστικής κάθε εβδομάδα, ήταν κολύμβηση! (στο σχολείο μας τουλάχιστον).
Και εγώ εντυπωσιάστηκα όταν βρεθήκαμε σε κάποια ασήμαντη μικρή πόλη της Γερμανίας, έρημη από τις 7 το βράδυ, ψυχή στου δρόμους, όλα κλειστά, και δίπλα από το ξενοδοχείο που μέναμε είδαμε φώτα είπαμε ας μπούμε να δούμε τι είναι και τα χάσαμε!! Μια τεράστια πισίνα, παιδιά νέοι γέροι μισοί μέσα μισοί απ' έξω, ρεσεψιον για πετσέτες, μπουρνούζια κλπ όλοι μες την καλή χαρά, μουσική, αναψυκτήριο, σκέτη παιδική χαρά. Είναι και αυτό ένα είδος πολιτισμού. Να προσφέρουν ψυχαγωγία μαζί με αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες.

getxowoman

Member
Γιατι πολυ απλα εκει εμαθα τι παει να πει ανακυκλωση,οχι μονο σαν ερμηνεια αλλα και στην πραξη! Πρωτη φορα στο σουπερ μαρκετ να μη ξερω που να βαλω τα πραγματα,γιατι απλα δε μου εδιναν πλαστικη σακουλα αν δε τους το ζηταγα! Απο τοτε για μενα εχει γινει τροπος ζωης η ανακυκλωση,βεβαια βοηθαει και η καταλληλη υποδομη που μου προσφερει η πολη που μενω εδω,αλλα και οι υφασματινες τσαντες για το σουπερ μαρκετ ειναι πια αχωριστες!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Πω πω...Θάνο, καλά, αυτό με τα κολυμβητήρια είναι κάτι που με πονάει εδώ στην Ελλάδα!

Εδώ στην Ελλάδα, δεν φτάνει που δεν έχουμε πολλά κολυμβητήρια, οι διαδικασίες για να γραφτείς και οι διαθέσιμες ώρες να τα επισκεφτείς είναι τόσο περιορισμένα και περίπλοκα που το βαριέσαι και μόνο που το σκέφτεσαι!

Θα συμπληρώσω ότι στην Γερμανία, η μία από τις δύο σχολικές ώρες της γυμναστικής κάθε εβδομάδα, ήταν κολύμβηση! (στο σχολείο μας τουλάχιστον).
ετσι ακριβως...δεν μπορω να καταλαβω ποιο το νοημα ενα κολυμβητηριο που ανηκει στο Ελληνικο κρατος, που πληρωνω κ εγω κ ο καθενας τους φορους για να συντηρειται-λειτουργει να μην εχει εστω δυο φορες την βδομαδα ωρες κοινου ας πουμε 18.00-22.00

αν ειναι δυνατον να σου λεει ωρες κοινου : 12.00-15.00

αν ειναι ας μην εχετε καθολου...ο αθλητισμος ειναι ενα αγαθο που πρεπει να προσφερεται απλοχερα στους πολιτες της καθε χωρας, οπως γινεται στην Γερμανια και σε καθε Ευρωπαικη χωρα , πλην της δικης μας.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
γιατί καθε μεγαλούπολη κ μικροτερες πόλες εχουν ζωολογικούς κήπους με ειδικο επιστημονικό προσωπικό που φροντίζουν ολα τα ζώα για οσο το δυνατον καλύτερη διαβίωση τους εκει... και τα μικρά παιδάκια μαθαίνουν ετσι την παγκόσμια πανίδα:cool:
Οταν μεγαλώσουν τα παιδάκια, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν κ να τα γνωρισουν απο κοντά!

Υ.Γ.: πονεμένη ιστορία αυτή με τα ελληνικά (ανύπαρκτα) κολυμβητήρια :rolleyes:. Πρώτη φορά εμαθα εδω οτι πρεπει να πας ιατρικες εξετάσεις για να κάνεις μπανιο... Χωρίς αυτές εισοδο γιοκ. Τόσο στην Γερμανία οσο κ στην Βαρκελωνη που ετυχε να επισκεφτώ, ποτέ δεν μου ζητήθηκαν. Ουτε φυσικά υποχρεωτικά σκουφάκι, υποχρεωτικά παντόφλες

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
γιατι εκει ειδα τι σημαινει συνεπης αστικη συγκοινωνια, γιατι εκει βγαζεις εισητηριο μεσα στο λεωφορειο χωρις να τρεχεις να ψαχνεις απο εδω και απο εκει περιπτερο.γιατι εκει τον πρωτο λογο τον εχουν οι πεζοι και τα ποδηλατα και γιατι νιωθω απιστευτα γαληνια οταν χανομαι μεσα στα παρκα της!!:clap:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Υ.Γ.: πονεμένη ιστορία αυτή με τα ελληνικά (ανύπαρκτα) κολυμβητήρια :rolleyes:. Πρώτη φορά εμαθα εδω οτι πρεπει να πας ιατρικες εξετάσεις για να κάνεις μπανιο... Χωρίς αυτές εισοδο γιοκ. Τόσο στην Γερμανία οσο κ στην Βαρκελωνη που ετυχε να επισκεφτώ, ποτέ δεν μου ζητήθηκαν. Ουτε φυσικά υποχρεωτικά σκουφάκι, υποχρεωτικά παντόφλες
Και μάλιστα, όχι ιατρικά χαρτιά ότι να' ναι! Χαρτιά από κρατικό γιατρό, που πρέπει να κλείσεις ραντεβού κανένα μήνα πριν για να σου το δώσει! Κι αν είσαι στο ΙΚΑ, πάλι θα τύχει να μη σου δώσουν την βεβαίωση αλλά σε παραπέμπουν στα δημοτικά ιατρεία. Όχι βέβαια ότι σε εξετάζουν, αλλά να είχαμε να λέγαμε!

Όσο για τα ωράρια, το είπαμε! Πονεμένη ιστορία, συνήθως αφορούν αποκλειστικά δημόσιους υπαλλήλους ή αργόσχολους τα ελεύθερα για το κοινό ωράρια!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Οι λόγοι πολλοί. Όταν πήγα το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά έμεινα "ξερός" από την ομορφιά των πόλεων που επισκεφθηκα και όταν για δεύτερη φορα πήγα παραμονές Χριστουγέννων για λίγες ώρες στο Μόναχο, άρχισε πια ο έρωτας!!!! Άλλος λόγος η μεγάλη μου εκτίμηση για το πως οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν ορισμένα κοινωνικού χαρακτήρα θέματα και ιδιαίτερα τα ταξίδια που όλοι μας εδώ λατρεύουμε. Η εκτίμηση αυτή έγινε θαυμασμός όταν διάβασα το θαυμάσιο βιβλίο του Πάτρικ Λη Φέρμορ "Η επόχή της δωρεάς" όπου αναφέρει οτι στη Γερμανία οι άρχοντες κάθε τόπου φρόντιζαν για τη δωρεάν στέγαση και σίτιση των σπουδαστών που ταξίδευαν γιατί θεωρούσαν οτι το ταξίδι είναι μέρος των σπουδών τους:clap:. Μπορεί αυτά να αναφέρονται σε προπολεμικούς χρόνους αλλά η νοοτροπία δεν φεύγει εύκολα. Ο τρίτος και ισχυρότερος λόγος είναι οι φίλοι μου. Έχω φίλους (ντόπιους, όχι Έλληνες) σε πολλές χώρες. Οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι. Και είναι φιλόξενοι (ξέρω πως κάποιοι ίσως χαμογελούν ειρωνικά). Τον περασμένο Ιούλιο ο φίλος μου ο Άξελ στη Νυρεμβέργη πήρε 4 μέρες άδεια από τη δουλειά του για να μας γυρίσει στα αξιοθέατα του τόπου του. Δεν είμαι σίγουρος αν εγώ θα έκανα κάτι ανάλογο. Μπορώ να μιλώ για πολύ για πράξεις αξιοθαύμαστες φίλων γερμανών αλλά σταματώ εδώ. Ελπίζω και αυτό το καλοκαίρι να μπορέσω να δω κάποιους απ'αυτούς στον τόπο τους.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Και μάλιστα, όχι ιατρικά χαρτιά ότι να' ναι! Χαρτιά από κρατικό γιατρό, που πρέπει να κλείσεις ραντεβού κανένα μήνα πριν για να σου το δώσει! Κι αν είσαι στο ΙΚΑ, πάλι θα τύχει να μη σου δώσουν την βεβαίωση αλλά σε παραπέμπουν στα δημοτικά ιατρεία. Όχι βέβαια ότι σε εξετάζουν, αλλά να είχαμε να λέγαμε!

Όσο για τα ωράρια, το είπαμε! Πονεμένη ιστορία, συνήθως αφορούν αποκλειστικά δημόσιους υπαλλήλους ή αργόσχολους τα ελεύθερα για το κοινό ωράρια!
βασικα εγω πηρα χαρτι απο ιδιωτικο γιατρο...οχι του ΙΚΑ κλπ
οσο για τα ωραρια ουτε δημ .υπαλληλους βολευουν ουτε κανεναν...πλην καποιους φοιτητες ισως ή οσους εχουν τοσα λεφτα που δεν δουλευουν...αλλα αυτοι εχουν δικη τους πισινα

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Γιατι εκει μπορω να κανω ανετα ποδηλατο, χωρις να φοβαμαι μην με πατησει καποιος απροσεκτος οδηγος που μιλαει στο κινητο!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Όταν παρακολουθούσα μαθήματα γερμανικών σε μια πολίχνη της Γερμανίας, στη Βαυαρία, είχα νοικιάσει ποδήλατο και έκανα βόλτες στα χωριά από ειδικούς ποδηλατόδρομους οι οποίοι συνέδεαν το ένα χωριό με το άλλο, και έτσι μπορούσα να γνωρίσω πολλά όμορφα χωριά χωρίς κανένα κίνδυνο! Και μιλάμε για ένα δίκτυο τεράστιο, πολλών πολλών χιλιομέτρων. Και μου είχαν αρέσει πάρα πολύ οι άνθρωποι: πολύ φιλικοί, φιλόξενοι και ανοιχτοί. Άλλο μια προκατάληψη που είχα για τους γερμανούς η οποία αναιρέθηκε.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
γιατί μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τους φίλους σου και να τους ρωτήσεις "πάμε να παίξουμε μπάλα;" και σε μισή ώρα το πολύ να βρεθείς σε ενα υπέροχο πάρκο με μυρωδάτο γρασίδι και να χορτάσεις να παίζεις ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως εαν βρίσκεσαι σε μια μεγαλούπολη σαν το Μόναχο η το Βερολίνο η σε μια μικρή κωμόπολη!!!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Γιατί γενικότερα οι μετακινήσεις είναι άνετες και χωρίς άγχος!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα