Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Αν κ ξεφεύγουμε λιγο απτο topic, νομίζω οτι δεν εχετε αντιληφθει το νομο προσφορά κ ζήτηση
Οι κυκλάδες ειναι δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός κ δικαίως
Ο συνδυασμός hot season -- top destination κ περιορισμένος αριθμός καταλυμμάτων εκτοξεύει τις τιμές
Απο τη στιγμή που τα νησιά κάθε χρόνο βουλιάζουν απο κόσμο, αυτο σημαίνει οτι οι τιμές είναι οι σωστές
Δεν είναι θέμα value for money άλλα προσφοράς κ ζήτησης

Το ιδιο κ για τους χειμερινούς προορισμούς τύπου Πήλιο, Ζαγοροχώρια κλπ
Αν θες να πάς 3μερο που πέφτει σε αργία, προφανώς δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτηκε
Μπορείς κάλλιστα να επισκεφθείς άλλες ημερομηνίες κ θα πάρεις κ άλλες τιμές ή αν πας εκτος ΠΣΚ επισης θα πάρεις άλλες τιμές

Μην κατακρίνουμε απλά χωρις να μπαίνουμε κ λίγο στη θέση των ξενοδόχων --- ειδικά τέτοιες περιοχές που δουλεύουν κυρίως το χειμώνα κ βασικά τα 3μερα κ τις γιορτές
Επίσης ναι μεν θέλουμε κ απαιτουμε χαμηλές τιμες άλλα ειδικα το χειμώνα ποσο να στο δώσει ο ξενοδόχος ? Κάτω απο 50-60Ε τι θα βγάλει ? Το 20% θα το πάρει η Booking, το 10% το κράτος , βάλε κ τη πανάκριβη στην Ελλάδα θέρμανση, βάλε κ καθαριότητες, πρωινά κλπ

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εχω παει το παιδι μου σε 8 χωρες ως τωρα και μου κοστισε παντου φθηνοτερα απο το να το παω καπου Ελλαδα. Παντα Ιουλιο- Αυγουστο (γιατι κανουμε ταξιδια ως διακοπες και οταν εχω αδεια, οχι στο καταχειμωνο) και σε 2-3αστερα με κοστος 37-55 ευρω το δικλινο, συνηθως και με πρωινο. Οπουδηποτε κλεινω μηνες πριν.
Στην Ελλαδα με τα ιδια χρηματα βρισκω μονο ενοικιαζομενα με κρεβατια της κακιας ωρας και χωρις πρωινο ακομη και μηνες πριν- Ιουλιο βεβαια , ουτε το διανοουμαι για Αυγουστο ποσο πανε. Αν αυτο ειναι value for money, τι να πω.
Τα αεροπορικα σε ολες τις περιπτωσεις με μιλια η προσφορες μου κοστισαν πολυ λιγοτερο απο τα ακτοπλοικα η τα ΚΤΕΛ.
Φετος βγαλαμε 9 μερες διακοπων Ιουλιο στη Σικελια με τα χρηματα που εδωσα προπερσι (και δεν προκειται να ξαναπληρωσω) για 5 μερες στη Συρο και λιγο παλιοτερα στην Ανδρο τον ιδιο μηνα, που δεν ειναι τιποτα πανακριβα νησια και επισης ειχα κλεισει διαμονες απο τον χειμωνα.
Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να συζηταω χωρις δεδομενα. Με μια προχειρη αναζητηση για τον Ιουλιο του 2019 βρισκω δικλινα σε 2* και 3* με πολυ καλες κριτικες (και με πρωινο σε καποια) στη Συρο και λιγοτερα στην Ανδρο ειναι η αληθεια απο 40-60 ευρω/βραδια. Στη Χαλκιδικη επισης ξερω πως υπαρχουν αρκετες αξιοπρεπεστατες επιλογες σε αυτα τα χρηματα και φανταζομαι και σε πολλα αλλα μερη της Ελλαδας.

Δυστυχως πεφτεις πανω στην περιοδο που περιμενουν ολοι οι θερινοι προορισμοι να δουλεψουν και να βγαλουν καποιο κερδος . Ενα καλο 2* αν πουλαει το δωματιο 50-60 ευρω τον Αυγουστο δεν θα μπορεσει να ανταπεξελθει στα πολλα εξοδα, που εχει καθε ελληνικη επιχειρηση. Και πιθανον σε ενα δυο χρονια να αναγκαστει να κλεισει.

Ευτυχως αυτο δεν συμβαινει γιατι ο ελληνικος τουρισμος εξελισσεται, κερδιζει συνεχως νεους φιλους και βραβευεται διεθνως. Στα ματια του Ελληνα που αγαπαει την ποσοτητα περισσοτερο απο την ποιοτητα φανταζει αισχροκερδης. Μετατρεποντας τον ακομα κι αν ειναι πελατης του ως τον χειροτερο ολων. Ενας απο τους σημαντικοτερους λογους που οι Ελληνες ειναι ανεπιθυμητοι απο τα τουριστικα καταλυματα στη χωρα μας.

paefstra

Member
Στα ματια του Ελληνα που αγαπαει την ποσοτητα περισσοτερο απο την ποιοτητα φανταζει αισχροκερδης. Μετατρεποντας τον ακομα κι αν ειναι πελατης του ως τον χειροτερο ολων. Ενας απο τους σημαντικοτερους λογους που οι Ελληνες ειναι ανεπιθυμητοι απο τα τουριστικα καταλυματα στη χωρα μας.
Γι αυτο και ο Ελληνας ας ταξιδευει προτιμωντας την ποσοτητα σε μετριους προορισμους οπως Ιταλια, Ισπανια, Πορτογαλια το καλοκαιρι. Που βουλιαζουν απο τουρισμο εδω και πολλα χρονια. Εδω ουτε να με (το) δουνε.
Κι ολοι θα ειμαστε ευχαριστημενοι.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Γι αυτο και ο Ελληνας ας ταξιδευει προτιμωντας την ποσοτητα σε μετριους προορισμους οπως Ιταλια, Ισπανια, Πορτογαλια το καλοκαιρι. Που βουλιαζουν απο τουρισμο εδω και πολλα χρονια. Εδω ουτε να με (το) δουνε.
Κι ολοι θα ειμαστε ευχαριστημενοι.
Εννοειται. Αν του βγαινει φθηνοτερα γιατι οχι;

maria91

Member
@paefstra Απο τοτε που ηρθε η Μενεγακη Ανδρο εχουμε γινει νησι τυπου Μυκονος στις τιμες...
@tripakias δε ξερω που βρηκες αυτες τις τιμες Ιουλιο και αν ειναι σε ξενοδοχεια(γιατι παιζουν και πολλα ενοικιαζομενα εκει)αλλα πιστεψε με δεν αξιζει ωρες ωρες ουτε αυτα και μιας και μου δωθηκε η ευκαιρια θα σου πω γιατι..γιατι πολυ απλα ο επιχειρηματιας στο νησι(το συγκεκριμενο αλλα κ σ αλλα)περιμενει να βγαλει απο σενα απο μενα και απο τον ξενο τουριστα τα "σπασμενα" για ολη τη χρονια..γιατι αν πας χειμωνα σε νησι και ποσο μαλλον στην Ανδρο δεν θα βρεις ουτε φαγαδικο ανοικτο ουτε καφετερια..το αποτελεσμα;οσο φθηνα και αν εχεις πληρωσει τη διαμονη θα σου φυγουν τα τριπλα για να φας και να πιεις!το ιδιο παρατηρησα και στην αιγινα φετος...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αν κ ξεφεύγουμε λιγο απτο topic, νομίζω οτι δεν εχετε αντιληφθει το νομο προσφορά κ ζήτηση
Οι κυκλάδες ειναι δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός κ δικαίως
Ο συνδυασμός hot season -- top destination κ περιορισμένος αριθμός καταλυμμάτων εκτοξεύει τις τιμές
Απο τη στιγμή που τα νησιά κάθε χρόνο βουλιάζουν απο κόσμο, αυτο σημαίνει οτι οι τιμές είναι οι σωστές
Δεν είναι θέμα value for money άλλα προσφοράς κ ζήτησης

Το ιδιο κ για τους χειμερινούς προορισμούς τύπου Πήλιο, Ζαγοροχώρια κλπ
Αν θες να πάς 3μερο που πέφτει σε αργία, προφανώς δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτηκε
Μπορείς κάλλιστα να επισκεφθείς άλλες ημερομηνίες κ θα πάρεις κ άλλες τιμές ή αν πας εκτος ΠΣΚ επισης θα πάρεις άλλες τιμές

Μην κατακρίνουμε απλά χωρις να μπαίνουμε κ λίγο στη θέση των ξενοδόχων --- ειδικά τέτοιες περιοχές που δουλεύουν κυρίως το χειμώνα κ βασικά τα 3μερα κ τις γιορτές
Επίσης ναι μεν θέλουμε κ απαιτουμε χαμηλές τιμες άλλα ειδικα το χειμώνα ποσο να στο δώσει ο ξενοδόχος ? Κάτω απο 50-60Ε τι θα βγάλει ? Το 20% θα το πάρει η Booking, το 10% το κράτος , βάλε κ τη πανάκριβη στην Ελλάδα θέρμανση, βάλε κ καθαριότητες, πρωινά κλπ
Επειδη ξεκινησα το θέμα με τα διημερα στην Ελλάδα σου απαντω .
Πηγα σε ενα χωριο 1100 κατοικων στην Αρκαδία . Hot προορισμο δεν το λες με τιποτα , ουτε που το ηξερα και ζω στη γειτονα Λακωνία .
Ειναι παραθαλασσιο αραγε τωρα εκτος εποχης .
Ειχε 12 δωματια με 50 για 2 βραδυες = 1200 .
Δεν ηταν κανένα με Booking η κατι παρόμοιο που κραταει 15% .
Δεν εδωσε αποδειξη παει και το 10%.

Το μεσημερι επειδη ηταν σεμιναριο τους ταισε προαιρετικα προς 10 ευρω το ατομο χ 2 μερες με κοτοπουλο και πατατες , μετρημενες μεριδες και μια σαλατουλα λαχανο .

Ηπιαμε τουλαχιστον 3 ροφηματα την ημέρα ο καθενας μας απο 3 ευρω το ενα = 432 ευρω !!!!

το τελευταιο επαγγελμα που πρεπει να κλαιγεται στην Ελλαδα ειναι οι ξενοδοχοι . Επαρχια με δικο τους κτιριο και χωρις χρεη , βγαζουν τα πιο ξεκουραστα χρηματα και μπόλικα .

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@tripakias δε ξερω που βρηκες αυτες τις τιμες Ιουλιο και αν ειναι σε ξενοδοχεια(γιατι παιζουν και πολλα ενοικιαζομενα εκει)αλλα πιστεψε με δεν αξιζει ωρες ωρες ουτε αυτα και μιας και μου δωθηκε η ευκαιρια θα σου πω γιατι..γιατι πολυ απλα ο επιχειρηματιας στο νησι(το συγκεκριμενο αλλα κ σ αλλα)περιμενει να βγαλει απο σενα απο μενα και απο τον ξενο τουριστα τα "σπασμενα" για ολη τη χρονια..γιατι αν πας χειμωνα σε νησι και ποσο μαλλον στην Ανδρο δεν θα βρεις ουτε φαγαδικο ανοικτο ουτε καφετερια..το αποτελεσμα;οσο φθηνα και αν εχεις πληρωσει τη διαμονη θα σου φυγουν τα τριπλα για να φας και να πιεις!το ιδιο παρατηρησα και στην αιγινα φετος...
Και φυσικα κοιταει να βγαλει τα σπασμενα. Εκτος κι αν περιμενεις να σκοτωνονται 10-20 ατομα το Καλοκαιρι σε μια ταβερνα και να μην εχουν να φανε το χειμωνα για να χλαπακιασεις και να μπεκρουλιαζεις εσυ και οι τουριστες τσαμπα. Υπαρχει και η αισχροκερδια αρκετες φορες αλλα δεν μπορω να δεχτω τον καφε των 5-6 ευρω ή το γευμα 2 ατομων των 50-60 ευρω σε παραθαλασσιο τοπ προορισμο ως τετοια. Στην τελικη οι επιχειρηματιες συμβαλλουν τα μεγιστα στη δημοφιλια ενος προορισμου. Κι αν αισχροκερδισουν ειναι οι πρωτοι που θα υποστουν τις συνεπειες. Αν οχι σημαινει πως κατι κανουν καλα. Διαφορετικα οχι χειμωνα αλλα ουτε τον Αυγουστο δεν θα βρισκεις φαγαδικο και καφετερια της προκοπης στην Ανδρο.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
και γω μπορω να πω αισχροκερδεια την ορφανη μακαροναδα των 18 ευρο στην πανω πλατεια του σαιν τροπε η το ποτηρι νερο των 7.80 που κοντεψε να σκοτωσει την δικια μου στο μονακο..και τοσα αλλα.Φτηνα μερη υπαρχουν παντου,λιγο ως πολυ.Μια χαρα μη μοδατα μερη στην χωρα ,προσφερουν και τιμες και υπηρεσιες..το ιδιο και εξω.ειναι θεμα επιλογης.μου ειναι δυσκολο να πιστεψω πως δεν μπορει κανεις να βρει μερος να παει και θα πρεπει να βγει παραεξω για το ιδιο πραμα σε φτηνοτερες τιμες.Ισως εχω κακομαθει απο Μεσσηνια..

maria91

Member
Και φυσικα κοιταει να βγαλει τα σπασμενα. Εκτος κι αν περιμενεις να σκοτωνονται 10-20 ατομα το Καλοκαιρι σε μια ταβερνα και να μην εχουν να φανε το χειμωνα για να χλαπακιασεις και να μπεκρουλιαζεις εσυ και οι τουριστες τσαμπα. Υπαρχει και η αισχροκερδια αρκετες φορες αλλα δεν μπορω να δεχτω τον καφε των 5-6 ευρω ή το γευμα 2 ατομων των 50-60 ευρω σε παραθαλασσιο τοπ προορισμο ως τετοια. Στην τελικη οι επιχειρηματιες συμβαλλουν τα μεγιστα στη δημοφιλια ενος προορισμου. Κι αν αισχροκερδισουν ειναι οι πρωτοι που θα υποστουν τις συνεπειες. Αν οχι σημαινει πως κατι κανουν καλα. Διαφορετικα οχι χειμωνα αλλα ουτε τον Αυγουστο δεν θα βρισκεις φαγαδικο και καφετερια της προκοπης στην Ανδρο.
Κακως γι αυτο παμε κατα διαολου!!σε ενα νησι οπου εχει ντοπιους μονιμους θα πρεπε να μενουν ανοικτα και το χειμωνα!με νοοτροπια οτι εγω δουλευω σεζον για να βγαλω τα χιλιαρικα και να μαι το χειμωνα καθε μερα πιστα για να δειχτω στους συγχωριανους μου δε παμε πουθενα!και πιστεψε με τουλαχιστον για το νησι που προαναφερθηκα η αισχοκερδια παει συννεφο αλλα δε βλεπουν καμια συνεπεια γιατι πολυ απλα οταν εχεις 5 φαγαδικα και 3 καφετεριες μονο ο αλλος θα παει απο αναγκη..ας μην το συνεχισουμε ομως γιατι θα βγουμε οφ τοπικ στο τελος:haha:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Νομίζω ότι αυτή είναι μια ατέρμονη συζήτηση, οι παράμετροι πολλές και δύσκολα θα βγει άκρη. Δεν είναι ο κάθε ελληνικός προορισμός πανάκριβος, ούτε παντού στο εξωτερικό κοψοχρονιά. Βάζεις κάτω το τι θες, πότε το θες και κοιτάς τι σε συμφέρει. Κάνουμε πχ λόγο για τα ακριβά ελληνικά νησιά. Θα σας πω το εξής. Εγώ τα τελευταία χρόνια κάνω ανελλιπώς μέρος των διακοπών μου στην Κρήτη για προσωπικούς λόγους. Δεν έχω νιώσει ποτέ "εκμετάλλευση" και οι τιμές είναι πολύ νορμάλ είτε μιλάμε για διαμονή, είτε για φαγητό, είτε ακόμα για ενοικιαζόμενα αμάξια. Να μη μιλήσω για τα συνεχή κεράσματα και τη γενικότερη αίσθηση φιλοξενίας που σε κάνει να νιώθεις ευπρόσδεκτος και όχι "ξερός" πελάτης. Στα συν βέβαια οι πολύ καλές αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα που σου επιτρέπουν να αποφύγεις αν θες τα ασύμφορα ακτοπλοϊκά.

Αντιστοίχως πέρυσι το Δεκέμβρη πήγα στη Μακρυνίτσα του Πηλίου. Θυμάμαι ότι για 50-55/βραδιά είχαμε μείνει σε έναν θαυμάσιο ξενώνα, με υπέροχη θέα στο Βόλο και εξαιρετικό πρωινό με τοπικά προϊόντα. Πέρα από το κατάλυμα όμως και το ίδιο το Πήλιο μου φάνηκε λογικά κοστολογημένο.

Φυσικά για κάθε Κρήτη υπάρχει μια Πάτμος, μια Μύκονος πχ και για κάθε Πήλιο μια Ορεινή Αρκαδία, όπου όλα κοστολογούνται διαφορετικά. Προσωπικά ταξιδεύω πολύ επιλεκτικά και μελετημένα στην Ελλάδα επειδή μου αρέσει να γνωρίζω νέους πολιτισμούς και λαούς και να ξεφεύγω από τα στενά πλαίσια του τόπου μας. Παρ' όλα αυτά για κάποια συγκεκριμένα πράγματα δεν αλλάζω την Ελλάδα με καμία χώρα. Πχ θάλασσα. Δεν ανήκω στην ομάδα των παραλιόπληκτων του forum, δεν έχω κολυμπήσει σε όλες τις ηπείρους, αλλά μια εμπειρία την έχω κι εγώ. Τα μπάνια στις ελληνικές θάλασσες λοιπόν τα θεωρώ ανεκτίμητης αξίας και δε μπορώ να τα αρνηθώ, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλω λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κακως γι αυτο παμε κατα διαολου!!σε ενα νησι οπου εχει ντοπιους μονιμους θα πρεπε να μενουν ανοικτα και το χειμωνα!με νοοτροπια οτι εγω δουλευω σεζον για να βγαλω τα χιλιαρικα και να μαι το χειμωνα καθε μερα πιστα για να δειχτω στους συγχωριανους μου δε παμε πουθενα!και πιστεψε με τουλαχιστον για το νησι που προαναφερθηκα η αισχοκερδια παει συννεφο αλλα δε βλεπουν καμια συνεπεια γιατι πολυ απλα οταν εχεις 5 φαγαδικα και 3 καφετεριες μονο ο αλλος θα παει απο αναγκη..ας μην το συνεχισουμε ομως γιατι θα βγουμε οφ τοπικ στο τελος:haha:
Δεν ξερω τι γινεται στο νησι σου αλλα ειναι φανερο πως δεν εχεις ιδεα απο διαχειρηση επιχειρησεων και αγνοεις τα εξαντλητικα ωραρια εργασιας των επιχειρηματιων του τουρισμου. Μετα απο 6-8 μηνες 16+ωρης καθημερινης εργασιας χωρις ρεπο, ΣΚ και αργιες περιμενεις πως και πως να ερθει ο καιρος που θα ξεκουραστεις και να γεμισεις τις μπαταριες σου για του χρονου. Αν δεν το κανεις πιθανοτατα τον επομενο χειμωνα δεν θα τρως τα λεφτα στα μπουζουκια αλλα στους γιατρους.
Εισαι απο ενα ομορφο νησι. Και ειναι τυχη αυτο για την Ελλαδα του σημερα. Αντι να κατηγορεις τους επιχειρηματιες που τα καταφερνουν προσπαθησε να τους μοιασεις και να πατε ολοι μαζι τον τοπο σας ενα βημα παραπερα.

Last edited:

maria91

Member
Δεν ξερω τι γινεται στο νησι σου αλλα ειναι φανερο πως δεν εχεις ιδεα απο διαχειρηση επιχειρησεων και αγνοεις τα εξαντλητικα ωραρια εργασιας των επιχειρηματιων του τουρισμου. Μετα απο 6-8 μηνες 16+ωρης καθημερινης εργασιας χωρις ρεπο, ΣΚ και αργιες περιμενεις πως και πως να ερθει ο καιρος που θα ξεκουραστεις και να γεμισεις τις μπαταριες σου για του χρονου. Αν δεν το κανεις πιθανοτατα τον επομενο χειμωνα δεν θα τρως τα λεφτα στα μπουζουκια αλλα στους γιατρους.
Εισαι απο ενα ομορφο νησι. Και ειναι τυχη αυτο για την Ελλαδα του σημερα. Αντι να κατηγορεις τους επιχειρηματιες που τα καταφερνουν προσπαθησε να τους μοιασεις και να πατε ολοι μαζι τον τοπο σας ενα βημα παραπερα.
Επειδη δε ξερεις τι γινετε στο νησι μου λοιπον γι αυτο μην συνεχιζεις την κουβεντα ουτε να υποστηριζεις την λαμογια μερικων!πιστεψε με γνωριζω καλυτερα και απο σενα τι εστι τουρισμος και τα ωραρια και ολα..δεν ειμαι κατα της εποχικης απασχολισης,ειναι κατι απο το οποιο ζω και εγω εξαλλου!αυτα και ας αφησουμε το οφ τοπικ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom