Νικος Κατιμ
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Γεια σας ταξιδιαρηδες.Ομολογώ οτι δεν ήξερα γι αυτό το site στο οποίο ανταλλασετε ιστορίες και πληροφορίες απο ταξίδια. Μετα απο αρκετό καιρό σχεδιάζω ενα νεο μακρυνό ταξίδι με φίλους και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Θελω να πάω στο Περού και θα έχω στη διάθεση μου 14 με 15 μέρες.Θα πάω μετα τις γιορτές γύρω στις 10 Ιανουαρίου. Επειδή πρόκειται για τεραστια χώρα,τι μέρη μου προτεινετε? Να πω οτι δεν πάω για μπάνια και χλιδατα ξενοδοχεία..Με ενα πρόχειρο σχεδιασμο,χωρίς να ξέρω ακόμα σχεδόν τίποτα για αυτή τη χώρα, θέλω να κάνω οτι εκανα και σε αλλες χώρες με την παρέα.Με το που φτάνουμε στην πρωτεύουσα, περνούμε κάποιο λεωφορείο και ξεκινάμε να εξερευνουμε τη χώρα μένοντας λιγες μέρες σε κάθε μέρος.Είναι εφικτό να πάμε με λεωφορεία ή τραίνα απο τη Λίμα στο Κούσκο? Έχει στη διαδρομή πολεις ενδιαφέρουσες για μονοήμερες ή διήμερες στάσεις? Όχι για ξεκούραση αλλά για μέρος του ταξιδιού. Υπάρχει και θέμα με το υψομετρο απ οτι ξέρω.Επειδή είναι λιγες οι μέρες θα προλαβω να κάνω διαδρομή και πέρα απ το Κούσκο, πχ λίμνη Τιτικάκα? Μιλάμε για οδικως,και ο γυρισμος στη Λίμα μάλλον με αεροπλανο.Ο καιρός τον Γενάρη θα είναι σύμμαχος μας σε αυτό το ταξίδι, ή είναι κακή περίοδος?Πολλές ερωτήσεις το ξέρω αλλά η χώρα αυτή νομιζω αξίζει να πας γνωρίζοντας κάποια πραγματα,και κανοντας όσο το δυνατόν πιο πολλά στον διαθέσιμο χρόνο. Το ξέρω 14 μέρες είναι λιγες αλλά δεν μπορω παραπανω.Δε θα το παιξω σουπερ ταξιδιώτης, αλλά δεν είμαι και ο τυπικός τουρίστας που θα παει σε ενα ξενοδοχείο να ξεκουραστεί.Σε όλα τα ταξίδια κουραζομαι απίστευτα και έχω όσο το δυνατόν περισσότερη επαφη με ντόπιους.