• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Γαστρονομικές budget διακοπές στη Ρώμη

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η ιστορία μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης :)

voulina

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λιουμπλιάνα
Ωραία η ιστορία σου. Γενικά πιστεύω ότι η Ιταλία προσφέρεται για σύντομες, χαλαρές, οικονομικές και κυρίως γαστρονομικές αποδράσεις!
ΥΓ: Σε ποιο καλό, οικονομικό ξενοδοχείο στο Τραστέβερε έμεινες;

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Ωραία η ιστορία σου. Γενικά πιστεύω ότι η Ιταλία προσφέρεται για σύντομες, χαλαρές, οικονομικές και κυρίως γαστρονομικές αποδράσεις!
ΥΓ: Σε ποιο καλό, οικονομικό ξενοδοχείο στο Τραστέβερε έμεινες;
ευχαριστω πολύ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Εμενα στο Pensione Esty, που είναι μάλλον πανσιόν και λιγότερο ξενοδοχείο. Ηταν η πιο οικονομική επιλογή, δεδομένου ότι θέλαμε να είμαστε κοντά στο κέντρο, αλλά όχι στο Termini. Ηταν στο viale di trastevere, δεν ήταν πολύ γραφικά, δλδ, ήταν , όμως, ακριβώς μπροστά από την μποεμ γειτονιά Τραστέβερε.όποτε μέσα σε 2' ποδαρόδρομο, άλλαζες εντελώς παραστάσεις! Η τιμή ήταν 38 ευρώ το δίκλινο με πρωινό. Το δωμάτιο ευρύχωρο, αλλά χωρίς μπάνιο. Βεβαια, το μπάνιο ήταν ακριβώς απ'έξω, οπότε ήταν σαν να είχαμε. Την περίοδο που πηγαμε δε, η πανσιόν ήταν σχεδόν άδεια, οπότε ήταν σα να είχαμε όλα τα μπάνια της στη διάθεσή μας! Σιγουρα πολύ καλό deal!

fantasma

Member
Διαβασα με προσοχη οσα εγραψε η φιλη εδω αλλα διαφωνω καθετα σχεδον σε ολα.Τυχαινει να πηγα φετος τον Μαιο Ρωμη για 5 μερες και διαβαζοντας τα παραπανω αναρωτηθηκα μηπως δεν πηγα Ρωμη?Μηπως δεν πηγε η φιλη απο δω και της εξιστωρησαν καποια πραγματα?Απορω δλδ.Θα δει ο κοσμος οτι ειναι το πρωτο μου post στο forum και θα αναρωτηθει τι γινεται.
Καταρχας λοιπον δεν μπορεις να πας απο το πανθεων σε πολυ λιγα λεπτα στο Trastevere διοτι ειναι μια αποσταση μεγαλη.Εκτος και αν εισαι ο φλας.Δεν μπορεις να γυρισεις τοσα αξιοθεατα και να γυρνας για ξεκουραση το μεσημερι στο ξενοδοχειο και να βγαινεις μετα απο μια ωρα ξανα να κανεις μια πολη ολοκληρη διαδρομη.Δηλαδη εισαι στο Πανθεων και πας Τερμινι και γυρνας Φοντανα τι Τρεβι και απο κει λες ας παω να ξεκουραστω στο ξενοδοχειο στο Τραστεβερε.
Οι τιμες που μας γραφει η φιλη λογικα θα ειναι για μια μεριδα φαγητου.Αποκλειω να φαγανε ο καθενας την μεριδα και να πληρωσαν τα λεφτα που γραφει.Οι τιμες ειναι αρκετα υψηλες που 2 ατομα για να πουν οτι τρωνε λογικα πρεπει να βγει απο την τσεπη 40-50 ευρω.Καφεδακι στο Πανθεων 5 ευρω στανταρ που μαζι με νερο πληρωνεις 11-12 ευρω.(2 καφεδες και νερο).
Γενικα οι διαδρομες με τα ποδια και τα λεοφωρεια δεν ειναι γρηγορη οποτε μου φαινεται αδιανοητο ολο το κειμενο της φιλης.
Θα ηταν καλο οποιος γραφει για καποιο μερος να τα γραφει οπως ειναι.Διαβασα ενα πολυ καλο πριν λιγο απο μια φιλη για Βουδαπεστη που πραγματικα με εκανε να θελω να παω αυριο κιολας.
Αυτα τα λιγα ελπιζω να μην κουρασα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μηπως δεν πηγε η φιλη απο δω και της εξιστωρησαν καποια πραγματα?Απορω δλδ.
εγώ αναρωτιέμαι αν πήγες εσύ .
Οι τιμες που μας γραφει η φιλη λογικα θα ειναι για μια μεριδα φαγητου.Αποκλειω να φαγανε ο καθενας την μεριδα και να πληρωσαν τα λεφτα που γραφει.Οι τιμες ειναι αρκετα υψηλες που 2 ατομα για να πουν οτι τρωνε λογικα πρεπει να βγει απο την τσεπη 40-50 ευρω.
τι δεν εχεις καταλάβει ακριβώς? εδώ δεν ειναι κριτική για τη Ρώμη αλλά ταξιδιωτική ιστορία. η φίλη μας εξιστόρησε πώς πέρασε στη Ρώμη και ανέφερε συγκεκριμένα μαγαζιά που πήγε και έγραψε πόσο πλήρωσαν. εσυ έλεγξες αν όντως ειναι ετσι? πήγες μηπως στο Luzzi η στο Carlo Menta και ξέρεις τις τιμές? γιατι σε διαβεβεβαιώ κι εγω ότι ετσι ακριβώς όπως τα γραφει ειναι οι τιμές σε αυτα που πήγε. όποιος θελει θεα στην piazza Navona ας ετοιμασει τη χρυσή πιστωτική του. τόσο απλά.
Καφεδακι στο Πανθεων 5 ευρω στανταρ
με γεια σου. αλλά ο καφες σε όλη τη χώρα έχει 1 ευρώ στο μπαρ, όσο ακριβώς το έγραψε. ακόμα και στα πιο ακριβα καφε της χωρας (piazza San Marco) που εχει στο τραπεζι 8-10 ευρω, στο μπαρ εχει ακριβως 1.
ελπιζω να μην κουρασα.
αστειοτητες ελπίζω. χαιρόμαστε τη συζητηση εδώ.

fantasma

Member
εγώ αναρωτιέμαι αν πήγες εσύ .

τι δεν εχεις καταλάβει ακριβώς? εδώ δεν ειναι κριτική για τη Ρώμη αλλά ταξιδιωτική ιστορία. η φίλη μας εξιστόρησε πώς πέρασε στη Ρώμη και ανέφερε συγκεκριμένα μαγαζιά που πήγε και έγραψε πόσο πλήρωσαν. εσυ έλεγξες αν όντως ειναι ετσι? πήγες μηπως στο Luzzi η στο Carlo Menta και ξέρεις τις τιμές? γιατι σε διαβεβεβαιώ κι εγω ότι ετσι ακριβώς όπως τα γραφει ειναι οι τιμές σε αυτα που πήγε. όποιος θελει θεα στην piazza Navona ας ετοιμασει τη χρυσή πιστωτική του. τόσο απλά.

με γεια σου. αλλά ο καφες σε όλη τη χώρα έχει 1 ευρώ στο μπαρ, όσο ακριβώς το έγραψε. ακόμα και στα πιο ακριβα καφε της χωρας (piazza San Marco) που εχει στο τραπεζι 8-10 ευρω, στο μπαρ εχει ακριβως 1.

αστειοτητες ελπίζω. χαιρόμαστε τη συζητηση εδώ.
Φιλε εκτος τοπου και χρονου οτι εγραψες.Δεν υπαρχει 1 ευρω στο Πανθεων οσο και να γραφεις(Αν δεν κανω λαθος δεν γραφει για μπαρ αλλα για την υπεροχη θεα της πλατειας με το Πανθεων).
Οι τιμες εκτος τοπου και χρονου.Εαν θελετε να διαβαζει ο κοσμος ιστοριουλες καλος.Αρκει να μην περιμενετε να σας παρουν στα σοβαρα.
Απλα πληροφοριακα για τον κοσμο που διαβαζει να ξαναπω μια τελευταια φορα οτι οι τιμες και οι διαδρομες που γραφει η "ιστοριουλα" ειναι 100% λανθασμενα.
Και φιλε μου εμενα δεν με ενδιαφερει να με διαβεβεωσεις για κατι.Εαν θελεις να δικαιολογηθεις δικαιωμα σου.Εαν ειναι φιλη σου ή οτιδηποτε αλλο νομιζω δεν ενδιαφερει την κοινοτητα.Αυτο που ενδιαφερει ειναι η σωστη πληροφορηση.
Και γω χαιρομαι την συζητηση και κατανοω οτι οπως ειπες ειναι μια ιστοριουλα.Σαν αρλεκιν ας πουμε οποτε δεν θα αντιπαρατεθω περαιτερω.
Καλα ταξιδια να εχουμε και ομορφες ιστοριες να διηγουμαστε.Τις πραγματικοτητες να τις κραταμε βαθια μεσα μας και να αναπολουμε.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν υπαρχει 1 ευρω στο Πανθεων οσο και να γραφεις(Αν δεν κανω λαθος δεν γραφει για μπαρ αλλα για την υπεροχη θεα της πλατειας με το Πανθεων).
οταν πας κι εσυ με το καλο στην πόλη αυτη, που προφανως πια μονο ακουστα την έχεις, θα δεις οτι σε ολα τα μαγαζια οταν καθεσαι στο μπαρ τους, στα ορθια όπως έγραψε ο καφες εχει 1 Ε. ειτε εισαι στην piazza del Popolo, ειτε στην piazza San Marco. ρωτα καποιον που εχει παει Ιταλια απλά.
οι τιμες που γραφει η "ιστοριουλα" ειναι 100% λανθασμενα..
και το στηρίζεις σε αερολογίες φυσικά. για δες καμμιά ενδειτική φωτο λοιπόν. αφου για τα μαγαζια αυτα που αναφερονται στην ιστορια δεν εχεις ιδεα, τι επιμενεις?
Λαζανια 5,5Ε κλπ
http://www.2spaghi.it/ristoranti/lazio/rm/roma/luciano-trattoria-luzzi/#!prettyPhoto
aimg1.2spaghi.it_ristoranti_img_small_luciano_trattoria_luzzi_20111206_000803.jpg

Φιλε εκτος τοπου και χρονου...
Εαν ειναι φιλη σου..
Σαν αρλεκιν...
σε τρολ σαν κι εσενα και τρας σαν τα ανωτερω που εγραψες δεν απαντω σχεδον ποτέ. απαντησα επειδη η ιστορία εδωσε την ευκαιρια να πληροφορηθουν πολλοι οτι ειναι εφικτο να φας καλα στη Ρωμη με περιορισμενο μπατζετ.
εαν μπηκες για να μου την πεις ή να τρολαρεις μονο οκ, διασκεδασαμε ας αφησουμε την ωραια ιστορια ησυχη τωρα. τελος.

fantasma

Member
οταν πας κι εσυ με το καλο στην πόλη αυτη, που προφανως πια μονο ακουστα την έχεις, θα δεις οτι σε ολα τα μαγαζια οταν καθεσαι στο μπαρ τους, στα ορθια όπως έγραψε ο καφες εχει 1 Ε. ειτε εισαι στην piazza del Popolo, ειτε στην piazza San Marco. ρωτα καποιον που εχει παει Ιταλια απλά.

και το στηρίζεις σε αερολογίες φυσικά. για δες καμμιά ενδειτική φωτο λοιπόν. αφου για τα μαγαζια αυτα που αναφερονται στην ιστορια δεν εχεις ιδεα, τι επιμενεις?
Λαζανια 5,5Ε κλπ
http://www.2spaghi.it/ristoranti/lazio/rm/roma/luciano-trattoria-luzzi/#!prettyPhoto
aimg1.2spaghi.it_ristoranti_img_small_luciano_trattoria_luzzi_20111206_000803.jpg

σε τρολ σαν κι εσενα και τρας σαν τα ανωτερω που εγραψες δεν απαντω σχεδον ποτέ. απαντησα επειδη η ιστορία εδωσε την ευκαιρια να πληροφορηθουν πολλοι οτι ειναι εφικτο να φας καλα στη Ρωμη με περιορισμενο μπατζετ.
εαν μπηκες για να μου την πεις ή να τρολαρεις μονο οκ, διασκεδασαμε ας αφησουμε την ωραια ιστορια ησυχη τωρα. τελος.
Φιλε δεν σε χαρακτηρισα και το κανεις απο την πρωτη γραμμη.Εαν πηγα μπορεις να το διαπιστωσεις διοτι πριν λιγο περασα και εκανα φωτογραφικο αλμπουμ με το ταξιδι μου στην Ρωμη.Τρολ δεν νομιζω οτι μπορεις να χαρακτηρισεις εναν ανθρωπο που προσπαθει να πληροφορησει και οχι να παραπληροφορησει.Και με 0.80 εχω πιει καφεδακι αλλα αυτο δεν λεει κατι.Μιλησα για Πανθεων με την θεα στα καφε εξω οπως εγραψε η φιλη οποτε εισαι και παλι λαθος.Μαθε να γραφεις στο συνηστω.
Οχι τπτ αλλο αλλα καποιος που πηγε θα γελαει μαζι σας διαβαζοντας οτι απο την Πιατσα Ναβονα πεταχτηκε στο ξενοδοχειο στο Τραστεβερε για μια ωρα υπνο και ξαναβγηκε στο καπακι στο κεντρο της πολης.Και στο λεω γιατι ειναι ολα περπατημενα.Μην μπερδευεις το μυαλο σου και προσπαθεις να μου την πεις για τον καφε.Μιλησα συγκεκριμενα και με τα γραφομενα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
.Μιλησα συγκεκριμενα και με τα γραφομενα.
εγω σου συνιστώ να μαθεις ορθογραφία μια και γραφεις δημόσια. κι αφου τελειωσαμε με τις συστασεις ειπες οτι οι τιμες δεν ειναι σωστες κλπ κλπ. ξαναγραψε λοιπόν οταν θα μπορεις να υποστηρίξεις οτι οι γραφομενες τιμές ειναι λαθος 100% οπως ειπες..

jimp

Member
Εγω απο πιατσα ναβονα επιστροφη στο τερμινι σε ξενοδοχειο, υπνο, και μετα βολτα παλι μεχρι ναβονα και με το τραμ το βραδακι σε τραστεβερε.
Και οχι απλα γινεται μια φορα αλλα πολλες φορες σε πολλες επισκεψεις στη Ρωμη.

fantasma

Member
εγω σου συνιστώ να μαθεις ορθογραφία μια και γραφεις δημόσια. κι αφου τελειωσαμε με τις συστασεις ειπες οτι οι τιμες δεν ειναι σωστες κλπ κλπ. ξαναγραψε λοιπόν οταν θα μπορεις να υποστηρίξεις οτι οι γραφομενες τιμές ειναι λαθος 100% οπως ειπες..
Ελπιζω να απολαυσες τις φωτογραφιες που περασα.Καλο σου βραδυ και την επομενη φορα που θα πας στην Ρωμη ελπιζω να εχεις την δυνατοτητα να βγαλεις την κοπελα σου σε κανονικο εστιατοριο και οχι σε ντονεραδικο ή σε εστιατοριο με μια μεριδα για 2.:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.623
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
fani_rou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom