• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γαμήλιο = Ιταλία!!!

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Γεια σας αγαπητοί συμφορουμίτες!
Ετοιμάζω το γαμήλιο ταξίδι μας στην Ιταλία, εννοείται πως έχω διαβάσει πολύ όλες τις σχετικές πληροφορίες και θα σας πω τους προβληματισμούς μου για να με βοηθήσετε!
Το ταξίδι περιλαμβάνει 2 μέρη: Μιλάνο και λίμνη Κόμο
Φλωρεντία και λίγο από Τοσκάνη.
Έλεγα περίπου 5 μέρες (μιλάνο-Κόμο) και άλλες 5 (Φλωρεντία-Τοσκάνη)
(Το Μιλάνο δε θέλω να το δω λεπτομερώς, πιο πολυ με ενδιαφέρουν οι λίμνες, γαμήλιο είναι!!)
Περίοδος ταξιδιού: τέλος Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου

Αυτοκίνητο κανονικά δε θέλουμε να έχουμε γιατί δεν έχουμε ξαναοδηγήσει εξωτερικό και είμαστε Ψάρια!!!!
Επειδή όμως, χωρίς αυτοκίνητο δεν ευχαριστιέσαι αυτά τα μέρη, σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε μόνο για το κομμάτι της Τοσκάνης. (Θεωρώ ότι οι λίμνες έχουν βολικές μετακινήσεις με ΜΜΜ). Πιο συγκεκριμένα, να μείνουμε 3 μέρες Φλωρεντία και στη συνέχεια να νοικιάσουμε αυτοκίνητο να περιπλανηθούμε 3 μέρες στα χωριά και να καταλήξουμε Ρώμη για να επιστρεψουμε Αθήνα.

Οι βασικές μου ερωτήσεις είναι οι εξής:
Στις λίμνες πού να μείνουμε δεδομένου ότι δεν έχουμε αυτοκίνητο;
Δεν προτιμω το Κόμο γιατί έχω διαβάσει από εσάς εδώ ότι δεν είναι τόσο όμορφο όσο τα υπόλοιπα μέρη τη λίμνης. Προτείνετε για διαμονή Bellagio?

Για το κομμάτι της Τοσκάνης: να νοικιάσουμε από Autoeurope? Όπως είπα είμαστε "ψάρια" οπότε καλύτερα να κλείσουμε Super Cover για να μην έχουμε άγχος;

Τέλος, αν τελικά δεν νοικιάσουμε αυτοκίνητο, τι μπορούμε να δούμε από Τοσκάνη με τα ΜΜΜ; Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο ή και τίποτα άλλο;:)

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Ηρθε η ωρα για το γαμηλιο; Αντε με το καλο!!!

roulagiorgos

Member
Γεια σας αγαπητοί συμφορουμίτες!
Ετοιμάζω το γαμήλιο ταξίδι μας στην Ιταλία, εννοείται πως έχω διαβάσει πολύ όλες τις σχετικές πληροφορίες και θα σας πω τους προβληματισμούς μου για να με βοηθήσετε!
Το ταξίδι περιλαμβάνει 2 μέρη: Μιλάνο και λίμνη Κόμο
Φλωρεντία και λίγο από Τοσκάνη.
Έλεγα περίπου 5 μέρες (μιλάνο-Κόμο) και άλλες 5 (Φλωρεντία-Τοσκάνη)
(Το Μιλάνο δε θέλω να το δω λεπτομερώς, πιο πολυ με ενδιαφέρουν οι λίμνες, γαμήλιο είναι!!)
Περίοδος ταξιδιού: τέλος Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου

Αυτοκίνητο κανονικά δε θέλουμε να έχουμε γιατί δεν έχουμε ξαναοδηγήσει εξωτερικό και είμαστε Ψάρια!!!!
Επειδή όμως, χωρίς αυτοκίνητο δεν ευχαριστιέσαι αυτά τα μέρη, σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε μόνο για το κομμάτι της Τοσκάνης. (Θεωρώ ότι οι λίμνες έχουν βολικές μετακινήσεις με ΜΜΜ). Πιο συγκεκριμένα, να μείνουμε 3 μέρες Φλωρεντία και στη συνέχεια να νοικιάσουμε αυτοκίνητο να περιπλανηθούμε 3 μέρες στα χωριά και να καταλήξουμε Ρώμη για να επιστρεψουμε Αθήνα.

Οι βασικές μου ερωτήσεις είναι οι εξής:
Στις λίμνες πού να μείνουμε δεδομένου ότι δεν έχουμε αυτοκίνητο;
Δεν προτιμω το Κόμο γιατί έχω διαβάσει από εσάς εδώ ότι δεν είναι τόσο όμορφο όσο τα υπόλοιπα μέρη τη λίμνης. Προτείνετε για διαμονή Bellagio?

Για το κομμάτι της Τοσκάνης: να νοικιάσουμε από Autoeurope? Όπως είπα είμαστε "ψάρια" οπότε καλύτερα να κλείσουμε Super Cover για να μην έχουμε άγχος;

Τέλος, αν τελικά δεν νοικιάσουμε αυτοκίνητο, τι μπορούμε να δούμε από Τοσκάνη με τα ΜΜΜ; Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο ή και τίποτα άλλο;:)
κ μεις εκεί θέλουμε αλλά αυτά που λέμε είναι μάλλον ανέφικτα από θέμα ημερών-κούρασης...
για κόμο αν πας δες φώτο από ιζόλα μπέλλα κ τσίνκουε τέρε για μπάνιο κ βόλτα.

Traveller

Member
για κόμο αν πας δες φώτο από ιζόλα μπέλλα κ τσίνκουε τέρε για μπάνιο κ βόλτα.
Τι σχέση έχουν αυτά με το Κόμο ουδείς γνωρίζει, παρά μόνον εσύ...

Στο θέμα μας τώρα... χωρίς αυτοκίνητο στις λίμνες δεν πας... οι λίμνες δεν έχουν καθόλου βολικό σύστημα ΜΜΜ και συνεπώς εξαρτάσαι από το αυτοκίνητο... το Μπελάτζιο όντως είναι πανέμορφο με δύο βασικά μείον όμως... πρώτον είναι πανάκριβο και δεύτερον, την εποχή που θα πας βουλιάζει από τουρισμό... συνεπώς αν τα χρήματα και η πολυκοσμία δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα μείνε ή στο Μπελάτζιο ή στην Βαρένα, αν το budget όμως είναι περιορισμένο η λύση του Κόμο είναι μονόδρομος... άλλωστε είναι μόνο μισή ώρα μακριά από το Μπελάτζιο...

Στην τελική χαλάρωσε, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο και πίστεψέ με, το στυλ οδήγησης των Ιταλών είναι σχεδόν ίδιο με το δικό μας... μην μασάς λοιπόν και νοίκιασε... δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
συμφωνώ απόλυτα σε οτι λέει ο traveller!!

δεν λέει και χωρις αυτοκίνητο...γαμήλιο πάτε...αν ειναι να τρεχετε απο σταθμό σε σταθμο θα αγανακτήσετε....χαλαρώστε..καντε μια κρατηση απο τωρα με την avis που δεν χρεώνει καμμία προκαταβολή,φορτώστε και ένα gps με τον χαρτη της Ιταλίας και ετσι θα απολαυσετε καλύτερα το ταξίδι σας!!
και εμένα η πρωτη μου οδήγηση με νοικιασμένο αυτοκίνητο στο εξωτερικό ηταν ακριβώς εκεί!!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τοσκάνη χωρίς αυτοκίνητο είναι μισό ταξίδι. Όπως σου είπαν ήδη και άλλα μέλη, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζεστε. Απαραίτητο βέβαια το gps.

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Πέρα από την οδήγηση, το αυτοκίνητο μας αγχώνει λόγω της πολυκοσμίας δε θα μπορούμε να παρκάρουμε εύκολα στα διάφορα χωριά. Φοβάμαι ότι θα γεμίζουν ακόμα και τα πάρκινγκ στις εισόδους.
Και δεύτερον στις διανυκτερεύσεις πού το αφήνεις για να είσαι σίγουρος ότι θα το βρεις το πρωί;;;
Να επιλέξουμε super cover?? ή αυτό το επιλέγεις στην παραλαβή εκεί;

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Τοσκάνη χωρίς αυτοκίνητο είναι μισό ταξίδι. Όπως σου είπαν ήδη και άλλα μέλη, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζεστε. Απαραίτητο βέβαια το gps.
Για την Τοσκάνη το φαντάζομαι ότι είναι μισό ταξίδι γι αυτό λέω να το επιχειρήσουμε. Λίμνες όμως ήθελα να το αποφύγω.
Να ελαχιστοποιήσουμε την έγνοια μας θα ήθελα. όταν έλεγα "ψάρια" το εννοούσα. Όποτε νοικιάζουμε αυτοκίνητο, το προσέχουμε πιο πολύ και από το δικό μας. Γρατζουνιές, παρκάρισμα κλπ... Δυστυχώς έχουμε αυτή τη λόξα. Γι αυτό επιμένω και ρωτώ για την ασφάλεια. Προτιμούμε να δωσουμε κάτι παραπανω και να αποφυγουμε αυτές τις σκέψεις.

Τοσκάνη ποια είναι τα χωριά not to miss? και ποια ενδείκνυνται για διανυκτέρευση; δε θέλω αγροτουριστικό στη μέση του πουθενά. Είπαμε είμαστε αγχώδεις!!:lol:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αυτό που εμείς είχαμε κάνει στην Τοσκάνη ήταν το εξής:
Ξενοδοχείο με δυνατότητα στάθμευσης και στις εκδρομές αφήναμε το αυτοκίνητο έξω από τις εισόδους των χωριών. Είτε στα πάρκινγκ που υπάρχουν έξω ακριβώς από την είσοδό τους, είτε όταν αυτά ήταν γεμάτα, χύμα όπου βρίσκαμε μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Άλλωστε, το αυτοκίνητο θα σας χρειαστεί γιατί θα θέλετε να σταματάτε σχεδόν σε κάθε στροφή για να βγάλετε φωτογραφίες ή για να απολαύσετε το τοπίο.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τοσκάνη ποια είναι τα χωριά not to miss? και ποια ενδείκνυνται για διανυκτέρευση; δε θέλω αγροτουριστικό στη μέση του πουθενά. Είπαμε είμαστε αγχώδεις!!:lol:
Το ερώτημα έχει τεθεί και απαντηθεί πολλές φορές με μικροδιαφορές, ανάλογα με τις μέρες, τον τρόπο μετακίνησης και τον προσανατολισμό.
Με μια καλή αναζήτηση, θα βρεις όλες τις προτάσεις.

Παρόλα αυτά, εγώ επαναλαμβάνω τα μέρη που επισκεφθήκαμε και μας άρεσαν πολύ (με ιδιαίτερη αδυναμία στην περιοχή Crete).
Από Φλωρεντία με τελικό προορισμό Ρώμη, με διανυκτερεύσεις στη Σιένα, πήγαμε San Gimignano, Κιαντοχώρια, Montalcino, Montepulciano, Pienza και στην τελική διαδρομή για Ρώμη κάναμε παράκαμψη περνώντας από Sorano, Pitigliano και Orvieto (το τελευταίο δεν ανήκει στην Τοσκάνη, αλλά στην Umbria).

Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά άλλα όμορφα μέρη στην περιοχή.

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Τέλεια! γιατί κι εμείς θα έχουμε τον ίδιο προσανατολισμό! Οπότε κάνατε όλες τις διανυκτερεύσεις Σιένα; Κάτι τέτοιο θα μας βόλευε κι εμάς.
Αχ γιατί βρε anny μου δεν έχετε γράψει την ιστοριούλα σας;;;
Και γράφεις υπέροχες ιστορίες! Η Manarola και το Μπιρόλο σου είναι από τις αγαπημένες μου!:clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom