Γενικά Βέλγιο Βρυξέλλες και ημερήσιες εκδρομές

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αυτο υπαρχει σε καναδυο παραλλαγες. Φαγαμε σιγουρα δυο. Δεν τρελαθηκαμε, αλλα ουτε τοσο χαλια μας φανηκε.
Το μονο προβλημα ηταν οταν αφου καταπιαμε και την τελευταια μπουκια, ο ενας της παρεας αναρωτηθηκε δυνατα: αραγε τα κρεατα μεσα ειναι ψημενα? Γουρλωσαμε τα ματια.
Τελικα ειναι ψημενα? Τι εχω φαει?
Ναι πάντα μαγειρεμενα. Είναι διάφορα κρέατα μαζί συνήθως χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι και μοσχάρι.

karfitsa

Member
Καλησπέρα φίλοι μου!
Θα ήθελα τις συμβουλές σας για μονοήμερες εκδρομές από Βρυξέλλες η και με διανυκτέρευση. Ποιες πόλεις η χωριά θα μπορούσα να δω εκτός από Μπριζ και Γάνδη, που έχω ήδη δει.
Λόγω μόνιμης εγκατάστασης της κόρης μου εκεί,θα υπάρχει ένα σχετικό πηγαινελα ως επί το πλείστον χειμώνα.

vangelis69

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Καλησπέρα φίλοι μου!
Θα ήθελα τις συμβουλές σας για μονοήμερες εκδρομές από Βρυξέλλες η και με διανυκτέρευση. Ποιες πόλεις η χωριά θα μπορούσα να δω εκτός από Μπριζ και Γάνδη, που έχω ήδη δει.
Λόγω μόνιμης εγκατάστασης της κόρης μου εκεί,θα υπάρχει ένα σχετικό πηγαινελα ως επί το πλείστον χειμώνα.
Η Αμβέρσα και η Dinant είναι δύο πολύ καλές επιλογές για ημερήσιες εκδρομές!

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αμβέρσα με διανυκτέρευση.
Πόλη του Λουξεμβούργου, ακόμα και μονοήμερη.

paefstra

Member
Καλησπέρα φίλοι μου!
Mααστριχτ, Ροτερνταμ, Χαγη, Λιλ με διανυκτερευση.

Evi_Stav

Member
Αν θες να αφιερώσεις και διαμονή, ακόμα και Amsterdam μπορείς να πας (2 ώρες και 45 λεπτά με τρένο).

Ωστόσο, προσωπικά, θα εξερευνούσα στο μέγιστο το Βέλγιο (γιατί είναι χώρα που γυρίζεται σε λίγες μέρες). Θα πήγαινα δηλαδή Μπριζ, Γάνδη, Αμβέρσα, Dinant, Leuven.

Και ενδεχομένως να πήγαινα και Lille (Γαλλία) γιατί είναι πανέμορφη και δεν συνδυάζεται εύκολα με κάτι άλλο. (Αν πας, ρώτα με ότι θες, έκανα erasmus εκεί)

paefstra

Member
Εγω παλι θα προτεινα να εξαντλησει την Ολλανδια με ημερησιες που η διαμονη εχει γινει πανακριβη.
Το flixbus ειναι η οικονομικοτερη επιλογη σε σχεση με το τρενο, αν και πιο χρονοβορο.

Akey

New Member
γεια σε όλους! θα είμαι 4 νύχτες Γάνδη αρχές Δεκεμβρίου, υπάρχει κάποια κάρτα μεταφορών με τρένα για μετακινήσεις (από αεδρόμιο και τοπικά για Μπρυζ, Βρυξέλλες κλπ) που να συμφέρει ή βγάζουμε κάθε εισιτήριο επί τόπου όπου θέλουμε να πάμε?

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Όταν ήμουν στο Βέλγιο το 2016 έβγαλα μια κάρτα 10 διαδρομών στα 45 ευρώ. Μπαίνεις στο τραίνο και ο ελεγκτής σου αφαιρεί μια από τις διαδρομές στην οποία έχεις γράψει με στυλό το όνομα σου και που πας.

Εάν είστε 2 άτομα αφαιρεί και 2η για το άλλο άτομο και ου το καθεξής.

Εννοείται για να μην χάσεις πρέπει να τσεκάρεις ποιες διαδρομές είναι ακριβότερες από 4,5 ευρώ και να τη χρησιμοποιείς μόνο σε αυτές.

Εάν για παράδειγμα πας οστανδη προς μπρυζ και το εισιτήριο για το απλό τραίνο κοστίζει 3 ευρώ δεν το χρησιμοποιείς αλλά κόβεις. Εάν πας όμως Αμβέρσα που θα κάνει 10+ το χρησιμοποιείς εκεί.

Να φανταστώ έχεις στο νου σου να κάνεις διαδρομές τριγύρω. Πέραν των κλασικών έχω να σου προτεινω:
1. Λιλ. Σχετικά κοντά και μια γαλλική πόλη με άλλο αέρα από το Παρίσι. Αξίζει.
2. Οστανδη. Θα δεις τη Βόρεια θάλασσα και μια συμπαθητική πόλη στην οποία έχει και εκθέματα ναυτικού τύπου και Β π.π.
3. Ναμούρ. Φοιτητουπολη με νεανικό αέρα και ωραία μαγαζιά για μπύρα και street food. Συνδυάζεται εύκολα με dinant στην οποία έχει σπήλαιο με σταλακτιτες, ζυθοποιείο leffe, κάστρο και ωραία παραποτάμια βόλτα.

Μην ακούς κανέναν να μην πας εδώ να μην πας εκεί. Ψάξε μόνος και πήγαινε με βάση τα θέλω τα δικά σου όχι τα δικά τους. Εάν εσύ τρελαίνεσαι για κόμικ πως γίνεται να μην πας Βρυξέλες! Επίσης θα σου πρότεινα να τσεκάρεις βίντεο στο youtube με τις πόλεις που θα επισκεφτείς και από εκεί και πέρα αποφασίζεις εάν σου αρέσει.

Akey

New Member
Όταν ήμουν στο Βέλγιο το 2016 έβγαλα μια κάρτα 10 διαδρομών στα 45 ευρώ. Μπαίνεις στο τραίνο και ο ελεγκτής σου αφαιρεί μια από τις διαδρομές στην οποία έχεις γράψει με στυλό το όνομα σου και που πας.

Εάν είστε 2 άτομα αφαιρεί και 2η για το άλλο άτομο και ου το καθεξής.

Εννοείται για να μην χάσεις πρέπει να τσεκάρεις ποιες διαδρομές είναι ακριβότερες από 4,5 ευρώ και να τη χρησιμοποιείς μόνο σε αυτές.

Εάν για παράδειγμα πας οστανδη προς μπρυζ και το εισιτήριο για το απλό τραίνο κοστίζει 3 ευρώ δεν το χρησιμοποιείς αλλά κόβεις. Εάν πας όμως Αμβέρσα που θα κάνει 10+ το χρησιμοποιείς εκεί.

Να φανταστώ έχεις στο νου σου να κάνεις διαδρομές τριγύρω. Πέραν των κλασικών έχω να σου προτεινω:
1. Λιλ. Σχετικά κοντά και μια γαλλική πόλη με άλλο αέρα από το Παρίσι. Αξίζει.
2. Οστανδη. Θα δεις τη Βόρεια θάλασσα και μια συμπαθητική πόλη στην οποία έχει και εκθέματα ναυτικού τύπου και Β π.π.
3. Ναμούρ. Φοιτητουπολη με νεανικό αέρα και ωραία μαγαζιά για μπύρα και street food. Συνδυάζεται εύκολα με dinant στην οποία έχει σπήλαιο με σταλακτιτες, ζυθοποιείο leffe, κάστρο και ωραία παραποτάμια βόλτα.

Μην ακούς κανέναν να μην πας εδώ να μην πας εκεί. Ψάξε μόνος και πήγαινε με βάση τα θέλω τα δικά σου όχι τα δικά τους. Εάν εσύ τρελαίνεσαι για κόμικ πως γίνεται να μην πας Βρυξέλες! Επίσης θα σου πρότεινα να τσεκάρεις βίντεο στο youtube με τις πόλεις που θα επισκεφτείς και από εκεί και πέρα αποφασίζεις εάν σου αρέσει.
σε ευχαριστώ πολύ, χρήσιμα όσα έγραψες εννοείται, δεν υπάρχει και πολύς χρόνος στις 4 νύχτες, θα τον εξαντλήσω στα κλασικά μπρυζ, βρυξέλλες εκτός γάνδης που θα μένω..

mourohavlos

Member
γεια σε όλους! θα είμαι 4 νύχτες Γάνδη αρχές Δεκεμβρίου, υπάρχει κάποια κάρτα μεταφορών με τρένα για μετακινήσεις (από αεδρόμιο και τοπικά για Μπρυζ, Βρυξέλλες κλπ) που να συμφέρει ή βγάζουμε κάθε εισιτήριο επί τόπου όπου θέλουμε να πάμε?
Θα μετακινείστε λογικά με τρένο. Δεν υπάρχει κάποιο pass, τουλάχιστον όχι για τέτοιο χρονικό διάστημα. 50% έκπτωση στα return εισιτήρια το ΣΚ σε όλο το Βέλγιο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom