Παρίσακτος
Member
Αναμένεται να βρεθώ τον επόμενο μήνα στο Βέλγιο με βάση τις Βρυξέλλες, λογικά θα κάνω 2-3 μονοήμερες από εκεί και θα ήθελα τη βοήθεια του κοινού. Θα πάω χαλαρά, χωρίς μουσεία κλπ εκτός αν υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο που δεν το βρίσκεις κάπου αλλού, διαφορετικά κυρίως βόλτες θα έχει το πρόγραμμα.
Παραπάνω δεν έβαλα ολλανδικές επιλογές τύπου Ντελφτ/Χάγη/Ρότερνταμ (που θα συνδυάζονταν μάλλον και με Αμβέρσα) καθώς θα έχω ήδη επισκεφτεί το Άμστερνταμ κι ίσως να έχω κάνει κάποιο πέρασμα από αυτές πριν καταλήξω Βρυξέλλες. Επίσης λέω να το πάω χαλαρά (ή έστω αυτό είναι το mood τώρα), χωρίς ψυχαναγκασμούς να τα δω όλα, γιατί προφανώς και δεν γίνεται, οπότε καλύτερα λίγα και καλά παρά μπόλικα και πασάλειμμα.
- Μία εκδρομή σίγουρα θα είναι η Βρύγη-Γάνδη. π.χ. πρωί με μεσημεράκι στην Μπρυζ, απογευματάκι με βραδάκι στη Γάνδη που θα είναι πιο ζωντανή, καταλαβαίνω. Λόγω βαρύ φθινοπώρου και μικρότερης μέρας, μπορεί το συγκεκριμένο να πρέπει να σπάσει σε δυο μέρες, αλλά φαντάζομαι θα το δω επιτόπου.
- Πώς θα αξιολογούσατε (σαν κατάταξη ιδανικά για τους γνώστες) τους παρακάτω προορισμούς για μονοήμερη:
- Αμβέρσα: ο σιδηροδρομικός σταθμός φαίνεται χάρμα οφθαλμών κι έχω ακούσει καλά σχόλια, με πιθανή στάση αν βγαίνει το Mechelen που φαίνεται συμπαθές
- Λιλ: ποτέ δεν είναι κακή ιδέα μια βόλτα στη Γαλλία, που είναι γενικότερα αδυναμία μου, ακόμη κι αν η συγκεκριμένη πόλη δεν είναι στους must προορισμούς μου της χώρας
- Μάαστριχτ: ενδιαφέρουσα πόλη και διαφορετική από τις άλλες ολλανδικές πόλεις, που μπορεί να έχω δει πριν καταλήξω στο Βέλγιο, από σχόλια γνωστών πιο γερμανική από τις υπόλοιπες επιλογές.
- Λουξεμβούργο: οκ, εδώ βλέπουμε και άλλη μια χώρα που δύσκολα βλέπεις διαφορετικά, χώρια που από φωτογραφίες φαίνεται κουκλίστικο με τις γκρίζες σκεπές του, βέβαια είναι κομματάκι μακριά, και δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να το γυρίσει κανείς με αμάξι.
- Ντινάν: φαίνεται γλυκύτατο, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με κάτι αξιόλογο (π.χ. κάνα Durbuy ή προς Αρδέννες, που ίσως θα ήταν καλύτερη περιοχή να εξερευνηθεί μέσω roadtrip), καθώς από μόνο του μού φαίνεται λίγο για μονοήμερη
- Leuven: Φαίνεται όμορφη, αλλά μήπως θα είναι πολύ παρόμοια με Γάνδη/Μπρυζ στο λιγότερο εντυπωσιακό;
- Οστάνδη: καταλαβαίνω ότι μόνο για να δεις θάλασσα αξίζει. Είναι προτιμότερο να επισκεφτεί κανείς τη Χάγη αντ’ αυτής αν θέλει να δει παραλία; Σε κάθε περίπτωση, θα άξιζε Νοέμβρη μήνα; Την βάζω περισσότερο για να μου επιβεβαιώσετε ότι δεν αξίζει.
Παραπάνω δεν έβαλα ολλανδικές επιλογές τύπου Ντελφτ/Χάγη/Ρότερνταμ (που θα συνδυάζονταν μάλλον και με Αμβέρσα) καθώς θα έχω ήδη επισκεφτεί το Άμστερνταμ κι ίσως να έχω κάνει κάποιο πέρασμα από αυτές πριν καταλήξω Βρυξέλλες. Επίσης λέω να το πάω χαλαρά (ή έστω αυτό είναι το mood τώρα), χωρίς ψυχαναγκασμούς να τα δω όλα, γιατί προφανώς και δεν γίνεται, οπότε καλύτερα λίγα και καλά παρά μπόλικα και πασάλειμμα.