• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυστρία Ουγγαρία Τσεχική Δημοκρατία Βουδαπεστη-Πραγα-Βιεννη ...με μηχανη...

eleni gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανια !!!!!!!!!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μ.Βρετανια...με μηχανη !!
Καλησπερα σε ολη την παρεα ! ...ειναι το πρωτο τοπικ που ανοιγω στο φόρουμ , μιας και ειμαι καινουριο μερος ...

Οι πληροφοριες που εχω ηδη διαβασει με εχουν βοηθησει πολυ στο να φτιαξω ενα πλανο ...βεβαια δεν εχω διαβασει καμια ιστορια μεχρι τωρα ,για ταξιδι με μηχανη .
Εχει ουτε ενα μηνα που γυρισαμε με τον αντρα μου απο Ιταλια (Ρωμη-Φλωρεντια-Τοσκανη-Βενετια)..ειδαμε ολα αυτα τα μερη με την μηχανη μας (transalp 700 ) κατι που δεν μπορει να κανει καποιος με αεροπλανο ...χωρις να ξοδεψει πολλααα λεφτα ....

Νομιζω ξεφυγα απο το θεμα μου ...που ειναι το καινουριο ταξιδι που ετοιμαζουμε και εαν καποιος εχει παρομοια εμπειρια ..παρακαλω να μοιραστει την εμπειρια του μαζι μου ...και οποιαδηποτε πληροφορια για τους προορισμους αυτους ειναι ευπροσδεκτη !!:)
ευχαριστω πολυ ...

kon_gav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Καλώς ήρθες! Δεν έχω να σου δώσω κάποια πληροφορία αλλά σου εύχομαι καλό σου ταξίδι και να περάσεις καλά όταν πας.

Last edited by a moderator:

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις?? Με τι θα πάτε και πως θα πάτε από τη μία πόλη στην άλλη??
ΥΓ. Καλησπέρα και καλως ήρθες!!!
ΥΓ2!! Εγώ πέρσυ πήγα, Κολωνία, Βερολίνο, Πράγα, Βιέννη και φέτος θα πάμε Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία και Μιλάνο!!! Ανάποδα το πάμε!!

eleni gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανια !!!!!!!!!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
kon_gav : σευχαριστω πολυ

sophakos : φευγουμε 19-25/08 .αναλυτικα ...19/08 καβαλα-βουδαπεστη ,20/08 βουδαπεστη , 21/08 βουδαπεστη - πραγα , 22/08 - πραγα , 23/08 πραγα -βιεννη , 24/08 - βιεννη , 25/08 - βιεννη - καβαλα ....και ολα αυτα με μηχανη ....

ξερω οτι ειναι λιγες οι μερες ,αλλα η ευχαριστηση μας ειναι οτι η μηχανη μας μπορει να μας γυρισει ολο τον κοσμο ...οποτε μας αρκει που θα παρουμε μια μικρη γευση απο την καθε πολη !!!!

Η ιταλια ειναι απιστευτα ομορφη !!!!ημουν ρωμη-φλωρεντια-βενετια στις 10-18/07/11..θα περασεις τελεια !!!!!!!!!!!!!!!Παρε αθλητικο παπουτσι γιατι θα εχεις ενα πολυ γεματο προγραμμα .Η ιταλια απο μονη της ειναι ενα μεγαλο μουσειο !!!!!

Last edited by a moderator:

kokolaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ηράκλειο
Καβάλα - Βουδαπέστη την ίδια μέρα? Είναι μόνο 1150 χιλιόμετρα.

Βιέννη - Καβάλα επιστροφή? Είναι μόνο 1350 χιλιόμετρα.

Πόσα χιλιόμετρα κάνατε κατά μέσο όρο στην ΙΤΑΛΙΑ την ημέρα? Κινηθήκατε καθόλου επαρχιακό?

eleni gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανια !!!!!!!!!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Καβαλα-Βουδαπεστη ειναι 1135 km και τα υπολογισαμε 12 ωρες πορειας.εαν δηλαδη ξεκινησουμε στις 5π.μ κατα τις 5-6 μ.μ θα ειμαστε στην βουδαπεστη.
Επειδη εχουμε απιστευτη τρελα με την μηχανη μας φαινεται κουραστικη αυτη η διαδρομη.

Βιεννη-Καβαλα ειναι 1374 km και τα υπολογισαμε 14 ωρες .Με επιφυλαξη εαν ειμαστε κουρασμενοι ..γιατι οπως και να εχει ειναι επιστροφη και δεν εχεις τον ιδιο ενθουσιασμο ...μολις περασουμε τα συνορα στους Ευζώνους ..θα βρουμε καποιο ξενοδοχειο στην θεσ/κη για να μεινουμε την νυχτα...Ασχετα που θεσ/κη - καβαλα ειναι περιπου 160 χλ.Θα το αφησουμε αναλογα με την ορεξη μας .

Οσο αφορα την Ιταλια .Ξεκινησαμε απο Καβαλα στις 10/6/11 και το προγραμμα ειχε ως εξης , παντα με την καθοδηγηση του gps..

Καβαλα - λιμανι Ηγουμενιτσας ~ 475 km
Ανκονα - Ρώμη (στο ξενοδοχειο μας )~ 319
km
Ρώμη - Φλωρεντία ~ 277
km
Φλωρεντία - Τοσκανη (πυργος της πιζας) ~254 km
Τοσκανη (πυργος της πιζας) - Βενετία ~ 496 km
Βενετία - Ανκόνα ~ 372
km
Ανκονα - Καβαλα ~ 475 km

Συνολικα καναμε περιπου 2750 km , γιατι ειχαμε και τις μετακινησεις απο και προς το ξενοδοχειο , της καθε πολης .Δεν χρησιμοποιησαμε καθολου συγκοινωνιες .
Σε επαρχιακο δρομο καναμε πολυ λιγα χλ, γιατι δεν ειχαμε πολλες μερες στην διαθεση μας ..οποτε οδηγησαμε κυριως στην autosrade της ιταλιας , με τα βαρβατα διοδια ....

το ταξιδι το ευχαριστηθηκαμε παρα πολυ ...και με τους ιταλους δεν ειχαμε κανενα απολυτως προβλημα !!!

kokolaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ηράκλειο
Ωραία η διαδρομή της Ιταλίας. Διαδρομές των 350 χιλιομέτρων.

Φοβαμαι πως τα 1135 είναι αρκετά για μια και έξω. Άσε που θα ζοριστεί και η μηχανή. Βέβαια είναι και θέμα τρέλας και απ'οτι βλέπω την έχετε.. Έτσι είναι οι 25-χρονοι να μου πεις.

Επειδή και εμείς για ένα παρόμοιο πρόγραμμα ετοιμαζόμαστε, κάλο θα είναι να μάθουμε τι κλίμα επικρατεί στα βαλκάνια. Αν είναι ασφαλής η διέλευση και παραμονή, τι ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται και σε ποια μέρη ενδιάμεσα αξίζει για στάση.

eleni gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανια !!!!!!!!!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
kokolaki : Το ταξιδι που ετοιμαζεις ειναι με μηχανη ?και που ακριβως λες να πας ? Μηπως μπορω να σε βοηθησω ..γιατι ειμαι ενημερωμενη .

Τα εγγραφα που θα χρειαστουμε ειναι τα εξης :1)πρασινη καρτα για το οχημα 2)ταυτοτητα νεου τυπου 3)διαβατηριο (για χωρες οπως η σερβια ή τα σκοπια ...στην πορεια που θα ακολουθησουμε εμεις τα περναμε ) 4) διεθνες διπλωμα (που φανταζομαι πως εχεις ....απλα το αναφερω) 5) Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (αναλογα τον ασφαλιστικο φορεα που ανηκεις ..)

Η τρελα εαν συνδυαζεται με ωριμοτητα νομιζω πως κανει εναν ανθρωπο πολυ ικανο για ολα !!! Εχουμε κανει πολλα ταξιδια και ξερουμε ποιες ειναι οι αντοχες της μηχανης μας ...

eleni gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανια !!!!!!!!!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο εξοπλισμός των αναβατών έχει ένα και μόνο λόγο ύπαρξης: Προστασία.
Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας υπάρχει για να κάνει το ταξίδι μας πιο εύκολο.
Λοιπός εξοπλισμός, όλα αυτά που παίρνουμε μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτες καταστάσεις.

σαιτας

Member
Στην ιταλια δεν ειδατε τιποτα, μονο autostrada. Δεν μπορω να φανταστω τοσκανη χωρις να περιπλανηθω στους επαρχιακους δρομους και στα χωρια. Τωρα μια μερα στην καθε πολη και τα υπολοιπα στον δρομο , ουτε φορτηγατζης δεν τα κανει. Μηπως να αφαιρεσετε χιλιομετρα και αν σπασετε τις αποστασεις ? 1350 χιλιομετρα ειναι μαζι με τις στασεις 18 ωρες. Υπαρχουν ορια ταχυτητας που στην ανατολικη ευρωπη δεν τα περνας. Ειναι αυστηροι, προσεχετε.

kokolaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ηράκλειο
eleni gr άνοιξα και εγώ ένα θέμα για το ταξίδι εδω. Μαζεύουμε προτάσεις, τις αξιολογούμε, πειραματιζόμαστε πρώτα σε εσένα και μετά μας δίνεις εντυπώσεις και οδηγίες.. χαχα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom